-
A jinak. Takto odfláknutá a krátká recenze s nulovou hodnotou, to bych rozhodně nečekal....Jelikož se jedná o jeden z očekávaných survival FPS v tomto roce, tak tato hra by si jistě zasloužila něco slušnějšího. Věřím, že většina lidí zde by stejně uvítala později, ale lépe a hodnotněji zpracovanou než dva dny před vydáním takto odfláknutou recenzi. A jinak se Stalkerem nemá tato hra v podstatě nic společného. Jiné místo, jiná situace, jiná monstra, jiná doba. Kromě toho i jiná země. Jestli se autor snažil být vtipný v některých pasážích recenze, tak se akorát ztrapnil.
-
-
Musím s tebou souhlasit.
Vyčítat hře tunelovitost? To je každá devátá z deseti. Srovnávat STALKERA s Metrem? To už chce odvahu. -
-
"4A Games, pohrobci agonického vývoje prvního S.T.A.L.K.E.R.a, vzali Dmitrije Gluchovského a napěchovali jeho román do střílečky, která se S.T.A.L.K.E.R.em sdílí východoevropskou estetiku a opájení se postapokalyptickým zmarem, ale co se kolejí a tunelů týče, rozumí si především s mustrem Call of Duty."
Bavíme se o stejné recenzi...? -
Máte recht. Srovnávat dva postsovětské postapokalyptické světy, kde se odehrávají nevysvětlitelné jevy, pobíhají tam mutanti a lovci v oděvech a maskách proti radiaci? Dva světy, na kterých pracovali ti samí lidé? Dva světy, které konkrétními motivy citují Strugacké? Co mě to napadlo.
-
-
S těmi citacemi Strugackých bych brzdil, ale jinak se to srovnání samozřejmě přímo nabízí, na tom není nic špatného.
Pravda, vyčítat hře z metra tunelovitost může znít absurdně, ale mě to třeba u prvního Metra štvalo. Proč by to nemohla být "open world" hra? V předlohách funguje konzistentní "otevřený svět" - akorát je v metru. Byl by z toho skvělý svět, moskevské metro je super materiál (viz knihy). -
-
V Last Light je konkrétní nápad v podstatě jedna ku jedný přebranej z Pikniku u cesty.
-
-
-
-
Ono je možne že keď všetci ostatni vytasili exkluzivne recenzie už dnes a hrali to ešte pred vydanim, tak games mozno nemali exkluzivitu, tak zatial spichli toto, ved kedysi tu bezali recenze 1 potom 2 atd. napr. morrowind, gothic atd. mozno treba pockat a pride druhy diel
-
súhlas
-
-
vrcholny trapas, tak po dlhosom case poriadne fps hra a 7 z 10, nj, hlavne, ze CoD moze vydat akukolvek sracku, dostane minimalne tolko ci dokonca viac. Asi vam nedali obalocku ako vidim, hanba, kadejaka sr4cka a priemerna hra tu dostane 8
-
-
tiez mam podobny nazor. celkovo sa mi zda ze tu ,,vyrasta,, nova vlna KRITIKOV, ktora za najlepsiu hru na svete povazuje WOW alebo diablo a kadejake ine kraviny kde sa krutis s carovnou palickou a magickym uzasnym svetelnym lucom zabijas potvorky..... ale co uz sto ludi sto chuti. games.cz je niekedy zbytocne prisne a inokedy zbytocne chvali uplne kraviny.
-
A co si takhle přečíst celej článek :D. Ono kouknout jenom na číslo je dosti hloupé :)
-
-
A ty jsi ten článek četl? Po jeho přečtení jsem nebyl ani o trochu moudřejší. Informační hodnota mizerná. Pokud se Lukáš diví tomu, že se lidem jeho pokus o recenzi nelíbí a snaží se opět vytahovat trapné argumenty s čísly, tak by si měl v první řadě uvědomit, že číslo je v jeho recenzi jediná informace, která za něco říká. Za to ale nemůžou lidé, ale jeho špatná práce.
-
Číslo by mělo odpovídat článku, pokud ne tak to psal hotentot.
-
-
-
I žena by to zrecenzovala lépe *1*
-
Bohužel velmi špatná recenze. Rozsahem, informační hodnotou i stylisticky hluboko, přehluboko pod možnostmi Lukáše Grygara. Promarněná příležitost. Škoda.
-
-
Mně osobně rozsah v tomto případě nijak nevadil, ale musím s Tebou souhlasit, že informační hodnota je opravdu nulová. To, že hra bude graficky na špičce, bylo jasné hned, protože je to prostě Metro. Snad jedinou novou věc, co mi článek přinesl, byla informace o neviditelných zábranách, trochu málo.
-
-
Mě to přijde lepší než minulý díl. A vzhledem k číselnému hodnocení CoD a podobných her mi přijde 7 divná.
-
-
nj tiez myslim ze toto sa pri poslednych cod radi k tomu lepsiemu na poli fps co uz..inac recenzia nic moc kratke a clovek sa moc nedozvedel
-
Tady už je to s tím hodnocením celkově nějaké divné.
-
-
Poruším jakékoliv své zásady a napíšu i přesto, že jsem dostal nepochopitelný IP ban. Vás jako redakci považuji za jednu z nejlepších, co se u nás vyskytuje. Máte aktuální novinky, zajímavé články, mnohé hry jsem vlastně získal do své oblasti zájmu jenom díky Vám. Ale to, co jste udělali dneska mě hodně naštvalo. Tato recenze je tragická, ano tragická. V podstatě to vypadá jako recenze dělaná z gameplaye. Bez urážky. Místo toho, aby redakce prostě jo, mohlo to být lepší atd. Doporučí příspěvěk, který se zastával autora. Když jsem na to poukázal jako na absurdnost, dostanu IP ban? To myslíte vážně? No příště si taky rozmyslím Vám posílat nějaké peníze na rozvoj....
-
-
Veckoslav je omezenej d*bil :-DD já sem teda moc nepíšu, ale pročítám si diskuze. Tenhle vocásek pod každym článkem zdůrazňuje, ŹE JE VYSOKOŠKOLÁK ( na to pozor, těch je jak šafránu, važme si ho za to :-D ) a ke každý píčovině se rádoby erudovaně vyjadřuje. Hele vole, chápu, že je pro tebe PC a paření vzhledem k frenetičnosti komentování VŠEHO asi stěžejní bod života, ale nepřemejšlel si nad tim, že by sis založil svůj herní server? mě už ten tvůj věčně se opakující nick s kupou rádoby chytrejch a neotřelejch keců prudí. Tvůj názor ti nikdo nebere, ale všeho moc škodí....zavři někdy hubu a jen pročítej ;)
-
-
bych ti dal permanentní ban za zasírání diskuzí. To už mám subjektivně radši klasický trolly, který píšou ho*na než vocas, co rádoby jménem lidu káže moudro.....jednou,dvakrát, desetkrát si to člověk se zájmem přečte....po tisícíosumdesátý ale zákonitě spadneš do horší škatulky než troll, fakt drž někdy hubu a neměj neustále potřebu se vyjadřovat...moc lidí to nezajímá. A ty kladný hodnocení tvejch komentů? tak jakej je tady asi věkovej průměr :-D 15 letej smrad ti to vždycky lajkne jako velký moudro a sakra, ten to redaktorovi natřel )))))
-
-
To by mě zajímalo jak to zdůvodní, jestli vůbec.
-
Dostal jsi určitě ban za to? To je nějaký divný, bych teda měl mít taky, když jsem vyjádřil nesouhlas... Souhlasim že to je hodně nadprůměrnej web (a budu je podporovat i s Levelem), ale prostě toto se nepovedlo a pokud si nedokážou ani připustit možnost že se jim nekdy neco nepovede, tak se jednou sami přivedou do záhuby
-
-
To mi bola recenzia za vsetky drobne. Pripadalo mi to, ako keby to bolo napisane skoro rano po riadne preflamovanej noci *6*
-
-
No žalostně kraťoučký to je...
-
-
Autor recenze je pravdepodobne nevdecny blbecek co tu hru proletel z laptopu na nejlehci obtiznost ! Dneska dohrano a je to pro me jedna z nejlepsich her za posledni dva roky ! V zadnem pripade si nezaslouzi 7/10 a opravdu nevim cemu by tu desitku chteli dat zvlast kdyz vsichni vime jaky meli vyvojari rozpocet , podminky ve studiu a jak se s tim odvazne poprali.Diky tehle kravske recenzi jsem cekal prumernou strilecku na urovni napr. zpackaneho crysis 3 ... misto toho me do zidle zarezala atmosfericka sleha s uzasnou grafikou a nadhernym pribehem o kterem se muze tem p*covinam co jim davate 8/10 jen zdat ! Nic zapinam znovu protoze musim videt ten dobrej konec a jeste jednou cecky od Anny. Panu Grygarovi bych jeste rad vzkazal ze jeho tupa a lacina recenze ma u me 2/10 za spravne opsany nazev hry a par dobrych screenu.
-
Toto je recenze?,fuj.Po dlouhé době konečně hra pro dospělé.
-
-
Já souhlasím. Podle mě byl Lukáš až moc tvrdý a ta hra si to nezaslouží, vzhledem k tomu, že CoD MW2 dostalo taky 7 a Black Ops 2 dokonce 8. Z toho textu je jasné, že Lukáš takovéto hry rád nemá a pak se tedy vybízí otázka, proč je recenzuje.
-
-
Obávám se, že ses v textu dočetl něco, co v něm vůbec není.
Mám rád dobrý střílečky, mám rád dobrý koridorový střílečky a Last Light je dobrá koridorová střílečka, v singlu pro mě podstatně lepší, než poslední díly COD (kde se ale hodnotí i multiplayer). -
-
Máš pravdu. V textu to přímo řečeno není, ale tak nějak to z něho vyplývá.
Nejzábavnější část recenze je, když hru rozděluješ na 4 situace. Co jiného, než dostávat se přes lidské či jiné protivníky, bys chtěl ve střílečce dělat? Samozřejmě, že jádro je klasická střílečka, ale na to jsou zase nabalovány další prvky, které v ostatních FPS podobného druhu nenajdeme. Z textu prostě vyplývá, že je to dobrá, ale docela průměrná střílečka, ale tak to není, právě pro svůj dospělý svět, pro atmosféru a na střílečku slušný příběh by hra měla dostat osmičku.
Asi jedná věc, která ve hře nesedí, je ta nahota. -
-
No, nevím, ta nahota je tam trochu násilně i ten vztah, co Arťyom má.
Není to pře jen o číslo. Je to pře o celou recenzi. Zbytečně krátká a informace, které jsou v ní obsažené, si člověk dohledá na příbalovém letáku (trochu zveličuji). Na jednotlivé prvky jen narážíš a příklady neuvádíš viz. klišé, vlastně ani argumenty.
A tvoje rozdělení se dá uplatnit na každou střílečku, takže to není kritika hry, ale kritika žánru, který se asi hned nezmění. -
Takže je to zase jenom pře o číslo.. ano, myslím si, že je to spíš průměrná střílečka, kterou nahoru táhne právě svět a atmosféra. Proto taky nedostala průměrný hodnocení. A to rozdělení situací je holej popis.
-
Chyba nynějších recenzí je společné číslo pro MP a SP - "z dálky" to působí, jakože má MLL stejné hodnocení (7) jako MW2, přitom MW2 dostalo 5/10 za SP a 9/10 za MP, tudíž průměr 7/10... prostě hodnocení by se mělo zase "rozlepit" a uvádět u hry zvlášt číslo pro MP a pro SP...
Co se týče té nahoty, proč ti vadí ? :) Podlě mě i přes celkový (trochu pochmurný a za srdce rvoucí dojem z příběhu) to do hry sedí...prostě za těch 20 let už ten život v metru "funguje" obdobně...
-
-
-
-
-
Já jak vidim u podobný hry (strilecky) recenzenta Grygara, bod si přidám :)
-
-
Též mi to tak přijde.....
-