-
Býval jsem velký fanda Mass Effectu (viz moje přezdívka), ale s třetím dílem mě to nějak přešlo. Bioware udělali naschvál stupidní konec plný otazníků, aby nalákali hráče na koupi dalších DLCček. Na tuto fintu jim opravdu neskočím, a mimoto mě už žádné nastavované konce nezajímají. Celou trilogii mám dávno dohranou a myslím si o ní svoje, jednotilvé díly měly sestupnou tendenci a ten třetí mě od poloviny nehorázně nudil. Bioware si začali být sami sebou příliš jistí a přistoupili na nekalé praktiky. Sice ještě neklesli tak hluboko jako Blizzard, ale i tak.. Můj obdiv této značky je u konce.
-
-
Sestupnou? ME 2 byl lepší než ME1
-
-
pokud jde o trojku je pro mě na stejné úrovni jako jednička tzn. skvělá hra které ale k dokonalosti dvojky něco chybý a naopak ji pár mušek přebývá.
Celkově ale hodnotím serii ME 9/10 -
Jak v čem.
Hratelnostně určitě, ale množstvím statistik určitě ne. Příběh byl lepší u ME1 (alespoň napoprvé), ale na druhý pokus už začnou postavy v ME2 a Martin Sheen vyhrávat nebo minimálně srovnávat krok i v téhle oblasti.
Ale záleží na jednotlivých hráčích, co od které hry očekávají. -
-
no pokud kvalitu hry bereš jen podle statistik. ME 1 měl kromě těch neuvěřitelně nudnách misí z s tím vozítkem také příběh který byl možná obsahově lepší ale mnohem méně dramatický. Navíc ovládání bylo těžkopádné a příliš podřízené RPG systému brrr
-
Osobně beru ME3 jako obří datadisk k ME2 (protože jsem ho nikdy nehrál samostatně, vždycky s postavou z ME2 a začínal jsem na 30. lvl).
ME3 nemá jako datadisk a zakončení příběhu chybu, jako samostatná hra (pro nováčky série) podle mě nemůže fungovat. Ale s tímhle naštěstí problém nemám *1* .
ad. DA2: Výborné postavy, skvělý příběh, výborné questy. Pokud hráč překousne prostředí, která se často opakují, hru si užije. A pokud se dostane i k DLC, bude odcházet o týden starší a s úsměvem na rtech (už jenom proto, že DLC s Feliciou Day prostě stálo za to... a konec toho druhýho taky stál za to). -
Přesně tak, spíš bych řekl nestoupající. U mě jsou 1 i 2 na stejné úrovni, obě v něčem skvělé a v něčem horší, ale tu trojku podle mně moc uspěchali.
-
ME1 byl dobry ve sve dobe, dnes pro me byl na hranici hratelnosti. Pribeh je kvalitni, ale pribehovych misi docela malo a nepovinne mise se odehravaji ve 3 - 4ech stejnych prostredich a jsou vetsinou trapne. Tehdy to Bioware nikdo nezazlival, ovsem treba Dragon Age 2 to polozilo.
ME2 je pro me nejlepsi dil serie, i kdyz paradoxne pribehove je nejspis nejslabsi. Neprijemna byla rada zjednoduseni, zase je fajn ze si z toho vzali ponauceni a v ME3 zkusili vratit par veci z jednicky.
ME3 je nekde mezi, vyborna hra se spoustou malych nesmyslnych chyb a hloupym nelogickym koncem. Z dnesniho pohledu se mi ale libi vic nez ME1, takze se sestupnou tendenci nesouhlasim.
-
-
-
To řikáš ted ale počkej až vyjde rebirth DLC a vše to do sebe zapadne,myslim že budeš mluvit jinak:)
-
-
nj, ja si pamatuju dobu, kdy jsi koupil hru a mel jsi tam vsechno, nemusel jsi ji pak dokupovat po kouskach. Dokonce to nebylo ani tak davno.
-
-
Nic dokupovat nemusíš, nikdo tě k ničemu nenutí. Jako se nemusely dokupovat datadisky.
-
-
Ja preci nerikam nic o tom, ze me k tomu nekdo nuti. Pouze reaguji na tvuj prispevek, ze se to vysvetli v nasledujicich DLC. Ta hra by mela byt kompletni se vsim vsudy kdyz ji koupim a ne ze dam jeste jednou tolik za vsechna DLC, abych se vlastne dozvedel jak to dopadlo a proc tomu tak bylo.
-
-
No Extended Cut byl zdarma, takže jak to dopadlo ses dozvěděl zdarma. A kdyby Bioware vydalo všechna DLC jako datadisk za 49.99 USD za rok, byl bys proti?
-
-
Ale datadisky byly doplňující příběhy/questy, ale to co se dělá s DLCčky ... viz např. The Arrival. Máš pravdu, někdo ho do toho nenutí, ale jak by ti asi bylo, kdyby třeba v Pánu prstenů vynechali zničení Železného pasu, a v dalším filmu navázali bez vysvětlení scénou se skákajícím Sarumanem.
-
-
q: Tvrdit to můžeš, ale v tomhle případě bych asi poprosil o nějaký odkaz na zdroj, ze kterého čerpáš. Já čerpám z The Final Hours of ME3, kde se o kauze From Ashes celkem podrobně mluví a je tam řečeno proč a kdy byl ten obsah vypuštěn. To, že po jeho vypuštění museli vývojáři upravovat příběh je pravda (Thessia...), ale měli na to vlastně skoro dva roky.
A Leviathan byl hotový podle tebe kdy? V lednu? Kdo by na něm prosím tě pracoval? Kdy?
Ale jak říkám, jestli máš nějaký důkaz, hoď sem odkaz. -
Stoneboy:
> From Ashes: Práce na něm probíhaly v době, kdy byla hra u MS/Sony a vypalovaly se média.
To je bohužiaľ oficiálny bullshit od EA/Bioware. V skutočnosti Javik bol ústrednou postavou deja ME3. Potom z neznámeho dôvodu prerobili polovicu deja a potom zhrabli peniaze navyše za From Ashes.
Inak From Ashes bol hotový už na začiatku roka - podobne aj Leviathan mali hotový už týždne pred vydaním. -
mike731: Tak jo, znova.
From Ashes: Práce na něm probíhaly v době, kdy byla hra u MS/Sony a vypalovaly se média.
Proč nebyl obsah ve hře? Protože Bioware je nějaký bussines a EA jim stanovilo nějaké datum vydání, které nestíhali. Na tohle skutečnost přišli zhruba rok a půl před vydáním. EA jim přidala tři měsíce (posun vánoce 2011 -> březen 2012) a BW se rozhodlo, že ve hře nebude Prothean, kterého původně plánovali, ale bude tam jako DLC (taky byl ohlášen jen pro majitele CE, kteří ho dostali zdarma).
Takže během těch dvou - tří měsíců vývojáři vytvořili misi, dodabovali, přidali animované rozhovory.
A proč za to platíš? Protože From Ashes už nebylo v rozpočtu. Narozdíl od DLC pro ME2 (Cerberus). -
Uznávám že zrovna Arrival byl špatnej příklad, sám proti němu nic nemám, ale prostě nenávidím argumentaci typu 'nikdo tě nenutí si to kupovat'. Nejsem proti DLC, ale zrovna u ME3 mi to zatím přijde jako rejžování. Vadí mi doplňovací DLC, jejiž obsah měl být původně už ve hře. Chápu že se při vývoji něco musí vyhodit, ale proč to proboha přivádět zpátky (a za peníze). Mám rád rozšiřování příběhu, jako třeba u ME2 nebo DA. Nejhorší je podle mě argumentace vývojářů, že když jde hra do lisoven, nemaj co dělat, tak jsou dodělávat 'zbytky', které pak ZA PENÍZE vydají hned při launchi. Z poslední dobu mě to nejvíc štve u From Ashes, proč to třeba nezahrnou do 1. patche (který mnohdy taky vycházi při launchi)
-
Teď budu mluvit tak nějak proti sobě, ale dejme tomu, že se zeptám: k čemu potřebuješ v ME3 Arrival? Ok, bylo to fajn DLC, ale tak proč ne. Pokud vím, ME3 ho využívá na jednom místě a to na úplným začátku v jedné konverzaci, jinde ne.
Horší situace je u LotSB. Netuším, jak hra vysvětlí Liaru někomu, kdo to DLC nikdy nehrál, ale předpokládám, že nějak asi jo. Ale v každým případě i majitelé savu s plně dohraným LotSB zjistí, že Liara nebyla na Normandy několik let....
Chtěl jsem připsat ještě něco o tom, co to vlastně podle mě DLC jsou a proč se k nim vydavatelé uchylují, ale o tom si stejně každý myslíme svoje.
-
-
-
-
-
-
Me by zajimalo, jestli si lide vlastne uvedomuji, ze kazde pokracovani ME poprelo cele snazeni v predchozi hre a udelalo si z hracu dobry den. V ME2 existence kolektoru vlastne naznacila, ze zniceni Sarena bylo naprosto zbytecne, protoze kolektori stejne mohli zavolat Reapery. ME3 pak udelalo zbytecnost z Vaseho snazeni proti kolektorum, protoze jejich zniceni k nicemu nebylo. Samozrejme nejvetsi joke prisel na konci ME3, ktery poprel cele Vase snazeni v ME3. Takze v EA proste pracuji sami jokeri, kteri si delaji prd*l z hracu a ti jim to jeste zerou. *5*
-
-
Promiň příteli, ale to je totální nepochopení celé série...
-
Nechápu jak s tebou může tolik lidí souhlasit (v čase kdy to píšu má tvůj příspěvek 14 lajků od laiků). V jedničce hrdina předešel původnímu plánu Reaperů ovládnout Citadelu tím, že se na ní otevře Mass Relay a Reapeři hned zkraje zničí vedení galaxie (což provedli s Protheany) a tím se ODDÁLIL konec cyklu.
Ve dvojce Shepard zničil kolektory a zabránil vytvoření nového Reapera a ZASE ODDÁLIL konec cyklu. Ve trojce se konečně dozvíme co mají Reapeři za lubem a při nových souvislostech se koloběh utne nadobro.
Pokud by Reapeři neměli plán B, C a tak dále, tak by asi nepředstavovali takovou hrozbu ne?
Evidentně to můžeš s kámošema hrát opakovaně třeba 1000x a stejně vám to k ničemu nebude *3* -
Zajímavé,že tys jim to očividně do třetího dílu taky žral a potom tady děláš frajera,jak sou všichni ostatní mimo,protože jim to žerou. xD
-
Ty si to ocividne nepochopil.Zahraj si to znovu,mozna pochopis.
-
-
Jasne a jeste tu o Karkulce, jeste mi napis ze si mam koupit vsechny DLC, ktere mi to lepe objasni a neudrzim se smichy. Jinak s nekolikati kamarady jsme to docela probirali, dokonce jeden z nich dohral ME3 asi 5 a tak nejak jsme se vsichni shodli.
-
-
kup si vsechny DLC...
-
-
-
-
Kto si pamätá, ako Bioware sľúbilo, že keď budete celú hru verný jednému charakteru, tak nás čaká prekvapenie? Áno, prekvapenie bol veľký prd. Veľké sľuby o epickom konci, ktorý ovplyvníme svojimi činmi počas hry, návrat k rpg žánru atď...A v konečnom dôsledku sa nám opať vysmiali do ksichtu.
Toto EA a jej štúdia robia pri každej hre, pri Crysis 2 nám cpali do hlavy, že je to primárne pc hra, a že to, že sa vyvíja pre konzoly, je vlastne super, lebo tak majú vyšší rozpočet a hra bude lepšia...Ano, videli sme to v praxi, hra bežala len pod DX9, absolútne low res textúry, na Dx11 sme museli čakať pol roka. Ked unikla beta, to bolo rečí, aby sme ju nehrali, lebo to nie je finálna kvalilta, a taku istú kvalitu sme dostali pri vydaní *15*
Potom BF3, neustály marketing a útočenie na CoD, opať sľuby, ze primárne pc hra...Sľuby, ze funkcie battlelogiu, narozdiel od Elite v CoD, spoplatnené nebudú a bude vždy free...Realita sa opať ukázala pri vydaní, hra na pc neskutočné zabugovaná a nestabilná na spôsob Army 2....Neskôr DICE verejne prizná, ze počas vývoja sa sustredili viac na konzoly, lebo by ju inak pre ne nestihli dorobiť a pc verziu nechali bokom, čo bolo vidno na jej stave, ktorý je ubohý dodnes...Potom si opať naserú do huby, ako bude battlelogy vždy free a vydajú Premium...Rada blbcov si ho kúpi za plnú cenu, potom sa opat vysmejú idiotom, co dali 40 e za hru a ďaľších 40 e za premium a žnížia jeho cenu, resp. vydaju BF3 premium edíciu *15*
Mohol by som pokračovať a vypisať ďaľšie ich série, kde sľubovali hory doly, a splnili veľký prd, ale nema to zmysel...Skratka pre EA platí: Najviac je u nich bitý poctivý platiaci zákaznik, ktorý hry hned kupuje a nepirati, nevyčkáva na akcie atd....Preto všetky ich hry piratím dlhé roky a o nič som neprišiel...Pravdaže, prišiel som o BC2 a BF3, ale to som mal možnosť hrať u kamošoch a su to obyčajne konzolové porty a stale si drtim svoj starý dobrý BF2, posledná hra kupená od EA. *1*
Takto sa chcem EA podakovať za to, že si neustále serie do huby a klame zákaznikov, aspoň nemam morálne problemy vaše hry kradúť, aj ked všetky ostatné kupujem..O nič som neprišiel, len mam plnšiu peňaženku o pár tisíc...
Nedavno EA kúpila štúdio, ktoré je za Plants vs Zombies, a chystaju sa urobit PVZ 2...Pravdaze, väčšinu ľudí a hlavne autora PVZ už vyhodili, takmer okamžite po kúpe a Capcom ci ako sa volajú, hneď po ich prepustení nezabudol vyhlásiť, že ich vykopnutie bolo plánovane a nemá nič spoločné s tým, že ich kúpila EA...Áno, idem urobť PVZ2 a vyhodím jeho autora a tím ľudí, ktorí túto hru vymysleli, to dáva logiku *1* Tak sa pripravme, že PVZ2 bude mat 1000 DLC ala Sims. EA je horšia rakovina ako Activision, ten sa s tym neserie a nic velke nesľubuje, len si prezentuje svoje a neserie sa do druhých a neutočí na ine značky, lebo predajú viac ako zufalá a trápna EA. Smrť EA! -
-
Jj, ze pry "kazdy vas cin ovlivni vysledek, konec bude zcela zavisly na vasich rozhodnutich !!!v prubehu!!! hry" === "az dojdete na konec, tak si hodte kostkou a vyberte si jeden ze tri stejnych koncu".
Njn, ale to by se blbo rejzovalo na DLC, kdyby museli brat v potaz jak kdo dohral celou serii, takhle je to uplne jedno. -
EA rád nemám. Zabili mi ME a SWTOR, ale BF3 je skvělá hra, na PC jsem s ní nikdy problém neměl. Takže to kydáš nesmysly.
-
-
No není to špatné DLC, ale prostě budu pořád naštvaný za to, že celá série byla skvělá a pak si parta debilů řekne, že udělají naprosto pošahaný konec, který hráč nemůže ovlivnit...
-
-
Já vím, že bych neměl, ale ty konce jsi prostě ovlivnit mohl. Nešiřme lži a již vyvrácené fámy prosím.
-
Tvaris sa akoby konce ostatnych ME hier si mohol ovplyvnit..
-
-
Konce 1ky a 2ky sly urcite ovlivnit o dost vice. Je ale pravda, ze v dalsim dile se pak dana volba moc nijak neprojevila.
-
-
No vzhledem k tomu, že jedna volba mohla znamenal přežití nebo zánik celé civilizace, tak bych asi moc o neprojevování nemluvil.
-
-
taky si myslim
Btw: nemůžu pochopit co na tom konci lidem tak vadí, jasně viděl sem už lepší ale taková tragédie to taky nebyla
mě prostě dává smysl že my (organici) budeme vždy vytvářet stroje které budou lepší než my
už dnes jsou stroje rychlejší a silnější než my a až budou i chytřejší tak sme v ....... *1*
-
-
-
No pokud nepovažuješ ovlivnění konce to, kdo přežije, tak to chápu;)
-
-
No ony sou ty konce vlastně dost jiný. Když se překonáš to sé znechucení dojde ti že zelenej konec udělá ze všech tvorů v galaxii robohumanoidy, zatímco jinej třeba zničí všechny stroje a to je podlemě dost rozdílný. IMHO kdyby bioware přidalo ke každému konci pár cutscén nikdo nebude remcat
-
Jestli v těch třech koncích vidíš jako odlišnost pouze barvu (ano, šetřilo se na cut-scénách, nedělejme z toho tragédii), pak jsi s prominutím omezený ignorant, co se neobejde bez doslovnosti a polopatičnosti...
-
Teraz si ovplyvnil konce celej galaxie a nie par zivotov dokonca ;)
-
-
Jo ovlivnil jsem akorát barevnou duhu:)
-
-
Veskoslav: Jako někdo, kdo by rád viděl Liaru a Sheparda po válce společně s tebou trochu souhlasím. Bylo by fajn mít nějakou možnost přežít. Otázka je, k čemu by to bylo, ale to je vedlejší.
K tomu, co jsem chtěl napsat: tobě se nelíbí, co BW přidalo v EC, proto je EC automaticky špatný produkt. To je přesně mentalita, která mě doslova otrávila na BSN. Nelíbí se nám konec ME3, vývojáři ho prostě musí změnit, protože mi jsme tady skupina a náš pohled je ten nejlepší. Houby. Kdyby tenhle přístup byl běžnej, spisovatelé by asi přestali psát.
Takže ano, nemáš svůj vysněný konec (a já nemám svůj), ale to neznamená, že jsou konce špatné nebo nekvalitní. Jsou prostě jiné, než sis představoval. Celkem důležitý rozdíl, ne? -
Zbytocne nieco obhajovat, aj tak budem len za plateneho PR cloveka :) a za tie mesiace som sa naobhajoval uz dost a vlastne uz ma to ani nebavi. Snad len poviem ze skoda celej tej situacie, ktora vznikla
-
Nějak ti nedochází, že cut přidává pouze scény a to, že vyhubím celou generaci a čekám na další cyklus. Ale pořád nemůžu zachránit Sheparda a pořád mám 3 barevné duhy+jeden konec navíc. Kolik ti za to platí za ty RP kecy?:)
-
zahraj si extended cut a potom pis. A ak aj potom pises ze islo len o farbu tak si ignorant.
-
Ale zase vem si, že když ses moc snažil tak si dostal jednu barvu navíc.... a pak že to nešlo ovlivnit. *1*
-
-
oprava: Teraz si ovplyvnil koncami osud celej galaxie a nie par zivotov dokonca ;)
-
-
-
-
-
Patřím do té skupiny (ex)fanoušků ME, kteří po dohrání třetího dílu byli v lepším případě zklamaní. Ztratil jsem zájem o EC, DLC a vůbec o celé ME univerzum, jako takové. Výtky typu "titanic skončil taky smutně a taky je to nejlepší film na světě", nebo "spisovatelé píšou taky to, co chtějí oni, a ne to, co chtějí čtenáři" mi připadají dementní, můj názor nezměnily a diskutovat o tom mě už taky nebaví.
Nechápu, ale, proč se musím dočíst v každém článku o ME3, subjektivních vsuvek redakce o tom, co si o těch "ufňukánků" myslí. Článkem o ospravedlnění konce v ME3, vtipama o konci se zmrzlinou a svatbou s kroganem a slovy "No, budiž, jejich boj" v této recenzi konče... -
-
Uvedom si, kdo ty pisalky plati ... a dojde ti, proc ses ufnukanek ... je treba ziskat tvoje prachy, nikoli tvuj obdiv, a jesli sis to koupil, tak byl ucel splnen. Nekteri si mysli ze DLC to spravi, tak si koupej jeste ty.
On totiz nekdo (mistni pisalci) nedokaze pochopit, ze hra neni knizka. On je totiz celkem rozdil v tom, kdyz dej urcuje autor nebo hrac. Interaktivni filmy do kteryh moh "hrac" zasahova uz tu byly - a neujaly se. Prave proto, ze hrac nemoh vysledek nijak ovlivnit, at si vybral co si vybral.
Ostatne, uplne stejne fungoval trebas "sefkuchar kuratko" - divaci si mohli vybrat ze dvou (rekneme minutovych) scen, ale nemohli nijak ovlivnit vysledek inscenace. -
Zjevně tím dávají najevo, že se jim Mass Effect jako celek líbil a nemá smysl ho odsuzovat i když konec není úplně 100%. Podle mých zkušeností má vyložený odpor ke konci jenom zlomek hráčů. I v mém okolí jsem slýchal negativní ohlasy, které ale po upraveném DLC konci utichly.
-
-
Já zas nenašel v okolí člověka, který by konec ME3 hodnotil kladně. Takže podle mých zkušeností, zlomek lidí je s koncem spokojen. *15*
Tohle je vážne o úhlu pohledu a o vkusu.
A negativní hlasy utichly, protože to hráči dohráli před půl rokem a berou trilogii za uzavřenou. A když nejsou spokojeni se samotnou hrou ME3, tak nebudou hrát dlc.... -
Z mého okolí také negativní hlasy na DLC opadly, ale z toho důvodu, že už o tu hru lidé přestaly mít zájem poté co pro ně to univerzum zabily.
V mém okolí se rozšířil tenhle pohled na konce:
Původní konec: Tři různě barevné exkrementy
Rozšířený konec: Tři různě barevné exkrementy se šlehačkou + jeden exkrement navíc.
Krom konců byla však hra zábavná. Leč ten konec vlastně zničil veškerý potenciál co ME měl. -
-
V mém případě se změnily negativní postoje na pozitivní nebo mírně pozitivní. Žádného odpadlíka jsem nezaznamenal. Potenciál ME ten konec určitě nezničil.... to je můj názor.
-
-
-
Tyhle rádoby směšné vsuvky ignoruj.
Stačilo se podívat na ten jejich Fight Club ME Special.
Nepozvali tam nikoho s opačným názorem na hru a víc to připomínalo reklamu od EA než diskuzi.
Když na ČT1 mluví o hrách a pozvou tam lidi jen z (jednoho tábora) tak to tady prskaj eště týden. Ale sami dělaj to stejný.
Takže když na Games.cz píšou něco o MS tak to neber příliš vážně. -
-
Já to docela chápu, do takového pořadu můžeš pozvat jedině prověřené diskutéry a ne každého z ulice. Je škoda že tam nebyl zastoupen vysloveně negativní názor, z hlediska dramaturgie je ale docela risk tam pozvat potenciální pako, které neumí skutečně diskutovat. A zjevně všem lidem z prověřených "diskutérů" konec nijak zásadním způsobem nevadil.
-
-
-
Hráč jako já má s těmi DLC trochu problém. Rád si sednu ke hře - dostanu se na konec a jsem spokojenej. Užil jsem si to. Ale ouha. Vyjde DLC zasazené někam doprostřed původní hry nebo na konec, z kterýho ve finále konec není a to mi ten celkový dojem ničí, protože mám najednou pocit, že jsem nehrál vše, něco mi uniklo ... a měl bych věnovat čas sledováním kde jaké DLC vyšlo a co obsahuje, to mě s*re! Proto jsem s ME a DA seknul, neužívám si to.
-
-
Proto mas ty hry hrat az tak 2 roky po vydani, nejen ze je koupis za 1/3 (nekdy i min), ale mas v ty cene i patche (takze to vetsinou uz +- funguje) a DLC, takze si to zahrajes +- tak, jak to bylo mineno.
-
-
Recenze jak z reklamy na EA, mimochodem nerikalo se, ze DLC se ciselne nehodnoti, tak proc ma tohle 8?
-
-
Myslím že to není poprvé kdy je zde hodnoceno DLC číslem. Pokud DLC rozšiřuje děj o několik hodin a nejenom o pár zbraní a jednu misi, pak nevidím důvod proč ho nehodnotit číslem. *8*
-
-
Kvalita příběhu, misí, prostředí, dabingu, hudby, jak rozšiřuje původní hru, poměr "cena/výkon"... Proč ne?
-
-
A jak bys Leviathana hodnotil ty?
-
-
Bylo receno, ze hodnoceni DLC ma byt slovni, tak proc tohle ma ciselne?
-
-
Narážel jsem na "recenze jak z reklamy EA", ne na číslo.
-
-
Staci si precist prvni odstavec a vidis
-
-
-
-
-
Leviathan DLC je super záležitost pro všechny, kteří se zajímají o problematiku Reaperů, akce je svižná, cutscény skvěle "natočené" a "podvodný" závěr mise ždíme grafické možnosti hry (mrzí mne špatné rozlišení textur doprovázející hru už od jejího druhého dílu kvůli konzolovým kompromisům) a co mne potěšilo je i zmínka o Leviathanovi v samotném závěru hry *3*, kdy se o něm můžeme rozpovídat se Starchildem. Bohužel to je na druhou stranu důvod, proč se mi nelíbí DLC systém. *16* O něm bych se tu mohl dlouze rozpovídat, ale už bych měnil téma a stejně by se nic nevyřešilo.
-
-
Problematika Reaprů? To vůbec existuje. Vždyť od konce ME1 jsme se o Reaprech nedozvěděli skoro nic, co by dávalo aspoň trošku smysl.
-
-
Já se o nich v dalších dílech dozvěděl dost. Rozhodně vše podstatné...
-
No právě...mě vždy zajímalo odkud jsou, kdo je vymyslel, jak dlouho fungují (to mě vlastně až tolik nebralo) a třeba proč zrovna 50 000 let. Jakoby v ME2 a 3 nezbyl čas na pátrání po detailech a zaměřovalo se na reálnou hrozbu - kolektoři, galaktická válka. V Leviathanovi se nám dostanou odpovědi na některé z těchto otázek. Nebudu spoilerovat, takže nepovím které, ale už samotné "detektivní" ladění DLC velmi osvěžuje hratelnost, což je ve hře s cca 40h stopáží (soudě podle mé doby hraní - obtížnost Spektra) velmi vítaná technická změna. *3*
-
-
-
Leviathana jsem si sice koupil hned jak vysel, ale po (docela rychlem) dohrati mi prijde, ze by stacilo se podivat na nejaky gameplay na youtube a zazitek by byl stejny. Prislo mi to jako velmi mirne interaktivni film, byly tam snad 3 dost kratke akcni sekvence, kde jsem ani nemohl ukazat co jsem se v multiplayeru naucil ;-) Adventurni cast omezena na jednu minilaborator a porad to same. Urcite fajn je tohle DLC videt (doplni stripek do skladacky pribehu), ale nejak mi unika duvod proc to kupovat nebo hrat.
-
Nedavno jsem prestal kyupovat hry pokud se dozvim, ze budou obsahovat DLC. Koupil jsem Dirt 3 ihned po vydani, chci si odemknout auto a koukam ze je uzamceny a ze musim koupit DLC. Uz me tyhle triky vazne $erou, DLC at si kazdej strci nekam. Spousta her je zkriplenejch tim, ze se schvalne vydavaji orezane, za drahe penize. A chteji z nas tech penez vytahnout jeste vic.
FAK OFF DLC -
-
Neni to sice uplne cisty zpusob, ale ja to resim bez vetsich skrupuli jednoduse - zakl. hru mam original a pribehova dlc si stahnu a osefuju z warezu. Vyrizeno a hotovo. A pokud to jsou DLC vznikle uz v den vydani samotne hry, s pribehovou linkou prokazatelne vyjmuteou z puvodni hry, tak i bez vetsich vycitek.
-
Mrkni na M$ flight - kdyz pominu, ze to neni simulace, tak "zadarmo" dostanes jeden pustej ostrov a jedno letadlo. Za dalsi chtej 20+ dolacu ...
A az to zkouknes, tak se di podivat co dostanes, pokud si poridis FSX - letiste po cely planete, desitky stroju, tisice (i zdarma) ke stazen na netu, hramady ruznych modu, pluginu ...
Takhleje to dneska se vsim - snazej si ti prodat houno s pozlacenym obalu za cenu zlatejch cihel...
-