Přejít na výpis diskuzí
Měsíční poplatky mají stále smysl, Elder Scrolls Online na nich může vydělat
10.1.2014 | Adam Homola
265 příspěvků
-
Ať jdou do pr*ele s měsíčníma poplatkama. Na to ta hra zas tak dobrá není!
-
oni jen chteji vyzdimat ze zacatku co nejvic penez pujde a pak prejdou na free to play
ja to vidim celkem jasne... zkratka ze zacatku bude prilis mnoho nadrzenych fanousku TES co budou ochotni si to zaplatit a do par mesicu se uz neprihlasi, protoze je to omrzi, takovy velky naval hracu se prece musi nejak vuzit.. -
-
jakmile po mozna pul roce klesne pocet hracu, zajem a povedomi o hre, uvolni to pro ostatni, aby nalakali ty, co nebyli v pocatku ochotni platit
-
-
Tak moje dojmy z bety jsou celkem smíšené ... Hra má několik silných stránek. Hlavně soubojový systém, který je rychlý, člověk jen nestojí a nemačká čísla... prostě hra odsýpá. Hraje se to parádně. Útok, blokování, silný útok ... je konečně na myši.
Potom systém skillů ... nemůžu si stěžovat. Člověka prakticky nic neomezuje (až na výběr povolání ... radši mělo být jen jedno) může si hrát jak chce. Zvolit si zbraň, brnění a 5 skillů, které chce používat. Jen skillů mohlo být víc, ale i tak jak je to teď jich má člověk na výběr dostatek, aby si složil build podle svého.
Grafika je použitelná ... Na MMO nic hrozného, ale zároveň ani nic co by bylo vyloženě hnusné. 1920x1200, všechno naplno a zatím jsem nepotkal lokaci, kde by měl můj PC problémy. FPS se bez problémů drží nad 60. Takže ani z velké bitvy snad nebude lagfest s 2fps. Samozřejmě že lidi, kterým hodně na grafice záleží asi spokojení nebudou ... ale na druhou stranu kolik je MMO, které by takové lidi uspokojovali?
Vytváření postavy mě osobně stačí ... ale já si s postavama nikdy nijak nehrál prostě posposouvám posuvníkama vybetu účes a jdu hrát. Takže tady to z pohledu člověka, který se v tom vyžívá nemůžu hodnotit.
Svět je instancovaný, ale ne až o tolik víc, než třeba ve skyrimu pokud máte rychlý disk, tak tam nebude velká změna (nahrávání při vstupu do budov, do měst, do dungeonů známe) ... prakticky přibyli instance, které rozdělí svět (řekl bych tak 1/4 - 1/2 rozlohy skyrimu ... ale bude to chtít změřit) Cyrodiil je jedna velká mapa, ale taky to není celý velký cyrodiil jako byl v oblivionu ... chybí mu některé části. Celkově jsou mapy celkem dost velké a nemůžu si stěžovat. Bohuřel je tu jedno ale ... zatím všude kde jsem byl byla hranice až moc okatě ohraničená skálou, vodou atd ... prostě člověka nikde neuvítá výhled do rozlehlé krajiny (alespoň jsem ho zatím nepotkal). -
-
Pár hodin v bětě a můj názor: není to TES, dělá to jiné studio a jde to poznat, UI je naprosto tragické a nedostačující, instancování světa je bezproblémové, ale samotně načítání launcheru je zbytečně dlouhé a navíc se načítá celé jeho UI a samotný herní svět se načítá zbytečně dlouho, grafika je divná - celkově je pěkná na pohled, ale po čase začnete narážet na nedodělky, low-poly modely, špatně nasvícené textury (nasvícení a stínování obecně je divné) a podobně, postavy jsou ovšem dobré :), jinak je to typické MMO.
-
Tak to je prave ono, ono to muze odsypat treba i takhle na zacatku ale to byva u vetsiny MMO, na zacatku to jde treba rychle i rychle se leveli, zabijis moby na ranu nebo dve, ale na konci hry ta potvora ma milion HP a ty mas 10k a musis se snazit, abys nechcip :).
Navic me tam prave mrzi omezeni na mnozstvi skillu a to je prevazne diky ovladaci pro konzole. Nedokazi si totiz predstavit, jak by ovladac ke konzoli mohl naklikavat 10-20 skillu na liste :P
Kazdopadne diky za prvni dojmy :) -
Co se hraní týče, tak mě příjde, že je hra mnohem lineárnější ... všude jsou ukazatele questů a člověk jde od jednoho quest hubu do druhého. Tam dostane 20 questů v okolí splní je a může pokračovat do dalšího quest hubu. Tohle je pro mě asi největší problém u hraní novějších MMO ... a nějak si to nedokážu spojit s potulováním po krajině, které znám s ostatních TES her.
Hra je prostě MMO v každém slova smyslu ... pokud máte rádi MMO a TES a chcete akčnější hru, která spojí obojí tak se vám asi bude líbit. Hra prostě kvůli tomu ,že je MMO musela udělat ústupky (napříkrat zvětšení interiérů, kde narozdíl od SP nebudete jediný hráč mezi pár NPC, úpravy střílení z luku, kde bylo potřeba počítat s lagem a tak dále ...) Pokud chcete další díl TES, tak radím si počkat na další SP hru ze série. Každopádně ale hra dělá několik kroků správným směrem ... já používám označení Evoluční MMO ... nic nového, nic revolučního, ale to co jsme viděli už jinde vzali a pokusili se to vylepšit. Někde se jim to podařilo a někde ne. Pravdou ale zůstává, že MMO nikdy nemůže být stejná jako SP TES hry ... prostě celé jeho fungování je jiné a některé mechaniky a design se nedá použít.
Koupím si Teso? ... Vážně nevím, hru budu určitě sledovat. Protože mám MMO hry rád a mnohem víc mě baví hrát ve skupině, než sám. Bude záležet na tom jaké bude PvP, které jsem zatím nezkusil a jak se hra bude hrát na vyšších levelech. Pravděpodobně si hru ale koupím, protože sem si už v komuniě našel lidi se kterýma bych chtěl hrát ... a to je aspoň pro mě u MMO nejdůležitější. Pokud jsou dobří společníci, tak přehlédnu hodně. Pokud bych byl sám, tak bych Teso asi s vejvětší pravděpodobností nekoupil. -
-
Ve světle Tvých dojmů ta hra nevypadá tak zle, jak to zde někteří malují *4*
-
-
On je fanoušek, který je měsíce členem komunity a členem vedení této komunity. Nelze ty názory brát příliš objektivní. Kdyby si přiznal, že je TES Online špatný, celé měsíce by zcela promrhal v komunitě hry, kterou by odmítl.
-
-
Nikdy sem se ani objektivní pohled na hru dát nesnažil ... nejsem stroj, takže jsou to moje subjektivní dojmy. *7*
-
-
Ja nevim ale ja z jeho clanku pochopil dost, ac se to muze zdat pozitivni, vetsina informaci co napsal jsou pro me negativni :D A moc me do hry nelakaji .)
-
Ale oblbuješ sám sebe a zvedáš hodnocení hry, aby sis se svou komunitou mohl zahrát bez špatného pocitu. Já ti to nezazlývám - je to pochopitelné. Přemlouváš sám sebe, že to TESO není tak zlý a že to snad bude dobrý, i když máš velký pochybnosti. *3*
-
-
-
Ono je nejlepší si to zkusit jak bude open beta ... to člověk uvidí, jestli mu to vyhovuje, nebo ne. Jinak na fanstránkách by mělo být po skončení celkem dost rozhovorů s lidma, kteří to hráli.
-
-
Ta velikost interiérů je až směšná. Dveře jsou tak dvakrát a víc větší než člověk. Chodby jsou obrovské. Ploty atd. jsou obrovské. Tohle není v MMO vůbec nutné - hrál jsem řadu MMO, kde takto idiocké interiéry nejsou - Age of Conan, LOTRO, dokonce i Vanguard. Mimochodem, grafika je jen o trochu lepší než ve Vanguardu (mnoho let staré MMO). Úplně se mi hnusí stromy a skály - na úrovni LOTRO a to není pochvala.
Žádná evoluce a rozhodně ne žádná revoluce. Prostě nic.
-
-
-
Tak TES online zrejme bude tou hrou, ktorá ukáže či majú mesačné poplatky ešte význam a hra sa s nimi udrží. Alebo bude musieť prejsť na f2p a bude to posledný klinec do rakvy mesačným poplatkom. Jedno by ma ale zaujímalo. Píše sa tu, že TES online je len ďalšie mmorpg a žiadna revolúcia v žánry. Ale ako by ste si predstavovali naozaj revolučné mmorpg z fantasy sveta. Akú formu Q by mala takáto hra mať (ak tam búdu), aký bojový systém, dungy, raidy a vôbec progress. Dá sa v tomto žánry prísť s niečím novým? GW2 sa tak nejak snaží o niečo nové, nejakú základňu hráčov to oslovilo ale širšie spektrum nie.
-
-
Trebas tak, ze NPCckun nesviti nad hlavou otaznik nebo vykricnik, ze nestoji a necumi na jednom miste ... cekal bych, ze prijdes trebas do hospody a hospodskyho se zeptas (nebo taky nezaptas, kdyz na to nemas skill), jestli by tu nebyla nejaka pracicka ... a on te trebas posle za mistnim kovarem ... a kovar nema nad hlavou otaznik , ale musis ho nejdriv najit = pres den bude nejspis v kovarne, vecer trebas v hospode, a presnoc zavrenej ve svy boude.
Taky bych ocekaval, ze nebudes dostavat Qsty "zabij 150x vlka" ... a pak "zabij 500x vlka" ... ale dostanes trebas Qst ze mas ohlidat stado ovci ... a to mozna (nikoli 100%) napadne smecka vlku .... a ty mas moznost to vyresit ruzne, podle svych ckillu - vybijes je, zazenes, ... ale kdyz je vybijes, tak ta smecka je proste zlikvidovana a ne ze za 10 minut jinej hrac vybiji stejnou smecku. To muze jit hrat singl. -
Začal bych tím, aby se MMO automaticky nerovnalo zjednodušení.
-
-
TESO skonci rovnako ako TOR..nakoniec sa z neho stane P2W a po roku o neho uz nikto nezakopne
-
-
Tak ale TOR neskončil aye?
-
-
Už se těším na ten prů*er... Stejně jako to bylo se SW:TOR. Pamatuju, jak tady Veskoslav, Cahir a jim podobní vykřikovali, jaká to nebude revoluce... No a nebyla. *3*
-
-
Nebyla? Každý quest namluvený do mrtě? To si myslím,že je dostatečná odchylka od ostatních, to nikdo jinej nemá a proto první dva průchody hrou (leveling imp/rep) jsou lepsi nez jine MMO.
-
-
chtěl jsem -nechci
-
s platebnim systemem jako u guild wars bych do toho šel,ale platit měsíčně 300kč je zbytečnost v době kdy je spousta kvalitních her které tohle nevyžadují
-
-
Spoustu lidi tohle odrazuje uz ted, coz pro TESO znamena dve moznosti, bud bude hra tak dobra, ze to hraci akceptuji, nebo ji to zlomi vaz. Celkem vabank.
-
-
ESO skončí, to je jisté, ikdyž svět Nirnu má spoustu fanoušků. Divím se, že se nepoučili z SWTOR, co si budem nalhávat SW je fenomén a je tu od 70. let (TES od 1994), takže je jasné, že SW má o dost víc fans, a přesto to byl komerčně propadák.
-
-
Toto je miesanie jablk s hruskami. Narozdiel od sw je popularita tesov zalozena vyhradne na pocitacovych hrach.
-
-
a ty si myslíš, že fanoušci SW nevyzkoušeli aspon 1 hru SW? Ikdyž nejsem fan, tak i přesto jsem hrál kotor a ten byl hodně povedemý
-
-
V tomto odvetvi to proste nema taku poziciu ako ma momentalne tes. Ci je problem v kvalite, marketingu, atd. je teraz nepodstatne.
-
-
Lidé čekající něco nového a unikátního v žánru MMORPG dostanou jen další stereotypní kopii hry, která tu byla na různé variace x-krát.
Fanoušci série budou asi zklamáni také, protože to bude něco naprosto odlišného, než na co byli od ESO her zvyklí.
Zatím každá vydaná MMORPG za posledních 5+ let velice rychle skončila nebo živoří s minimální user-base. Všechny jsou totiž z principu stejné - pohled z třetí osoby, nějaký ten crafting systém, PvP a PvE - endgame hratelné jen s větší skupinou lidí, končí to rychlým nafarmením top itemů a neschopností vývojářů držet krok se svými předplatileli. Po měsíci hraní tam buď není co dělat, nebo je game-design prostě nudný a člověk ani nemá chuť lognout. -
-
Zmena prijde az budou lidi opravdu rvat, ze je tenhle koncept uz nebavi. Zatim to jeste sype, takze se bude menit jen forma, obsah moc ne.
-
-
Nestačí řvát ... je potřeba taky nekupovat. Pokud se jenom remcá a každé MMO se stejně zaplatí tak se nic nezmění.
Akorát se bojím, aby análytici velkých firem neprohlásili MMO za žánr o který už není zájem a místo inovací ho nepohřbili. Smrti themeparků se podle mě z velkých studií nedočkáme, protože sandboxy vydělávají ještě míň.
Mě třeba ten systém co je teď až tak nevadí ... koupím si MMO a potom ho hraju měsíc, nebo tři ... většinou je to asi tak o měsíc, nebo tři dýl než mě vydrží průměrná SP, nebo MP hra. Doufám, že Star Citizen zase bude "MMO" které mě udrží roky, ale kdo ví? -
-
To Cocra : Já bych si dovedl představit k tomu fantasy třeba něco podobného jako má EVE online. Hodně různorodých úkolů, jak od tvůrců, tak pak i od hráčů, taktéž bych viděl cestu třeba v levelováním, ono je to nuda protože je to jen o tom mít co největší číslo, ale kdybys místo toho nabíral zkušenosti a za ty si jen odemykal skilly ať už pasivní nebo aktivní ( nebo by to šlo udělat jak v EVE, ale to by hodně lidí nebavilo čekat x hodin než se postava naučí nějaký skill). K tomu by asi nebylo od věci se podívat na penalty za úmrtí, kdyby člověk měl nějaký penalty,třeba ztrátu některých skillů, peněz, itemů nebo když už by se jednalo o hardcore tak postavy ( ale asi u tyhle penalty by se mohla udělat výjimka pomocí např. nějakého dražšího předmětu který by vás někde jinde oživil, nejlépe u kostela v nějakým blízkém městem). Hrálo by se to zase jinak. Dále je asi největší problém každého MMO endgame, ten by se dal dobře vyřešit náhodnými eventy, open world PVP/PK, bojem o hrady a kdyby vývojáři daly hráčům opravdu volnou ruku tak třeba o města kde by určovaly daně z prodaných předmětů od NPC a hráčů. Samozřejmě by to chtělo i dobrý combat systém, ten bych asi tal z SP TES her ( je podle mě více zajímavější a zábavnější než mačkání 1 pro fireball a 2 třeba pro mega sek :D ). PVE složka by mohla obsahovat jak jsme psal výše náhodný eventy v podobě ( útoku NPC an města či vesnice) nebo třeba náhodných questech který by se sem tam objevila ( třeba by se usadila blízko města příšera, ten kdo jí jako první zabije a přinese důkaz dostane odměnu).
Co jsem teĎ vypsal je asi takový základ :D co by podle mě mělo mít dokonalý nebo aspoň k tomu se blížící MMO, otevřený velký svět asi jmenovat nemusím :D . -
Ono je taky podle mě problém s placením ... hromada lidí by chtěla nové revoluční MMO pro hardcore hráče a nejlépe F2P ... tak toho se fakt nedočkají.
Já bych osobně takové MMO taky chtěl, a klidně bych jim zaplatil 2x tolik jak cenu za hru tak za poplatky, aby se jim vyrovnala ta omezená cílovka.
To je podle mě teď jeden z velkých problémů celé herní scény ... máme vžitých 50$ za hru. Ale zároveň chceme aby byla dělaná pro omezený počet lidí. Holt se musí ta omezená skupina lidí buď smířit s cenou vyšší (což si myslím, že se nikdo ani neodváží zkusit), nebo si musí nají hry s menšíma nákladama na výrobu. Prostě si myslím, že Hardcore AAA hry od velkého dodavatele už se nedočkáme a je zbytečné na casual hry nadávat. Prostě si to chce najít nějaký jiný zdroj her. -
Problém je ten, že lidi čekaj na něco lepšího a tak každé nové mmo nasaje tyhle lačnící hráče, ale v zápětí je znuděné vyplivne ven. Tvůrci něco zarobí a tak to jde dál. Myslím, že tohle se bude měnit opravdu, ale opravdu hodně pomalu. Spíše mě napadá, jestli vůbec ještě jde vymyslet něco, co by lidi přitáhlo a bylo kvalitní, jako třeba wow v začátcích. Pro pár nadšenců hru nikdo dělat nebude, takže je jasné že to musí zasáhnout širší okruh hráčské obce.
Nejvíc oblíbený mmo styl je fantasy a tam opravdu asi už žádná revoluce nenastane. Kéž bych se pletl.
-
-
-
Unikatne veci su spravidla len v okrajovych zanroch, pretoze vacsina nakoniec vzdy hra to iste. Zvysok je myslim trochu o nepochopeni podnikatelskych zamerov vydavatelov. Pochybujem ze by niekto vydaval hru, ktora by sa pri predpokladanych niekolkomilionovych predajoch zaplatila az po rokoch.
-
-
Přesně tak. Tohle se nedá srovnávat.
-
-
-
jsem rad, ze se to hodne lidem nelibi.. alespon nam to procisti servery :)
-
-
Očista dočista? *1*
-