Přejít na výpis diskuzí
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - recenze PC verze
7.1.2015 | Jan Olejník
86 příspěvků
-
Co to máš za dementní sestavu?
To CPU se k té GPU vůbec nehodí, kup si něco z tohoto století.
Mám stejnou GPU, akorát NB verzi (která je ještě pomalejší) a s i7 to rozjedu na fullHD na 40FPS.
Takže GPU není problém, ale to CPU je fakt strašné a doporučuju vyměnit za aspoň i5, popř AMD alternativu. -
LoL, CS, Dota atd... nejsou o příběhu, ale o kooperaci více hráčů.
Ale vymlouvat hloupí názor hloupému hráči kterému stačí umělé natahování hry takovou stupiditou jako je hledání kachniček atd... nebudu. -
Jo hrál jsem to taky s X360 gamepadem a měl stejný problém. Snažím se hrát vždycky bez konfrontace nepřátel, takže to pro mě zase takový problém nebyl, ale obávám se, že pokud nepoužiješ gamepad z PS3 nebo prvního XB tak to nevyřešíš. Vyloženě jsem to nepotřeboval, ale pokud provedeš CQC grab (kolečko) a budeš ho držet tak nepřítele hned podřízneš, když ho začneš rychle mačkat tak ho pouze omráčíš a když stiskneš a držíš čtvereček tak míříš zbraní a nepřítele použiješ jako štít a poslední je L3 kdy nepřítele vyslechneš. Nevýhoda je, že pokud neprovedeš akci dostatečně rychle tak ho prostě podřízneš - holt je třeba podržet kolečko, ale hned jak začne vytahovat nůž tak rychle stisknout jinou akci. Sry, ale jiný řešení není.
-
Takze Call of Duty neni s PC?? Inak paradne si potvrdil LOL
-
Lepší tupá hra bez příběhu, než tupej cutscénovej tunel bez hry... *15*
-
Myslím, že je to i potvrzené, že Phantom Pain bude obsahovat i GZ. Ale pokud má člověk GZ koupené zvlášť, tak dík dohrání atd. bude mít do Phantom Pain nějaké bonusy jako třeba Snakův Sneaking suit a možná nějaké další věci :-)
-
Zdravím
jak tu již někdo psal a trochu se rozčiloval ohledně komentů (není to jen tu v ČR ale i v zahraničí tyhle rádoby komenty, že hra má 30-60minut).
1. Hra stojí na Steamu 20euro což ano dá se říci, že je to moc pro lidi kteří v tom vidí 30-60min gameplaye. Ale pro normálního člověka, který si chce hru užít a prozkoumat je to celkem ucházející cena. Protože MGS:GZ toho obsahuje celkem dost.
2. Těch vašich 30-60minut. Můj první průběh hlavní misí ( což je jedna příběhová ALE dalších 6postraních to už skoro nikdo nezmiňuje) trval kolem 2hodin. Nejsem speedruner a rád si pokud má hra hezké prostředí vše prohlížím atd. A lidi kteří hry proběhnou jen co nejrychleji to jde to je jejich věc. Ale v této hře jde strávit klidně 50hodin. Osobně jsem prošel příběhovou misi několikrát a můžu říci že třeba po 20tém průchodu jsem si všiml další věci, kterou bych při tom vašem 30minutovém průchodu nezareistroval.
MGS nikdy nebyblo o rychlém projetí. Ale hlavně o detailech, kterých je i v GZ hromada. Jak tu někdo psal slušná AI vojáci se chovají různě ne vždy stejně jako v ostatních titulech. A navíc za těch vašich 40minut pochybuju, že uděláte všecho co hra umožňuje a všechno objevujete.
Navíc fanoušci si pořád stěžovali, tak KONAMI vydalo MGS:GZ aby zatím něco bylo. Ano nepopírám ve hře chybí hromada věcí z Phantom Pain ale nevadí mi to a o to víc se na TPP těším, protože GZ funguje a hraje se parádně. Grafika je velmi slušná. A když si vezmu že jiná studia (EA,UBISOFT atd.) vydají svoji "hotovou" hru za 50-60euro a je totálně nedodělaná, tak nevim proč tu tak nenávidíte Konami protože Kojima nikdy nevydal nedodělanou hru. Zkuste si zahrát nějaký MGS a uvidíte, že ty hry se liší o dost hrám které vyšli v té době. Bohužel hloupý člověk v této hře vidí jen 30-50minut hry a to je vše. Bohužel v MGS je vždy hromada věcí schovaná a člověk si jich všimne klidně až po letech a až po nějakém 50tém dohrání. Ať už jsou to mechaniky hry nebo třeba nějaký codec,kazeta nebo cokoliv. Bohužel o tomhle MGS je a vždy bylo. Musíte hledat a zjišťovat sami si zavolat aby jste se dozvěděli něco navíc funguje to tak od prvního dílu. Bohužel lidi co jen hrají hru a jdou dopředu a hra je netahá na ručičku tyhle věci nikdy nenajdou pokud to nezkusí sami.
Ale proto tu je vaše milované LoL,CS,GO a další tupé hry bez příběhu :-) -
Ono stačí kliknout někdy ne jen jednou ale třeba 2x a myš zmizí :-) je to tím, že používáš gamepad a třeba pohneš myší nebo tak. žádný velký problém to není
-
Pocuj, aky s akym gamepadom si to hral v emulatore? Ja som to skusal s Xbox360 gamepadom, ale narazil som na jednu vec. Stary dualshock2 mal pressure sensitive tlacidla, co x360 nema. A MGS3 to vyuziva dost, napriklad zasadna vec ako napriklad zobrat rukojemnika: zlahka stlacit a drzat button a ked ho stlacis uplne, tak ho zabijes. U mna to vyzera tak, ze ho zajmem a hned ho podrezem. Da sa to nejako vyriesit? Bez toho je to v podstate nehratelne.
-
Super *3*
-
Nedaju. Resp Phantom Pain urcite nebude v sebe obsahovat GZ. Ale mozno budu nejake akcie, kde bude bundle PP+GZ zdarma..
-
Ukaz mi vetu kde som to niekomu doporucil alebo vyslovene nabadal aby si to kupil.
Nikomu to nenutim, je mi to jedno, nekupujte si to. Ja som sa to len snazil obhajit a vysvetlit, ze pre toho, kto metal geary ma rad to moze byt adekvatna ionvesticia, ked nie za plnu tak aspon zlavnenu cenu (ako aj ja, tiez by som asi nedal tych 3). Nechapem co to trepes, ja si nepotrebujem lepit ziadne plagaty a nikomu som tu hru nedoporucil, tak sa nauc citat a nevymyslaj si veci.
Prirovnanie k Unity asi nebol moc stastne, chcel som len poukazat na to, ze to vyzera na dnesne pomery velmi dobre a navyse to na uplne priemernom HW fachci 60 FPS na HIGH settings. K posranosti Unity prispel vydavatel, keby mali na to pol roka tak by tie problemy nemali. Nastastie pre hracov, patch 4 vyrazne pomohol a aj na mojej zostave to je hratelne.
A za debilov povazujem tych ludi v diskusii, ktori (urcite bez toho ze by to hral) grcaju hlasky typu grafika je uplne na hovno, textury su otrasne, low poly modely a neviem co, len za to, aby tu hru, ktoru ocividne nema rad, nejakym sposobom dodrbali. Tak ked uz tato hra vypada na hovno, tak ludia ja potom neviem co hravate. Viac sa vam pacie vsetky tie Unreal Engine 3.X hry nalestene jak psie gule?
A neoznacil som za trolov ludi co za to nechcu platit. Za idiotske povazujem to neustale omielanie ze to je pol hodinova ukazka a ta neochota pripustit, ze toho obsahu je tam omnoho ale omnoho viac. A obsah nemusi byt len to, ze tam mam 50 roznych map. To ze ten obsah niekomu nevyhovuje je jeho problem, tak nech si to teda nekupuje, ked mu to za to nestoji. Ja za obsah povazujem aj to, ze su tam tie nahravky , ktor dokresluju pribeh a pozadie a ich pocuvanim stravis vyse hodinu. Kazdy vie, co ta hra obashuje a co nie, ale aj tak budu omielat to iste dokola. Tak ked vas to nebavi, nezaujima, tak si to preboha ziveho nekupujte a vyserte sa na to. Koho to bavi a stoji mu to za to, nech si to kupi, ked aj z g2a alebo nech pocka na zlavu alebo nejaky bundle PP+GZ. -
Neviem sice ako sme sa dostali k "dumbing down", lebo po stranke hratelnosti, narocnosti sa nic oproti minulym dielom nezmenilo. Teda zmenilo. Ja som naposledy hral MGS3 na PS2 pozicanej od kamosa, a to ovladanie bolo dost zlozite a hard to master (uz len vdaka vyuzivanu tlakovo senzitivnych tlacidiel na PS2 ovladaci). 4ku som nehral bohuzial ale tak oproti tej 3ke je to ovladanie postavy konecne super plynule a dobre reaguje. Co sa tyka obtiaznosti, zachovava si to urcite uroven predoslych dielov. Ale sak si to hral, tak ti nemusim vysvetlovat.
K tomu druhemu bodu, nic v zlom, ale zda sa mi to az moc apokalypticke :)
Ja viem, mali by sme sa branit praktikam platit za kazdu pi**vinu. Tuto ale podla mna naozaj platis za obsah, aj napriek tomu, ze ten obsah recykluje tu istu mapu, len v inych podmienkach, ale mne ako fanusikovi to za to stoji. priznavam, asi by mi to nestalo za to (keby so to este nehral a nevedel ake je to super) dat za to plnych 30 eciek, ale v zlave za polovicu? Kludne.
Ja som z toho vyzmykal uz asi viac nez 16 hodin a progress mam ani nie 40 percent a bavi ma to stale a nemyslim na nic ine len ktoru misiu si dam vecer po praci.
Tu si musi kazdy uvedomit, ci mu to za to stoji. Informacie su verejne, kazdy vie co to obsahuje, neobsahuje. Ked sa to niekomu zda vela a ani ho vlastne MGS moc ako seria netaha, tak nech si to do slaka nekupuje a ide sa hrat indie hry za 1 euro. Ked je niekto ako ja, ktory zerie kazdu nahravku v hre a tesi sa na Phantom Pain (ktora mimochodom toto obsahovat nebude) tak si to kupi, zabavi sa, ma z toho radost a osaha si hratelnost a do PP nastupi uz s nejakym skillom.
Nemyslim si, ze sa musim bat prave KONAMI, ze nas bude zmykat za kazdu blbost. Ja som presvedceny, ze rozhodnutie rozdelit 5ku na GZ a PP nebola cisto marketingova zalezitost, ale proste videli, ze to je obrovske a chceli dat fanusikom sandbox na osahanie. To ako je nastavena cena uz je ina vec ako som povedal, myslim ze by mala byt max 20, ale budiz.
Coho sa treba bat a su firmy ako EA. Ale to uz tu davno je, takze sa mozme aj na hlavu postavit a trh ludia len tak nezmenia. To by si muselo povedat 50% hracov, ze nebude pol roku kupovat hry. -
A mne sa to obcas stane, ze sa mi objavi bud klasicky kurzor alebo to kolecko, ale ked to slahnem do rohu, je to sice troschu vidiet ale nejak zvlast ma to nerusi.
-
Ako pravdu povediac, skusil som to a celkom sa mi to pačilo...a čo sa grafiky tyka, kto chce psa biť, palicu si najde a myslim že by sme boli všetci nadšeny, keby viac hier vyzeralo aspoň takto, takže palec hore.Čo sa spoplatnenia tyka, môžme sa tyždeň dohadovať, či je to demo alebo nie je, v každom pripade, nie je to plnohodnotna hra, ale dnes sa aj DLCčka predavaju, že, tak čo by sme chceli...Podla mňa by bolo fer, keby to urobili ako demo s časovym obmedzenim, ako ine firmy...
-
Nechapem, prečo to kupujete, nakoniec z toho bude štadandard a dema sa budu predavať, možem ocikať cele KONAMI, na PC je kvalitnych titulov celkom dosť, nie sme na tomto zavisly...že, a potom sa nadava na piratov...
-
0
-
Mám originál steam verzi nevím proč ale hned v intru se mi objevuje ikonka myši ve tvaru modrého kolečka (přirovnal bych to k tomu když se načítá nějaký program ve windows a pc nestíhá) takže musím vždy zajet myší do rohu obrazovky aby nebyla moc vidět.Hraju to na gamepadu xbox 360 u žádné jiné hry se mi to nestalo.
-
Děj se odehrává před MGS 1, 2 a 4. Navazuje to na trojku a Peace Walker z handheldů. Doporučuji si 3ku zahrát přes emulátor, je to pořád skvělá hra. Nebo si o tom alespoň krátce počíst, ať víš základní zasazení příběhu. Události z peacewalkera máš popsaný v Ground Zeroes.
Jinak já hrál a dohrál jen jedničku, ještě na prvním playstationu, a trojku přes zmíněný emulátor. Dvojka mě nebavila, a ke čtyřce se dostanu až někdy v budoucnu pořídím PS3 na dohnání restů. I tak mi nepřišlo, že by mi po příběhový stránce něco unikalo, zas tak náročný na sledování ten příběh není. -
A zkoušel jsi ty ostatní mise?