Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ne že by mě to mělo nějak extra trápit, když mám předobjednáno CE a tedy budu mít From Ashes "zadarmo", ale stejně se mi pár věcí moc nezdá/nelíbí.

    za 1.) nelíbí se mi cena - hráči, kteří nemají CE budou "muset" dát za toto DLC dalších cca 200Kč..teda zhruba 1/5-1/6 celkové ceny hry. Bude obsah DLC odpovídat jedné šestině základní hry? Pochybuju. Obsahově bude beztak maximálně na úrovni Kasumi a ta stála polovinu..holt ale prothean je exkluzivnější *7*

    za 2.) tak zásadní věc jako člen rasy, která by neměla již 50 tisíc let existovat a mluví se o ní intenzivně po oba předchozí díly, by měl být už v základní hře - a to bez jakýchkoliv debat! *16*
    za 3.) EA tvrdí, že se toto DLC tvoří separátně, jen poslední 3 měsíce a další žvásty..proč se ale už o protheanovi "ví" (někdo se o tom dozvěděl od někoho z BioWare..) přes půl roku, proč jsou některé jeho texty a rozhovory (na youtube je myslím někde i část nějakého jeho rozhovoru..nedíval jsem se, nechci si kazit překvapení, ale prý to existuje..) v části uniknutého kódu ZÁKLADNÍ hry..a proč se dají informace o něm vytáhnout i z dema, které by mělo vycházet opět za ZÁKLADNÍ hry?
    100% bude plno dat týkajících se tohoto protheana i ve finální hře, nainstalované DLC je pouze "odemkne" + doinstaluje nějaká chybějící data (vše tam být nemůže, protože by si to mohli hráči přece sami odemknout)

    No celkově mě to neštve tolik jako to, že si sprostě dovolili zpoplatnit The Arrival, nebo-li něco, co mělo být rovnou na konci Mass Effectu 2 a nebo přinejhorším na počátku Mass Effectu 3. Takhle vás jen donutili vysolit další peníze za to, abyste vůbec zjistili, na jaké události bude vlastně 3.díl navazovat - neberu názory jako že si to člověk může najít na netu. Na netu si můžu najít celý děj Mass Effectu a ani jej nemusím hrát - no a co.
    Jsem sráč, takže jsem si všechny DLC (až na nějaké weapon balíčky apod. kromě toho, co bylo už v CE) nakoupil, ale přesto nepovažuju tento přístup k hráčům/zákazníkům za férový. Zlatý CD Projekt (a nebo taky všechny vývojářské firmy před rokem 2000..co dřív bylo bráno jako samozřejmost a zadarmo je dnes placené)..
    • Arrival je regulérní datadisk. Ale je malý, levnější a prodávaný výhradně digitální cestou a proto se jmenuje DLC. Dějově na ME2 navazuje a tvoří spojovací článek mezi ME2 a ME3. Není součástí děje ani jedné z her.
      • Nenapadlo mě jej brát jako datadisk, protože obsahově je na tom podobně (co se rozsahu týče) jako jiná DLC (Shadow Broker, Overlord..) - ale aspoň trochu to obhajuje rozhodnutí BW.
        Já ho právě jako velmi důležitou součást děje beru, protože PŘÍMO navazuje na ME2 od důsledků děje Arrival se pak vlastně odvíjí přinejmenším úvodní část ME3. A řekněme si to na rovinu..ME3 by určitě vypadalo (dějově) úplně jinak, kdyby Sheppard v Arrival neudělal to, co udělal (nebudu spoilerovat, kdyby to náhodou ještě někdo neznal).
        Navíc události v Arrival se stanou ať už si jej hráč zahraje a nebo ne (což se netýká všech ostatních DLC), což je pro mě jeden z důvodů, proč měl být pro všechny zdarma jako takový most mezi těmito dvěma díly (který ale vůbec nemusel být kdyby byl obsah Arrival rovnou na konci ME2 a nebo začátku ME3).
    • Je smutne jak dopadnou nektere hry kvuli "fenomenu" DLC. Aneb takova Mafia 2 je nejhruznejsi priklad tohoto jevu. To same CoD, u ktereho pohrbili mod tool => progaming, kvuli prodeji predrayenzch "lol DLC".
      A proto odmitam pristoupit na politiku dojeni pres DLC. V techto pripadech tak s cistym svedomim saham po warez verzich...
      • A to sou i smutnejsi pripady. Treba takovy Rage, v kterym ten obsah znatelne chybi, a ani zadny DLC se neobtezuji udelat *2*
        • To verim, u me proste "vitezi" Mafia2. X veci co melo byt v puvodni hre se snad chvili pred vydanim rozhodli udelat jako DLC (obleky, vozidla, mise za Joea, "blazniva jizda" aneb ty mise za Jimmyho) nebo je nepochopitelne uplne zrusili (zbrane na blizko, vedlejsi mise, metro + nadzemka...). Puvodne meli asi mnohem vetsi plany pridavat puvodni obsah jako DLC ale nejak to nedopadlo, nastesti?...
          • S Mafii 2 si nejsem jistej. Ono se "rika", ze ta DLC jsou vytrhnuty obsah ze hry, ale ja tomu zas tak moc neverim, nebo jsem na pochybach, protoze DLC Mafie jsou neuveritelne blby. Takze jedine, ze by z Mafie 2 vyskrtly tenhle odpad, jako ze to nedosahuje kvalit zameru Mafie 2, ale pak se nekdo z vedeni rozhodl? Co to bude vyhazovat? Pekne to soupneme do DLC? Jedine snad takhle :)
            • Ok, pak asi jo.
            • Ono se nic nerika, ono to tak je. *5* Staci si najit uryvky kodu, ktere fanousci vytahli ze zakladu hry nebo videa / rozhovory z drivejsich prezentaci hry, kde jsou videt veci ktere ve hre nakonec nejsou nebo jsou obsazeny prave v tech DLC.
              Samozrejme se nikdy nedozvime jak to melo vsechno puvodne vypadat. Evidentne ten "vyrvany" obsah DLC jeste dodatecne upravovali, takze z toho nakonec vznikly, jak rikas, ty neuveritelne blby pridavky...
    • Což o to že ten arrival zpoplatnili horší je že na českym xbox live třeba vůbec nejde stáhnout což mě štve daleko víc když na to trojka bude přímo navazovat.
  • No nevim, ale prohlaseni, ze to DLC vlastne vzniklo ve ,,volnem,, je celkem nepodstatne, vyhledem ke skutecnosti, ze je pry celkem dulezite pro dej samotne hry. To jako zkrati dej hry, kterou prohlasi za hotovou, pak na ni jeste 3mesice makaji a nakonec za to mame zaplatit navic ??
    • case ;]
  • DLC=Dělej Lopato Cáluj *1*
  • BiowEAr: "Uééé, toto 0,5 hodinové DLC vznikalo už samostatne po dokončení hry! Tak budeme zaň pýtať peniaze."
    CD Projekt: "Máme v 3,14či na lehátku, tieto 3 hodinové DLC vznikli pol roka po hre a budú zadarmo."

    EA, wake up!
    • Ringwraith
      Tak někomu jde o prachy a někomu o samotnou hru a její hráče...
      • Ono u cd projektu to ty lidi baví a je to prostě zaměstání ale děláné s láskou prostě kvalitní prace od srdce
        • Cahir
          Ale lidi u BW to taky baví. To jen marketingové oddělení chce dělat prachy...
      • Cahir
        Tahle musí vidět každý rozumný člověk. I mě to sere a to mám BW hry rád. Jenže rád mám vývojáře, tu bandu kreativních lidí, kteří hru píšou, designují apod. Marketing mám u prdel*, budu muset ty jejich kolotoče holt nějak skousnout...

        Problém je, že taktika CD Projektu je značně nestandardní. Většině developerům za DLC platíš, takže se z toho bohužel stala taková norma. Kdyby to bylo obráceně, tak si hráči řeknou, že co to je za nehoráznost, chtít za DLC peníze. V současné situaci je to ale tak, že jsou přístupem CD Projektu překvapeni a eskapády ostatních je nijak nevytrhnou.
        • Proto je potřeba CD projekt podporovat. Oba díly Zaklínače byly, i přes své chyby, velmi kvalitní hry s perfektním nelineárním příběhem. Fakt, že autoři vydávají extra obsálhé patche je staví v současné herní branži de facto na světce.
          • Cahir
            Hm, s přístupem, který hráčská komunita předvedla, bych se CD Projektu nedivil, kdyby pěkně přešel na politiku EA. Přes milion prodaných kopií, přes 4miliony pirátských...

            Kolego, my lidé jsme velcí pokrytci a řekl bych, že moralizující nespokojenec brojící proti zpoplatňování DLC, který zároveň nadšeně hry krade, není žádným ojedinělým případem.
  • "Mass Effect 3 From Ashes DLC vznikalo samostatně" ... kdo by cekal, ze reknou neco jinyho?
  • Proč zase postujete lzi?!?Tahle postava uz byla v leaknutem scenari, tak jaky pracuje samostatne??? Ja zapomnel tady je to ted vlastne EAgames.
  • Ja mysllel, ze je to vtip mluvit o tom, ze delam DLC jeste nez hra vyjde.A oni se jeste ztrapnujim plkajim o tom jak to delaji ve volnem case *1* To DLC si koupi jen blbci
  • Veskoslav
    Já to říkám. Slovo DLC bylo ještě u 2. dílu vcelku snesitelné slovo, sice si člověk musel dokoupit Shadow Broker, Arrial či Nejvyšší vládce, ale zase mněl hned od začátku díky Cerberus 3DLC+2 zbraňové packy. Bohužel CoD udělalo z DLC nadávku a ME 3 se toho nejspíš chytlo. Ale jak říkám, počkám si na vydání hry a od přátel zjistím, jestli se mi to vyplatí kupovat hned na začátku a jestli to za ty peníze stojí.
  • Oni to snad mysli vazne a ne jako vtip, to sou veci. *1*
  • až si příště půjdu koupit auto, tak dostanu jenom karoserii a motor. Už si budu muset za další extra peníze dokoupit kola, výfuk, skla, zrcátka....

    to by mě zajímalo, zdali má i satan na zatku vytetované logo EA (jak jsem je měl rád, tak je nenávidim)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit