Přejít na výpis diskuzí
Měsíční poplatky mají stále smysl, Elder Scrolls Online na nich může vydělat
10.1.2014 | Adam Homola
265 příspěvků
-
kdyz to tak vemu tak mas asi pravdu, ac muj post je spise negativni vuci TESO, tak mam chut to hrat... kdyz to nebudem srovnavat s TES, tak si to asi uzijeme vice.
-
Beta byla fajn, ale měl jsem pocit že s datem vydání v dubnu je toho dost co zlepšovat, čekal jsem víc od combat systému. Jelikož je to mmo nemůže dosáhnout kvalit sp tes her, nicméně na mmo je to dle mě co se týče příběhu, atmosféry, questů dost dobrý počin. PVP nemůžu posuzovat -nedostal jsem se k němu doufám jen že zahrne i duel systém a další typy a nejen siege...
-
Betu jsem hrál až do uzavíky a musím říct, že se mi hrála vcelku dobře. Konečně zase po dlouhé době něco, co si v klidu koupím a nebudou mi vadit ani měsíční poplatky. Řekl bych od dob Everquestu II, zase jedna pořádná hra, co by mohla svitnout v těch sračkoidních free to play nebo pay to win rádoby RPG. Když pominu Rift a Star Wars, který nebyl příliš povedený a z Free to play Neverwinter, který byl hodně omezující, tak vlastně nic nevyšlo. Ještě jsem neměl to štěstí, abych si zahrál povedenou free to play hru podobného obsahu. Elder Sroll má hluboké kořeny v RPG a myslím že i spoustu fanoušků a jestli tam nebude pobíhat maximální level po prvním týdnu hraní, tak to bude fajn. Doufám že obsah bude opravdu tak velký, jak se píše. A všichni hateři mi můžou s klidem políbit prd*l *3*
-
Taky jsem zkoušel "tanka" a zklamal mě. Musím říct že štít a meč je vážně naprd moc jsem nevydržel a skoro nic nedělal, pak přiběhl kdokoliv jinej udělal bum bum a potvora byla dole ani mu nestihla nic udělat.
-
nachápu naco si tu hraješ? si to tu pleteš s iDnes ne, a od kdy si pařani na fórech vykaj? Asi chceš ukázat jak máš skvělou gramatiku a vychování, nato se ti ale každej normální pařan může vysr.... že napsal tet misto ted natom co řek nic nemění,.. takže ten, jehož názor má hodnotu psího výkalu, jsi jedině ty - vzásadě si ani nic neřek, jen hate za překlep
-
To tak skonci, hlavne to bude gratis drive ( nerad bych byl brat nekomu ruzne iluze, jenze kdyz vidim WoW a ostatni marne pokuy mu aspon , sahat pod kotniky... nemusim byt nejaky velky znalec problematiky MMO abych si odhadl delku, samozrejme lze se i mylit. Mylit se je lidske preci ne.
-
30dni hrani za litr nebo vic? No to se vyplati ... kdyz si koupim sikla, tak si ho za litr muzu hrat kdy chci jak chci klidne roky .... Kdyz uz, tak bych ocekaval, ze si klienta stahnes gratis (nebo za kilo koupis placku) a pak platis jen za hrani. Dtto datace.
Mimochodem, pokud me skleroza neklame, i to wowko si uz do nejakyho 20tyho lv muzes zahrat zcela gratis (coz je tak newbee lokace). -
Tak po 20ti hodinach bety... feeling vcelku dobry, postava se hybe vcelku dobre. Skace rovnez vcelku normalne, sice ve vzduchu chvilku zustane, jako by letela, ale aspon to neni jak u GW2 nebo Neverwinteru, ze muzete ve vzduchu menit smer letu. Pri kamere z 3ti osoby nejde moc poznat ze do neceho utocite, jako by jste utocili na prazdno, ale ve FP je to fajn. Oproti TES jsou zde utoky mnohem rychlejsi. Obcas jsem videl hrace bezet, ale zaroven kolouzat po zemi, znate to ne ? jako by postava hybala nohama pomalejc nez bezela...
Hral jsem za "tanka" bohuzel to me velmi zklamalo, vubec jsem si tak nepripadal... blokovani slabe, kdyby to udelali vice jako neverwinter tak by to bylo mnohem lepsi, tam zalezelo vcelku i na skillu a pohybech, aby jste vykryli utok nebo se mu vyhnuli, tady jsem mel trosku problemy.
Graficky hra se mi to libilo, krom vlasu a vousu postav... kdyz jsem behal, tak se vlasy na hlave hybaly jako kus koberce... hruza. Malicko mi chybela ta Epicnost mest z TES her... kdy jsou tam opravdu masivni mesta... -
MMO za cenu AAA hry je naprosto v klidu ke každému takovému MMO dostaneš 30 dní během kterých se rozhodneš co dál
-
Trebas tak, ze NPCckun nesviti nad hlavou otaznik nebo vykricnik, ze nestoji a necumi na jednom miste ... cekal bych, ze prijdes trebas do hospody a hospodskyho se zeptas (nebo taky nezaptas, kdyz na to nemas skill), jestli by tu nebyla nejaka pracicka ... a on te trebas posle za mistnim kovarem ... a kovar nema nad hlavou otaznik , ale musis ho nejdriv najit = pres den bude nejspis v kovarne, vecer trebas v hospode, a presnoc zavrenej ve svy boude.
Taky bych ocekaval, ze nebudes dostavat Qsty "zabij 150x vlka" ... a pak "zabij 500x vlka" ... ale dostanes trebas Qst ze mas ohlidat stado ovci ... a to mozna (nikoli 100%) napadne smecka vlku .... a ty mas moznost to vyresit ruzne, podle svych ckillu - vybijes je, zazenes, ... ale kdyz je vybijes, tak ta smecka je proste zlikvidovana a ne ze za 10 minut jinej hrac vybiji stejnou smecku. To muze jit hrat singl. -
Soudobi hraci by vliv na vyvoj sveta neustali ... taky porad cekam na takovou gamesku ...
Trebas jen takova blbost, jako vlastni, neinstancovany domek ... by snad nemusel bejt takovej problem. Specielne kdyz pak clovek beha po zcela prazdnym svete (trebas lotro), kde neni ani noha, protoze vsichni hrajou "endgame" ... Kdyby se hracum daly domky/moznost je prestavovat/vylepsovat/... tak by se do svych domovskych mist minimalne vraceli, a budilo by to aspon zdani funkcniho svera ... ostatne, tohle slo delat uz v prehostorii .. V ultime sem moh mit vlastni barak. Ale pripadne klidne i hrad ... -
Ty si muzes radsi platit co chces, ale mililony hracu proste platit nebudou, protoze tu jsou desitky, spis stovky games, ktery muzou hrat gratis. A spousta tech f2p games vydelava radove vic ... protoze kdyz uz jednou hrac hraje, ma daleko vetsi sklony si neco koupit, nez kdyz ho stavis pred volbu "nejdriv zaplat a pak si mozna zahrajes".
Navic toto voli naprosto nejhorsi system jakej si dneska umim predstavit. Jako aby sis za cenu kompletni AAA hry koupil cosi, co je ti samo o sobe k nicemu, a pak k tomu jeste platil mesicne, abys moh hrat ... lol lol lol. -
Az na to ze neplatis 12x za hru *5* drndo. A kolikpak sis uz zaplatil her pane torrent ? *3*
-
po 10 letech *1*
-
No tak to pozor. Pokud bych si měl například ve WoT platit měsíčně dejmě tomu 200kč tak by to mhohonásobně přesáhlo částku, kterou sjem do té hry dal za goldy. Výhoda F2P je ta, že je hra přístupna většimu množství lidí, kteří zaplatí tolik kolik chtějí/potřebují. A také nesouhlasím s tím, že by F2P nějak kazilo hru, jde jn o to ho dobře nastavit = imho, že peníze ve hře by měly pouze umožňovat rychlejší rozvoj, popřípadě hráče vizuálně vylepšit, nikoli hráče nějak herně zvýhodňovat.
-
Nejlepší bylo, když se povedlo zorganizovat PvP slepice proti slepicím... tedy do chvíle, než v sousední zóně dobyli pevnost a začalo se válčit o tu, ve které jste se zrovna klovali *4*
-
Jeden z důvodů proč nejsou tak velké boje je to že není žádné jiné MMO, které by mělo tak otevřené PvP jako EvE. V tomhle EvE funguje celkem hodně reálně ... 0.0 je neodpoštějící místo, kde přežije jen nejsilnější a většinou platí že množství je síla. A malá flotila nikdy nic v 0.0 nedosáhne, protože je sundá někdo jiný pouhým počtem (to je pro některé jedna z největších nevýhod eve, ne každý má totiž rád mass PvP a vyznavači 1v1 tam mají vyloženě smůlu)
Jinak podle toho co jsem slyšel, tak tem pracující na WoD (World of Darkness) byl celkem zmenšený. Celý osud hry je nejistý ... hlavně je to prý způsobené tím, že Dust 514 byl celkem propadák a firmě nepřinesl to co očekávali. EvE už pravděpodobně taky kulminovala a asi dneska na svůj vlastní vývoj spotřebuje hodně peněz.
Takže jak to bude s WoD se uvidí ... řekl bych, že zatím se jej snaží udělat za tolik peněz, aby se mohlo vyplatit. Ale nějak si nemůžou dovolit to udělat jako s EvE, která vyšla totálně nedodělaná a člověk který ji hraje dnes by ji ani nepoznal. Tým který na ní pracoval byl maličký a tak ten start přečkal. Dneska lidi budou od CCP očekávat něco víc ... a nejsem si jistý, jestli na tohle má CCP vůbec peníze.
Já jim přeju, aby se jim to podařilo protože to WoD MMO vypadá hodně zajímavě. Ale dneska už se o EvE a CCP moc nezajímám ... spíš čekám na Star Citizena. -
To je zas pravda, EVE jsem si sice pořádně nikdy nezahrál ( nebyl trvalý velký příjem peněz abych ho z toho mohl platit, ale konečně jsem našel zase brigádu i na školní rok, takže se do něj asi pustím naplno :) ) , ale vím že není pro široký publikum. Sice má malou fanouškovskou základnu, ale je to hodně kvalitní MMO, a to mi stačí :D . Docela mě udivuje jak například v těch AAA MMO her nikdy nebyl velký fight jako v EVE ( teď myslím jeden z těch posledních bitev kde bojovalo dohromady na obouch stranách cca 4500k lidí :D) sice byli prý lagy a bylo to zpomalený, ale účastníci si to velice užily ( i když asi prohraná strana byla nasraná) a mají takoví zážitky kterým jim například WoWko se svýma 5M hrajícími lidmi nedá. Jinak nevíš něco o chystaném novém MMO od CCP? vím jen že by to měl být EVE, ale ve fantasy světě kde budeš moci hrát buď za upíry, vlkodlaky, nebo lidi a později by tam měly přibít další rasy/příšery. Jediná informace o tom je tak půl roku stará a od tý doby nic, nicméně ještě zveřejnily že to bude open pvp world s možností permanentní smrti, už se na tu hru těším.
-
Bohužel si ale myslím, že bys stěží našel 2 miliony hráčů, kteří by si koupili MMO jaké se dělali před wowkem. Nejlépe je to vidět u EvE ... dneska mají 500K účtů (hráčů bych tipoval tak polovinu protože je běžné mít 2 a víc účtů. Já jich jednu dobu platil - herní měnou - 15). Kvůli takovému počtu hráčů by nikdo velkých studií ani ráno nevylézal z postele. Dávno by takové MMO odepsali a převedli na F2P. Ale 500K má EVE až teď ... já osobně si pamatuju její začátky. Pro malinké studio to určitě byl obrovský úspěch a vyplatilo se jim to ... ale molochy velkých společností nejsou schopné takhle fungovat. Výdělky z EvE by jim nezplatili ani svačiny.
Velké MMO budou vždycky velké ... pro co největší skupinu lidí a většina lidí nechce open PvP, otevřenost světa si neuvědomí a rozmanitost skillů jim je na překážku, protože by museli myslet. A to dokonce i v takové hře jakou je Star Citizen ... 50% lidí chtělo jen PvE, 25% lidí chtělo jen PvP, zbytek chtěl obojí. A to je potřeba si uvědomit, že to je crowdfundovaná hra.
Hlavní je mít realistické očekávání ... kdo od velkého MMO čeká revoluci tak je mimo. Revoluce je risk a pokud někdo riskuje tak očekává větší zisk ... což u hadcore MMO prostě nejde dosáhnout. Na tohle prostě nikdy velká společnost prachy nedá.
Pokud nechcete hrát klasické dnešní MMO, tak doporučuju se nezajímat o velké MMO jako je i TESO. Chce si to najít nějakou malou firmu, která udělá malé MMO za málo peněz pro menší skupinu hráčů (hlavně protože nemají peníze aby mohli konkurovat těm velkým) a využijí díry na trhu. Ale velké MMO prostě takové naděje nikdy nevyplní.
Já osobně čekal od TESO kopii GW2 ... a je hodně podobné v několika mechanikách, ale zároveň mě mnohem víc vyhovuje grafikou a zasazením, takže jsem spokojený. Je to pro mě hra na pár měsíců, na zahnání nudy, než bude něco co by mohlo splnit to co opravdu chci ... -
Tak je nehan, treba by stacilo ty nejpúouzivanejsi priradit nekterjm tlacitkum a pak je rovnou pouzit primo pri hre. Prehrabovani nejde jaksi psal v zadnym MMO takze tam nepúomuze sebelepsi klavesnice... a vyuziva se faskt 10 skillu naraz nevim asi ne ne. Tak 5 coz uz by slo.