Přejít na výpis diskuzí
Medal of Honor: Warfighter - recenze
29.10.2012 | Vilém Koubek
310 příspěvků
-
Konečně jedna recenze, kde hodnocení odpovídá obsahu.
Bohužel se v herní branži stalo to samé, co se stalo hudbě. Vytvořil se ekosystém, kde je produkce řízená malým množstvím lidí (producenti/manažeři), kteří jsou zcela odříznutí od reality. A zákazníci to nejen tolerují, ale dokonce kupují. Výsledkem je, že vyloženě špatné a stupidní věci, které každý normální rozumný člověk odsoudí, dostávají opakovaně příležitost. A opakovaně vydělají obrovský balík. To je odvrácená strana lidské svobody - svobodní jsou nejen ti, kteří se o tato práva zasloužili, ale i ta obří horda hloupějších lidí. A pokud tato neschopná masa má prostředky, může svými stupidními rozhodnutími opticky zcela ovládnout obraz veřejné poptávky, kterou vidí oni "gamemakeři" na vrcholu byznysu, a podle které nabízí produkty. Výsledkem jsou americké hodnoty typu stupidní hry, idiotská hudba (štítím se říkat tomu hudba), nebo třeba Apple.
Doufám, že pro nás a naši středoevropskou kulturu existuje i jiná cesta při zachování svobody. -
-
Nezbývá nic jiného než podobné věci ignorovat a radovat se z toho, že nepatříme mezi tu obří hordu hloupějších lidí. To je asi jediné co můžeme dělat..
-
-
To se dá zkusit, ale dříve nebo později člověk potřebuje něco koupit. A v ten moment narazí na to, že nabídku dělá poptávka a rozumná poptávka se v té záplavě debilů ztratí. Takže to, co poptávám, není nabízeno.
-
-
Vždycky se dá najít pod tou hromadou hoven to, co člověk hledá.. Jasně, trh je prolezlý mainstreamovými produkty skrz na skrz, ale ještě se mi nestalo, že bych si nevybral, nebo musel vybírat z toho co nechci
-
-
-
-
S recenzí více méně souhlasím, dal bych stejně. Původní medal (2010) byl mnohem lepší, hlavně kvůli multiplayeru, jak bylo zmíněno. Jen bych měl trochu výtku k jedné větě. Nechápu, co všici máte proti COD od Treyarchu.
Upřímně, Black ops mě bavily 3X více než MW2 a 3 dohromady (zejména multiplayerovou stranku, singl MW2 a Black ops je na více méně stejné úrovni.)
Tak to vypadá, že letos vyhrajou na celé čáře Black ops 2, hlavně u mě, protože jsem fanouškem sci-fi, a BO2 už scifi více méně jsou.
Zpět k Medalu. Jestli musím něco pochválit a stát si za tím, tak je to hudební doprovod od kapely Linkin Park. Ale kupovat hru kvůli kvalitnímu doprovodu se nedá... Já se vracím zpět k BF3... -
-
Všichni mají proti COD to, že je to furt o jednom a tom samém - nic moc nového pod sluncem. Ovšem mne to neodrazuje od zagamení každého nového titulu ;). Mně to totiž nevadí :).
Mám odehrané všechny díly na PC. Black Ops se vyvedl, ačkoliv jeho optimalizace není nejlepší :D.
Na Black Ops 2 jsem zvědav, ale obávám se toho zasazení - budoucnost. Mně to k COD nesedí, navíc nejsem zarytý fanda sci-fi. Ne, že bych se nepodíval na nějaké filmy, ale takové Star Wars už fakt nemusím - nic proti ;).
A co se týče LP - na této skupině jsem vyrůstal, ovšem poslední jejich album, jenž se ještě dá poslouchat je Meteora. V těch dalších už je jen pár případně několik songů, které mé uši snesou. Posledním albem Living Things, jímž se chtěli navrátit ke kořenům není špatné, leč "old school" alba nelze již nikdy překonat ;). Byl jsem na to zvědav, ale radost se dostavila pouze z poloviny. A ten song, jenž je použit v novém Medalu se mi osobně vůbec nelíbí. V předchozím díle byl jejich song daleko lepší. -
Tyjo, příběhově mě Black Ops aj docela vzalo, asi jsem to od takové hry holt nečekal a překvapilo mě to tak moc, že se mi i ten příběh líbil. Ty příběhy z MW a nových MoH vůbec neberu, to není příběh, žejo, prostě jízda s atomovkou na konci.
-
Za LP, jakožto "kvalitní" doprovod, bych strhával hodnocení už z principu, ačkoli se to samozřejmě nenosí. Dneska už jen takoví přepopovaní maňáskové s kytarama, kteří se mihnou jen v Medalu. :)
-
-
Cože? Děláš si ze mne srandu, že LP jsou přpopovaný maňáskové? Chceš jednu chytit? Doprovot je to hodně kvalitní...
-
-
Proti gustu. Hudebně je ta jejich současná tvorba ale jedna velká kakastrofa, příteli. O tom není sporu...
-
-
Aha, tak já mám jiné mínění a písnička castle of glass je hodně povedená... Co si myslím, že nemohli vybrat lepší...
-
Tvorba možná obecně možná,ale písnička castle of glass se mě zalíbila *3*
-
-
-
-
-
ale všechny ty věci co psal tady, se hodí i na COD. Spolubojovníci naprd,auta taky hned vybouchnou. Obě hry už nemají žádné inovace
-
-
ale COD má alespoň zábavnej mulťák oproti tomuto ikdyž je pravda že inovací mají obě hry jak šafránu
-
-
Zabavnej multak v čem?
-
-
Hraje hudba a všechno vybuchuje, co víc čekáš? *13*
-
-
-
-
nekazit si náladu a radši všichni sem... :)
http://www.gog.com/en/gamecard/medal_of_honor_allied_assault_war_chest -
Ok, teď ještě podobným způsobem zdrbnout NFS: Most Wanted a začnu mít alespoň trochu pocit, že tenhle svět ještě není úplně na odpis a ještě je čas na nápravu.
-
Dojel jsem akorát singl na Hard a žádná velká sláva to nebyla, ale zahrání nelituju, protože jsem se prostě místy bavil a né že né.:) Držela mě u toho celkem solidní grafika, obtížnost, vyklánění zbraní a ty různý dopravní mise...tu schovávačku bych fakt nečekal.:)
Za mě by to byla 6, ale zato poctivá. -
No tak s touto recenziou by som suhlasil ak by sa pozerali podobne kriticky aj na tie Exkrementy ala CoD .Aspon by som tuto recenziu bral trozku vaznejsie ale takto. CoD dostane v priemere na inych weboch 8/10 alebo nedahboze 9/10 tak co tiscali games nespravy ? Da CoD tak isto. MoH:W dostal v rpiemere 5/10 co nevidim tiscali games da 5/10....zujimave.
Myslim si ze BF3 bola vyborna hra v MP , single neriesim taktiez neriesim single u MoH:W , suhlasim hra nie je inovativna ,nie su tam nejake extra novinky okrem "buddy" featurky a je tam vela classov plus odomykatelnych veciciek.Ano je to brainwashing ale mozeme to tiez obhajovat tym co tu vsetci brania CoD seriu : je to na odreagovanie , proste si zastrielas a hotovo. Ale napriklad v CoD je stale posraty perk "second Chance" a sniperky strielajuce do bot = death. A predsa hra obdrzala 9/10 . No ja vazne neviem ale vase recenzie mi pripadaju hodne "kopiracke" a uz sa vobec nesnazite o odborne "objektivne" hodnotenia...sthe ako seria MoH a CoD , kopirujete...ja by som Vam tiez nedal viac ako 4/10 Tiscali/Games... -
-
Pokud vím, MW3 jsem dával 7 a to ještě kvůli multiplayeru... nějaká další lež v záloze?
-
-
Pisal osm nieco o MW3 ?
Pisal som vseobecne o CoD serie ako takej a ak si spravne pamatam tak MW1 bolo posledne CoD, potom prisli same blbosti a predsa ste tam strielali vysoke hodnotenia.
A ked uz, uz I tych 7/10 pre MW3 je prehnane...
-
-
A nedali MoH 5 všichni kvůli tomu, že to je prostá sra*ka a CoD 8 kvůli tomu, že přece jen alespoň tenhle žánr nakoplo?
-
-
CoD tenhle zanr nakoplo akorat tak do pr.ele *5*
-
Aha nakoplo a co to nakoplo? Nakoplo mne to do hlavy, že to je americkánská komerční s*ačka, která je plná klišé. Nezaslouží si o nic lepší hodnocení nž BF nebo MoH...
Já vyrůstal na MoH i CoD od MW1 jsem hrál akorát WaW a BO, jelikož se z toho stal humus..
-
-
súhlasím s tebou a napadlo ma presne to isté, dali 5? dáme 5 nie? dali 10? dáme 10 nie?
-
-
Pamatuji na to motto od EA Games - We Challenge Everything... Dnes je to spíš: EA Games - We Rush Everything *10*
-
VYNIKAJÍCÍ RECENZE A SPRAVEDLIVÉ OHODNOCENÍ, recenzent se nebojí velkého jména velké firmy a to je dobře. Zcela generálně o této hře: baví vás, dokud neprokouknete herní mechanismy, což je bohužel dost snadné. Takže vám zbývá jedině to, že když ji prokouknete, baví vás jedině tehdy, pokud si po dobu hry provedete lobotomii a přijmete svět MoH "takový, jaký je". -------- Třeba fyzika --------- Ano, padají po zásazích kusy zdi a odlamují se pláty betonu. Ale zkusili jste těžkým kulometem střílet do nejspíše překližkových dveří, za nimiž mají být v místnosti teroristé, které stále dokola v jakémsi zpomalení střílíte po vlomení do dveří (tyhle momenty jsou kapitola sama pro sebe - a rozhodně ne kapitola pochvalná). V Arábii mají asi dělají dveře z titanu maskovaného jako dřevo, jinak si nulový účinek palby neumím vysvětlit:-) Ještě, že má váš parťák kanady a úder jako superman, to potom dveře letí i s panty. A moje oblíbené - židle. Nadupaný hustokrutý supersoldier se zasekne o plastovou židličku. Kdyby podobnými židlemi Bin Ládin obklopil svoji rezidenci, mohl být ještě naživu :-) ---------- Skripty -------- Autor to popsal velmi dobře a všichni to známe z CoD - ten pocit dejavu, když se něco nepovede a my hrajeme nějakou pasáž podruhé či i vícekrát. Zde je to ovšem uděláno obzvláště amatérským způsobem, protože občas je vidět, jak zlý musulman spadl z nebe (nebo jej spíše jako zástupce zla vyvrhlo peklo?). Takovéhle vychytávky si mohou dovolit ve svých budgetech City Interactive, zde bych očekával poněkud vyšší level řešení. Skripty jsou špatně napsány i v jiném ohledu - cca 10x za hru se mi stalo, že nepřítel očekával můj příchod z trochu jiného směru, a tak i když jsem ve vedlejší místnosti hlasitě masakroval jeho teroristické kumpány, klidně stál a koukal na dvůr, aby se nakonec nechal bez odporu zastřelit. Tohle se dá tolerovat ve free hře, budgetu dávaném v supermarketu k pracímu prášku, bohužel ne v hře tvářící se jako první liga. -------- Co bych ovšem po té vlně kritiky chtěl pochválit, to je grafika a solidně zpracované modely zbraní, zde podle mého subjektivního názoru není co vytknout. Videa mezi levely (bez ohledu na jejich recenzentem správně zmiňovanou obsahovou banálnost, kýčovitost, zmatenost) se mi velmi líbila svojí detailností a věrností zpracování, takže jsem chvílemi nevěděl, jestli se dívám na počítačovou animaci anebo na točený film. Také bych se chtěl zastat ženy hlavního hrdiny, protože mně se celkem líbila, akorát s tou strašnou dekou (jinak bych její účes nenazval) na hlavě by měla něco udělat. Dceru hodnotit nebudu, nejsem Savile :-)
-
-
Takže tuhle věc ani po slevě? S prvním dílem jsem alespoň počkal na 200kovou akci, ovšem jak to vypadá, tuhle specialitu asi vynechám úplně. S fps to jde pěkně do sraček .... *1*
-
-
DudeCZ - jelikož mám premium účet u BFka , tak jsem měl možnost si tuhle hru koupit za poloviční cenu. Je pravda, že singl jsem vypnul po chvilce, ale u MP sem zatím zůstal a docela i baví. Je tam toho spousta na odemykání a mě to baví si nastřílet třeba zbraně na určitou "odměnu". Tak nějak doufám, že hra dostane co nejdříve hodně oprav, protože je pravda, že je velice "surová" a že tak minimálně půl roku mhla být ve vývoji. Nebudu tady pomlouvat EA, ani Danger Close, protože to bych mohl pomlouvat i desítku dalších firem za tituly, které vydávají sami. Těch peněz nelituji, koupil sem už horší věci za 25 dolarů a více, takže mě to nechává v klidu. Teď už mám naděje na fajn střílečku jen v Homefrontu 2. Snad to dopadne lépe, než cesta, kterou se vydalo CoD a MoH.
-
Ale to snad jo - ale musíš k tomu přistupovat jako k parodii. Pak se budeš třeba bavit z obrazu, který se ti naskytne, když se proplížíš, kudy si vývojáři mysleli, že se plížit nemáš a dostaneš se do zad musulmanů. Z několika metrů můžeš potom sledovat, jako po sobě s tvými "drahými spolubojovníky" zuřivě střílí slepými. Anebo když ti zbude poslední nezabitý nepřítel na místě, kde se nepočítalo s tím, že by měl někdo zbýt - tvoji spolubojovníci pořád střílí do beden, za nimiž dávno nikdo není, dokud nesejmeš arabáše zašitého na druhém konci levelu. Pokud budeš takové okamžiky brát s nadhledem, budeš se za 200,- královsky a celkem často bavit *3*
-
-
No, z tohoto jsem asi už vyrostl :) Jsou to sice hry, ale jak má člověk zachraňovat svět, když se mu děje tohle před očima :)
-
-
-
-
Tvl, tak ono je to fakt hodne spatny. *9* A ja i chvili uvazoval o tom, ze za to dam plnou cenu. No nic, koukam, ze uz to ma FAIRLIGHT ve svem obchode s extra slevou, takze to mam za chvili v PC a uvidim, jak az moc velka hruza to je. A jestli to bude hruza kolosalnich rozmeru, tak i presto si stojim za nazorem, ze prvni dil je bozi nenarocna odreagovacka. *5*
-
-
Máš na mysli MOH: Allied Assault?
-
-
Ne, MoH 2010.
-
první díl byl bezva, Pacific Assualt taky ušel, ale reboot byl děsnej.
-
-