Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • já jsem zvědavá jestli ve filmy Sheppy taky na konci zařve.
  • doufám že tenhle komentář byla sranda *16* . Protože jinak si šovinistický *12* .
  • MishKonn
    Celý ten tvůj tyjátr ohledně hodnocení BSG je úsměvný patrně stejně, jako zavádějící, protože já po tobě vlastně žádnou obhajobu nevyžadoval. Jak už jsem řekl ve svém předchozím komentáři, BSG je výborný seriál, a upřímně, je také jedním z mých nejoblíbenějších.

    Tento, i každý z tvých ostatních komentářů (např. ohledně Space Marine) mě pouze utvrzuje v tom, že máš na všechno dvojí metr.

    Pro Star Wars (v tomto případě na stejné pozici jako Space Marine, i když se ti líbí, tak je to vlastně ta popcornová zábava, tedy něco nižšího), je CSFD hodnocení nerelevantní, je to nakonec naivní a hloupá pohádka pro masy. Pro BSG je ale úplným mávnutím kouzelné hůlky alfou a omegou, tím, čím ji obhajuješ. Že je u BSG zaslouženější? Nenech se vysmát. BSG se líbí jak úzké skupině lidí kvůli psychologické kresbě postav, tak masám kvůli vesmírným lodím a bitvám. Spousta lidí (i z mého okolí) to bere jako popcorn se sympatickými postavami. Ano, hloubka tam je, ale že by seriál kvůli ní hodnotilo méně lidí pozitivně a tím pádem bylo hodnocení více zasloužené, je prostě šum v mikrofonu. Ne tak slušně řečeno, hovadina. Ve tvém světě může být kvalitní a pozitivně hodnocené pouze to, co má hloubku ve smyslu psychologické kresby a propracovanosti postav, úrovně scénáře atp. (nějaké RPG oproti takové "blbosti", jako je Space Marine; BSG oproti SW) Stejně jako u her však naprosto zapomínáš na to, že to není jediná definující známka kvality, pouze tvoje preference. Proto ti tady nebudu obhajovat celkové univerzum Star Wars, proč je propracovanější než BSG (postavy možná ne, nicméně porovnejme také stopáž šesti filmů a čtyř řad seriálu, že; pokud jde o univerzum, jak už jsem řekl, u BSG jde o Céčkový námět z osmdesátých let, u SW o obrovský, propracovaný svět), ale vezmu příklad The Empire Strikes Back, na které jsi mi reagoval tím, že SW mají svá hodnocení na CSFD ne-tolik-zasloužená.

    The Empire Strikes Back je ohledně scénáře, režie Irvina Kershnera, budování napětí, střihu, kamery, hudbou Johna Williamse a vizuální stránkou (nejen na svou dobu, ale i dnes) jedním z nejlepších filmů všech dob, který obývá svou příčku v nejlepších filmech naprosto oprávněně. Fakt, že jsi argumentoval kvalitami a "věrohodností hodnocení" celé Ságy jen v mých očích potvrzuje to, že si toho jsi vědom. A vůbec, to tvé celkové směrování argumentů na novou trilogii (což je prakticky ta nejjednodušší věc, co se dá udělat), je v mých očích taková slabá a levná páka. Všichni víme, že nová trilogie je mnohem slabší, ale to nijak nemění kvalitu té původní, ani to, jak zasáhla filmovou kinematografii. A to je v mých očích sama o sobě zásluha toho, složit tomuto filmu diváckou poctu, což dělá i většina filmových kritiků, ale pan psudointeligent, pseudohráč a nyní i snobský pseudokritik nedokáže.
  • Cahir
    MishKonn: Mám na csfd profil, takže není třeba mi posílat odkazy. *3* Procentuální hodnocení Csfd se zakládá na hodnocení anonymních uživatelů, u nichž z devadesáti procent nevíš, jak k pětihvězdičkovému systému přistupují (většina dá např. 4 či 5 hvězd za to, že ho film baví), zdali jsou nezaujatí (SW je celosvětový pojem a spousta lidí tomu nasází 5 už jen z nostalgie, na základě oblíbenosti univerza atd.) Např. i já jsem tomu dal 4 hvězdičky, jelikož v kategorii nostalgických patetických naivních pohádkových výplachů je to špička. Ale brát to vážně? Mluvit o tom jako o hlubokém a propracovaném? Tak to může fakt jen děcko a nebo někdo s dětskými nároky. Argumentovat diváckým úspěchem je úplně zcestné, SW je jako roztomilé štěňátko, které skoro nikomu nevadí (kdo sci-fi/fantasy nemusí, ten to zase nezná), nikoho neuráží, takže tomu každý dá minimálně tři hvězdy, už jen pro tu zábavu (je to skvěle namíchaná zábava pro celou rodinu - od temnějších linií s Lukem a Vaderem, po "roztomilé Ewoky - Lucas to zavděčování se všem prostě umí). Např. takový Twillight má tak nízké hodnocení jenom proto, že valná většina lidí nemůže vystát ty dvě bukvice a holt ten zástup školaček, které tomu sypají pět hvězdiček, přebijí. Pointa prostě je, a už jsem se o tom mnohokrát přesvědčil, že procentuální hodnocení na csfd je často zavádějící, takže ho jako argument prostě neberu.

    "Že se tobě osobně líbí Battlestar Galactica víc, neznamená, že je hluboká." Co je tohle za žvást? Že si myslíš, že modrá barva je super, neznamená, že skutečně je/Že se tobě líbí SW neznamená, že to tak skutečně je bla bla. Buď argumentuj, nebo se zdrž zbytečných komentářů. Galactica má 85% mimochodem, které jsou však mnohem více vypovídající a podle mého vydřenější. Je to dost specifický seriál, který se zabývá relativně hlubokými myšlenkami, má komplexní a uvěřitelné postavy, spletitý a dospělý děj, geniální pointu a mnooho divácky nevděčných momentů. Rozhodně není pro každého a když už si takhle specifický a divácky náročnější počin vybojuje 85% je to podle mého větší úspěch než 85% u bezzubé pohádky, která 90% lidí zabaví a je sympatická. Prostě není deset jako deset. Vždyť si přečti relevatní komentáře na csfd třeba k epizodě tři - každý tam mluví o zábavě, emocích, tricích atd., málkdo o tom mluví jako o hlubokém a propracovaném, na rodzíl od Galacticy.

    "To, že je SW pohádka a třeba i naivní neznamená, že to není výborné." To nepopírám, výborné to být může. Ale predikáty naivní či povrchní mi tak nějak nesedí dohromady s hluboké a propracované, což podle mě SW není a zajímalo by mě, kolik z těch csfd uživatelů by ti odpovědělo jinak.

    "Viděl jsem spoustu filmů, u kterých jsem si řekl "hrůza", ale devadesátiprocentní Epizoda III to určitě nebyla. A řict, že je to z šesti nejzábavnější díl? Jsi úplně mimo." Neumíš číst, já nenapsal, že ten film je hrůza (dokonce jsem napsal, že mě to bavilo). Napsal jsem, že např. takový Anakinův přerod byl uspěchaný, nevěrohodný a odbytý a Lucas by za něj zasloužil nakopat - to byla ta hrůza. Stejně jako takový závěrečný rozhovor mezi Anakinem a Obi-wanem - místo toho trapného nekonečného šermování, jež bylo cílené na puberťáky, bych ocenil kvalitnější a silnější rozhovor - A:"Ahoj Obi-wane, jsem zlej zloun, takže si vybuduju velký impérium" O: Ale Anakine, já mám radši demokracii" A:"Tak to máš blbý, buď jsi můj kámoš, nebo jsi proti mě a musím tě sejmout. Co na tom, žes mě vychoval a že jsme toho spoustu prožili a žes mi ani nic hroznýho neudělal." A kdo jsi ty, abys tvrdil, který díl je nejzábavnější? Vždyť je to všechno na jedno brdo, jen starší trilogie má několik mnohem zajímavějších myšlenek, propracovanějších dialogů (i tak dost špatných, případně nerozvedených a klouzajících po povrchu) a nostaligickou atmošku.

    Nechápej mě špatně Míšo, já mám SW rád, to bych se netěšil na TOR jak malej Jarda, ale když mi dospělý člověk začne tvrdit, že filmy jsou hluboké, komplexní a propracované, tak je mi vážně do smíchu.
  • MishKonn
    Cahir>
    Podívej se sem http://www.csfd.cz/zebricky/nejlepsi-filmy/?show=complete a pověz mi, který film je na 33. místě, a jaké má hodnocení. Myslím si, že z nějakých 300 tisíc filmů, co do dnešního dne vyšly, je 33. místo opravdu jedním z nejlepších. Nemluvím o 46. a 98. místě.

    Že se tobě osobně líbí Battlestar Galactica víc, neznamená, že je hluboká. Je to céčkový materiál z osmdesátých let, který přebrali schopní scénáristé a udělali z něj výborný seriál. Hlubší než SW? A v čem?

    To, že je SW pohádka a třeba i naivní neznamená, že to není výborné. Takový Stardust je taky výborný film, a to je téměř pohádkový. Ty si tady hraješ na uctívání Kubricků a jim podobných, ale jsem to , kdo pochybuje o tvých diváckých kvalitách.

    P.S. Viděl jsem spoustu filmů, u kterých jsem si řekl "hrůza", ale devadesátiprocentní Epizoda III to určitě nebyla. A řict, že je to z šesti nejzábavnější díl? Jsi úplně mimo.
  • Dúfam, že to nedopadne ako svojho času filmová verzia Wing commandera.
  • Že by to měl být chlap je celkem jasné...vzpomeňte si na ženskou hrdinku která nebyla uplně k smíchu...snad jen Ripleyová z vetřelce, jinak to jsou všechno rádoby drsňačky hlásající rádoby tvrdé (ale hlavně trapné)hlášky...u ženský 165/55 to vyzní obzlášť vtipně...leda tak nějaká kulturistka
  • posila
    Ja myslim, ze by si divak mel moct na zacatku filmu vybrat, jestli bude Shepard muz nebo zena :)
  • Cajk
    Tam šlo hlavně o ty na svou dobu revoluční triky. Jasně, že to bylo naivní jak prase, i Čapkova Bílá Nemoc nebo Válka s Mloky je mnohem větší sci-fi masakr s morálníma volbama :), nemluvě o Válce Světů, Orwell atd. atp... Star Wars je povrchní sci-fi pro VHS generaci - ovšem zároveň to není béčko, už jen díky ILM technickýmu zpracování.
  • tak uvidime ako dopadne najprv film warcraft na ktory si da blizz urcite velky pozor a potom mozme dufat ze mee nebude neaka dalsia blbossti na sfere zfilmovanych hier
  • Teda bude divné pozorovat příběh někoho, kdo pro mě vypadá s největší pravděpodobností úplně jinak. Ale kdyby se pevně drželi lore hry a byla by fajn zápletka...no potenciál na dobrý film tu je...pokud z toho neudělají další Star Wars, hm.
  • Hairy_Ass
    Vzhledem k tomu, že mužský Shepard je kanonická podoba ve všech trailerech, všech plakátech (až teď ve trojce se objevil oficiální plakát s ženskou podobou), tak by bylo docela divný, kdyby ho najednou ve filmu hrála žena.
  • A preco by HROZILO ze to ma byt zena? Co je natom zle? Podla mna by to aspon nebolo klise.
  • ...*a chova se tak...
    ty moje preklepy. Ostuda *13*
  • ,,Ale tohle přece není MŮJ Sheppard!"-to jsem zazival celou hru. ME je protkan reakcemi9 hlavniho hrdiny,ktere nemuzete nijak ovlivnit acova s etak,jak by se ten VAS Sheppard nikdy nechoval. Tak proc by to najednou mel byt problem u filmu?
  • Úplne súhlasím.. Myslím, že by sa na tú svoju postavu Jokera celkom dobre hodil :) ale snáď teda na jeho miesto obsadia niekoho normálneho..
  • MrSanta
    Bo tam musí být Shepard, ten naláká víc než "no-name" hero.
    Já jsem zvědav jak to dopadne, půjdu na to v každém případě. Když to bude kravina, tak se nezblázním, když to bude dobré, tak jedině dobře. A když to bude špica, tak začnu věřit na zázraky *15*
  • bmarg
    Ačkoliv jsem jeho Spartacuse miloval, tak s tímhle nesouhlasim.... Shepard musí být vůdce, někdo kdo má oči a charisma... Andy byl super herec, ale jako vůdce mi nesedí, ačkoliv se snim v tomhle ve Spartacovi počítalo, ale jednoznačně šlo vidět že hraje druhé housle oproti Crüxovi (Manu Bennet), kterej právě ten tah na bránu má a jde z něho vidět ten elán :-)
  • Cahir
    Ano, je to jen rozmáchlé béčko, minmálně jeho filmová podoba. Nejhlubším myslíš co prosím tě? Že je vymyšleno hodně planetek? Hodně příběhů? Je možná tak propracované, ale rozhodně ne hluboké. Hluboká je možná tak Battlestar Galactica, SW je infantilní pohádka, i když nepopírám, že mě baví. Černobílé a totálně naivní rozdělení Jediů a Sithů je skutečně trapné, první, kdo se s tím jakžtakž popasoval byl Avellone při psaní KOTORu 2 (z toho, co je mi alespoň známo, ostatně hluboká znalost ani není potřeba, když je řeč jen o filmech). Asi nejstupidnější (i když nejzábavnější) díl byla epizoda 3, která má naprosto dojeba*ou psychologii postav. Ten Anakinův přerod? To měl být vtip? Hrůza. *7*

    Empire Strikes Back je možná nejlepší Star Wars díl, ale jeden z nejlepších filmů všech dob? *1* Začínám pochybovat o tvých diváckých kvalitách.

    Star Wars je místy temnější pohádka a tak je ho třeba brát, kdokoliv se v něm začne byť jen trochu více nimrat, objeví v něm hromadu neligočností, dementností a nepropracovaných záležitostí.
  • Cahir
    Yep. Jiné žánry mě moc nebaví a vždycky mám pocit, že je to ztráta času. RPG mají nejblíže ke knihám a filmům, a tak asi podvědomě cítím, že mi to něco dává.

    Hitmana jsem viděl a bylo to debi*ní i bez katan.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit