Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Beta byla fajn, ale měl jsem pocit že s datem vydání v dubnu je toho dost co zlepšovat, čekal jsem víc od combat systému. Jelikož je to mmo nemůže dosáhnout kvalit sp tes her, nicméně na mmo je to dle mě co se týče příběhu, atmosféry, questů dost dobrý počin. PVP nemůžu posuzovat -nedostal jsem se k němu doufám jen že zahrne i duel systém a další typy a nejen siege...
  • Betu jsem hrál až do uzavíky a musím říct, že se mi hrála vcelku dobře. Konečně zase po dlouhé době něco, co si v klidu koupím a nebudou mi vadit ani měsíční poplatky. Řekl bych od dob Everquestu II, zase jedna pořádná hra, co by mohla svitnout v těch sračkoidních free to play nebo pay to win rádoby RPG. Když pominu Rift a Star Wars, který nebyl příliš povedený a z Free to play Neverwinter, který byl hodně omezující, tak vlastně nic nevyšlo. Ještě jsem neměl to štěstí, abych si zahrál povedenou free to play hru podobného obsahu. Elder Sroll má hluboké kořeny v RPG a myslím že i spoustu fanoušků a jestli tam nebude pobíhat maximální level po prvním týdnu hraní, tak to bude fajn. Doufám že obsah bude opravdu tak velký, jak se píše. A všichni hateři mi můžou s klidem políbit prd*l *3*
    • kdyz to tak vemu tak mas asi pravdu, ac muj post je spise negativni vuci TESO, tak mam chut to hrat... kdyz to nebudem srovnavat s TES, tak si to asi uzijeme vice.
  • Tak po 20ti hodinach bety... feeling vcelku dobry, postava se hybe vcelku dobre. Skace rovnez vcelku normalne, sice ve vzduchu chvilku zustane, jako by letela, ale aspon to neni jak u GW2 nebo Neverwinteru, ze muzete ve vzduchu menit smer letu. Pri kamere z 3ti osoby nejde moc poznat ze do neceho utocite, jako by jste utocili na prazdno, ale ve FP je to fajn. Oproti TES jsou zde utoky mnohem rychlejsi. Obcas jsem videl hrace bezet, ale zaroven kolouzat po zemi, znate to ne ? jako by postava hybala nohama pomalejc nez bezela...
    Hral jsem za "tanka" bohuzel to me velmi zklamalo, vubec jsem si tak nepripadal... blokovani slabe, kdyby to udelali vice jako neverwinter tak by to bylo mnohem lepsi, tam zalezelo vcelku i na skillu a pohybech, aby jste vykryli utok nebo se mu vyhnuli, tady jsem mel trosku problemy.

Graficky hra se mi to libilo, krom vlasu a vousu postav... kdyz jsem behal, tak se vlasy na hlave hybaly jako kus koberce... hruza. Malicko mi chybela ta Epicnost mest z TES her... kdy jsou tam opravdu masivni mesta...
    • Taky jsem zkoušel "tanka" a zklamal mě. Musím říct že štít a meč je vážně naprd moc jsem nevydržel a skoro nic nedělal, pak přiběhl kdokoliv jinej udělal bum bum a potvora byla dole ani mu nestihla nic udělat.
  • já vám nevim..v tý záplavě free to play her mi přijdou měsíční poplatky jako totální exot...zase na druhou stranu musí nabídnout něco opravdu exkluzivního,aby to někdo platil..Ty samý nebo podobný řeči se vedly u Star Wars online a jak to dopadlo.. všecko exkluzivní od hudby po postavy a pak..F2P. Tim to nechci hejtovat, hra se mi líbí (z videí),ale když to porovnám s GW2 tak nevim nevim..
    • V té záplavě "sračkózních" free to play MMO mi přijdou měsíční poplatky( v rozumné míře) jako velice dobrý nápad. Raději budu platit 10-15 Eur měsíčně za plný obsah hry, než 10-30+ Eur za to, že jsem si ve hře chtěl změnit účes, koupit větší batoh, zpřístupnit si některý dungeon a podobně. Ne nadarmo se říká, že free to play je ve finále pro hráče mnohem nákladnější, nže měsíční poplatky. Já s nim problém nemám.
      • Ty si muzes radsi platit co chces, ale mililony hracu proste platit nebudou, protoze tu jsou desitky, spis stovky games, ktery muzou hrat gratis. A spousta tech f2p games vydelava radove vic ... protoze kdyz uz jednou hrac hraje, ma daleko vetsi sklony si neco koupit, nez kdyz ho stavis pred volbu "nejdriv zaplat a pak si mozna zahrajes".

Navic toto voli naprosto nejhorsi system jakej si dneska umim predstavit. Jako aby sis za cenu kompletni AAA hry koupil cosi, co je ti samo o sobe k nicemu, a pak k tomu jeste platil mesicne, abys moh hrat ... lol lol lol.
        • MMO za cenu AAA hry je naprosto v klidu ke každému takovému MMO dostaneš 30 dní během kterých se rozhodneš co dál
          • 30dni hrani za litr nebo vic? No to se vyplati ... kdyz si koupim sikla, tak si ho za litr muzu hrat kdy chci jak chci klidne roky .... Kdyz uz, tak bych ocekaval, ze si klienta stahnes gratis (nebo za kilo koupis placku) a pak platis jen za hrani. Dtto datace.

Mimochodem, pokud me skleroza neklame, i to wowko si uz do nejakyho 20tyho lv muzes zahrat zcela gratis (coz je tak newbee lokace).
            • Jack1947
              To tak skonci, hlavne to bude gratis drive ( nerad bych byl brat nekomu ruzne iluze, jenze kdyz vidim WoW a ostatni marne pokuy mu aspon , sahat pod kotniky... nemusim byt nejaky velky znalec problematiky MMO abych si odhadl delku, samozrejme lze se i mylit. Mylit se je lidske preci ne.
      • Kein
        No tak to pozor. Pokud bych si měl například ve WoT platit měsíčně dejmě tomu 200kč tak by to mhohonásobně přesáhlo částku, kterou sjem do té hry dal za goldy. Výhoda F2P je ta, že je hra přístupna většimu množství lidí, kteří zaplatí tolik kolik chtějí/potřebují. A také nesouhlasím s tím, že by F2P nějak kazilo hru, jde jn o to ho dobře nastavit = imho, že peníze ve hře by měly pouze umožňovat rychlejší rozvoj, popřípadě hráče vizuálně vylepšit, nikoli hráče nějak herně zvýhodňovat.
    • Jack1947
      Muselo by bejt neco co by uz konecne dalo tu smrtelnou ranu WoW... od tohohle to cekat nelze. Rok max a budou jeste radi. Ze jim to vydrzelo tak dlouho.
      • JJ to by fakt chtělo, když mrknu na MMORPG co vyšly před nebo současně s WoWkem ( EverQuest Lineage 1/2, Ultima online. atd....) je mi fakt líto jak se nový MMORPG tak zjednodušují a svým způsobem i uzavírají. Sice je fajn, že jsou střeba graficky hezký a že jsou z nějakého super univerza, ale pokud stojí gameplay ( otevřenost světa, open pvp/PK, rozmanitost skillů/questů nebo andgame obsahu ve formě jako třeba měla Lineage 2 C4 ( tam byl ve formě klanoví/alianční války o hrady a přístupy do catacomb)), podle mě je u MMORPG hlavní gameplay a náplň hry, ať už se jedná o endgame nebo obsah který projdete než se tam dostanete. Hra musí mít vyváženou pvp a pve složku. Bohužel to už v dnešní době vychází jen zřídka kdy.
        • walltar
          Bohužel si ale myslím, že bys stěží našel 2 miliony hráčů, kteří by si koupili MMO jaké se dělali před wowkem. Nejlépe je to vidět u EvE ... dneska mají 500K účtů (hráčů bych tipoval tak polovinu protože je běžné mít 2 a víc účtů. Já jich jednu dobu platil - herní měnou - 15). Kvůli takovému počtu hráčů by nikdo velkých studií ani ráno nevylézal z postele. Dávno by takové MMO odepsali a převedli na F2P. Ale 500K má EVE až teď ... já osobně si pamatuju její začátky. Pro malinké studio to určitě byl obrovský úspěch a vyplatilo se jim to ... ale molochy velkých společností nejsou schopné takhle fungovat. Výdělky z EvE by jim nezplatili ani svačiny.

Velké MMO budou vždycky velké ... pro co největší skupinu lidí a většina lidí nechce open PvP, otevřenost světa si neuvědomí a rozmanitost skillů jim je na překážku, protože by museli myslet. A to dokonce i v takové hře jakou je Star Citizen ... 50% lidí chtělo jen PvE, 25% lidí chtělo jen PvP, zbytek chtěl obojí. A to je potřeba si uvědomit, že to je crowdfundovaná hra.

Hlavní je mít realistické očekávání ... kdo od velkého MMO čeká revoluci tak je mimo. Revoluce je risk a pokud někdo riskuje tak očekává větší zisk ... což u hadcore MMO prostě nejde dosáhnout. Na tohle prostě nikdy velká společnost prachy nedá.

Pokud nechcete hrát klasické dnešní MMO, tak doporučuju se nezajímat o velké MMO jako je i TESO. Chce si to najít nějakou malou firmu, která udělá malé MMO za málo peněz pro menší skupinu hráčů (hlavně protože nemají peníze aby mohli konkurovat těm velkým) a využijí díry na trhu. Ale velké MMO prostě takové naděje nikdy nevyplní.

Já osobně čekal od TESO kopii GW2 ... a je hodně podobné v několika mechanikách, ale zároveň mě mnohem víc vyhovuje grafikou a zasazením, takže jsem spokojený. Je to pro mě hra na pár měsíců, na zahnání nudy, než bude něco co by mohlo splnit to co opravdu chci ...
          • To je zas pravda, EVE jsem si sice pořádně nikdy nezahrál ( nebyl trvalý velký příjem peněz abych ho z toho mohl platit, ale konečně jsem našel zase brigádu i na školní rok, takže se do něj asi pustím naplno :) ) , ale vím že není pro široký publikum. Sice má malou fanouškovskou základnu, ale je to hodně kvalitní MMO, a to mi stačí :D . Docela mě udivuje jak například v těch AAA MMO her nikdy nebyl velký fight jako v EVE ( teď myslím jeden z těch posledních bitev kde bojovalo dohromady na obouch stranách cca 4500k lidí :D) sice byli prý lagy a bylo to zpomalený, ale účastníci si to velice užily ( i když asi prohraná strana byla nasraná) a mají takoví zážitky kterým jim například WoWko se svýma 5M hrajícími lidmi nedá. Jinak nevíš něco o chystaném novém MMO od CCP? vím jen že by to měl být EVE, ale ve fantasy světě kde budeš moci hrát buď za upíry, vlkodlaky, nebo lidi a později by tam měly přibít další rasy/příšery. Jediná informace o tom je tak půl roku stará a od tý doby nic, nicméně ještě zveřejnily že to bude open pvp world s možností permanentní smrti, už se na tu hru těším.
            • walltar
              Jeden z důvodů proč nejsou tak velké boje je to že není žádné jiné MMO, které by mělo tak otevřené PvP jako EvE. V tomhle EvE funguje celkem hodně reálně ... 0.0 je neodpoštějící místo, kde přežije jen nejsilnější a většinou platí že množství je síla. A malá flotila nikdy nic v 0.0 nedosáhne, protože je sundá někdo jiný pouhým počtem (to je pro některé jedna z největších nevýhod eve, ne každý má totiž rád mass PvP a vyznavači 1v1 tam mají vyloženě smůlu)

Jinak podle toho co jsem slyšel, tak tem pracující na WoD (World of Darkness) byl celkem zmenšený. Celý osud hry je nejistý ... hlavně je to prý způsobené tím, že Dust 514 byl celkem propadák a firmě nepřinesl to co očekávali. EvE už pravděpodobně taky kulminovala a asi dneska na svůj vlastní vývoj spotřebuje hodně peněz.

Takže jak to bude s WoD se uvidí ... řekl bych, že zatím se jej snaží udělat za tolik peněz, aby se mohlo vyplatit. Ale nějak si nemůžou dovolit to udělat jako s EvE, která vyšla totálně nedodělaná a člověk který ji hraje dnes by ji ani nepoznal. Tým který na ní pracoval byl maličký a tak ten start přečkal. Dneska lidi budou od CCP očekávat něco víc ... a nejsem si jistý, jestli na tohle má CCP vůbec peníze.

Já jim přeju, aby se jim to podařilo protože to WoD MMO vypadá hodně zajímavě. Ale dneska už se o EvE a CCP moc nezajímám ... spíš čekám na Star Citizena.
      • já jim to teda osobně nepřeju..ale z těch videí jsem neviděl nic, co už jsem viděl ve wowku v gw nebo v star wars.. (nejsem expert na mmorpg jen dávám pocity)
  • Ach jo, já vám nevím, ale betu jsem hrál něco přes 7 hodin a jsem relativně spokojený. Jasně, je tam pár nedodělků, ale pro mě, jakožto milovníka TES, to byl zážitek. Čtěte si dialogy, kochejte se krajinkami a užívejte si druhou éru. Hned se vám to bude líbit víc :-)

Eh, no dobře, abych nebyl jenom pozitivní, neskutečně mě štvou ta povolání. Dragonknight je výsměch, a ten zbytek je k ničemu. Kéž by to bylo jako v SP hrách...
    Úkolové značky jsou také docela všude, není tam žádná výzva. To mě také zklamalo.

Přiznávám, byl jsem byl velký hater, neboť jsem byl nasran**, že se místo TES VI vyvíjí MMO, ale dnešní beta test mě přesvědčil, že ta hra má alespoň nějakou šanci. Už se těším na 4. duben a budu sledovat, jak se to vyvíjí. Nekoupím si to hned, ale podle recenzí, videí na YT se rozhodnu. Doporučuji vám to samé. Hlavně se neunáhlit...

Mimochodem, pokud chcete nějakou dobrou fan stránku, proboha, hlavně nechoďte na tu "jedinou českou", kam jsem zamířil včera. Ty lidi tam, to je snad nějaký trapný vtip. Trochu mě to znechutilo hru. Eh, doporučuji americkou http://tamrielfoundry.com/ , kde jsou skvělí a vstřícní lidé :-)

To je asi všechno. Díky za pozornost. Ta hra má velký potenciál, ale zatím je to tak půl na půl....
    • Ještě bych dodal, že to není klon ani GW2, ani WoW. To

Myslím, že si tu hru nakonec nekoupím, ale už nemám potřebu ji hatovat a přeji ji vše dobré do budoucna :-)
  • Je tam open pvp ? nebo je to jen dalsi "pussy mmorpg" ?
    • Na tohle byl dobrý warhammer online. Nabušená 40ka si chtěla užít zabíjení lidí na lvl 20-30, tak vstoupila do low level PvP zon a co se nestalo? Bylo z ní kuře bez abilit a tolika HP, že jej low level hráči zabili na jednu ránu:-D Tak se na ty zmetky musí:-D
      • Ghost47
        Nejlepší bylo, když se povedlo zorganizovat PvP slepice proti slepicím... tedy do chvíle, než v sousední zóně dobyli pevnost a začalo se válčit o tu, ve které jste se zrovna klovali *4*
    • walltar
      Je to klasické Themepark MMO takže PvP je jen V cyrodiilu ... kde je i PvE, ale v normálním světě PvP nejde.
      • Já chápu, že někteří lidi nechtějí, aby je při bití prasátek někdo rušil, ale snad by mohlo jít open pvp vypnout a zapnout tak jak ve wow. Byl jsem optimista, ale ta hra mi pomalu začíná být lhostejná.
        • Ono by byl asi velký problém udělat to prostě tak, že pokud nepatří oba bojující mezi znepřátelené frakce, tak otagovat útočníka jako banditu/outlaw s tím, že po něm ve městech půjdou npc stráže apod, že?

Jenže to už by pak nebyl WOW Like Themepark a nebyl by to podle "osvědčeného stylu MMO žánru".

Už jen čekám další verzi MMO od Blizardu.
          Blizzard už pochopil, že to běhání od vykřičníčku k vykřičníčku hráče fakt nebaví.
          Takže příjdu do Quest Hubu. Vyběhne mi obrazovka: V tomto městě máte tyto questy:1,2,3,4,5
          Zatrhněte které chcete splnit. Ok, zatrhnu. Splnění těchto questů bude trvat 82 minut. S premiovým účtem 41 minut a s Legendary Lifetime účtem 16 minut a hra vám navíc pošle SMS poté, co budou vámi vybrané questy splněny. Můžete nyní buď sledovat svého hrdinu, jak zvládá zadané úkoly, nebo si zajít zatím na pivo. Přejeme vám příjemnou hru.
        • walltar
          Já bych Open PvP rád, ale musela by být celá hra postavená na to, že bude open PvP ... potom co jsem zažil v AOC už bych asi nikdy nehrál klasické MMO, které má levely a open PvP.

V takových hrách je totiž nějaká výzva stejně jen v posledních lokacích ... ve zbytku jsem potkal maximálně max levely, které si dávali všechny ostatní na jednu ranu. A to potom celé open PvP pozbývá důvodu.

Pokud by se tenhle problém podařilo nějak vyřešit, že by měl low level možnost se nějak bránit high level hráči, tak potom by mohlo být open world PvP celkem hodně zajímavé. Možná by to vyřešil level scaling, který by toho high levela stáhnul dolů.
          • Tilwaen
            I při level scalingu by měl neporovnatelně lepší gear, než ten nižší level, takže by to bylo stejně na prd.
            • *tak ne
              Damn, vypadlo mi slovíčko *7*
            • Pokud by fungoval jako v GW2, ne. Kromě levelu postavy upraví i její atributy.
  • tet sem byl u kamose se na to mrknout a je to klon gw 2 akorat z mnohem horsi grafikou. zato platit to si snad delaj srandu ne. *1*
    • Vzhledem k vaší "češtině" má váš názor hodnotu psího trusu:-)
      • nachápu naco si tu hraješ? si to tu pleteš s iDnes ne, a od kdy si pařani na fórech vykaj? Asi chceš ukázat jak máš skvělou gramatiku a vychování, nato se ti ale každej normální pařan může vysr.... že napsal tet misto ted natom co řek nic nemění,.. takže ten, jehož názor má hodnotu psího výkalu, jsi jedině ty - vzásadě si ani nic neřek, jen hate za překlep
  • Bude-li to (opět) obyčejné WOW s TES lore, dopadne to stejně jako SWOW Tor a spol.
    1. fáze před ostrým vydáním - hype, recenze ve všch mediích jak je to super zábavné.
    2. fáze vydání + cca měsíc - vydání hry, bugy, pády/přetížení serveru naštvaní fanoušci ale ke 2 mil se to dostane (zkušenosti Zenimaxu s provozem MMO jsou na úrovni Bioware před vydánim SWOW Toru.)
    3. Fáze 1-3 měsíce od vydání. Hype upadá, největší bugy jsou opraveny, powergameři dohráli na max levely, end content není odladěný, případně prakticky chybí nebo je kopií toho, co už tu bylo. Vývojáři nestíhají přidávat nový content tak rychle jak jej hráči stíhají dohrávat, protože se 3 měsíce věnovali kritickým záplatám a také proto, že to V těchto technologiích prostě nejde (nedáme-li hráčům nástroje tvořit vlastní content ostatním sami = modding). Počet předplatitelů začíná klesat, lidé hru odkládají a čekají na nový content.
    4. Fáze 3-6 měsícu od vydání. Počet předplatitelů padá k milionu. Zenimax se snaží situaci zachránit mimořádnými odměnami pro hráče co zůstávají, snížením obtížnosti pro nalákání nových hráčů, nějakým mini DLC, slevami na předplatném, případně přidají bundle svých starších single player her každému, kdo předplatí na hru na rok.
    5. Fáze 6+ měsíců, předplatitelů je cca 600tis, hra přechází na variantu sdílený F2P / předplatné, dojde ke krátkodobému nárustu , následně propadu, ale zůstává stabilní komunita kolem půl milionu hráčů.
    Křivka vývoje aplikovatelná na jakýkoli WOW klon vydaný v posledních 5 letech.
    Vlastně ne WOW klon, jak tomu vlastně říkají....
    "Hra držících se osvědčených principů MMO žánru..."
    • Ale vzdyt maji s tou posledni vetou pravdu. At se ti to libi nebo ne. Podivej se na originalni mmorpg jako Eve Online nebo novjsi The Secret World. Maji snad miliony hracu?
      Vzdycky je to stejne,zazil jsem to uz stokrat. Lidi na forech placou ze chteji neco noveho, a kdyz to dostanou,ti sami lide si pak stezuji ze tohle ne,ze ce WoW to bylo lepsi. Lidi jsou dneska lini se ucit neco noveho
      • Ono je potřeba být originální ale správným směrem :).
        EvE samo o sobě je vzhledem k nákladům na provoz/vývoj výrazně úspěšnější než Swow TOR a další klony. Má stabilní slušnou komunitu, co se vydáním nového MMO nepřelije jinam. A tým se neustále snaží o značně inovativní prvky (aktuálně projekt Dust) - navíc je to prakticky sandbox.
        Eve v zásadě není ani MMORPG ale jen MMO (toho RPG tam fakt moc není :) )
        MMo žánr je navíc tak 1/3 sci-li a 2/3 fantasy - a EvE nikdy nesapirovala na WOW Killera - v porovnáním s SWOW Tory a spol. je tak nakonec velmi úspěšná.
        Základní chybou/zastaralostí WOW konceptu je opravdu zaměření na náctiletou a mladší komunitu jak "uměleckým podáním" tak konceptem. Přišli v době, kdy se spousta lidí, co to hrála zároveň s trochou nadsázky teprve učila používat myš, protože měli nový počítač s internetem. Zatímco generace tehdy "geeků" co hráli MUDy a Roguelike hry na to hleděli jak puci a přemýšleli (a přemýšlí dodnes), kde má takováto hra nějakou výzvu a něco čím trochu zvedne adrenalin :).
        Psal jsem to už několikrát. Tupý spawn/aggro/ikonoklik, repetitivní questy, gear hunt, 4 skilly na tisíc způsobů, 3 klasické role Tank/DamageDealler/Buffer a nulová šance mít jakýkoli vliv na vývoj "světa" zabil MMORPG žánr.
        Wow a jeho klony totiž !!!NEJSOU!!! MMORPG ale MMOARCADE.
        No nic, zpátky k Dwarf Fortress *1* .
        • Soudobi hraci by vliv na vyvoj sveta neustali ... taky porad cekam na takovou gamesku ...

Trebas jen takova blbost, jako vlastni, neinstancovany domek ... by snad nemusel bejt takovej problem. Specielne kdyz pak clovek beha po zcela prazdnym svete (trebas lotro), kde neni ani noha, protoze vsichni hrajou "endgame" ... Kdyby se hracum daly domky/moznost je prestavovat/vylepsovat/... tak by se do svych domovskych mist minimalne vraceli, a budilo by to aspon zdani funkcniho svera ... ostatne, tohle slo delat uz v prehostorii .. V ultime sem moh mit vlastni barak. Ale pripadne klidne i hrad ...
        • Sice Dawf fortress není MMO, ale je to snad nejlepší příklad sandboxu na světě ( podle mě). Jinak s tebou souhlasim, EVE sice není tak 100% MMORPG, spíše MMO sandbox, ale díky tomu to má své kouzlo, už se těšim jak to začnu příští měsíc hrát. ( bude brigáda a dostatečný příjem abych mohl 400 kč měsíčne postrádat bez problémů).
  • Tak jsem tomu dal dnes zase chvíli šanci. No, opravdu stále netuším, jestli hru doporučit. Pokud je někdo velký fanoušek značky, ať si hru koupí. Žádnou invenci neočekávejte, nebudete zklamáni. Zakoupit hru a hrát ji po dobu jednoho měsíce asi nebude špatná volba, poté se uvidí.Já ovšem nekupuji, ztratil jsem důvěru. Osobně zaměřuji svou pozornost (a finance) na EQN Landmark, tam se zabavím do doby, než vyjde EQNext nebo jiné MMO, která očekávám na PS4 (Destiny, The Division, Deep Down)
    • Já jsem velký fanoušek TES a TES Online bych nedoporučil. Naopak bych ho doporučil lidem, co TES nikdy nehráli, protože si nevšimnou množství odlišností a zjednodušování od single player TES her.
      • Po hloupém Skyrimu to jde ještě zjednodušit?
        • Bohuzel jde a myslim si ze je to hlavne kvuli tomu, ze se hra dela uplne stejne i pro ovladac. Nyni opravdu nechci hanit konzole, al uprimne ovladac proste nedokaze pojmout ovladani 10+ skillu. I kdyz to v MMO lidi naklikavaji mysi porad je to lepsi nez pres ovladac u konzoli.
          Zpravidla se UI prizpusobuje ovladaci, nikoliv ovladac UI.
          U skyrimu bylo mozne si hru "pauznout" a prehrabovat se mezi skillama, zbranema klidne pul hodiny. Sice se vetsinou pouzivali skilly do 10ti, ale moznost kdykoliv to pausnout prehodit upravit nebyl problem. V MMO pausa neexistuje musite reagovat na danou situaci, takze je potreba mit vsechno pripravene dopredu a moznost to kdykoliv spustit.
          • Jack1947
            Tak je nehan, treba by stacilo ty nejpúouzivanejsi priradit nekterjm tlacitkum a pak je rovnou pouzit primo pri hre. Prehrabovani nejde jaksi psal v zadnym MMO takze tam nepúomuze sebelepsi klavesnice... a vyuziva se faskt 10 skillu naraz nevim asi ne ne. Tak 5 coz uz by slo.
        • Jde a brutálně. *1*
        • Bohužel, o hodně.
  • Tesim se jak malej kluk, urcite to chci vyzkouset a pokud to bude dobre nebo lepsi nez Skyrim urcite u toho zustanu dost dlouho. A pravidelne mesicni poplatky mi delaji velkou radost. Bal jsem se mikrotranskaci, protoze to je hrobnik vsech slusnych her. Vim jak to bylo v SWTOR, Aionu, GW2 (i kdyz v GW2 nikdy mesicni poplatky nebyly, i tak sem patri pac f2p je tam taky), Firefall a spouste dalsich co jsem hral...zpocatku jsem si zaplatil mesic a mel jsem vystarano. Pak prislo "free" to play a skoncil jsem s tim. Platit treba v SWTOR za to, ze si zmenim skin neceho je proste zrudnost... Kupovat treba v SWTOR ty jejich debilni cartel coiny abych si zahral, i presto ze platim mesicne (tomu se nevyhnete, protoze ostatni to delaji take, a vy jste jinak pozadu) na to se jim muzu vy.... Chci jako ve WoW zaplatit mesic a mit pristup ke vsemu co ve hre je, a ostatni at jsou na tom stejne. Zadne vyhody za penize, to tu hru nici. Vzpomente D3 a real money auction. Penize proste ty hry nici. Jestli TESO bude v modelu WoW nebude co mu vytknout. GJ Bethesda, jen tak dal!
    • Ale vzpomeň si taky proč SWTOR přešel na f2p. A proč přešel takový AoC, a Star Trek, a APB... Protože nikdo nehrál, neplatil jim měsíční poplatky, servery prázdné a krachující společnost a buď přeprodej, a nebo "znovuoživující" tah před smrtí.
      • SWTOR, AoC i STO ztratili hráče nedostatkem end game contentu, ne že by jim lidi nechtěli platit...
        • 1) to není tak úplně pravda, to že hráči nepřistoupí na endgame content co jim hra nabízí a nebo pro ně není vyhovující, neznamená to že tam žádný není. Viz třeba GW2, kde není raid jako ve WoW a spoustě lidí připadne že ta hra nemá endgame content.
          U AoC byla ztráta hráčů taky díky bugům, a o tom který důvod byl víc a nebo míň, co přesně tu hru položilo tu můžem diskutovat donekonečna. Důvod taky může být WoWko, které svým způsobem zničilo žánr a každý všechny čerstvě vyšlé hry srovnává s miliardovým 10 let starým vývojem.

2) nic to nemění na tom, že přechod na f2p ty hry zachráníl od smrti, nebo dokonce v případě APB restartoval celou hru po smrti. Nesouhlasím s tím že model f2p + mikrotransakce kazí hru.
          • V pripade SWTOR tomu ale tak je. Vicemene si tu hru lidi musi stejne zaplatit s mesicnim poplatkem, aby mela smysl. Ja osobne jsem si hru koupil a zaplatil i nejaky ten mesic. A odmenu jsem nedostal zadnou jak to meli zabugovane po prechodu, hlavne ze tvrdili, kdo vsechno neco dostane. Nehlede na fakt, ze i pres premium ucet jsou tam proste debilni omezeni a nemam chut v tom pokracovat. Takze SWTOR je pro me pohrbene at uz ho drzi nad vodou kdokoliv, radeji bych si uprimne zaplatil WoW a sel hrat ten...
          • Nikde neříkám, že ty hry neměly end game content. Prostě a jednoduše ho neměly dostatek. Chodit dokola tři věci je prostě nuda. PvP měly jmenované hry vcelku slušné, ale to také nevydrží na dlouho.
            • Chodit 3 věci je nuda jen pro někoho, stačil by nějaký nápad kam se pohnout s postavou, a ty 3 věci by se daly chodit/farmit. Zkoušel se guildovní hrad, zkoušel se lvling guildy, v Diablu je paragon lvl, v GW2 jsou ačívy které přidávají account bonusy na drop atd. Každá hra má "něco", jen si myslím že to spousta hráčů neřeší a potřebujou "něco" co žádná hra nemá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit