-
Já bych dal nějaký bod dolů jak pěkně optimalizovali pro AMD. Sice je mi jasné, že nVidia tam nasypala prachy, aby to na AMD kartách nejelo, ale tohle je už trochu moc.
-
-
Tak aspoň že nvidia ty prachy co vydělá na kartách sype zpátky do her
-
-
Což teď dělá i AMD dost často a navíc ne tím stylem, že to lépe pojede jen na jejich kartách.
-
-
Takové věci by v recenzích neměli hrát žádnou roli. Nemá to totiž nic společného s hrou jakožto dílem.
-
-
Lol, to je jako recenzovat auto které je poruchové a skoro nejezdí ale vypadá úžasně :)
-
To jako že když je hra technicky sprasená, že je vlastně pro velkou část lidí nehratelná se nemá promítnout do hodnocení? Jako vážně?
-
A co když má recenzent AMD kartu a ve střílecích pasážích přijdou fps dropy a recenzent umře a tak se to opakuje dokola a dokolečka. Ty se sakra mýlíš tohle je recenze pc verze! čili to má rozhodně vliv na hru a hratelnost.
-
-
To je jak kritizovat auto s naftovym motorem, protože nepodporuje benzín... Já když jsem si vybíral ntb (výkonej, ale ne herní) tak jako kritérium sem měl Nvidii, protože ji podporuje většina her...navíc s AMD sem extra dobrý zkušenosti na predchozim PC neměl... takžě si nestěžujte, holt je to podobný jako když hra vyjde na PS a ne na PC...prostě něco za něco, zaměřila se na Nvidii...
-
-
-
-
Keby mi 4A Games naservírovali kompletne otvorené ruské metro, mohol by vzniknúť asi prvý sandboxový tunel, ktorý by mal na to v stiesnených atmosférických priestoroch tromfnúť moju #1 hru Stalkera. Môj zážitok z Metra 2033 bol čisto sedmičkový, takže s hodnotením Last Light nemám problém. Na Games mi prišiel velmi podcenený nový Tomb Raider, asi najlepšia hry akú som tento rok hral (bavila viac ako Infinite).
-
odveci recenzia, nic podstatne nepovedala ani to co bolo napisane som videl kedysi v traileroch a videach ,ale inak je dobre ze ste tomu dali 7 , metro 2033 ma bavilo viac, tu ma uplne tie vnutorne prestrelky nudia, frustruju a chcem ist uz prec z podzemia kde su vsetci vysoko naskriptovany a naschval otoceny chrbtom aby som ich sekol, a FOV ??? priserne a neda sa to ani nastavit, vyvojari slubili ze daju update nejaky cfg subor v ktorom sa to bude dat zmenit..ale ze moze sa stat ze vam ruky budu lietat vo vzduchu kedze postava hlavna nema telo ,len ruky a zbran ale aj tak tie prestrelky vnutri a este s FOV na 60 ci ne aj menej je hruza ,zatial stale hodnotim na 7 , uvidim dalej co ma v hre prekvapi a bude viac drzat:)
-
Skoda ze Lukas nespomenul este chybajuci Ranger Mode co je dost dolezity detail. Ranger mode je za 5 dolarov ako dlc alebo preorder. Cista svinarna a za to si zasluzi hra este aj o bod menej
-
-
Proč? Ranger mode JE navíc, základní hra ti vystačí se vším všudy...proč si asi myslíš, že tím zvýhodnili pre-order? Protože potřebovali peníze na vývoj... nikdo ani ty nepracuješ zadarmo... Navíc, zdůraznili, že pokud si to člověk předobjedná, bude mít výhodu...a pokud ne, tak si holt počká, až se cena hry + R módu vyrovná ceně předobjednávky - což za dlouho nebude...
-
-
díky, za číselné ohodnocení. Aspoň se ušetří peníze, ja si kupuju jen hry 9 a 10.
-
-
ty si tak blby alebo sa robis?aby som bral niekoho recenziu tak vazne ze si poviem ze nechcem lebo niekto dal tomu 7 ? neriad sa podla recenzii ale podla seba, lebo recenzie stoja za prd v dnesnej dobe ,hry co su epicke maju 7 ale ine co su nuda uz od zaciatku a su robene cisto pre peniaze tak to si rychlo kup
-
vyhovorka a pokus o trolling
-
-
proč trolling ja sedmičkové recenze ani nečtu.
-
-
Málo obrázků pro hloupého trola.
-
Tudle zvladnes, je to jeden a pul A4 :)...spis to vypada ze se pisou recenze na epizody
-
-
-
-
Je to jenom můj pocit nebo to tu jde poslední dobou s recenzemi od desíti k pěti. Všechny ostatní články ohledně her jsou super, ale ty recenze... *7*
-
A jinak. Takto odfláknutá a krátká recenze s nulovou hodnotou, to bych rozhodně nečekal....Jelikož se jedná o jeden z očekávaných survival FPS v tomto roce, tak tato hra by si jistě zasloužila něco slušnějšího. Věřím, že většina lidí zde by stejně uvítala později, ale lépe a hodnotněji zpracovanou než dva dny před vydáním takto odfláknutou recenzi. A jinak se Stalkerem nemá tato hra v podstatě nic společného. Jiné místo, jiná situace, jiná monstra, jiná doba. Kromě toho i jiná země. Jestli se autor snažil být vtipný v některých pasážích recenze, tak se akorát ztrapnil.
-
-
Musím s tebou souhlasit.
Vyčítat hře tunelovitost? To je každá devátá z deseti. Srovnávat STALKERA s Metrem? To už chce odvahu. -
-
"4A Games, pohrobci agonického vývoje prvního S.T.A.L.K.E.R.a, vzali Dmitrije Gluchovského a napěchovali jeho román do střílečky, která se S.T.A.L.K.E.R.em sdílí východoevropskou estetiku a opájení se postapokalyptickým zmarem, ale co se kolejí a tunelů týče, rozumí si především s mustrem Call of Duty."
Bavíme se o stejné recenzi...? -
Máte recht. Srovnávat dva postsovětské postapokalyptické světy, kde se odehrávají nevysvětlitelné jevy, pobíhají tam mutanti a lovci v oděvech a maskách proti radiaci? Dva světy, na kterých pracovali ti samí lidé? Dva světy, které konkrétními motivy citují Strugacké? Co mě to napadlo.
-
-
S těmi citacemi Strugackých bych brzdil, ale jinak se to srovnání samozřejmě přímo nabízí, na tom není nic špatného.
Pravda, vyčítat hře z metra tunelovitost může znít absurdně, ale mě to třeba u prvního Metra štvalo. Proč by to nemohla být "open world" hra? V předlohách funguje konzistentní "otevřený svět" - akorát je v metru. Byl by z toho skvělý svět, moskevské metro je super materiál (viz knihy). -
-
V Last Light je konkrétní nápad v podstatě jedna ku jedný přebranej z Pikniku u cesty.
-
-
-
-
Ono je možne že keď všetci ostatni vytasili exkluzivne recenzie už dnes a hrali to ešte pred vydanim, tak games mozno nemali exkluzivitu, tak zatial spichli toto, ved kedysi tu bezali recenze 1 potom 2 atd. napr. morrowind, gothic atd. mozno treba pockat a pride druhy diel
-
súhlas
-
-
Četl jste literární předlohy, Lukáši?
-
-
Tuším, že k LL ani kniha není. Glukhovsky vyráběl scénář speciálně pro hru, protože jeho kniha se k ní nehodila.
-
-
Škoda, že je Lukáš nečetl, protože pokud Glukhovsky přímo spolupracoval, bylo by zajímavé srovnat, jestli si pohlídal, aby ze skvělého světa nebyl paskvil.
Četl jsem první česky a druhou anglicky (rusky neumím a z nějakého důvodu se mi ji podařilo splašit dřív, než český překlad) a můžu doporučit. Ruská fantastika je zajímavá, bohužel u nás vyšli jen klasici (Strugačtí, Jefremov) a superhvězdy (Lukjaněnko, Glukhovsky). A to je škoda.
-
-
Ne.
-
-
Vazim si Lukase a celou redakci ale fakt by jste nemeli davat do pracek na recenzi hru jako je Metro prave Lukasovi... I kdyz jsem ji bohuzel jeste nehral a mam ji zakoupenou pres STEAM tak mi je jasny ze by to bylo v rukou FPSaka alespon na osum :-)
-
-
Pokud vím, tak Lukáš mnohokrát v podcastu a určitě i jinde zmiňoval, že FPS JE jeho oblíbený žánr, bohužel to, co se v současnosti v tomto žánru produkuje ho hluboce skličuje. Zaplať pánbů za takhle kritické recenzenty. Osobně mi na sedm přišel i první díl, jakkoli je to ceněná záležitost.
-
-
Ano me taky deprimuji FPSka co posledne vychazeji. A Lukas je proste zamerenej v dnesni dobe na uplne jiny hry.. to snad vsichni vime co sledujeme Fight Club.. a bodka .
-
Budiž, nelíbí se mu současný FPS, dá se pochopit, nejsou zrovna terno. Ale když už tomu chce dát 7 má to v recenzi odůvodnit a ne napsat tuhle naprosto směšně krátkou "věc". Vždyť člověk co třeba o tý hře ještě neslyšel tak po přečtení tohodle nebude pořád nic vědět tudíž tenhle text absolutně neodpovída definici slovu Recenze
-
-
Člověk, co o té hře neslyšel, má na Games spoustu předchozích článků, videí, obrázků apod., ze kterých si může doplnit informace. Recenze není od toho, aby hru popisovala, ale kriticky hodnotila.
-
-
tomuhle bych oponoval. Pokud recenze funguje v synergii s jinými texty, měla by na ně odkazovat (i prosté "nebudu opakovat, co jsem už psal v hands-on", bohatě stačí), jinak by měla být maximálně samonosná (ne nutně všeobsažná). Bez toho to působí podobně gayně jako "oldskůlové" spoléhání se na předchozí zkušenost hráče, která akorát vede k pochybnému elitářství některých komunit.
-
Recenze ma krome kritickeho hodnoceni seznamit ctenare s tim dílem (a to nemyslim jen nejakou krutoprisne vtipnou metaforou), pokud to chcete dělat tak, že si má člověk hledat v historii články o hře, budiž, zajímavá strategie... Nejsem jeliman co bude hned vykřikovat že už tu nikdy nebude číst a je to hnuj, ale pár takovýhle recenzí do měsíce a čtenáři prostě budou ubejvat...škoda, vše ostatní je tu suprový a jste jedinej českej herní web co čtu, holt ty recenze tu nejsou to pravý ořechový no...
edit: Nikdo samozřejmě nečeká, že tu přiznáte že to je odfláklá recenze (jako kdyby Lukáš už před zapnutim byl znuděnej a po dohrání si jen řekl, no nebylo to uplně hrozný), ale takováhle mobilizace redaktorů a hromadný zastávání působí "vtipně" (až někdo napíše recenzi o 150 slovech tak budete psát že šetříte klávesnice [mozky?] a vše podstatné tam je?) -
-
Jestli ti Dane tvuj popis stačí k rozhodnutí jestli hru koupíš nebo nekoupíš tak budiž, ale vem si že se tim budeš živit a takle popíšeš každou hru? Strategie-ovládáte nějaký vojáčky, posílate je do bitev, pak vše ovládnete a hra konči, 9/10!!! Já si recenze nečtu jen abych se dozvěděl jestli za to mam vyhodit muj litr, ale protože mě to baví číst a protože každej autor do toho dá trošku svojeho názoru a i představivosti, takže žádná recenze neni uplně stejná... Přečti si recenze na nějakých anglicky-psaných webech a uvidíš že jsi o tý hře "díky" tomuhle nevěděl docela dost (pokud to teda už nehraješ)
-
Muzu vedet, co presne by sis predstavoval, aby tam bylo? Je to strilecka, odehrava se v tunelech metra, po jaderne valce, hrdina resi dusledky svych cinu z minula... To vsechno v recenzi je. Nebo je potreba v roce 2013 vysvetlovat, co je to strilecka?
-
me to nijak neurazilo...nepotrebuju cist ultra mega dlouhy clanky...a pokud budu chtit uplne presne vedet jak vypada menu, UI, jakym tlacitkem otevru dvere, tak si pustim nejaky video na youtube..v tehle dobe je to to nejednodussi co jde udelat *4*
-
-
-
-
Jeho hluboce něco skličuje a fanoušek FSP? Mě přijde naopak jako člověk, co se v tom naprosto neorientuje. Kritický recenzent je ceněný, ale tato hodinová slátanina není ani kritická, ani obsahově významná. V podstatě to není ani recenze.
-
-
-
ok, pri tejto hre sa budem riadit radsi sectorom :)9/10