Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro ty co nedohráli, může být video spoiler, nekazte si hru podíváním!
    -----------------

http://www.youtube.com/watch?v=l11K1RI1kzQ

Bohužel s tím musím souhlasit :(
    • Masa-san
      Potvrzuji, tohle sedí. Bohužel.
  • Odehráno po 3 dnech 6 hodin insane modu PC verze, soldier spíše neutrálních rozhodnutí (2/3 paragon 1/3 renegade z ME1 a ME2) zatím 100% linearita, ani jediná možnost na postranní mise. (manželka po 10 hodinách už nějaké má).

Jsem hračička co prochází každý koutek, šmíruje každý NPC rozhovor, rozhlíží se z každého balkónu a hodinu a půl strávil čtením článků kodexu :) a hodinu úpravou charakteru - to co jsem odehrál se dalo proběhnout tak za hodinu a půl.
    Zatím 3 bugy - 1. nezvládl mi naimportovat soldier neutral male char xicht z 2 a dal mi default, rozhodnutí ze save naimportoval , biotic male paragon a technic female renegade char naimportován naimportován bez problémů. 2x zásek mezi texturama (asi je to tím že zkouším vlízt fakt všude kde vidím skulinku.
    Animace Bioware fakt stále neumí, ale gigaprsa jo. Sheppard stále chodí jako s polovinou vykloubených kloubů a pravítkem mezi sevřenýma půlkama - v N7 zbroji je to vidět dost markantně, lipsync je taky velmi odfláklý ale chápu, je to primárně konzolovka.
    Na předchozí rozhodnutí ME1/2 bylo už pár odkazů v kodexu a v komunikaci, ale bez vlivu na průběh, zatím jsem však stále v "tutorial části" (2 lineární koridorové mise a příchod na Citadelu).
    Obtížnost bojů na insane od začátku o něco těžší než v ME1/2 - protivníci dokážou překvapit a snaží se dostat do zad i když občas udělají nelogickou botu a odkryjí vám při tom vlastní záda. Neovládaní společníci jsou na tom s AI podobně i když je to lepší než ve 2.
    Proti 2 vylepšení skill stromu (asi trojnásobek) a mírně i inventáře. Fajn že si pamatuje i jak jste dávali skilly v ME2 a z velké části je přenese do 3.
    Příběh silný a emotivní, tohle Bioware zvládá. Tím, že tento char je hlavně neutrál měl jen 2 paragon volby zatím a 0 renegade, těším se na totéž v mojí Angelic Biotic a Bad Girl variantě.
    Mám samozřejmě 2x koupeno jako digital DL (pro mne a manželku), odemčeno v předstihu přes Honkong proxy. (politika rozdílných release date mi fakt vadí).
    • Pokud procházíš všechno, tak se bude hra postupně zjednodušovat. Já začínal na neutrální a jestli na začátku měli nepřátelé nějakou šanci, tak ke konci to procházím jako nůž máslem (soldier). Akorát bosáci jsou specifičtí, případně části hry, kde chtěli dát hráči zabrat. Škoda ale, že změna obtížnosti akorát znamená to, že musím déle držet spoušť, skutečně mě nebaví držet 10 minut spoušť a koukat na blbě (ne)pohybujícího se nepřítele.
      Co se týče vedlejších úkolů, tak je v podstatě dostáváš najednou pro danou část hry (máš je možnost si je vyzvednout najednou, což doporučuji). Pokud to rád všechno kompletuješ, tak doporučuji před pokračováním hlavní linky nejdříve dodělat vedlejší úkoly, které dodělat můžeš (velká část jich nejde dodělat hned), protože pak může přijít na hlavní lince nějaký zvrat a ty přijdeš o možnost je dodělat.
      • Cahir
        Soldier je znám jako naprosto nejrutinnější povolání v sérii - prostě jenom střílí, maximálně si tak vymění náboje. Já osobně jedu Sentinel/Vanguard

Posun od neutrál třeba na insanity udělal opravdu hodně ve dvojce - všichni nepřátelé získají zbroje, štíty či bariéry, což razantně prohlubuje taktickou složku - na něco nefunguje biotika vůbec, vůči něčemu je vhodná atd. Na insanity prostě musíš dovednosti s rozmyslem volit a musíš se opravdu krýt (po štítech jsi měl ve dvojce asi za 2 vteřiny), jinak zhebneš. Na netu se tvrdí, že na insanity je trojka těžší než dvojka...

Jestli ti připadá hra až moc jednoduchá, hraj to na tu nejtěžší obtížnost, jak říkám, nejde pak jen o sprostý nárůst hp a dmg, ale i o přidání nových fičur.
        • "Na insanity prostě musíš dovednosti s rozmyslem volit a musíš se opravdu krýt"
          Ve trojce mi jdou dolů po 1 hitu lepší zbraní. Vteřina mimo kryt = obvykle smrt. Hlavně na normal ve 2 jsi mohl jít misi jakékoli combo companionů. Na insanity už bylo dobré zvolit vyváženou skupinku co do schopností.
          • Cahir
            To rád slyším.

Mimochodem, působíš na mě jako člověk, který je schopen hluboké a nezaujaté analýzy. Mohl by jsi zde po dohrání sepsat nějaké nespoileroidní dojmy? Výborné by bylo i srovnání s předchozími díly.

ME3 už mám doma, ale mám toho teď plno ve škole, navíc musím kvůli savu dojet dvojku, takže mě trojka čeká až za několik týdnů...
  • Hm. Stale viac a viac ludi nad hrou place
    • Taky maj důvod... :-(
  • Tak teda nevím, co si o hře myslet. Dohrál jsem to za 16 hodin (na střední obtížnost v rpg modu) a to včetně všech vedlejších questů, na které jsem narazil (síla flotily téměř na max, vše až na Quariany, war assets na 100% všude, kde to šlo). Akční složka, upgrady zbraní a skilly postav, příběh, ale i ta trochu zastaralejší grafika, to jsou věci, které se mi opravdu líbily.
    Bohužel mě vyloženě vytáčela hromada videosekvencí, které se ani tak netýkaly příběhu, ale pouze násilně protahovaly hru. Ty neustálé přílety a odlety, skoky bránou do jiných soustav, neustálé a otravné gratulace admirála Hacketta, které nešly vůbec přeskakovat a po nichž mě hra vždy vyplivla ve video roomu a já tak pokaždé musel běžet jak ocas na můstek. No a to pomalé najíždění na mapu planetárního systému, to si konečně mohli také odpustit. Bez těchto umělých prodlužování, by ta hra měla tak cca 8 hodin.
    • Zapomněl jsem zmínit inteligenci nepřátel, která byla při mém nastavení obtížnosti naprosto tragická a to nemluvím ani o tom, kdy se nepřátelé objevovali v lokacích zničeho nic a odnikud. Tenhle trapný respawn nepřátel se ve spoustě recenzí na jiné tituly dost často zavrhuje a zde ani zmínka. Klidně se mi nepřátelé objevili jen tak přímo za prdelí a vůbec si mě nevšímali a odbíhali ode mě pryč, aby bojovali se zbytkem mé skupiny, která buď zůstávala pozadu nebo naopak pořád nabíhala zbytečně dopředu, místo aby se držela poblíž mě, ikdyž jsem jim nastavil přes klávesy místa, kde mají sedět na zadku.
      • Ano v něčem máš možná pravdu, ale jak si zmínil "tragickou inteligenci" nepřátel, tak to spíš vypadá jako trolling. Pokud je to pro tebe lehký, tak si dej vyšší obtížnost. Na to přijde i desetiletý děcko. Pokud nebudeš spokojenej ani na nejtěžší obtížnosti, pak něco řikej...
        • Jenže jedna věc je, když je to lehké, ale přitom nepřátelé mají alespoň náznak inteligence a druhá věc je, když bez ohledu na obtížnost jsou nepřátelé blbí jak vrata od garáže a respawnují se odnikud. *6*
      • ty si dobre mimo jendo
        • Mimo rozhodně nejsem, pokud si tu hru hrál, tak mi musíš dát za pravdu, že inteligence nepřátel je tragická a ten respawn nepřátel je tam také. Jestli tvrdíš opak, tak já říkám, že si tu hru viděl jen z vlaku. A to nemluvím ani o tom, že jsem si přišel tak trochu nesmrtelný, ve dvojce tě byl schopný udolat i ten nejlehčí nepřítel, tady se postavím doprostřed místosti, jdu na cigáro a když se vrátím, mám štíty možná tak na polovině. Tohle platí tak, jak jsem říkal při mnou zvolenou normal obtížností s nastavením RPG modu a hrou za sentinela. Celkově se mi hra líbila i přes výše zmíněné nedostatky, ale vadí mi, že tenhle titul je prostě všude vyzdvihován do nebes a přitom je na něm much jak na kravském ho*ně. Asi holt následky té neustálé mediální masáže.
          Mimochodem, rozjel jsem si znovu druhý díl a je to nebe a dudy. Úplně je mi líto, že po nějakých 35+ hodinách se pomalu ale jistě blížím ke konci.
  • LooooooooooL GOTY LOoooooooooooooooooooooL

http://www.youtube.com/watch?v=Gayz4s82LHs
    • Je fakt, že Shepard v obou dílech běhal docela divně *1* ale to jsou malé věci *3*
  • Těším se jako blázen jelikož jsem velkej fanda RPG jako třeba Knights of the old republic nebo Vampire the masquerade : bloodlines a Zaklínače. První díl mě byl podle mého názoru průměrný a ve srovnání třeba se zmiňovaným Zaklínačem 1 slabší, pak přišla dvojka a ta byla velice nadprůměrná zastínila i Zaklínače 1. No druhý zaklínač mě naprosto ohromil a myslím si že je to král mezi novodobými RPG. Ale i král musí být někdy nahrazen :)
    • Jo jasně, a pak to všechno zastínily Plants vs Zombies...pleteš jabka a hrušky dohromady.
      • Plants vs Zombies no tuhle hru neznám ale myslim si že jsem v příspěvku neuvedl žádnou plošinovk, adventuru nebo jinej herní žánr ale jenom samý RPG hry takže moc nechápu to co myslíš tím že pletu jabka a hrušky dohromady.
        • Tím myslím, že můžeš tvrdit, která hra se ti hrála líp, ale Zaklínač je uplně někde jinde než ME abys mohl říct, že jedno je lepší rpg, než druhé.
      • Trol.diskuzni
        Plants vs Zombies, f*ck yeah! *5*
  • Tak dorazilo nainstalovalo a ono ho..o. Kur..y zas..ny čekejte si vy bl..čkové do pátku s pozdravem váš Origin *16*
    • Veskoslav
      Já ti nevím, ale já si hru koupil a vím, že bude přístupná až 9.3. Pokud nechceš čekat, změň si IP adresu na USA, nech ověřit Origin, pak zpátky zmeň.
      • Ano,toto je vyzkouseno a funguje 100%. Zkratka nainstalujete hru a kdyz si zazada o aktivaci, zmenit IP (treba flyvpn), aktivovat, hodit si zpet normalni IP a muze se vesele hrat a to i vcetne MP.
        • a neni pozde kdyz si to uz nainstalovali do originu
    • Existuje jednoduchá věc - crack. Stáhni ho z Uloz.to a můžeš hrát.
    • Erien
      To že hra bude přístupná od 9.3 v Evropě se ví, už ani nevím jak dlouho.
  • to si děláte srandu ??....to jako vážně????? wtf...!
  • Čtu a nestačím se divit kolik je tu odborníků kteří už ví že ME3 je naprd. I když je to warez tak to stihli dohrát velice rychle. (Absolutní nepochopení celé koncepce hry). Chápu že někoho ME nezajímá ale proč sem píšete tyhle *12* .
    Pokud kritika tak konstruktivní-nestahujte a nehrajte hry které vás nezajímají, prosím. *16* *3*
  • Trol.diskuzni
    Tak tohle mě odrovnalo (na Metacritics):

"I just finished the game and there are no straight heterosexual routes. Every female in the game is a tranny. I don't want to be gay, and yet the fine writers of bioware, specifically that fat lard "hamburger helper" keep trying to force their yaoi fangirlism on me. I JUST WANT STRAIGHT HETEROSEXUAL SEX IN THE MISSIONARY POSITION WHILE HOLDING HANDS. Is that really so much to ask?"

Je na tom COKOLIV pravdy? *1*
    • Vrook
      P*čovina. A i kdyby, tak lidi, co hrajou hry proto, aby v nich měli virtuální sex, mi přijdou trošku zoufalí. Na ME3 se těšim proto, že si tam pozabíjim pár emzáků a zachránim Zemi. Sex provozuju v real life. A zároveň doporučuju. Když už, tak alespoň pro porovnání s tim ve hrách. *3*
      • Ty musíš být velmi zkušený, když mluvíš tak dospěle o sexu. Opravdu tě obdivuji, když provozuješ sex v real life. Prosím poděl se s námi o více svých důležitých a nezbytných zkušeností. My ostatní patnáctiletí, poďobaní, nolifeři, neschopní reálného vztahu se ženou se budeme Tvými radami samozřejmě řídit. Nikdy by mě nenapadlo, že nemusím kupovat hru za litr, abych viděl patnáctivteřinovou, lehce erotickou scénku, děkuji, že jsi mi otevřel oči.
        • Vrook
          Kdybys přemejšlel, došlo by ti, že jsem tim jenom reagoval na všechny ty diskuze a flames, který se uskutečňujou ohledně Mass Efect (a jinejch BW her) ingame romancích. Nechápu jinak, proč tě to tak rozčílilo. Asi budeš fakt jenom poďobanej pubertální nolifer *3*
    • Cahir
      Ne, viz Ashley, které může být Shepard věrný už od prvního dílu a s nikým jiným nemusí nic mít.

Typické haterské zveličování, zkreslování a dezinformace.
    • Mayuri12
      Není podívej se
      http://www.youtube.com/watch?v=bG2mdZ23eP8

čas 1:40 todle je jasný hetero
      je to sice jen trailer ale dost pochybuju že by to nebylo v plný verzi.
    • Ringwraith
      U toho sexu zapoměl na "FOR THE PURPOSE OF PROCREATION", to se tam obvykle taky dává.

Jinak co vím, tak hra ti gay možnosti nenutí.
      No, ukřičel se o tom tady pánbůh:
      http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/5433-Mass-Effect-3-And-The-Case-For-A-Gay-Shepard

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit