-
Ona to je i chyba hráčů a jejich neinformovanosti ale víceméně to je jedno po prvních pár ukazkách to vypadalo blbě no a trailer už jen výsledný dojem podtrhl a více podpořil. Prostě se navždy zapíše do herních kronik černým písmem. Doufejme že nebudou ostatní následovat takhle blbě... trochu se poučí.
-
Tak tak, CZ/Sk minoritní trh pro giganta jako je EA prostě bud koupí nebo nechají být počkají na fan překlad. Jenže v ME:Andromeda je to bez tak úplnej šumák protože - většina dialogů postrádá úplně hlavu a patu - jsou hloupé a nedávají beztak smysl. Mohli by i ubrat volby které ve finále nemají stejnak žádný význam.Co se dalo pokazit to se pokazilo...
-
to nie je tak celkom pravda. u mnohých (a ja sa medzi nich rátam) je to skôr horké rozčarovanie z toho, čo očakávali od značky mass effect a bioware a čo nakoniec hra podľa recenzií a gameplayov ponúka. finálne to môže byť slušná hra, ale to proste pre mass effect nestačí. priemerná hra sa dá odpustiť ghost reconu, čo je viac-menej tuctová značka, ale nie ME. podľa mňa práve meno robí hre najväčšiu škodu. ak by to bola nová značka, hra by bola porovnávaná s ME, ale bola by prijatá vľúdnejšie, nakoľko očakávania by boli menšie.
už som to písal nižšie, ak to nie je absolútny kandidát na hru roku, pre značku mass effect je to fiasko. a andromeda nevyzerá na hru roku mimo fanúšikovské jadro série. -
Pokud vím, tak EA zrovna neudělalo žádné kroky k tomu, aby ulehčilo práci překladatelům. Viz překlad DAI ( na který se mimochodem už velmi těším, protože při hraní v AJ jsem si hru bohužel nemohla moc užít). A příklad polského studia CD - Projekt a překlad obřího Zaklínače mluví jasným jazykem k českým hráčům. Pokud mě hra aspoň trochu oslovuje, koupím si ji za plnou cenu, pokud je v českém jazyce. Bohužel RPG her překládaných do češtiny v den prodeje je žalostně málo.
-
Přesně tak, tohle je prostě první oprávneně opodstatněný a reálný hejt, hlavně směřovaný na vyvojáře.
Kdyby to byla aspon dobrá hra ale ona ani to není.
Kéž by animace byli ten největší problém ale bohužel nejsou, nějaký ten celkem povedený boj to nezachrání. To není promeškaná příležitost to je imbeciilita aignorance. -
preklad hry nemá nič spoločné s tým, ako firma pristupuje k fanúšikom. je to čisto otázka ceny. a bohužiaľ CZ&SK je malý trh. preklad tak obrej hry sa nezaplatí. problém s prístupom vydavateľa bude, ak bude fan prekladu hádzať polená pod nohy, resp. ho úplne utne. i keď aj k takému postupu si viem predstaviť dôvody. hold, hry sú biznis ako každý iný a ak chceme veľké hry, musíme sa s tým zmieriť.
-
Nikdo kdo to myslí se žánrem scifi vážně snad nemá zájem hrát převlečený Power rangers za Mass effect, co si zaletěli na výlet do jiné galaxie.
-
Ono je to bohužel tak, že EA s pražskou pobočkou se přestěhovala do Polska potom, co u nás investovala dost peněz na propagaci her i lokalizace, bohužel příjmy neodpovídaly tomu co by si představovali, tak po nějaké době odešly za lepší prací, tak to bohužel je.
-
Tady ale přece vůbec nejde o to, jestli se hra líbí mně nebo konkrétně tobě. Tady jde o všeobecný konsensus co do hodnocení hry a značky jako takové.
Všeobecný konsensus u každého z předchozích tří dílů byl, že to byly skvělé hry; v případě Mass Effectu 2 se dokonce jednalo o jednu z nejlepších her svého žánru vůbec (viz recenze, akceptace hráčů, agregátní hodnocení apod.). Přirozeně se našli i hráči, kterým se ten či onen konkrétní díl nelíbil či jim ten či onen herní prvek přišel diskutabilní, ale to je přirozené a normální.
A Andromeda? Hodnocení velmi rozpačitá či ve stylu: „docela to jde, ale…“, již před vydáním si zní polovina Internetu dělá srandu, hráči jsou na ni apriori naštvaní de facto ještě před tím, než ji pořádně hráli – viz hodnocení na Metacriticu atd. Jako fakt ne. Tohle si Mass Effect opravdu nezasloužil. Pokus se rozhodli udělat a vydat další díl, měl si udržet standard dílů předchozích a měl se vyvarovat všech výše uvedených problémů. Všeobecný konsensus u Andromedy měl být: „Je to pecka!“
Můžeš namítnout, že důležité je pouze to, jak se hra líbí mně a ne ostatním. Do jisté míry asi ano, ale mně sekundárně rozhodně zajímá i to, jaké je renomé mnou oblíbené hry i mezi ostatními hráči. Nemám problém s tím, pokud se někomu nelíbí Mass Effect proto, že se mu nelíbí sci-fi, ale mrzí mě a mám problém v situaci, když se někomu nelíbí proto, že obsahuje buď chyby nebo se jedná – ve vztahu k sérii – o kvalitativní pokles. -
Pokud bude český překlad, počkám si raději rok, dva. Plnou cenu nedám EA, kteří nám vztyčili prostředníček. Penízky které tak ušetřím raději věnuji fanouškům, kteří se případně budou podílet na překladu, abych je podpořila, protože si zaslouží ocenění, dělají to pro hráče a ne jako EA, kterým na spokojenosti hráčů vůbec nezáleží. DAI jsem hrála v angličtině, dalo mi to obrovskou práci s překládáním, ale hra mi za to stála, měla skvělý scénář a postavy, které mě bavily. Ale podle ohlasů MEA mi za tak velkou námahu nestojí.
-
Tihle hateři nestojí ani za reakci, za týden si najdou jiný terč a bude klid.
-
Zajímavé, jak jsou všichni po recenzi chytří, jakoby spolkli všechnu moudrost, aniž by tu hru vůbec hráli, vynášejí odborné názory jak je všechno špatně.
Stačí si přečíst celou recenzi a jsem generál a vyhlašuju to všem do světa. -
Prostě to dopadlo očekávatelně špatně, zápory převážily veškeré klady a ze hry se stal nedodělek který nemá (bohužel) s ME sérií pra nic společného. Prostě blbost na kterou se zapomene a nezaslouží si mít a nést nášivku Mass effect. Kdoví, třeba už tyhle nový diletanti žádnej Mass effect už neudělaj když to tak pohnojily.
Pomalu začiná bejt doba kdy se začneme bát jakou další značku nám podělaj, jako vážně... Vždyt je to tak sakramentsky snadné... prostě stačí vzít pár imbecilů dát jim nějakou známou herní modlu a nechat je to dokurvit dle libosti ! až se mi z toho chce blít *11* *12* Herní svět se v prdell zase obrátil. -
Podle me jde o zakazniky...u filmove produkce neni vyjimka, ze velky, nakladny a reklamou hypovany projekt skonci jako financni propadak. Otazka je, jestli jsou ty hry opravdu tak spatne, aby je nikdo nekupoval, nebo jsou proste jen prumerne...spousta lidi kouka na prumerne filmy.
-
Stal se z toho prumysl a pojem "vyvojar" je uz znacne zavadejici. Samotni vyvojari jsou casto jenom najemni sila, hlavni slovo ma marketing s durazem na kalkul naklady vs prijem. Respektuje hlavne racionalni hranici za kterou by uz narust kvality stal prilis mnoho penez a casu. Je mnohem jednodussi zaplatit marketingovou kampan a nachytat nedockave.
V casech kdy vyvoj her nebyl tak nakladny a vystacil si s mensim poctem lidi tvorili vyvojari sepnuty kolektiv se spolecnym cilem udelat co nejlepsi produkt. Dnes je to velky outsourcing, najimaji se cela studia, jednotlivci se navzajem casto ani neznaji a ridi to panaci pres aplikace a tabulky. To je proste vyvoj, dalo se to cekat. Snad je nekdy v budoucnu nadeje, ze komercni engine a assety dosahnou takovou uroven, ze i k vytvoreni ackove hry bude opet stacit mensi kolektiv talentovanych nadsencu. *3* -
Nevím co autorovy recenze přijde za dobrý souborový systém, pro mne po předchozích dílech největší mínus. Systém krytí o ničem, ano postava se přicucne ke všemu, a dokonce dokáže střílet nad krytem, ale nedejbože pokud chce někdo střílet zpoza krytu na jedné ze stran. Mě snad skoro vždy postava vyběhne ven. Rozhodně bych si ani zdaleka netroufl přirovnat hru ke GoW, kde šlo především o kvalitní systém krytí, což zde nárožní od předchozích ME chybí.
-
A už je mi to jasné... flash alias Co je ti do toho? troll. Záhada vyřešena.
-
suicide mise sice byla mozna dobry napad ale malokdo ji zazil tak jak byla zamyslena, protoze kazdy chtel aby mu prezili vsichni..save load procedura v plnem proudu..pro plno lidi uplna zbytecnost..cela ta suicide mission. Kvalita dialogu a postav je ciste subjektivni, kdokoliv ma pravo na opacny nazor nez ty.
takze jo, klidne muze byt dost lidi kterym ME 2 nijak uchvatny neprisel.
Doporucuju si precist kompletni rozbor cele serie od Shamuse Younga, je to na dlouho, ale na cele serii nezustala nit sucha:)
http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=27792 -
I když my takový troll jako ty za to nestojí. Ale řeknu ti plusy. Kvalitně napsaný příběh s kvalitními dialogy, Dobré vedlejší mise, dvanáct kvalitně napsaných parťáků a každý s osobní misí, geniální koncept suicide mise a možnost, že všichni zemřou včetně Shepharda, fenomenální soundtrack atd... Pokud si nepochopil, že ME2 je velice osobní a v tom tkví její kouzlo, unikátnost a nadčasovost, tak ti bohužel není pomoci. Ale můžeš dál blábolit, rád se zasměji. Ale jestli začneš tvrdit, že Andromeda je lepší než ME2, tak ti rovnou předplatím pokojíček v Bohnicích...
-
Škoda že ten trh u her je už tak obrovský a roztažený po celém světě, že stačí vydat cokoliv a i kdyby si to koupil jeden ze sta, tak stejně by šlo o miliony kusů,,, vývojářům prostě stačí jednoduchý kalkul,,
a kdo má herní pc nebo konzoli tak nebo tak tu hru koupi, jinak nebude co hrát, je to hnus systém,,,
v praxi to znamená asi takto : jaký chleba jíš ? takový jaký ti pekárna upeče !,,,
lituji prostě toho že herní vývojáři nemají žádný postih ani finanční ztrátu,, se stačí podívat jaké sra,,čky
vycházejí pořád do kola,,, my starší jsem naučený i na těžké a kvalitnější hry ale dnešní mládež co začíná s tímhle co tady je ??? za 10 let bude herní průmysl vypadat jako české seriály,,, bohužel
škoda ale poslední dva roky fakt nevyšlo nic na co bych řekl WOW a v práci si vzal třeba dovolenou abych mastil v kuse,,, ano vyšel Dark soul, Dishonored 2, a další co mají 8 nebo 9 známky, ale abych u toho hrál s otevřenou pusou to fakt ne,,,
PS : s otevřenou pusou jsem hrál Mass Effect 1, dvojku jsem už měl pusu jenom do půlky a u trojky zavřenou,,, ale stejně i na ME3 vzpomínám jako na dobrou hru která tak nějak splňovala ME lore,,,