Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

Takhle dalece abych řekl pravdu jsem nikdy o tom nepřemýšlel.

• LessPh

Já nevím no, nevím jestli je zatím potřeba addony na scenérky, všechno mi přijde fajn i na low/medium (víc medium)..spíš letadla by to chtělo..

• LessPh

Já bych nikdy neřekl, že se v XP dá létat bush flying, ale s ortho proč ne;-) Koukal jsem na toho Portera a je to moc pěkný letadlo! Já teď  lítám s Xcub a je to taky moc hezký letadlo, ale je defaultně hodně špatný, ještě víc než běžný standard u default letadel, ale prostě se mi strašně líbí;-)

DeadStick jsem taky zaregistroval asi před rokem na rockpapershotgun a měl to ve wishlistu na steamu, ale jak říkáš, už je to mrtvý a podle mě ten projekt MSFS 2020 pohřbil úplně. Myslím, že díra na trhu byla zaslepena.

Já do XP nevrazil ani korunu, jediné co mám je ZIBO mód.. čekal jsem od poslední E3 2019 na release MSFS, prostě jsem nechtěl do XP investovat.. protože jsem doufal, že přeskočím z XP na MSFS což se potvrdilo. Snad jen ten ZIBO mód mě ještě drží u XP.. to ještě potrvá než pro MSFS vyjde něco pořádného.

• Koukám, že první addony třetích stran pro MSFS2020 na sebe nenechaly čekat. ORBX a mnoho dalších už vydali nové addony:

https://orbxdirect.com/product/og20-msfs

https://www.msfsaddons.org/scenery

• Díky za zajímavý počtení. Mohli byste tu pls pro laika napsat "návod" jak se do ty vyvrtk v Mfs dostat? Já tam zkoušel dělat psi kusy, ale vyvrtku se mi vyrobit nepodařilo - max se v letadle rozeznel jakési alarm načež po chvíli zcernala obrazovka s restartem - asi překročení max konstrukčního namáhání? Tohle je mimochodem pro mě taky nedostatek mfs - chápu že po 11.9.  není vidět přímý naráz do budovy, ale nějaký konstrukční defekty za letu nebo nehody při přistání tam být zobrazeny mohly.. 

• cibrut

Ono k tomu asi patří všechno, tedy z mého pohledu po letech s X-Plane ;). Poslední roky mě hodně oslovil právě bush flying, aktuálně si užívám famózního Portera od Thrandy s létáním právě v PNG pro SusiAir Virtual ;). A přiznám se, že už pár let, bohužel marně, čekám na release DeadSticku, ten se zdá být už dost dead. Moc toho není, ale pár bush flying videí z FS2020 jsem viděl a je to fantazie. Zatím ale odolávám instalaci a fičím dál v XP (například JustFlight dnes vydal update jejich TrafficGlobal s podporou GA provozu a je to zase o level výš), asi počkám pár let, až se FS2020 trochu stabilizuje.

Koukání na přístroje je simulátorový nešvar, za který jsem od svého instruktora dlouho dostával "přes prsty" a dalo mi hodně práce se to odnaučit :(. Zase ale XP je parádní na nácvik IFR obecně a udržování IFR pro reálné lítání.

• sugyn

Naprosto perfektni rozdeleni casu na kafe a bobo aby to vsouctu davalo 5 minut, obzvlast kdyz rychly M2 SSd na tohle vsechno pocka. 

• cibrut

Ahoj, no právě proto jsem se na vývrtku musel zeptat, protože v recenzi to opravdu vyznělo tak, že "každá slušná škola učí vývrtky a recovery v základním tréninku" a dobře vím, že tomu tak není.

Souhlas s přirovnáním k autoškolám. Zajímavé je, že dřív (=60.-60. léta minulého století) pády do vývrtky byly součástí základního tréninku. A bylo o hodně míň nehod při točení na finále, než dnes. Skluz do vnitřku zatáčky a následný pád do vývrtky při točení na finále je jedna z nejčastějších příčin smrtelných nehod v GA, nechápu, že se roky diskutuje, zda nevrátit nácvik nezvyklých poloh letu do základního výcviku, protože skluz do zatáčky na finále je něco, co se může stát dřív, než jeden řekne švec, stačí trochu víc šlapat na směrovku "dovnitř" (typická podvědomá korekce při minutí centerline dráhy) a je vyděláno ...

Jinak díky za doplnění, já holt patřím mezi tu menšinovou skupinu exotů, co sice ocení scenérii a vyobrazení počasí, ale hlavně mě zajímá "jak to lítá" se všemi těmi různými fíčurami dokumentovanými na různých videích v průběhu vývoje alfy FS2020.

Čisté nebe a kolik vzletů, tolik přistání přeju :).

• To máme stejný. Pustím hru, jdu udělat kafe. Pak pustím scenérii a jdu na záchod. Dohromady tak 5 minut čekání nejméně a to mám rychlý SSD v M2 zapojení

• Na hrej.cz byla recenze v den vydání a obsahovala řadu informací, které nebyly vůbec součástí jakékoli prezentace. Samozřejmě tam na pár věcí zapomněli, což přičítám nedostatku času.

• Coffin.Corner

Tak trochu ve stínu MFS vyšla o den později famózní mapa Sýrie (včetně Izraele, Libanonu až po jih Turecka) pro DCS World.

• kde je ta hranice mezi simulatorem a arkadou ?

• LessPh

Vim co myslis:) Tak Landing challenge ani nepoustim na svym hardwaru... naloaduju se na stojance, kliknu “fly”, jdu si udelat kafe, a kdyz prijdu, tak uz je to ok:D

• Mně vadí při každém spawnutí fps 5. Když člověk hraje výzvu a potřebuje hned reagovat, kvůli nízkýmu framerate to nejde. Trvá 15 sekund, než se to srovná a to je u výzvy čtvrtina letu

• Největší využití hw je v menu, což je fakt zvláštní. CPU v menu běžel i na 100% a GPU si taky moc neodpocinul. Pár recenzí tohle také zmiňuje

• Pokud vím, vývrtky jsou vždy nadstandardní trénink nikoliv základní. Pouze se roky diskutuje, že se zahrne do základního, což by ale znamenalo zdražení výcviku.

Pokud jde o proudění vzduchu atd. Líznutí mraku jsem pocítil mírným rozklepáním křídla na všech menších strojích. Velké nelítám. Znatelná je změna letových podmínek v případě přiblížení k horám. Naopak vodní plochy mě nijak nepřišly, že by vyvolaly větší změny. Lesy, louky vůbec. U denních dob mi nepřišly větší změny. 

Je těžký dát do recenze všechno. Na druhou stranu konkurence vydala recenzi první den a byť tam také řada informací nebyla, protože čas, byl to první den a ne týden po vydání.

• Bohužel zapomněli letiště na Svaté Heleně, což jen dokazuje, že Bing mapy stojí za prd.

• LessPh

Ja pod pojmem Simulator jsem vzdycky videl, slozite IFR lety kde jsem se dopredu pripravoval a studoval charty abych vedel jak mam danou proceduru se svoji Cessnou presne zalitnout.. to bylo Xplane.

V MSFS jsem na IFR jeste nesahnul VOR a NDB jsem jeste temer nepouzil. Je to pro me vsechno o VFR, vcera jsem poprve zkusil prednastaveny bush flying a byla to pecka.

Oproti Xplane a IFR, je pro me MSFS a VFR relax, soustredim se vic na litani, nez abych porad koukal na pristroje.. proste clovek leti plus minus, je to uklidnijuci:D

• Přemýšlel jsem, jak napíšu, že FS si tu desítku zaslouží, i když to vůbec není dokonalá hra, ale napsal jsi to lépe..

👍

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit