Přejít na výpis diskuzí
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - recenze PC verze
7.1.2015 | Jan Olejník
86 příspěvků
-
Asi jsem úplný magor, vymáčknul jsem z toho 24 hodin :-D A podle indikátoru v menu jsem splnil něco kolem 50% hry. Většinu z toho času jsem, ale strávil pohráváním si s umělou inteligencí, zkoušením, co všechno to umí a hledáním easter eggů a pásek, zbytek byly pokusy o S - rating ve všech misích.
-
Buzeranti zavistlivy a kolko PC veci sa dostalo na PS?
-
+1 za monolog který jsem celý nečetl.Ale za tu práci to napsat...
Jinak klasické demo. Jako třeba ten project igi 2 a další dema s jednou mapu kde šlo něco delší dobo dělat. Jestli za to chceš platit tak OK.
Ale doporučovat to ostatním? WFT?
Kupte si demo! Je jedno kolik to má obtížností. I kdyby to mělo 50 tak hraješ 50x to samé. To samé demo na té samé mapě a dohraješ to stejně rychle když se tam nebudeš extra patlat aby jsi to měl schválně delší. Takto lze natáhnout herní domu i každé hry s otevřeným level. Klidně si polep místnost plakáty daného japonce ve všech pozicích to je každému fuk, ale nedoporučuj tyhle věci každému.
A srovnávat tuhle podle všeho hru bez zásadních chyb s AC:Unity je nesmysl. AC:Unity nejde často i na drahém HW, protože to je cele nějak zore*rané. To jsi měl vybrat spíše jinou hru...
Navíc proč automaticky označuješ všechny za trolly? To tvůj mozek opravdu nechápe, že existují lidé kteří nechtějí platit za demo a vůbec nakládají s penězi jinak než ostatní? To je naprosto pádný argument. Nebudu platit za hru které je podlé mého názoru demo. A ty ho označíš za trolla....tvl. -
to není demo, ale předehra a úvod do Phantom Pain. To je rozdíl :)
-
Ja myslim ze do tych 10eur by to bolo ok, urcite by aj menej ludi kritizovalo. Inak je to z roznych dovodov moc. Problem je ze toto je prva hra z velkej serie ktora sla tymto smerom. Ono to vzdy zacina tak nevinne, nieco ako "odlisny pristup", potom sa to zvrhne a nic lepsie uz ani clovek neuvidi.
Vezmi si CoD seriu, CoD2 bola prva hra ktora odstranila health bar a priniesla obnovovatelne zdravie postavy. Najskor to este ludom tak neprislo, ale potom sa skoro kazda hra zvrhla k tomu istemu stylu a hracom to zacalo liezt krkom. Byvali potom caste diskusie na nete kde to kritizovali ako "dumbed down" atd. a ako herna scena upada.
Podobne to bude aj s tymto, pride doba ked 1-2h bude priemerna herna doba u vacsiny AAA hier(hlavna kampan, mozno dohodia extra gameplay formou side missions ale to neni to same). Niektori to budu obhajovat tym ze filmy tiez v priemere poskytuju len 1-2h dobu za porovnatelnu cenu. Budeme mat proste herne serialy za menej penazi a vacsom pocte a castejsie. Je mnoho dovodov preco u hier je toto *velmi* zly napad. Myslim ze i ked nejaky epizodicky styl existoval i pred tym(HL2), bol to v tejto dobe hlavne Telltale Games ktory to pravdepodobne "nakopol" a vela hier sa tymto smerom uz zda sa ubera. MGS de facto dava signal, signal ktorym smerom by sa(opravdu moc rad) chcel uberat - mozno najskor ako test ze ako na to hraci zareaguju.
A prave preto, ak hrac trva na povodnych hodnotach, musi vyslat negativnu odpoved spat, este kym je cas a v dostatocnom pocte, inak moze byt neskoro. O par dalsich rokov tu potom budeme nadavat ako herna scena upadla, ze hry byvali 10+h a ako to "dnes" neni to co byvalo ;)
Treba rozpoznat nebezpecenstvo vcas. -
Mám rád dlouhé cutscény, pokud jsou dobře napsané, což možná v MGS jsou, to nevím. Jenže tu jde o to, že jsem nehrál ani jeden předchozí díl, tak nevím, jestli má cenu ten příběh sledovat, nebo v tom budu mít úplný bordel.
-
Na PSN to mají za 136 korun.
-
dohráno za 15 ,minut .. :D za plnou cenu mi to nepřijde fér .. KOJIMO ! :D
-
To ti řekl Kojima, nebo ses to dověděl od babky zelinářky?
-
Jenom upozorňuju zájemce. Je to demo. Dohrajete to za 30-45 minut. Pokud jste fanoušek tak z toho vymáčknete i třeba 3 hodiny a pokud jste šílenec tak i třeba 10 hodin ale nic to nemění na faktu, že kupujete demo. Pokud opravdu po GZ toužíte tak se koukněte po nějaké slevě. Kolem 200kč to má cenu kupovat ale jinak ne.
-
Hrál jsem to - upiratěné, tuto sérii jsem nikdy nehrál ale hra mě docela chytla. Ale nikomu nedoporučuji tuhle hru kupovat, je to jen jedna mise na několi způsobů, i mě úplnému lajkovi, to trvalo cca 1 hod. a za tu 1. hod to máš tak důkladně projité, že tě to na potřetí počtvrté nebude bavit. A hlavně moc velká cena.
-
attention whore
-
To mi hovor! jedna z naj AI s akou som sa stretol. Panaci maju taky bohaty strom chovania, ze aj ked som to hral uz po niekolky krat, dokazali ma prekvapit. Super je, ze niektori idu preskumat oblast ked ta zahladinu len tak sami, iny oznamia cez vysielacku ze idu nieco overit a ked ich zneskodnis pred tym ako stihnu ohlasit ze je vsetko ok, tak vyslu za nim hliadku. Ked ta zbada straz na vezi, a dole je blizko kolega, tak mu ukaze, ze sa tam ma ist pozriet.. no parada, fakt nevies, co sa moze stat, hlavne, ked ich omracis a po par minutach sa preberu.
A este ovladanie a pohybove moznosti Snake-a su uzasne. Chytis straz, mozes ho tahat po stojacky, mozes sa s nim skrcit a tak ho tahat, perfektny je ten plynuly pohyb. Sprintujes, stlacis A, hned sa skrci a ide pomalsie, strasne sa mi paci tiez ten plynuly prechod do plazenia, alebo jak s mozes rychlo hodit na zem. A vsetko je tak genialne lahko zapamatatelne a intuitivne.
Jedinu vyhradu mam fakt len ku kryciemu systemu. Najskor som ani nevedel ako sa "prilepit" za prekazku a trochu mi vadi, ze sa velmi lahko od nej mozes nechtiac odlepit, ale asi je to o zvyku. -
No nemyslel som to uplne tak, ze bud to milujes alebo nenavidis, ale ze bud to uplne zeres alebo ta to nebavi. Momentalne spadas do tej druhej kategorie, nebavi to, chapem. Mozes sa k tomu skusit vratit a mozno ta to zacne, ale skor o tom pochybujem. Aj ked mas rad stealth, neviem ci by si dokazal hru hrat stylom "preskocim tie dlhe filmy a idem hrat", lebo by si zase nevedel co robis a preco to robis, ale na druhej strane sa ti nechce sledovat to zlozite pozadie a zdlhave cutsceny. A tymto stylom su robene vsetky MGS hry, mozno len v tych starych metal gearoch nie su cut sceny :)
-
Tak ať neplatí, stejně to dají ještě zadarmo k Phantom Pain.
-
Ale sak ja sa vacsinou nad debilitou diskutujucich a trolmi len mavnem rukou a idem dalej ale uznavam, ze je to asi tym, ze mam silny vztah k tejto serii mi to nedalo :)
To tl;dr nechapem, sorry, asi som uz stary..
Ja netvrdim ze to je plna hra, nesplna to obsahom bezny ramec AAA hier. Aj ked..ked si zoberieme ten CoD.. no nic, ano suhlasim nie je to plna hra, preto to aj nestoji 60 eur ale 30, uznavam ze osobne by sa mi zdala cena 15-20 eur ferovejsia.
Ci to bude mat milion DLC ako je trend u niektorych hier to neviem povedat, skor by som povedal ze sa k tomu konami/kojima nezvrhne, ale tazko povedat -
Jo jinak na www.g2a.com se dají tyhle pecky koupit do 13 EUR :)
-
Hra je dobrá. Hlavně reakce AI a jejich domluva, ta je na hodně dobré úrovni. Jediný čemu dávám mínus, že to nepodporuje Ultrawide monitory nebo více monitorů vedle sebe. Třeba 2560 x 1080. S tím se perou tyhle porty dost neúspěšně. Už se těším na Phantom Pain, kdy bude možnost hrát i v multiplayerovém modu. *3*
-
Škoda, že se MGS kdy dostal na PC. Zdejší PCtrolící to stejně neumí ocenit, žádný předchozí díl nehráli a jediné co dovedou je ustavičně p*čovat. Tady brečí, že nebudou platit za krátkou herní dobu a pak vyplácnou v nějaké brakové P2W omalovánce prachy za kostým pro svého g*y trpasličího warriora.
-
Nuz, uprimne pokial ta vytacaju diskusie na internete mozno by si nemal do nich ani nazerat - nic v zlom :) Fakt je ze tato diskusia neni nijak moc odlisna a ani najhorsia oproti ostatnym.
Ohladom tvojho textu:
Za prve: tl;dr.
Za druhe, sorry ale extra filler v menu ani side questy niesu nahradou plnohodnotnej hry, ak teba bavi prechadzat to iste 5x fajn.
Za tretie, pravdepodobne to bude mat formu kratkych epizod a pokracovani. Tento trend je uz dnes dost pouzivany a asi vec vkusu kazdopadne nikdy to neprinesie plnohodnotnu hru a zazitok ako z "poriadnych" hier, NIKDY.