Přejít na výpis diskuzí
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes - recenze PC verze
7.1.2015 | Jan Olejník
86 příspěvků
-
Rád bych si to přečetl,ale na SK nemám náladu. *10*
-
Myslím, že existuje. Mám k tomu absolutně neutrální postoj. Nehrál jsem ani jeden díl, vyzkoušel jsem GZ a popravdě, mě to moc nechytlo. Miluju stealthovky, ale tohle mě prostě nechytlo. Zkusím to ještě později, možná se to změní.
-
Není nad to si hru samotní v klidu vyzkoušet. Také si počkám na slevu na STEAMu. MGS jsem hrál jen 1. díl. Zato ale patří mezi to nejlepší, co jsem za svůj život hrál.
-
Ty mínuska jsou zato, že jsem ještě nic MGS nehrál ? ;-)
-
No veď si to v pohode prikúpim k tomu, v akcií na Steame za 5€ *3*
-
Co to meleš, to že spousta lidí tu řeší užitnou hodnotu potažmo kvalitu ve vztahu k ceně, je v pořádku, peníze totiž na stromě nerostou. *7*
-
Tak to mas smolicku, pretoze toto nebude sucastou Phantom Pain
-
No tak strasny to neni jak to popisujes, kdyz budeme brat zavadeci cenu na steamu a herni dobu 2 hodiny tak kdyz to vynasobis 4x aby ses dostal na "plnou cenu" tak to mas 8 hodin. Na dnesni dobu to neni nejak extreme spatny kdyz vezmes vpotaz ze se s tim da stravit rozhodne vic casu jak 2 hodky. Kdyz k tomu prihodis to ze hra bezi naprosto paradne (az na ten bug s gamepadem) v porovnani s tema neoptimalizovanyma hrama co dnes vychazi tak je to z myho pohledu OK.
-
Tvoj mozog je early access, snad sa niekedy dostanes na plnu verziu
-
Zaverom, tato hra a nie len GZ ale cela MGS seria nie je pre kazdeho. Nie je to CoD, ku ktoremu mozete posadit svoji prababku a ta to dohra za par hodin s tym, ze si medzi tym da slofika (neurazam CoD, mam tie hry rad, dobre sa pri tom clovek odreaguje). Hra nie je prilis takza, ale chce to urcity skill na perfektne zvladnutie a clovek musi byt skratka naladeny na Kojimovu vlnu megalomanskych pribehov, dlhych cut-scene a este dlhsich rozhovorov postav. Chapem a respektujem, ze niekomu je toto proti srsti a chce proste viac hrat, strielat, skakat, jazdit a nechce sa pozerat na filmy a pocuvat dialogy. Mne nie, mne sa to strasne paci a MGS je pre mna najlepsia herna seria a milujem tie filmove prvky v tychto hrach. Len tak pre zaujimavost, v GZ je tolko nahravok dokreslujucich pribeh a pozadie univerza, ze len v menu hry ich pocuvanim stravi clovek urcite viac ako 2 hodiny, takze pre fanusika serie je celkova doba stravena s hrou fakt obrovska, kludne by sa vyrvovnala 3 dielom CoD dokopy. A pri MGS serii to je proste tak: bud fanusikom ste, pripadne sa nim stanete, alebo vas to nebude bavit vobec. Bud tie hry milujete alebo nie. Nic moc medzi tym podla mna neexistuje.
-
Neda mi nezareagovat. Uz som zvyknuty na trolov a flamerov v diskusiach, hlavne na games.cz, ale priznavam, ze uz dlho som sa nevytocil tak ako pri tejto. A ano, aj preto, ze som velky fanusik tejto serie napriek tomu, ze nevlastnim a nikdy som nevlastnil konzolu ani handheld, takze osobne som hral len MGS1,MGS2 a MGS3 som presiel len raz v rychlosti na PS2 pozicanej na par tyzdnov od kamarata. O ostatnych dieloch mam aky taky prehlad z clankov a youtube.
Tolko na uvod. Z doterajsich prispekov my vyplyvaju 2 veci:
1) Vacsina ludi co tu p-i-c-u-j-e to vobec nehrala a vychadza z informacie: ma to jeden maly level ktory zaberie priemerne hodinu
2) Vacsina vas nasratych cholerikov vyslovene nenavidi KONAMI / KOJIMU / MGS seriu
Takze mi nie je jasne, preco zasierate diskusiu vasimi nenavistnymi a v zaklade nepravdivymi vyplodmi, ked vas MGS ako take nezaujima. Pochopitelne diskusia moze obsahovat aj negativne ohlasy, s tym ja problem nemam, ale strasne ma vytaca, ked citam jeden prispevok za druhym: grafika je hnusna, nebudem platit za pol hodinu hrania, naco tu je recenzia na demo alebo "fuck Kojima".
Dam svoj (subjektivny) nazor na body, ktore sa najviac opakovali:
1) Herna doba: Povedat, ze nebudem platit 30E za pol hodinove demo moze naozaj len clovek, co o tom akurat tak cital clanky na nete a hru nehral. Faktom je, ze ano, priemerny hrac sa moze dostat na koniec zakladnej pribehovej casti na Normal za naozaj kratky cas, kludne sa moze niektorymi usekmi aj prestrielat. Druhy fakt je, ze po prvom prejdeni sa odomkne okrem hard obtiaznosti aj dalsie 4 "side questy", ktore sa sice odohravaju v rovnakom sandboxe, ale v ine denne doby a za ineho pocasia. Pozbieranim vsetkych XOF tagov si mozte odomknut dalsie 2 extra misie, tiez odohravajuce sa v rovnakom prostredi, ale pre fanusika serie velmi zaujimave. Zaver je teda ten, ze ak niekto chce, tak sa moze v hre vyblaznit nepochybne viac ako 20 hodin cisteho casu. Prezkumavanim, zbieranim achievementov, nachadzanim veci/zbrani, plnenim trialov v jednotlivych "misiach" a snazenim sa o najlepsi ranking. Opat je to moj subjektivny nazor, ale ano, je to zabavne prechadzat tie misie aj 5x, vzdy s roznou cestou.
2) Cena. Osobne si myslim, ze ziadne demo MGS:GZ nie je. Demo z pravidla obashuje ukazku levelov, ktore vo vacsine pripadov nepredstavuju finalnu podobu levelov alebo ich casti. Toto je vsak finalna podoba, je to proste len kratsi prequel k Phantom Pain. Osobne pripustam, ze 30 E (ak toto je normalne cena, sam ani neviem) je asi dost a tiez by som tolko za to asi nedal, jedine ze by nebola ina moznost. Avsak naprikald cez sviatky bola hra zlavnena na 13 a nieco EUR a nikto vam nebrani kupit kluc z lubovolneho e-shopu aj pod 10 eur, ako som to spravil aj ja.
3) Grafika. Nebudem tvrdit, ze nie su graficky lepsie spracovane hry. Su. Nebudem sa snazit ich vymenovat, je to dost subjektivne. nebudem teda ani presviedcat jednotlivych "odbornikov a vystudovanych programatorov" o tom, ze to nie je hnusne. Ale ked niekto napise taku vec, ze "to vypada ako keby to ani nemalo textury" alebo "davno som nevidel tak low poly modely" tak vam mozem odporucit jedine anger management. Ked tu hru nemate radi, preskocte clanok, nepiste pichoviny.Niekto napisal, ze MGS hry nikdy neboli nejaky graficky benchmark. Asi suhlasim, Far Cry/Crysis to nie je, ale dovolim si tvrdit, ze sa vzdy jednalo graficky o top hry na danom HW. Uz MGS1 na PS1 vyzeralo viac nez slusne. Ano, ked si pozriete screenshot teraz tak poviete ze to vypada na grc. Lenze rovnako "srackovo" vyzerala na tu dobu vacsina hier. Port na PC vdaka podpore "velkeho" (1024x768) rozlisenia vyzeral podla mna uplne bozsky (okrem blizkych zaberov na postavy). MGS2 sa graficky posunul vyrazne vpred a MGS3 bola podla mna jedna z najpremakanejsich hier, co sa grafiky tyka, ake kedy vysli na PS2. Ked si predstavite, aky HW PS2 ma, tak je to maly zazrak.
No a 4ka bola jednoznacne v case vydania snad v top 3 najlepsie vyzerajucich konzolovych hier vobec a nebojim sa tvrdit, ze do dneska sa moze radit medzi najlepsie vyzerajuce hry na staru konzoli.GZ vyzera proste dobre, mozte sa s placom hadzat o zem a trieskat rucickami kolko chcete, ale grafika je uchvatna a co je velke plus, optimalizacia tak, ako ma byt. S mojou priemernou R9 270X od ASUSu to mozem hrat v HD rozliseni takmer na plnych detailoch (vsetko na HIGH, nieco na ULTRA) so stabilnymi 60 FPS, co sa o vela hrach, ktore mozno ani tak dobre nevyzeraju neda povedat. Napr AC:Unity vyzera bezpochyb uchvatne (ano mam to kupene a hral som to) ale vykon pri vydani hry bol zalostny. -
No hej pristúp teda na takýto trend nech to začnú robiť všetky firmy a budeme kupovať hry za plnú cenu a budú mať dve hodiny....Fakt super platiť za demo, pokračuj a sa ti to splní *1*
-
Nedávno jsem ho přes emulátor taky dohrál. Výborná hra.
-
když to vezmu tak je to takovej early access
-
Tvůj avatar mi přivodil trauma *1*
-
Shadow of Mordor kupovaný měsíc po vydání za v přepočtu 16 euro na PC....., zaklínač 3 v předprodeji 28 eur..... to co ty ušetříš na hardwaru za životnost konzole ušetřím na softwaru, nemůžu to sice prodat, ale já nikdy neprodával ani krabicovky
-
1) Pokud jsi o GZ četl tak víš, že je to hra na cca 2h, ale pokud máš rád znovuhratelnost a výzvy, vydrží s přehledem přes 20h
2) Nedám za to ruku do ohně, ale co se týká příběhu, nebudeš se absolutně chytat. MGS série má dost komplikovaný příběh a to hlavně díky celkové nekonzistentnosti - hry vycházeli na přeskáčku, skoro každý díl se odehrával v jiné době než ten předchozí + u většiny dílů Kojima tvrdil, že je to jeho poslední a že se sérií končí *1* Je v tom trochu bordel, ale rozhodně to stojí za to *3*
http://mgs5.ru/wp-content/uploads/MGSTimeline-copy.jpg -
Když vidím tu herní dobu na HLTB, chce se mi brečet. *11* Za pět éček bych si to koupil.
-
Já osobně prošel PW a PO pouze na YT a to hlavně díky šílenýmu ovládání z PSP. Co bych chtěl ale ostatním doporučit je MGS3: Snake Eater na PS2 - momentálně ho hraju asi po čtvrté na PC přes emulátor PCXS2 - Full HD, Anti-Aliasing a 55FPS (při 60 jede hra už rychleji než je standard). Společně s prvním MGS jde o nejlepší díly série, opravdu doporučuji vyzkoušet. *14*
EDIT: Začátek hry v emulátoru: https://www.youtube.com/watch?v=fHaqeyois6c