Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podle mě super datadisk, pěkné lokace, Aria a Turianka, co víc si přát??
  • No...po Shadow Brokerovy a Leviathanovy (a zprávám o nejpříběhovějším a big epic DLC) jedno velké zklamání...v jednu chvíli jsem si dokonce myslel, že hraju nějakej CoD klon, v celé trojce se hodně střílí a hodně proti Cerberovy, takže todle nedokáže moc ohromit, střílí se dokonce o něco víc...ani dva druhy nových zajmavých nepřátel to nezlepšej, i v zmiňovaných DLC se hodně střílelo, ale byl tam zajmavej příběh...Leviathan mě navíc dostal tím konspiračním/tajemným nádechem...a když v zmiňovaných DLC mě hnal za koncem příběh tak tady jediná motivace, abych to měl už za sebou...
  • DLC Lair of the Shadow Broker zůstává nepokořeno. To bylo NĚCO. To byl příběh. To byl působivý boss. Omega je srajda.
  • Původně měla být Omega součástí ME3, což asi většina z vás ví. Co ale možná ví jen málokdo je zamýšlený scénář. Shephard měl mít k dispozici celý svůj tým, Cerberus vytvořil kolem Omegy blokádu a snail se deštěm meteoritů zničit její štíty. Pro Cerberus měl pracovat i Zaeed, který tedy měl dostat plnohodnotnou roli a Shephard ho mohl přesvědčit, ať se přidá na jeho strnu. V plánu byla i mise skrz Omega 4 Relay a na Omegu měli zaútočit Collectoři. (Což mě přivádí k otázce, proč jsou Collectři v multiplayeru, když nejsou v příběhu??) Mělo se taky zjistit, že na Omeze jsou laboratoře, ve kterých Collectoři tajně vyrábí další Collectory. (potřebují k tomu právě ezoo z dolů, proto to dělají přímo tam). Long story short: měli jsme dostat zajímavý příběh. Místo toho máme 2 a půl hodiny střílení a žádn příběh, žádné RPG. Nemůžu pochopit, jak mohlo ME3 ve VGA Spike Awards 2012 vyhrát nejleší RPG roku, když ta hra není vůbec RPG. Je to střílečka!!!! Ea a bioware sucks.....
    • ME1 bol posledny ME ktory bol RPG (a ME1 bolo fakt dobre RPG). ME2 a 3 uz je cisto akcna hra s RPG prvkami. A fakt skoda ze Omega takto dopadla. Asi to mali na papiery ale EA im neschvalila prostriedky a nedala dost casu, lebo kazdy vie ze Bioware vie robit hry. Jedine co mi vadi su collectori. Ved od kedy Shepard znicil/vycistil ich zakladnu, neprezil to jediny kolektor. Tak co robia v scenari? V MP su len koli spestreniu, len tak.
    • Ty skilly, rozhovory a rozhodnutí jsem si asi vymyslel, když je to jenom střílečka....

      A můžu kdyžtak poprosit o zdroj?
      • Jaký rozhovory?
        KDyž jsem si chtěl prvně promluvit s Turiankou (v bunkru Arii) tak tam neaktivně stála...když jsem si s ní mohl konečně promluvit tak jsem mohl na nějaký tři nezajmavý otázky.
        Rozhovory ve hře jsou spíš krátký a často dost nezajmavý monology...
      • Rozhovory? Hahahahaha. Máš na mysli ty "rozhovory", ve kterých sleduješ, jak si postavy samy povídají a pak máš na výběr jednu paragon a jednu renegade větu, na kterou další postavy odpoví vždy to samé? Nebo snad ty rozhovory, kde někdo vede monolog a shephard poslouchá? Takový Deus Ex: Human Revolution ukázal, jak se dělají rozhovory.

        Skilly? Skilly nedělají ze hry RPG. V Batman: Arkham City máš větší množství skillů k odemknutí než v ME3 a dělá to snad tu hru RPG? Napovím ti. Ani ne. Když se ve Skyrimu naučíš plížit a kapsařit a hra tím získá nový rozměr, to je skill ala RPG, ne, když zlepšíš jednu z 5 dovedností o nový stupeň.

        Volby? Asi jsi spadl z útesu přímo na koule. ME série nám dala volby a jejich důsledky jsou buďto: naprosto stejné, ať zvolíš co zvolíš. Něco změníš, ale hra ti to stejně neukáže dost na to, abys měl možnost si tu změnu uvědomit. Vyléčit genophage nebo ne? Ok, určíš tím osud celé rasy. Ale je ti to k nečemu v herním smyslu? Je ta hra jiná? Ne a ne. A upřímně, myslím si, že kdyby vyšlo ME4, a ty nahraješ save, kde není genophage vyléčená, tak prostě jen zjistíš, že genophage vyléčil někdo jinej. Tvoje volby jsou jen iluze, hra na ně sere. Příklad možností, které měnily nejen události fiktivního světa ale i hru samotnou, velmi drasticky. The Witcher 2. Celé lokace, mise, postavy a vývoj událostí se lišil podle toho, co sis vybíral, že uděláš a dokonce se ty důsledky nedali příliš dobře předvídat = působilo to skutečně. ME jako hra je stejná ať uděláš cokoliv nebo ne. Nejlíp je to vidět na konci. Ano, je tam hodně rozdílných konců, teoreticky. Ale ty konce se odvíjí od toho, kolik si nasbíral spojenců, ne od tvých voleb. To ani trochu. A hlavně - stojíš na místě X a vybereš si konec A, B, C. Wow. Tomu říkám završení trilogie, "založené" na tom, že tvoříš svůj vlastní příběh. Hell, dokonce i střílečky jako Black Ops 2 nebo Spec Ops: The Line pracují s koncem lépe, než ME 3.

        http://beefjack.com/news/upcoming-omega-dlc-already-hinted-at-in-mass-effect-3-script-files/ Jediný zdroj, který si po měsících dokážu vybavit. To info s asteroidama jsem trochu spletl, ale to je detail. Ostatní info jsem našel jinde, ale nikdo po mě nemůže chtít, ať si po takové době vzpomenu kde.
        • Skvěle vyjádřeno...hlavně příklad s genophage
          offtopic: zkoušeli jste někdo hrát trojku s volbou z jedničky kdy jste zabili královnu Rachni, předpokládám, že i když jste je v jedničce nezachránili tak s ve trojce taky "zčistajasna" objeví???
          • Objeví, ale synteticky vytvořená a když se s ní spojíte, tak nejenom, že vás zradí, ale ještě myslím způsobí nějaké škody na kroganské flotile, takže docela silná ztráta potom....
            • Ale je to ve finale uplne jedno ... osobne sem celou serku zachranoval co se dalo, a ve finale mel vsechny na svy strane ... a bylo to ... khownu. Nakonec sem si moh hodi korunou ke kterym dverim se vydam, ale bylo by to stejny i v priapde, ze bych je vsechny povrazdil.

              Krome toho zaklinace muzu zminit trebas klasiku jako fallout1/2 - tam se kazdy rozhodnuti projevilo, a to jak ingame (jednoduse kdyz sem se rozhod nekde neco vystrilet, tak se mnou nekdo nemluvil/nedostal sem quest/...) tak v zaveru, kde byl kratce zminen osud kazdy komunity, kterej byl zavislej na tom, co sem udelal.
            • No a to je přesně to, co vadí trochu i mě...ty změny/volby se projevujou spíš kosmeticky...kdybych pokládal v jedničce královnu za hrozbu a zabil jí pro jistotu, tak to je jedno, protože jí "naklonujou"...takže to vlasně nemá moc vliv, když jí zachránim, tak jí zootročej a když jí zabiju, tak jí naklonujou...efektivita na military power se probírala už dřív, že na to jak decimovali Rachni celou galaxii tak (v případě zachránění/osvobození) vám poskytne pár dělníků...i když e množej závratnou rychlostí a tudíš by vojáci neměli být problém
            • A to je jádro problému. Kdyby nám tot oalespoň ukázali v nějaký animaci a mohli jsme si o tom pokecat s posádkou. .... ok, dejme tomu. Ale takto se i tento rozdíl v ději projeví maximálně e-mailem a zmenou vojenské efektivnosti kroganské amády. A hlavně že v ME1 to vypadalo, že před sebou máme ohromující volbu, která bude hodně znamenat.
    • Magister_Peditum
      Tak to je problém ME3 celkově. Původně zamýšlený obsah prošel rozkouskováním nebo dokonce proškrtáním.
      • Viktor_H
        To je problém všech AAA her, ME3 není žádná výjimka.
  • Xcomik
    DLC Omega není rozhodně špatné, aby mohlo dostat 4/10. Pokud jde o příběh, ano je více koridorovější (ostatně to i Leviathan nebo Shadow Broker a všechna DLC co jsem hrál od ME2 až po ME3).

    Ono to možná působí véce koridorově díky faktu, že se celé DLC odehrává právě na Omeze (takže o stísněný prostor určitě nené nouze). Jenže celé DLC je přesně stejné, jako ty předešlé příběhové a moc změn na něm nevidím. Je zde solidní příběh o generálovi z Cerberu, který obsadil celou stanici Omega a vzteklá Aria ji chce nazpátek. Do toho celého se připlete i Turianka a pár nových kvérů. Pochopitelně za tu cenu to mohlo být určitě 2x tak delší, to bez debat, ale jestli budu hodnotit hru na základě ceny, no tak to sem taky tuňťa.

    Jestliže Leviathan dostal 6-7/10 tak proč má omega méně, vždyť je to naprosto stejné jen jiný story (a že by story u DLC Omega bylo horší to se mi fakt ani nezdálo). I přes fakt, že nesnáším politiku EA nebudu tady tak skeptický a rovnou těm co tohle DLC ještě nehráli řekl, že je to naprosto stejný jak Leviathan a příběhem jen o trošičku slabší, jak Shadow Broker (musím ale říci že Shadow Broker nebyl do dneška ještě překonán)

    BTW: Já si rád koupím hru ale za DLC platit rozhodně nehodlám, dle mého názoru mají být ke hře zdrama a né další vytřískání peněz z nás hráčů.
    • No já nevim. Shadow Broker - úžasné scenérie (Illium, loď), krásná akce (honička ve vznášedlech? omg omg), romance s Liarou, zvraty, rozdílná prostředí, skvělé filmečky, boj s dvouma rozdílnýma bossama, skvělá pointa... tak nějak je tam všechno
      Omega - sorry, ale tady je co?
      • Bohuzel Shadow Broker je jedine a asi i posledni DLC, ktere vypada tak, jak by melo DLC vypadat. Rozumna cena, rozumna delka, lepsi grafika (vsimnete si, o jak moc lepe tam Liara vypada), skvela hratelnost (vznasedlo bylo super, hlaska, ze to nema zbrane, ale jen taxameter take, dva opravdu zajimave bossfighty) a nakonec i nova a zajimava prostredi (v byte Liary jsem stravil pokazde snad 10 minut jen tim vyhledem z okna na ten dest, bourku a pulsujici velkomesto za sklem a samozrejme samotna lod Shadowbrokera). To, co prislo po nem nemelo ani cenu stahovat (napr. Arrival a ted Omega).
        • Tak tak. Čumění z okna. Atmosféra jak prase. Souhlas.
      • Xcomik
        Však já jsem jasně psal že Shadow Broker nebyl ještě poražen ale v kvalitě je to na stejné brdo jako Leviathan. Je to koridorové DLC s minimem možnosti a máš tu tunu videí a pokud jde o Omegu gamedesign taky nevypadá úplně tragicky (některé lokace jsou celkem zajímavé některé připomínkové/nostalgické). Navíc je to Omega tam mělo jít od začátku o boje a né romanci tohle se ale vědělo už dopředu.
        • Shadow Broker A Leviathan jsou oba povedený. Ale Shadow Broker u mě vede. Oprosti ME2 v něm byli mnohem pěkněji zpracované a úžasně detailní lokace (illium) ta druhá část na Brokerově lodi byla taky zajímavá svým prostředím (ty "bleskosvody" a výhled), nový nepřátelé a 2 bossové. A navíc, dostal jsi nový HUB a Liara se stala novým Brokerem = opravdu pocit, že to DLC mělo smysl. Leviathan měl taky zajímavý lokace a děj, ale byl o něco slabší. Pořád byl ale lepší než Omega. Omega je dlc s příšerně stupidním dějem, skoro ničím novým. A ten potenciál? Obrovský. Nyreen mohla zůstat v týmu. Afterlife se moh lstát novým mylým HUBem. Taky jsem čekal, že z Omegy uvidím víc než jen samý skladiště a chodby. Vždyt je to v podstatě město s 7 miliony lidmi. Prostě omega je fail a v žádným případě si ji nepořídím. Ne za 300. Tak za 100 max. Ale to se stane až tak za 3 roky, takže si ji zahraju si to, až to bude na torrentech.
        • Jestli mělo jít jen o boj, tak měl za něco stát
  • Tak a je to tu. Ľudská hlúposť už nepozná hraníc. Poviem to takto. Kupovať si nejakú hru od EA v dnešnej dobe jednoducho nemá zmysel. Presne ako zaznelo predo mnou. Ja hrám RPG hry pre ich príbeh, ich atmosféru. Hrám ich povedzme aj mesiac, všetko si obzerám, snažím sa o nič neprísť (záznamy v kodexoch, knihy, audiozáznamy .....). A tieto dlc to len kurvia. Ľudia, spamätajte sa už. Veď len Vy, a len Vy, podporujete túto nezmyselnú politiku dlc. Aby som si po daľšom pol roku znovu inštaloval ME3 len aby som dlc prešiel za 2 hoďky ?? A zážitok z toho nemal žiaden ?? Tak to je fakt na hlavu. A koľko že to stojí ?? 15 Eur ?? WTF. REALLYY ??
    Môžete nadávať na Blizzard, ale len on spolu s pár výnimkami (CD Projekt, Valve) sa drží klasického modelu hra + datadisk. A ľudia si ho berú do úst, ale pritom sa idú zblázniť z AC série, ktorá recykluje tú istú hrateľnosť, ten istý príbeh neustále dookola. 5 dielov o tom istom. Hry od Blizzu sa oplatí kupovať hňeď ako vyjdú, pretože viete, že im nejde len o zisky. Ich cena sa drží. Môžete začať, že ovečky Blizzu, ale to je proste fakt. Ja si myslím, že väčšie ovečky sú tí ľudia, ktorí podporujú dlc model. Naopak ME3 nato ako som ho mal rád, tak tak som teraz z neho znechutený. Ja už vo väčšine prípadov kupujem len GOTY edície na Steame a nevadí mi počkať aj rok, kým budú dostupné. Pretože DLC model je najväčšie zlo pre hernú komunitu.

    S dnešnými hrami je to fakt bieda. A to nehovorím len o modele dlc. Vadí mi napríklad aj nútenie do hrania hier od znova. To mi vadilo napr. aj v Diable 3, ale nebolo to také hrozné, pretože pri danom type hier sa s tým počíta. Ale napr. ako som uviedol mám rád ak si hru môžem vychutnať na jeden záťah. Do znamená, že dostanem celý obsah a nemusím hru rozohrávať odznova. Napr preto som prestal hrať Dishonored. Hrateľnosť dobrá, príbeh obstojný, ale fakt, že ak som chcel ísť stealth štíl, bol som limitovaný srácajúcim obsahom v podobe chýbajúcich záznamov v kodexe, alebo čo to bolo. Plus som prišiel o veľa rozhovorov .... Ako som uviedol, nemám čas len na hry a rozohrávať hru odznova len preto ?? Tak to sa mi tiež nepáči.
    • jeto jednoduchy pokud se ti tenhle produkt nelibi tak ho nekupuj
      • jasne jasne drz hubu a krok pan ti rekne co mas delat... v uvazovani jsi par stoleti pozadu
    • Zayl
      Blizzard si lidi berou do huby kvůli něčemu úplně jinému a naprosto zaslouženě. Na druhou stranu ne že bys neměl ve zbytku pravdu.

      Problém je v tom, že DLC nahradilo expanze, ale ten formát na to není vhodný. DLC je přijatelné pro přidání nových kosmetických věcí, expanzi multiplayeru a dalších drobností. To je tak vše. A právě RPG jsou pro příběhové využití DLC to nejhorší, protože provázanost obsahu je v nich několikrát větší než třeba v FPS.

      Nemyslím si, že se vzhledem k ceně vývoje her dočkáme kroku k lepšímu. Možná díky crowdfundingu... ale na výsledky toho si ještě počkáme.
    • EA v lednu vypne on-line servery pro dalších dvanáct her...(vetsina z roku 2011) to bych si fakt kupoval EA hry *1* a zase az bude nekdo psat o nepodpore LAN nadavajte mu do piratu hahaha pirati se musi smat dementikum co za originalky plati
      • Jaké hry třeba? Můeš nějaké vyjmenovat? Díky
      • treba takove nove simcity chtel jsem si ho hned predobjednat kdyz se o nem poprve psalo a videl jsem videa ovsem jak jsem zjistil nutny online i pro SP ne dekuji, nechci hru co si ji za 2 roky nezahraju protoze EA vypne servery...
  • Tohle je zarny priklad proc singleplayerova DLC jdou zcela mimo me. Jednou jsem dohral a tim to hasne. Nechci se vracet prostrednictvim "hodinovych" mrzacku kteri byli casto jen vytrzeni z puvodniho konceptu hry.
    A nehlede na smesne vysoke ceny. To je jako bych si koupil knihu za tri stovky a za par mesicu si dosel koupit chybejici dve kapitoly za kilo, pricemz by nemeli zadny vliv na poentu puvodniho dila. To si radeji priplatim a koupim si rovnou neco noveho a kompletniho.
    • filias
      Mě DLC ME3 utvrdily, že tohle je vyhazování peněz. Ceny jsou vzhledem k dodanému obsahu úplně mimo realitu. Tedy za mě: Bioware+DLC => never more.
      • Podobně je na tom i Team Ninja a jejich Dead or Alive 5. Jeden typ obleku pro tři postavy 400 MS pointů. Tohle fakt nechápu. Kde jsou ty časy, kdy se obsah takovéhoto typu ve hře odemykal dohráním na různých obtížnostech atp. Teď maximálně odemknem achievmenty popř. nahrajeme vyšší XP level XD
  • Bohemund
    Ať je Omega jaká je, nejhorší je na ní bezesporu cena... Bioware potažmo EA by se ještě měli pokusit z toho vyjít s čistým šítem a zlevnit to min. na 5 dolarů. Jinak je to dle mého prostě obyčejné DLC, věrnostní mise pro vaše společníky v ME2 mi třeba přišly ve většině případů nudnější, ale je to věc názoru.
    • Se slevou bych slouhlasil, ale oni nemuzou, protoze by tim podvedli lidi co uz to DLC maj. Cenu shodej, ale nejspis to bude chvili trvat. Jinak jsou ceny DLCcek nesmirne vtipny v kontextu toho, ze jsem si za 3Ecka na steamu koupil Jade Empire - herni doba je myslim okolo 30h.

      Datadisku s dalsim pribehem tak jak se to delalo za dob NWN nebo i NWN2 je vecna skoda.
  • Zajimave, ze se nikde nezminuje cena. Prominte, ale chtit za tohle 15 dolaru, tedy vice, nez dnes stoji samotna hra, to mne opravdu utvrzuje v tom, ze Bioware, teda pardon EA Edmonton jsou jiz totalne mimo realitu.
  • Vakek
    tohle ještě někdo hraje?...promiňte ale pro mě to byl a bude nejslabší díl série
    • Multak neni vubec spatnej. Je dost zatizenej na vybaveni, ale jednoznacne tam poznas lidi co to nejako umej a co ne a na vybaveni v nizky obtiznosti pak tolik nezalezi. A mimo trochu otravnyho perfovani vybaveni se o nej dost staraj a pridavaj obsah. Povolani a vystroje/vyzbroje je minimalne 2x vic nez pri startu. Kdyz pronasobis kombinace, tak jich bude aspon 5x tolik.
    • heretic124
      Súhlas, ale sranda že teraz takéto názory dostávajú samé pluská, ale keby to niekto napíše v marci alebo apríli, dostal by 40 mínusiek *15*
    • Proč by se to proboha nehrálo vždyť je to necelej rok stará hra. Jinak za mě je nejslabší díl série ten první hlavně kvůli na*ovno střílení a celkově bojovému systému. A i ten inventář byl celkem naprd.
      • Kronoss1
        Právě jednička je nejlepší. Atmosféra, hudba, objevování vesmíru a příběh. Tyhle věci v jedničce byly vynikající, bohužel neopakovatelné.
      • kubi-wan
        V prvnim díle se aspoň nedělalo všecko mezerníkem a musel jsem si tam na vše přijít sám... už dvojka mě hned zezačátku naštvala, když ze mě, po tom co jsem dohrál jedničku, dělala reterda, kterýmu je potřeba vysvětlit, co všechno se dá dělat mezerníkem... uff
      • Magister_Peditum
        Mě zase první díl bavil zdaleka nejvíce. Přiznávám, že tomu hodně napomohl wow efekt, kdy jsem to universum začal teprve poznávat.
        • Jednička měla o mnoho lépe vystavěný příběh než druhé dva díly a lépe maskovala koridorovitost. Také jsem se u ní bavil více - i přes to, že soubojový systém v druhých dvou dílech byl lepší.
        • Ano s tímhle souhlasím ale když jsem si potom jedničku projížděl podruhé a potřetí, tak už to objektivně za dvěma dalšímy díly zaostávalo. Jak sem říkal hlavně kvůli bojovému systému, inventáři ,ale taky celkem nudné Mako mise.
        • U mě stále vede díl druhý.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit