Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rozhovory? Hahahahaha. Máš na mysli ty "rozhovory", ve kterých sleduješ, jak si postavy samy povídají a pak máš na výběr jednu paragon a jednu renegade větu, na kterou další postavy odpoví vždy to samé? Nebo snad ty rozhovory, kde někdo vede monolog a shephard poslouchá? Takový Deus Ex: Human Revolution ukázal, jak se dělají rozhovory.

Skilly? Skilly nedělají ze hry RPG. V Batman: Arkham City máš větší množství skillů k odemknutí než v ME3 a dělá to snad tu hru RPG? Napovím ti. Ani ne. Když se ve Skyrimu naučíš plížit a kapsařit a hra tím získá nový rozměr, to je skill ala RPG, ne, když zlepšíš jednu z 5 dovedností o nový stupeň.

Volby? Asi jsi spadl z útesu přímo na koule. ME série nám dala volby a jejich důsledky jsou buďto: naprosto stejné, ať zvolíš co zvolíš. Něco změníš, ale hra ti to stejně neukáže dost na to, abys měl možnost si tu změnu uvědomit. Vyléčit genophage nebo ne? Ok, určíš tím osud celé rasy. Ale je ti to k nečemu v herním smyslu? Je ta hra jiná? Ne a ne. A upřímně, myslím si, že kdyby vyšlo ME4, a ty nahraješ save, kde není genophage vyléčená, tak prostě jen zjistíš, že genophage vyléčil někdo jinej. Tvoje volby jsou jen iluze, hra na ně sere. Příklad možností, které měnily nejen události fiktivního světa ale i hru samotnou, velmi drasticky. The Witcher 2. Celé lokace, mise, postavy a vývoj událostí se lišil podle toho, co sis vybíral, že uděláš a dokonce se ty důsledky nedali příliš dobře předvídat = působilo to skutečně. ME jako hra je stejná ať uděláš cokoliv nebo ne. Nejlíp je to vidět na konci. Ano, je tam hodně rozdílných konců, teoreticky. Ale ty konce se odvíjí od toho, kolik si nasbíral spojenců, ne od tvých voleb. To ani trochu. A hlavně - stojíš na místě X a vybereš si konec A, B, C. Wow. Tomu říkám završení trilogie, "založené" na tom, že tvoříš svůj vlastní příběh. Hell, dokonce i střílečky jako Black Ops 2 nebo Spec Ops: The Line pracují s koncem lépe, než ME 3.

http://beefjack.com/news/upcoming-omega-dlc-already-hinted-at-in-mass-effect-3-script-files/ Jediný zdroj, který si po měsících dokážu vybavit. To info s asteroidama jsem trochu spletl, ale to je detail. Ostatní info jsem našel jinde, ale nikdo po mě nemůže chtít, ať si po takové době vzpomenu kde.
  • Ty skilly, rozhovory a rozhodnutí jsem si asi vymyslel, když je to jenom střílečka....

A můžu kdyžtak poprosit o zdroj?
  • Viktor_H
    To je problém všech AAA her, ME3 není žádná výjimka.
  • Viktor_H
    Že se ti to tak nezdá je jedna věc, ale pravda je taková, že scénaristické jádro ME2 a ME3 bylo stejné...
  • Kronoss1
    Ne? Ono to tak nevypadá? Jestli to psali stejní lidé, tak já jsem Čingischán. Já bych člověka, co udělal konec ME 3 nikdy nezaměstnal. Spíš to psal nějaký "corporate douchebag".
  • Multak neni vubec spatnej. Je dost zatizenej na vybaveni, ale jednoznacne tam poznas lidi co to nejako umej a co ne a na vybaveni v nizky obtiznosti pak tolik nezalezi. A mimo trochu otravnyho perfovani vybaveni se o nej dost staraj a pridavaj obsah. Povolani a vystroje/vyzbroje je minimalne 2x vic nez pri startu. Kdyz pronasobis kombinace, tak jich bude aspon 5x tolik.
  • Se slevou bych slouhlasil, ale oni nemuzou, protoze by tim podvedli lidi co uz to DLC maj. Cenu shodej, ale nejspis to bude chvili trvat. Jinak jsou ceny DLCcek nesmirne vtipny v kontextu toho, ze jsem si za 3Ecka na steamu koupil Jade Empire - herni doba je myslim okolo 30h.

Datadisku s dalsim pribehem tak jak se to delalo za dob NWN nebo i NWN2 je vecna skoda.
  • Bohuzel Shadow Broker je jedine a asi i posledni DLC, ktere vypada tak, jak by melo DLC vypadat. Rozumna cena, rozumna delka, lepsi grafika (vsimnete si, o jak moc lepe tam Liara vypada), skvela hratelnost (vznasedlo bylo super, hlaska, ze to nema zbrane, ale jen taxameter take, dva opravdu zajimave bossfighty) a nakonec i nova a zajimava prostredi (v byte Liary jsem stravil pokazde snad 10 minut jen tim vyhledem z okna na ten dest, bourku a pulsujici velkomesto za sklem a samozrejme samotna lod Shadowbrokera). To, co prislo po nem nemelo ani cenu stahovat (napr. Arrival a ted Omega).
  • Xcomik
    Však já jsem jasně psal že Shadow Broker nebyl ještě poražen ale v kvalitě je to na stejné brdo jako Leviathan. Je to koridorové DLC s minimem možnosti a máš tu tunu videí a pokud jde o Omegu gamedesign taky nevypadá úplně tragicky (některé lokace jsou celkem zajímavé některé připomínkové/nostalgické). Navíc je to Omega tam mělo jít od začátku o boje a né romanci tohle se ale vědělo už dopředu.
  • Magister_Peditum
    Tak to je problém ME3 celkově. Původně zamýšlený obsah prošel rozkouskováním nebo dokonce proškrtáním.
  • Původně měla být Omega součástí ME3, což asi většina z vás ví. Co ale možná ví jen málokdo je zamýšlený scénář. Shephard měl mít k dispozici celý svůj tým, Cerberus vytvořil kolem Omegy blokádu a snail se deštěm meteoritů zničit její štíty. Pro Cerberus měl pracovat i Zaeed, který tedy měl dostat plnohodnotnou roli a Shephard ho mohl přesvědčit, ať se přidá na jeho strnu. V plánu byla i mise skrz Omega 4 Relay a na Omegu měli zaútočit Collectoři. (Což mě přivádí k otázce, proč jsou Collectři v multiplayeru, když nejsou v příběhu??) Mělo se taky zjistit, že na Omeze jsou laboratoře, ve kterých Collectoři tajně vyrábí další Collectory. (potřebují k tomu právě ezoo z dolů, proto to dělají přímo tam). Long story short: měli jsme dostat zajímavý příběh. Místo toho máme 2 a půl hodiny střílení a žádn příběh, žádné RPG. Nemůžu pochopit, jak mohlo ME3 ve VGA Spike Awards 2012 vyhrát nejleší RPG roku, když ta hra není vůbec RPG. Je to střílečka!!!! Ea a bioware sucks.....
  • rancor1223
    Já měl obecně dost problém s variabilitou nepřátel v ME3. Nezabíjeli jsme prakticky nic jiného než Cerberuskáky (a všichni vypadali úplně stejně) a Reapery (a těch bylo kolik, 2-3 druhy?). ME1 bylo v tomto ohledu nejlepší. Bojovali jsme s piráty všech ras, Gethy a cerberusáckými experimenty. A humanoidi měli různá brnění, zbraně, schopnosti. Gethů bylo snad 5 druhů. ME2 bylo o chlup horší, protože náhodné nepřátele naprosto vyřadilo, nahradilo je gangy, ale to bylo pořád docela v pohodě. Ale v ME3 jakákoli variabilita chybí.
  • jasne jasne drz hubu a krok pan ti rekne co mas delat... v uvazovani jsi par stoleti pozadu
  • No já nevim. Shadow Broker - úžasné scenérie (Illium, loď), krásná akce (honička ve vznášedlech? omg omg), romance s Liarou, zvraty, rozdílná prostředí, skvělé filmečky, boj s dvouma rozdílnýma bossama, skvělá pointa... tak nějak je tam všechno
    Omega - sorry, ale tady je co?
  • rancor1223
    Pod výhrou bych si představoval poražení Reaperů. Konec. Shepard může hrdinsky zemřít. Takový konec by si zasloužilo mých 120 hodin snažení. Z aktuální nabídky mi nejlepší přijde ten 4., kde pošlete Star Childa do prd*le a všichni chcípnou. Alespoň jsme bojovali a neodevzdali svůj osud nějakýmu pošahanýmu hologramu!

A k tomu zapojení fantasie (když vezmu v úvahu druhý relativně dobrý konec - červený), tak podle mě by na následky zničení veškeré techniky fungující na reaperské technologii (což je valná většina) vymřelela polovina galaxie, včetně všech co jsou na Zemi. Ne děkuji, tuhle fantasii bych vynechal.
  • Xcomik
    DLC Omega není rozhodně špatné, aby mohlo dostat 4/10. Pokud jde o příběh, ano je více koridorovější (ostatně to i Leviathan nebo Shadow Broker a všechna DLC co jsem hrál od ME2 až po ME3).

Ono to možná působí véce koridorově díky faktu, že se celé DLC odehrává právě na Omeze (takže o stísněný prostor určitě nené nouze). Jenže celé DLC je přesně stejné, jako ty předešlé příběhové a moc změn na něm nevidím. Je zde solidní příběh o generálovi z Cerberu, který obsadil celou stanici Omega a vzteklá Aria ji chce nazpátek. Do toho celého se připlete i Turianka a pár nových kvérů. Pochopitelně za tu cenu to mohlo být určitě 2x tak delší, to bez debat, ale jestli budu hodnotit hru na základě ceny, no tak to sem taky tuňťa.

Jestliže Leviathan dostal 6-7/10 tak proč má omega méně, vždyť je to naprosto stejné jen jiný story (a že by story u DLC Omega bylo horší to se mi fakt ani nezdálo). I přes fakt, že nesnáším politiku EA nebudu tady tak skeptický a rovnou těm co tohle DLC ještě nehráli řekl, že je to naprosto stejný jak Leviathan a příběhem jen o trošičku slabší, jak Shadow Broker (musím ale říci že Shadow Broker nebyl do dneška ještě překonán)

BTW: Já si rád koupím hru ale za DLC platit rozhodně nehodlám, dle mého názoru mají být ke hře zdrama a né další vytřískání peněz z nás hráčů.
  • Jaké hry třeba? Můeš nějaké vyjmenovat? Díky
  • Viktor_H
    " A stačí si porovnat konec ME 2 a ME 3 a hned víš, že to psali různí lidé. " - Není pravda. *3*
  • Ano s tímhle souhlasím ale když jsem si potom jedničku projížděl podruhé a potřetí, tak už to objektivně za dvěma dalšímy díly zaostávalo. Jak sem říkal hlavně kvůli bojovému systému, inventáři ,ale taky celkem nudné Mako mise.
  • Kronoss1
    Právě jednička je nejlepší. Atmosféra, hudba, objevování vesmíru a příběh. Tyhle věci v jedničce byly vynikající, bohužel neopakovatelné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit