-
Tak, když víme o čem ten díl měl být původně a co s tím nakonec provedli,tak prakticky každá alternativa dobra. *2*
-
Dík za asi zatim nejhodnotnejsi ceskou "recenzi" ;) uz se celkem tedim ne vikend...
-
Bohužel změna scénaristy ve trojce způsobila, že jeho potenciál nebyl plně využit.
Tohle miluju tyhle vsevedouci reci ktere jsou podany jako cistocista pravda.. *7* -
,,kromě xpů a občasnýho backstory k planetě nebo k daný postavě vám to nic nedá,,
lol to mi prijde dost podstatny..pak chapu ty kecy tady kdyz to lidi vidi takhle.. -
Souhlas s tím, že jednička byla nejlepší díl série - to bez jediné debaty. Trojka měla multiplayer, kde třeba útok na blízko už byl trošku propracovaný. Zbraní je víc ve trojce, jezdit dva týdny v kuse po planetách a vysílat 500 sond jsem ve trojce taky nemusel, citadela má větší rozlohu ve trojce než ve druhém díle, a příběhově mi přijde lepší trojka - co se týče léčby Kroganů a ukončení válečeného konfliktu K vs. G.
Sám bych to seřadil jako 1 > 3 > 2. Andromedu jsem ještě nehrál, uvidíme jaká bude. Nicméně jsem rád, za normální komentář - cením si, že si někdo sedne, napíše něco co má hlavu a patu a umožní mi náhled z jiného úhlu. -
Netvrdím, že je dvojka nejlepší díl série (tím je samozřejmě jednička!), ale který z těch tebou vyjmenovaných "záporů" neměla i trojka? Příběh dvojky měl především perfektní drive a hlavně dával v rámci universa smysl. Bohužel změna scénaristy ve trojce způsobila, že jeho potenciál nebyl plně využit.
-
Jinak ještě pozitivně musím ohodnotit vedlejší questy.(je potřeba ty vedlejšáky rozdělit na tzv Tasky a hlavní vedlejší questy). Tasky absolutně ignorujte jedná se o fetch questy nejhrubšího zrna a kromě xpů a občasnýho backstory k planetě nebo k daný postavě vám to nic nedá.
Klasický side questy jsou ale opravdu dobrý a řekl bych že jsou to nejlepší side questy v celý sérii.
A jejich opravdu dost(jen tak mimochodem hledání ark jsou side questy)
Dle mého názoru se v tomhle BW poučilo z DAI kde ty side questy byly katastrofa.
A ještě jedna věc: Voice acting. Opravdu si nemůžu stěžovat na nějak slabej voice acting nepříč hlavními/sekundárními questy. Dokonce bych řekl že celá rodina ryderů je nadabovaná nejlépe z celé hry. Mám v tuhle chvíli nahráno přes 27 hodin a musím říct že se královsky bavím. Ještě sem jednou napíšu až budu mít dohráno. Což ale bude tak nejdřív o víkendu. Ta hra je obrovská :) -
V tech 10h vyzkousis akorat tak kulovy. pribeh, ostatni planety, romance, mise partaku, pokrocilej craft a asi dalsich tisic veci na ktery proste potrebujes tu hru dohrat. U hry na 100+ hodin si nazor po 10 muze udelat jen kkt. A je jich tu plna diskuze..
-
Vzhledem k populační explozi barevných ras a vymírání bělochů, to etnické složení není zas tak nereálné. I když, pravděpodobní jsou spíš jen ti asiati, bo černoši v tu dobu teprv přijdou na to, že mimo vyžrání Evropy měli taky včas zajistit nějakou ekonomickou a potravinovou stabilitu a udržitelnost....ale třeba se pletu...
-
:D Jak kdyby ty tvoje za něco stály - kusé hloupé informace...
-
Já nevyjadřuji svůj názor. Já si jen dělám srandu z tvého špatného názoru a dál tě budu mít na háku. Tě péro a měj se fanfárově.
-
Pilatka jablečná
-
No přesně tak. Souhlas. Pokud už se z nějakého důvodu rozhodli (nebo jim bylo uloženo), že série bude pokračovat, měli na to vyčlenit to nejlepší, co měli. Sorry, ale tohle si původní trilogie opravdu nezasloužila.
-
Dobře - já vyjmenoval zápory, vyjmenuj klady. A hlavně nezapomeň na památny okamžik - https://youtu.be/LfXE7PZhOP4?t=2m45s (to když už chcete nadávat na animace a obličeje)
Je celkem k smíchu, jak trapně dokážeš vyjádřit svůj názor... co takhle nějaké fakta? Zkus to tak, jak se to dělá ve škole "Mass Effect 2 se mi líbil protože...," - neboj, stačí trošku trénovat a už ti to půjde ;-) -
Spíš ty se zamysli než začneš blábolit o tom, že druhý díl je nejslabší z trilogie. *7*
-
však až vyjde Mass Effect XY 3 tak se bude na Andomedu vzpomínat se slzu v oku jako na kult..klasika internetových diskusí o nových hrách, knížkách, autech, rybičkách atd..
-
Prijemne se tesim. Vkusu ostatnich se podrizovat nastesti nehodlam.
-
Procti si prosim credits a potom nadavej...
-
hru som zatiaľ nehral. negatívne dojmy na mňa urobila prezentácia hry a prvé gameplaye hrané recenzentami, ktorých rešpektujem (games, hrej, sector). v skratke - nepríde mi, že som dostal sľubované.
a sorry, ale ospravedlňovať nedostatky hry novým štúdiom? to je vtip? mass effect je značka, pojem, je to vlajková loď. na taký projekt dám to najlepšie čo mám, resp. si ho ošéfujem, aby bol naozaj kvalitný a keď vylezie, tak na nej chyby hľadáš lupou. aspoň to ja čakám od štúdia ako je bioware (mne ako hráčovi je jedno, koľko týmov má). to je akoby si si kúpil najnovší iphone a ten nefungoval ako má, lagoval, vypínal, nedržal batériu. proste to nemôžeš akceptovať. kupuješ si značku, kde čakáš istý stupeň kvality a pod ten odmietaš ísť. -
Hru sem si pořídil. Obešel jsem to přes VPN. Moje dojmy po přibližně 20 hodinách.
Plusy:
Combat - svižný, zbraně mají váhu a pokud se trefíte tak je dopad relativně cejtit. Občas se předvede tupá AI ale nic tragickýho. Na hard je to opravdu místy těžká hra. Jetpack společně s volným krytem mění střílení k lepšímu. Podle mě nejlepší gameplay v sérii. Skilly jsou super rozdělený, a nezaznamenal jsem nějaký chyby co se tohodle týká. Nejlépe vyladěná část hry.
Příběh - prozatím mi to příjde jako takový sympatický Béčko s občasným super momentem(první vstup do "Vaultu" a jeho prozkoumávání je rozhodně jedna z nejlepších částí ME. Je tu spousta tajemna a věcí na odhalení(arky, ryderova minulost atd). Obecně vzato mi to přišlo na úrovni ME2 co se týká přesahujícího příběhu. Uvidíme co bude dál
Prostředí - naprosto fantastický prostředí který vás vtáhne a design čehokoliv co není organický vypadá naprosto fantasticky. Planety jsou různorodý a dokáže vás vtáhnout.
A teď k problémům. Bohužel už jste si všimli že jsem do + nedal postavy. Nedá se říct že by byly úplně špatný ale zatím se k nim nedokážu nějak extra vyjádřit. Drack je zakyslej přestárlej Krogan kterej si sice nebere servítky ale jinak je to nejnudější postava ze všech. Liam mi příjde jako postava kterou se snažili udělat aby se choval jako váš nejlepší kámoš ale jaksi to nefunguje. A Cora je natolik tragická postava že kdybych mohl tak po každým rozhovoru jí řeknu ať si ten svůj životní příběh dá víte kam. Asi nejlepší 2 postavy jsou Suvi a Vetra. Třeba mi zbytek nepadnul do oka ale tohle fakt není posádka kterou by jste si zamilovali.
A teď to co je opravdovej průšvih. Bugy, UI, animace a politická korektnost. Za 1) nemůžete ukládat hru během prioritních misí. Což je opravdu velkej problém protože ty checkpointy jsou tak špatně udělaný že bych to BW omlátil ohlavu. Například ve vaultu klidně můžete projít půlku vaultu a pak vás někdo oddělá nebo spadnete do propasti a máte smůlu a můžete jít půlku znova. Neuvěřitelnej amatérismus. Za 2) Pokud náhodou máte checkpoint 5 minut zpátky tak se modlete aby ten checkpoint nebyl poškozenej. Tohle se mi už 2x stalo a vracel jsem o 2 savy zpět(opět ve vaultu). Za 3) UI je použitelné, ale že bych nad tím jásal to ani náhodou. Testováno jen na myši a klávesnici. UI umí bejt občas pěkná mrcha ale řekl bych že je to tak úroveň W3 před patchem(což znamená že je to sotva použitelný) za 4) Animace - tady bych řekl že největším problémem jsou obličejový animace a občasný glitche kdy se animace úplně změní a ničí to zážitek ze hry. Všeobecně vzato bych ale řekl že je to tak úroveň ME2 co se týká klasických pohybových animací(tělo, nohy a ruce) Za 5) politická korektnost - zkuste jít hledat bílí lidi na nexusu. Spočítáte je na prstech 2 rukou. Tragédie. Prostě všechno je buď asiat nebo černoch, případně něco mezi tím. Asari maj vytvořenej snad jeden model obličeje(modifikovaná lexi)..ugh prostě katastrofa