Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • asi jo, ohledně těch bývalých parťáků - to bylo spíš jen takové zbožné přání. Ale jinak jde jen o to, že jsem byl tou misí zklamaný. Zatímco závěr ME2 byl naprosto explozivní a došlo k využítí všech parťáků, tak ve trojce je "závěrečná bitva" jen tuctová mise.
  • Mám pocit, že to už bys chtěl od vývojářů příliš, ale jinak souhlasím.
  • Musim s tebou nesuhlasit. To boli Protheanske majaky, nie Reaperske. Shepard bol indoktrinovany v DLC The Arrival v ME2, ked ho ovladol ten Reapersky artefakt. Od tej chvile sa odohravalo ME3 a kazdy detail potvrdzoval tuto teoriu. Dokazy najdeme este aj v ME2. Ked Shepard umrie niekde v priebehu hry, Harbinger casto povie "Shepard, you could have been useful" Teda "Shepard, mohol si byt uzitocny".
  • Je pravda ze pribeh sa vyvija rychlejsim tempom, ale ME3 som si uzil kazdy jediny moment. Teda az na koniec :)
  • Lebo na bojovej stranke ME je su najlepsie tie skilly a ich kombinacia. Ked vymrstim skupinu nepriatelov do luftu a potom to skombinujem s inym skillom - bioticka detonacia ich rozmeta po priestore, niektori letia aj 100 metrov do vzduchu :) alebo zamrazenie a nasledne odhodenie, ze sa rozbije o stenu na drobne kusky. Zapalenie a nasledne odpalenie skillom carnage ho rozrthaju na kusy. Potiahnutie a nasledny charge a nepriatel leti desiatky metrov az sa polame na najblizsej stene. To je Mass Effect :) Teda bol, kym ho Bioware nezabil koncom.
  • Líp bych to nepopsal
  • Ještě k tolik omílanému konci ME3. A teď ho nechci rozebírat z hlediska děje a tří závěrečných (ne)možností. Jsem jediný, kdo byl zklamaný už z celé mise v Londýně? (místy se asi objeví spoiler, ale ne dějový). Čekal jsem pořádnou závěrečnou bojovou vřavu s náležitým epickým podkresem. Místo toho se Shepard probije několika málo uličkama zástupem tuctových potvor. Žádný boss, žádný pocit toho závěrečného zoufalého boje.

Prostě u mě zavládlo zklamání. Čekal jsem nějakou jízdu ve stylu Suicide mission z ME2, kde bylo naprosto skvěle vyřešeno to, že Shep si k sobě sice bere jen 2 parťáky, ale do boje šli úplně všichni (technik ve ventilační šachtě, biotic a obranné pole, ochrana zachráněné posádky, zbytek bojoval na jiném místě v druhém týmu..). Čeho se dočkáme ve trojce? Po silném posledním "rozloučení" s parťáky, kdy jsem očekával závěrečnou melu, jsem si dva vybral a šel bojovat..ostatní zůstali sedět a šoupali nohama. WTF? tohle je bitva za záchranu galaxie? Potěšila mě sice možnost si promluvit i s bývalými squadmates z ME2 prostřednictvím komunikátoru, ale opravdu by nebylo lepší, kdyby se ve chvíli, kdy Shep začně mluvit ke své posádce,rozrazily dveře, přišli by Grunt, Miranda, Samara atd. (což by třeba Jack mohla krásně okomentovat slovy, že bez by to bez ní nebyla žádná pořádná párty) a následně by šli do boje prostě úplně všichni? (samozřejmě ne vyloženě jako členové Shepova Squadu, každý by si vedl tu svou bojovou skupinu, kvůli které se nepřipojil k Shepovi už dřív) a během mise by prostě bylo vidět, že každý bojuje a každý něco dělá (občas by se s Shepem potkali, dávali by Shepovi aspoň zprávy vysílačkou o postupu, ztrátách atd...). Takovýhle závěr by mě srazil že židle. Asi jsem od ME3 čekal moc, ale po suicide mission jsem to očekával oprávněně.

Nejsem tedy jeden z těch, kteří hodnotí ME3 jako úžasnou hru, kterou zabije posledních 10 minut. Pro mě je ME3 výborná hra, která mě zklamala už hodinu před koncem.
  • Cahir
    Petr se asi jen snažil říci, že objektivita je vyhrazená pouze pro Boha, případně pro bytost, která se dokáže vymanit ze svého těla, a tak není podřízena vlastním smyslům, rozvažování, paměti a emocím. *3* Člověk nemůže být nikdy objektivní. Dokonce i představa smyslů jakožto objektivního empirického poznávacího aparátu je problematická, jelikož objekt působící např. na oko v podobě nervového podráždění, je poté VLASTNÍMI poznávacím aparátem přeměněn v obrazy vyskytující se v mysli, jež jsou právě procesem poznávání zkresleny.
  • trolo
    ja tiez nesuhlasim s trolmi co davaju hram 0/10 ale aj ked vymazete tie hodnotenia tak sa ostatne "mixed"4-7/10 budu tiez lisit od recenzentov. uz len pri DA2 recenziach je to okate. tie nedostatky museli vidiet aj recenzenti a aj tak tu hru vychvalovali ako nastupcu jednicky....u ME3 kazi dojem len ten koniec. cela hra je v poriadku a suhlasim aj s vasou recenziou. no nespomenutie fatalneho epic fail konca aby ste varovali fanusikov... takto ich natesite ze to je super hra a pokazia si celu seriu ME ked dojdu ku koncu :-D
  • Cože, v jake situaci je možne řici Katerine i Kateřina?
    Říkám to buď anglicky "ketrin" nebo česky "kateřina".
    Stejně jako buď říkám anglicky "əlajenc" nebo česky "aliance".
    Česky psany i vyslovovany Kerberos je anglicky Cerberus "sɜrbərəs".

Mimochodem Herakles je řecký název a Herkules je římský název pro tu samou osobu, stejně jako Jupiter a Zeus, ikdyž o tom se vůbec nebavíme. Jde o to, že češi mají tendenci vytvářet hybridy, kombinovat celá slova nebo částečně počešťovat jejich výslovnost, což přesně udělal Pavel Dobrovský v jeho recenzi.

Buď to vyslovím anglicky "sɜrbərəs", česky "kerberos", resp. nikomu nevadí když to česky přečtu přesně jak je to napsané "cerberus"... ale "kerberus" je trapný hybrid.
  • Preed
    no jo,metacritic stranka kde vobec nenabehne komando trollov davat hre 0 lebo sa im nepaci first day DLC a tak podobne :)
  • ales.smutny
    Ačkoliv nás babičky učí, že trolové se nekrmí, nebude to tím, že se v posledních letech vyskytují hysteričtí jedinci, kteří programově dávají "neoblíbeným" titulům a vydavatelům ze sportu rovnou 0/10 a podobně objektivní a vlastní zkušeností jistě podpořená hodnocení?:)
  • takze zaujaty FANboy to je u novinarske recenze snad jeste horsi *3*
  • *1*
  • sleepless
    Objektivne posoudit hru jsme tedy opravdu nechteli, protoze objektivitu z recenzi vyhanim sam osobne satanistickym zarikavadlem :) A k tomu zbytku...konspirace lidi proste bavi, s tim uz jsem se smiril.
  • sleepless
    No, neni to soldier class. Ale kdyz se to sestriha, tak to tak muze vypadat. Ve hre to mam ale trosku jine :)
  • trolo
    http://i.imgur.com/rqJd0.png
    just sayin'
  • Podívejte se nalevo od recenze(reklama na ME3) a zase na recenzi, ne nezdá se vám že to je podobné. Podívejte se hodnocení recenze a pak na velikost té reklamy na ME3.
    Games.cz možná chtělo objektivně ale posoudit hru, ale jak se říká čí chleba jíš toho píseň pjej.
  • S recenzí problém nemám, každý máme svůj pohled na věc a finální hodnocení podle mě sedí. Jen ta znovuhratelnost mi nějak uniká. V jedničce i dvojce byla spousta "důležitých" rozhodnutí. V trojce snad jen Rannoch a Tuchanka. To je vážně málo, aby mě to donutilo si to zahrát v blízké době znovu. Bohužel patřím mezi ty, které konec zklamal a moje motivace k znovuhraní je tak o to nižší.
  • trolo
    tie textury vyzeraju lepsie len preto ze v ME1+2 mas film grain co trochu vyostri textury. v trojke nemas ziaden grain a posobi to plasticky a ukaze sa viac nedostatkov.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit