Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Abych to teda shrnul, já nejsem žádný extra angličtinář, ale mEx bych v životě neřekl.

Je to špatně ! a recenzent, jelikož jeho videorecenze jsou po mluvené stránce hodně solidní, by si na tohle měl dávat pozor, zbytečně je to sráží.
    • To, ze nam Cechum nejde pres pysky treba TUUUUM REJDR jeste neznamena ze je to spatne. Tohle je totez.
      • Hmm, a zrovna Max Payne se mezi českými hráči vyslovuje jako [maks pejn]. Neříkám, že stoprocentně, ale u slov, která nota bene mají českou obdobu, nastává tento efekt velice často.
    • Black_Hand
      vyslovnost se muze lisit. stejne tak jako se lisi land a lend nebo man a men ci lag a leg. je pravda, ze lukas je sice trochu blize "e", nez onomu "ae", a ze pokud se to u normalniho anglicana vychyluje nejakym smerem tak spis k "a", ale zas tak katastrofalni to neni.

viz https://www.youtube.com/watch?v=avqdFNoy1aY
      • Grifus
        Vzdy v originalnim zneni rikaji MAX. Ano, chvilema lze rict ze je slyset neco mezi A-E, nicmene v drtive vetsine pripadu prevlada zretelny MAX. Takze kdyz to Grygar porad vyslovuje jako MEX, zni to hruzostrasne a je to regulerne podle pravidel hry spatne. Vubec nic na tom nemeni pravidla anglicke vyslovnosti, podle kterych je to spravne...
        • Black_Hand
          vycisti si usi a poslechni si maxovu manzelku.
    • DangerousDave
      už mu to bolo vysvetlené ... stačilo *7*
  • Black_Hand
    a je to tedy vic film nez hra? co jsem koukal, tak moznost cokoliv delat mate mene, nez nutnost civet na cutsceny. to jsme to dopracovali s virtualnim storytellingem :). jakobychom zapomeli, ze hry jsou o tom, aby se hraly a skrz hru byl vypraven pribeh. nikoli skrz cutsceny vypraven pribeh.
    • Masa-san
      Jsou to normální cut scény, jako v každé hře akorát s tím rozdílem, že další level se nahrává při shlédnutí filmečku a není nutné civět na loading screen, také cut scéna začíná a končí tam, kde hráč stál a stojí , diký tomu to celé vypadá ladně jakoby aby lodaing nebyl.
      Pak jsou to mikro scény kde Max např. proleze dírou v plotě rozhlédne se a něco se stane (cca 10sec) ale hrací dobu to nezkracuje, naopak hra je na dnešní poměry dlouhá až až. *3*
      • v tom pripade maji nejdelsi loadingy od dob prvniho zaklinace :D
        • Masa-san
          10-20 sekund na mém 3 roky starém systému a pak šlo vše přeskočit a kolikrát jsem to přeskočil i omylem.
      • Black_Hand
        jasne, viz "still loading", ale ja mluvim o tech situacich, kdy ti hra sebere ovladani z ruky, ac ty sam tu cast muzes ovladat bez ztraty kyticky. soudim dle jednoho videa, kde ti sebrali ovladani sniperky a zamerovac permanentne sleduje postavu, kterou ma max chranit.

je zajimavy to zkontrastovat treba s amnesii, kterou jsem tedka nacal. kdyz uz, tak ta ma takove "soft" pritahovani pozornosti, ale stejne vetsinu veci ovladam plne mysi a o to je to pusobivejsi.
        • Masa-san
          Hru jsem prošel celou, ta část se sniperku je napůl cutscéna, je tam jen jediná a jde v podstatě o minihru a ta tvoří zhruba 5% procent hraní v lokaci na stadiónu, takže pokud někomu jo vadí, že mezi střelbou na jednotlivých úsecích se kamera sama přesune pár metrů, myslím, že se ta chvilička dá přetrpět. Mě to celkem bavilo, trochu něco jiného než bullet time skoky.
          Je také nutné si uvědomit, že v jiné hře by to byl loading nasledovaný cutcénou Maxe se sniperem a náhle "blik" pohled na Maxe, jak stojí na věži a znovu by se muselo zaměřovat. A to přiznejme si narušuje kontinuitu dění ve hře.

(K amnesii jsem se ještě bohužel nedostal a tak netuším co je tam lépe či hůře provedeno.)
  • Co máte furt s tím přeskakováním cutscén? Mně to jde, sice až po chvíli (prostě až se to loadne), ale jde to.
    • Black_Hand
      still loading....still loading....still loading :P
      • Masa-san
        Bylo by snad lepší čučet na "loading, please wait ., .., ..., ...., " s nehybným wallpaperem ? *7*
        • Black_Hand
          ja tim chtel naznacit, ze loadingy jsou trochu delsi na pc.

soudim dle tohodletoho: https://www.youtube.com/watch?v=UnasbZ7_MKs .
          a to je na hodne nabusenym stroji, tezko tady nekdo bude mit silnejsi.
          • Masa-san
            Asi záleží na jaké sestavě je to spouštěno, na mém 3 roky starém a kdysi herním PC se to nahrávalo pod 10-20 sekund a to s nejvyššími detaily, jaké mi hra umožnila nastavit. Proto mě také překvapilo, že je to tu tolik vystihováno jako problém.
            Každopádně lodading by tam byl tak jako tak a loading na pozadí je myslím daleko příjemnější varianta *3*

Edit: Z toho videa to opravdu vypadá hrozně , zřejmě jsem měl štěstí a skipoval jen když se to nahrálo rychle nebo opravdu netuším. Jediný rozdíl v nastavení vidím v tom, že já hrál s DX10, rozlišení 1280 x 1024 tuším.

PS hrála ta osoba z videa na opatchované verzi ? Já hrál verzi tuším X.X.22, možná to má vliv *3*
  • A kde je to video? Pod titulkem videorecenze vidím jenom strohý odstavec ale video nikde... wtf?
    • Máš blbě nastavenej adBlock či jinej doplńek browseru.
  • firebug
    Je to fakt dobra hra ale zaroven me dost zklamala. Pribeh a Maxovo chovani nekdy postradajici logiku uz Lukas shrnul, ale me treba vadil i ten zpusob vypravovani. Hraju to podruhe a nemoznost videa preskocit je fakt iritujici. Je jich navic az zbytecne moc a nektera jsou fakt dlouha. Dost mi to narusovalo zazitek z plynuleho hrani. Hra zene hrace dobredu fakt zvlastnim zpusobem. Casto na vas nekdo krici, at jdete dopredu. Neni zde sice viditelny time limit, ale v nekolika misich se pri trochu delsim prozkoumavanim okoli (ve hre jsou skryte bonusy) hra ukonci.

Max se pohybuje na oko prirozene, ale na muj vkus nekdy az moc tezkopadne. Nekolikrat se mi stalo, ze skocil upne jinym smerem, nez jsem chtel, nebo spontalne vybehne ze krytu. Nevim proc musi byt tlacitko zvlast na skrceni a zvlast na kotoul (coz by se dalo pohodlne resit jako skrceni v pohybu). Vznikaji potom dost zvlastni situace, kdy udelate kotoul k nejakemu krytu, pak se za nim naprimite, abyste mohli schytat park kulek, a teprve potom se Max uraci schovat. Fyzika postav taky neoslni a casto se mi stavalo, ze nepratele po zasahu latali uplne jinym smerem, nez jsem ocekaval.

Pro me je novy Max nekde mezi 7 a 8 body... :-)
    • Já už to dohrál (Xbox) a že by mi skočil jinam než chci nebo sám vyběhl z krytu, to se mi teda nestalo ani jednou. To nebude ovládáním, ale rukama :)
      • firebug
        Ani nahodou. Hraju teda na PC s klavesnici, takze nevim je-li problem tam. V kanclech jsem byl schovanej za prepazkou a mohl se tak pohybovat jen doprava a doleva. Zmacknu sipku doleva a tlacitko pro skok a Max skoci smerem "ke kamere" a napali to hlavou do zdi. Stat se to jednou, tak to beru, ale zrovna na tomto miste se mi to stalo 2x a potom jsem to uz radsi nezkousel. Patche mam nejnovejsi.
  • Trol.diskuzni
    *16* [miks pyj], voe! *16*
    • dpč, tenhle týpek je neskutečnej borec! *5*
    • K tomu není co dodat.
  • Jsem v šesté epizodě a už jsem ju více jak týden nezapl,tahle hra člověka ničím nevtáhne a pokud člověk umí anglicky bude si řikat wtf!Absolutně mě irituje podavání příběhu v trapných cutsénách.Grafika je sice na dx11,ale je to průměr..pro mě další obrovské zklamaní roku...
  • blahorodie
    Maxa som zohnal CD-key za 20 ecka a nelutujem, Single som presiel na medium a celkom ma prekvapil. Kurwa a celu hru zral tabletky a chlastal nejaky KONG *3*
    Ja pijem Bošacku ale co je KONG ? whiskey ?
    Ale multak ma zatial nechytil...
  • Max Cutscene 3
  • pan co robil videorecenziu nech sa najprv nauci po anglicky ... ze MEXE PEYNA na 0:34 :D :D som skoro odpadol :D, zadubencek sa daj doporadku ved ta hra je jedinecna prave v tomto vsetko co tomu vytkynas, sa tu hras na wuah odbornika , presiel si to na EASY mode chytro chytro nic si si neuzil poradne len aby si mohol mudrovat... wake up
    • pises tu jak keby sa rozpravas s malym chlapcom pritom je Lukas od teba o dost starsi tak si tie svoje trapne "wake up" nechaj pre svoju ucitelku...
      btw musis ma naucit predvidat...ako si vedel ze Lukas to hraje na easy a ze to rychlo presiel a preskakoval cutsceny? *8* *8* *8*
    • dwaene... hezká gramatika chlapče, jen tak dá,l paní učitelka na zváštní musí mít z tebe radost.
    • janchor
      Prošel jsem to na medium.
      • Trol.diskuzni
        Radši nahoď ten podcast!
        • Ses vystavni kus nevychovanyho egoistickyho smejdu
    • Ty si nejaký dedinčan, že?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit