Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já jsem si to přeložil: ,,Na E3 jsme o PC hraní nemluvili, protože na PC z vysoka sereme". Oni na PC serou už spoustu let, kdyby jak tady někdo řekl, se snažili udělat z PC a XONE "společné" platformy, na které by vycházeli exkluzivity, tak by to bylo pro všechny lepší.

Já si prostě myslím, že PC je na hraní nejlepší. Chápu, proč má někdo konzoli, ale kromě toho, že na ně vycházejí exkluzivity a člověk se "rozvalí" na sedačce, tak konzole nic lepšího nenabízejí a jsou podstatně horší než PC. Konzolisté si tady můžou honit triko nad tím, jak je PC horší, ale prostě není, v žádném ohledu (ta sedačka je velice subjektivní).

Mě prostě sere, jak velké firmy jednají s PC hráči jako s póvlem, který je snad něco horšího než konzolisté. Hlavně, že si stěžují na pirátství, ale aby PC hráčům nabízeli takové služby a takovou kvalitu, která je přinutí si hru koupit a podpořit vývojáře, to už ne. Krásným příkladem je Watch Dogs, která se na PC "moc" nepovedla. Tyto velké firmy by si měli vzít příklad z CD Projektu.

PS: Nic proti konzolím, je dobře, že tu jsou, protože člověk má tu svobodu si vybrat, na čem chce hrát. Sám si PS4 v budoucnu koupím, právě kvůli jejich exkluzivitám.
    • Jack1947
      WD se nepovedlo nikde a vůbec, a ano to že je PC lepší je jen tvůj subjektivní názor... Nic proti konzolím chá chá... trochu si protiřečíš nebo tonoucí se stébla chytá? *7*
      • https://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM
        • Jack1947
          Velice trapné... máš tam něco víc nebo Only 4ever hater. *4*
    • Sedacka obyvacka??

Uz davno niesu len velke bedne.

Herny notebook hocikedy napojis na tv a napojis aj original gamepad z xboxu.

hras takisto nejaku fifu nhl alebo tombraidera, mortalkombat hocico.

Vsak nato su tam tie usb porty ne ? :)
      • lol herní notebok, konzole te vyjde 10x levnej nez nb a je 10x vykonnejsi
        • nb za 200k? lol
        • S cenou máš pravdu, ale výkonější? Tak to si asi v životě neviděl herní notebook. *6*
        • to ze konzole te vyjde levnejc muze rict jen uplny HLUPAK nebo nekdo kdo si za rok zahraje jednu hru! Konzole te vyjde MNOHEM MNOHEM draz u KAZDE hry zaplatis minimalne o 1/3 vic takze nejaka cen hw to je jen pocatecni investice dulezite je kolik das za hrani jako celek a tam konzole prohrava a bude prohravat vzdy je to jen zdimacka penez pro ty mene chytre co si to neumi spocitat a samozrejmne pro tech hornich deset tisic co na nejakej ten tisic utracenej navic nemusi brat ohledy
          • Kozy
            Nikdo tě ale nenutí kupovat hry v den vydání. Takže, co to sakra meleš ty vořechu.
            • Blb jako ty samo nemuze mit ani paru ze gameska na PC stoji po roce 3 kilca, ta sama na konzoli 800 ...
            • To nemeni nic na tom co psal taky a nikde nepise, ze ho nekdo nuti. Docela by me zajimalo, co nuti nekoho reagovat naprostym blabolem, kterej vubec nesouvisi s tim, co puvodni post tvrdi. *7*
        • Sice mas pravdu, ze herni notebook je nekolikrat drazsi, nez konzole, ale to tvoje porovnani vykonu jsi sebral kde? Muj notas za 15 000, co mam prez 5 let je s vykonem na urovni tech slavnych current gen konzoli....
          • To je len zaslepeny konzolista. Co stoji ps4 ?? 400 , 500 eur ?

Zas to nema displej, repraky. Logicky ze aj ten displej nieco stoji ale zaroven robi z nb aj neobyvackove zariadenie.
            Napr su aj taketo pc
            http://m.alza.cz/alza-gamebox-nvidia-little-monster-reloaded-lvl-2-d498477.htm
        • Alebo kamos ma malu bednu velkosti konzoly.

Neviem co tu riesis dpc.

Jednoducho pc je vsestranejsi ci uz na pracu ale aj hry zvladne rovnako ako konzola.

Naco budem kupovat navyse konzolu ked to iste mi ponukne pc ktory mam doma ???
          Toto my vysvetli.
          max tam je par titulov navyse ale taky maniak zas niesom aby mi chybali. Na pc ich su tony takisto
        • To ma netrapi.

Ja potrebujem nb nie konzolu.

A zozenies aj starsi model napr asus g75 za dobru cenu a vykon vysoky
      • Xcomik
        Tak pokud neřeším Sony která je spíše taková že to tlačí do exkluzivit hodně. Tak u MS jde jen o prachy a nic jiného aneb strategie jak z hráčů vytřískat prachy:
        1)Doma má každý dneska PC. Bum prodáno MS Windows!!
        2)Hraní her co to? Ani náhodou (žádné aktualizace dx) tady máš Xbox a hrej! Bum prodáno
        3)Chceš hru jistě tady i s příplatkem (cože ty bys chtěl slevy no tak možná nejdříve za rok chlapče). Bum prodáno (z licence herních studií má MS hodně peněz)
        4)Jo tobě se zachtělo hrát online?Hmm tak si tu kup gold účet! Bum prodáno

Tohle je typická strategie MS a potřeba říci (ikdyž celkově konzole moc nemusím) že Sony takhle s hráči aspoň nevyjebává jako MS s náma (jak s konzolistama tak s PC hráčema). Přitom nejčastěji slyším právě ty téze které jako stádo zejména u MS lidi říkaj:

Já mám doma konzoli protože nemusím instalovat hru (což už ale dneska neplatí navíc registrace na steam/origin/uplay a stáhnutí hry na PC je taky stejně jednoduchá jako na XONE) nemusím hru nutně nastavovat řešit lagy (no bodejď by jo když sk*rveny MS dělá vše pro to aby PC hráči přecházeli na tu jeho krabici a staly se tak jeho poslušným stádem oveček). U PlayStation to vždy bylo kůli exkluzivitě her. Sony dlouhou dobu mělo online prvek zdarma a když zavedlo poplatky dalo aspon těm prémiákům vždy za ten měsíc kvalitní hru k tomu (to když viděl MS tak zavedl to samé) a právě proto je potřeba aby na PC byl i jiný operační systém aby MS nebyl na PC exkluzivní a pak se teprve začne něco dít. Dokud MS nešlape konkurence na paty a nebere jim peníze z prodeje tak se MS nestará a chová se jako prašivá firma!
  • MidnighT91
    "Že hraní na Windows nebylo nikdy ve ZDRAVĚJŠÍM stavu" a přitom ty "největší" zmíněné značky jsou WoT, LoL, Dota a WoW. Totální rakoviny herního průmyslu...
    • spíš "troll alert" , ale to zase bude jeden nasranej konzolista co nemůže hrát nejlepší hry...
      • to asi ano, v kombinaci s faktem že 3 ze 4 jmenovaných her jsou zadarmo, zatímco na konzolích dá v průměru za hru tak 1600,-.. ale War Thunder je už i na PS4, tak neváhej, zapšklý konzolisto! *3*
        • MidnighT91
          Btw: poslední konzole co jsem vlastnil bylo psx...
      • jakej troll alert? Meli byste se zamyslet. Zminene hry jsou rakoviny herniho prumyslu. K tomu abyste to videli budete asi muset snist jeste hodne chocapicu.
        • A v čem jsou jako rakovina mě řekni?! V tom že si lidi vysní hru a pak ji převedou do komunity a dají to lidem zadarmo a ještě na tom vydělají?! WTF se podívej co pro celou herní komunitu dělá RIOT, co pro herní komunitu dělá Valve!!!! WTF lidi jako...
    • noob alert!
      • MidnighT91
        Všechny výše zmíněné jsem dlouhou dobu hrál a WoW dokonce několik let, ještě v dobách slávy prvního datáče a víš co? Byla to absolutní ztráta volného času, chceš vědět proč? Protože tvůj válečník level 795 je ti totálně k hovnu...
        • Klasický případ "vyléčený závislák je nejvytší chytrák"...
        • Podle tvé logiky (válečník level 795 je ti totálně k hovnu) je pak každá hra k hovnu, tak proč je hraješ ? :D
        • walltar
          Bavil ses u toho?

Pokud ano ... tak to ztráta času určitě nebyla.
          Pokud ne ... tak nechápu proč si to hrál.

Někdo sedí u PC, někdo u Televize, někdo v hospodě s kamarádama ... ale volný čas je od toho aby jsme se odreagovali a bavili se. Stejně všichni jednou zdechnem a já radši zdechnu po životě u kterého jsem se bavil, než po životě u kterého jsem vyprodukoval hromadu hodnot, které jsou mě po smrti k ničemu.

Jo je možnost první polovinu života makat a druhou polovinu si užívat ... akorát to máš větší šanci, že tě buď zabije stres, nebo že spadneš do rutiny a celej život budeš chycenej v pasti. Jo možná budeš mít pěkně velké bankovní konto ... a ti co ho zdědí ti za něj pořídí krásnej náhrobní kámen.
        • Lodicka/letadylko s balsy je ti taky uplne totalne khownu ... a manzela a deti vlastne taky, levnejsi a efektivnejsi je si koupit uklizecku a de…vku. A ve finale i to je ti k hownu, stejne nakonec skoncis po drnem, tak pod ten vlak skoc hned a mas pokoj.
        • Kozy
          Tak tohle můžeš uplatnit na spoustu koníčků. ¨souhlasim ale že moba jsou jako mor, hlavně že nadávaj na CoD a na konzole.
        • to nevim, já WoW nehrál, ale jestli jsi se dostal na level 795, tak celkem chápu že jsi nolifer co trpí depresemi z nedostatku sociálního kontaktu, já si tedy myslel že tak vysoký level cap tam snad ani neni *4*
  • ruthan
    Tohle, že Windows mají navíc, už jen ty hry tvrdím posledních 7 let. MS tancuje na hodně tenkém ledě, když se snaží tlačit jen Xbox na úkor Windows a může si tím podříznout větev, úplně. Tahle firma inovuje pomalu má sice dobrou startovní pozici, ale nedopadne to s ní dobře.
    Co se týče toho Gabova pokusu, zatim to žádná sláva neni, teda pokud nechce jen streamovat hry z master kompu na ten slabší v obýváku. Před časem jen SteamOS testoval a pořád ho ještě na jedný partioně mám:
    http://www.ceskemody.cz/clanky.php?lng=1&clanek=68
    • MS má špatné nevím co ale pokažde jim ujede vlak. Třeba mobilní divize.. teď si honí triko aby se dorovnali Jabku a Géčku. Vždy zareagují pozdě. Opravdu bych si přál aby na Linux se začali dělat hry jak na Windows.
  • Llour
    Já jsem nikdy moc nechápal, proč MS tolik propaguje konzole. Jemu by mělo být celkem jedno, jestli lidé hry na PC kupují nebo stahují, ale pro něj je důležité, že ty hry (koupené/ukradené) hrají na jejich legálním operačním systému. Protože Windows tvoří základ jejich softwarového impéria. *7* *7* *7* Takže by spíše podle mého měli propagovat a tlačit PC hry a tím pádem i svůj operační systém.
    • Heh ... chyba .. M$ vzdy profitoval prave a vyhradne na tom, ze lidi hrajou doma na nelegalni ziskanych widlich. Ostatne proto tomu nikdy nijak nebranil. M$ totiz moc dobre vi, ze co maj lidi doma vyzadujou i v praci, mno a zamestnavatel jde a koupi.

Jen ted zacina mit M$ problem v tom, ze cim dal vic lidi ma doma ... nejaky ten android/telku/... ... a najednou zjistujou, ze bez widli to taky funguje. Je pak jen otazka casu, kdy se tenhle trend presune ke klasickymu PC ... a to M$ nejspis zlomi vaz. Proto se snazej sec jim sily stacej protlacit model, ze si jejich soft nebudes kupovat ale pronajimat ... aby si te privazali co nejvic.

M$ totiz zacne byt poerne velmi brzo pomerne horko ... protoze prave ted je ve vyvoji nekolik desitek zajimavych projektu, ktery dost pravdepodobne budou schopny bezet nejen na widlich. Obzvlast pokud se do toho vlozi valve a bude takovy vyvojare podporovat/tlacit ...

Kdyz se totiz rozhlidu ve svym blizkym okoli ... tak vsichni co maj PC jsou schopni jej zcela bez problemu pouzivat s libovolnym OS ... pod linuxem existuje 100% funcionality kterou vyuzivaji ... jediny problem maji prave s hrama.
    • Třeba protože u konzolí z lidí dostane nesrovnatelně víc peněz, než z PC? Na konzolích mají prachy z konzole samotné, z her, které se prodají a třeba koupíš Live a hle, 15 litrů pryč. Na PC budou přinejlepším mít prachy z OS a pokud to bude jejich hra, tak ze hry. Nic víc, takže já se nedivím, proč je PC pro ně druhořadé.
      • A pri konzolach je konkurencia podstatne nizsia
    • walltar
      No akorát ti co stahují hry si stáhnou i ten OS. *1*
      • Myslím, že dnes už většina ne. Studenti dostanou na VS gratis studijní klíče ... a ostatní by měli zvážit i bezp rizika a komfort.
        Samotnému mi už nestojí jednou za čas pár euro za hru na steamu, kde se nemusím o nic starat. Takhle stahnes hru, bůhví jakej build s chybama, pak crack třeba i s trojskym koněm ... Práce, čas a riziko, které mi za krádež nestojí, natož u OS. Chci jej v klidu používat i aktualizovat a ne doufat, že pirátská verze snad nemá pribalenej keylogger apod.
        • To je tim ze se v tom nepohybujes a/nebo ovladas PC na urovni uzivatele.
  • "Vyspělé země" jeden by řekl že autor má pocit že mi zde žijeme v jeskyních a pře řešíme výhradně kyjem?! Dokud mě bude krabicovka v launchi stát o čtvrtinu levněji než v digitální distribuci tak mi jsou "vyspělé země" u řiti.
    • Chm... kdyz se podivam co dneska v ty krabici dostanes ... tak se ani nedivim, ze to nikdo nekupuje. Nejaka plastova figurka v hodnote 5Kc ... prodana ovsem za priplatek litr ... to nevytrhne.
    • Já třeba některé hry sbírám, a nebudu jedinej kdo bude mít rád doma box hry. To se jen tak říká, že se něco v Americe nedělá neprodává to neznamená, že tady taky nebude opravdu demence jak si myslí, že se točí kolem nich celej svět...
      • walltar
        Ale i v americe jsou lidi co hry sbírají ... ale prostě drtivá většina lidí jede přes digitální distribuce.

Já bych dneska už vůbec krabicovou verzi hry nekoupil ... pokud to nemá digitální distribuci, tak to přejdu. Proč se zabývat s věcma jako nosiče a podobné zvěrstva? Jen to zabírá místo ve skříních a je to líto člověku za pár let vyhodit.
  • smejki
    Wow. very console. much microsoft
    http://www.ngohq.com/images/fakexboxone2.jpg
    • Overwatch
      Nic nového, to je skoro každou E3 u všech firem :)
    • Keyz
      To jsou 3 konzole slepené dohromady! *15*
    • Mato1987
      sú to pokrytci.
      Dúfam, že nikto z vás nebude kupovať dead framerate 3 na pc, opovážte sa !!!!
      • smejki
        a tak já jim rozumim. e3 byla a je konzolová akce. tečka.
        jen si říkám, jestli tu někdo nenechává prostor pro konkurenci, jenom proto, že "e3 je o konzolích". E3 bude o tom, o čem se vystavovatelé rozhodnou, že bude.
        ale nám to může bejt buřt, žejo.
      • třeba jsou to mistři lsti a nacpali vykuchané Xboxy do PC casu *1*
  • fungovat vsechny hry na linuxu,tak jsem windows uz davno vyhodil z okna...
  • "O PC hraní jsme na E3 nemluvili, je to konzolová show"

Mrkvosoft mě nezajímá, neumí dělat hry. Neumí dělat pořádně ani OS.
    • No ty jsi ale v*l...
      • Není, to jsem já.
  • Xcomik
    MS od dob co začli svoji pouť s Xboxem jsou v tomhle ohledu dost na dvě věci. Však by taky neuškodilo ukázat statistiky prodejů jejich operačních systémů. Plno fabrik dneska běží na Linux distro, na poli konzolí dostává MS tuhle generaci od Sony dost nazadek, člověk se až diví že pak má ještě někdo z MS pocit říkat tyhle nesmysly pro polygon.

MS je v dlouhodobém měřítku právě živeno z operačních systémů a software který navrhují až někde tam dole (hodně dole) je konzole Xbox a nejhůře na tom je mobilní platforma systému. Já v tomhle prostě MS nechápu, místo toho aby se snažili Xbox hráče a PC hráče na jejich OS více spojovat pak oni spíše do polygonu pošlou vola který řekne pravý opak,

V dobách kdy tu nebyl Xbox se na MS os rok co rok vydávali nové aktualizace v Direct X a od dob Xboxu až po Xbox One jsme zažili DX 9, 10, 11 a to ani ty DX verze moc inovací nepřinesly (kromě pochopitelně DX 9 která oproti jejímu předchůdci inovací hodně přinesla ale mezi ostatními verzemi jsou ty inovace směšné).

Díky tomu že nové konzole nejsou už dotované pak není problém postavit podobné herní PC 10-12 tisíc korun s prakticky stejným (né li vyším výkonem) a osobně dávat za hru o 3-5 stovek více jen za to že je to na nějakou konzoli mi přijde naprosto mimo mísu. Sony opět bravůrně zvládla reklamu na jejich PS u minulé generace to byl CELL procesor a téhle to je GDDR5 paměti kteří si plno konzolistů plete automaticky s DDR5 (no samsung ještě nemá ani čtvrtou generaci ale u Sony už mají pátou :-). No abych to zdejším osvětlil GDDR5 je defakto DDR3 s vysokými takty a větší spotřebou (ale zároveň dokáží přenášet větší tok dat) nojo jenže ten větší tok dat musí být kam přenášen a v tomto případě je přenášen do APU Jaguar a ten jak všichni Hawrdware znalí víme má maximální šířku systémové zběrnice 1866MHZ která dovolí propustit maximálně 60-70GB/s (jinak samozřejmě GPU v APU Jaguar co má PS4 je výkonější než XONE díky více stream procesorům apod.)

Na MS mě hlavně nejvíce štve že za 6 let co mají nové jádro DirectX pro X360 a následně pro XONE ho nedokázali vydat na PC a teď se budou dušovat že nové DX 12 přinese až 60% nárust výkonu na PC pro hry (aby ne když to je dávno vidět na xbox 360 co za hry na tom běželo přes fakt že výkon té konzole je z pravěku ale paradoxně na PS3 ty hry měli neskutečné problémy Mafia 2, Fallout, Skyrim apod.). Je potřeba podotknout že PS3 byla výkonější jak X360
    • chceš rict ze ms umele brzdí výkon pc až o 60% jen pro to že neuvolnil pro pc nové directX? to je važne obvinení a spis mi to prijde jako konspirační teorie (nebo trolling)
      • Xcomik
        Nikdo uměle nebrzdí vývoj DX. Jen ty DX nevycházej na operační systém od MS.Jen tak mezi náma DX 10 aka zaoblení textůr vymyslela Nvidia a Teselaci modelů zase pro změnu v (ATI) AMD. A toto je skutečnost. Kdyby AMD nepředstavila Mantle myslíš si snad že by MS oznámil DX 12? A oznámil ho jen v podobě trailerů na hry (neukázal žádné detailní API rozhraní co to umožní neumožní prostě nic). Na rychlo sfouknutý trailer a kecy o tom co to přinese!

Vše až potom co AMD představilo Mantle se MS rozhodl něco dělat aby nepřišel velkou část PC hráčů (protože mantle pojede i na Linuxu třeba na takovém Steam OS). Vem si třeba takový Wolfenstein New Order ten jede přes OpenGL platformu a můj notebook Lenovo Ideapad S510p (s Intel Dual Core 2955U "2x 1.4GHZ celeron nízko frekvenční" GF720 a 8GB RAM" s tím nemá naprosto žádný problém standardně na 30FPS tu hru jedu. Kdyby to bylo na DX tak bych nejspíše hrál slideshow a né FPS střílečku! Vem si třeba že Warthunder testuje rovněž OpenGL (protože ví jaká sra/ka je současné DirectX na Windows) a nejvíce se nefunkčnost DX projevuje hlavně u těch tankovích bitev.Mimochodem 4A engine jede také na OpenGL (a jak že ty hry Metro 2033 a Last Light běží i třeba na mém ntb jede Last Light na střední detaily bez cukání).

Standardně by tě napadlo že za vše mohou vývojáři tak mi vysvětli jak je možné že třeba takové WatchDogs na XONE (kde je operační systém Windows 8 upravený pro danou konzoli) jede mnohem lépe než na PC se stejným HW nebo i o dost lepším) odpověď je jednoznačná DX na PC je zastaralé. Valnou většinu aktualizací DX provádí vývojářská studia nebo výrobci karet či procesorů (rozhodně né Microsoft) který ale naopak z toho těží nejvíce díky exkluzivitě ale zároveń na to nejvíce s*re!

Ono se to pak taky ukazuje i na délce vývoje her na PC. Protože třeba vem si takové GTA 4 vyšlo po půl roce a bylo to nehratelné. GTA 5 raději Rockstar vydává po roce protože ví jak to dopadlo minule a poslouchat kecy od naštvaných hráčů také to studio a vydavatel neche (notabene když za to ani nemůže). Kolikrát si Dice už u BF3 stěžovali na nefunkčnost DX na PC a podívej jak dopadla 4 (která mimochodem společně si Rivals na PS4 jede na Mantlu)
        • Heh .. Dx naprosto nicemu nebrani, Dx je jen a pouze API, a naprosto 100% jeho funcionality lze zcela kdykoli nahradit cimkoli jinym. Stejne tak lze 100% noviden vsechno po Dx9 realizovat v Dx9, jen kod bude mozna trochu delsi, to je jedinej rozdil.

Pokud neco nekde nefunguje muze za to jedinej prvek - dobytek vyvojar. Nikdo jinej. To ja naprosto uzasne videt na tom, kdyz se vydava nova verze "ovladace" ... ktera spravuje co vyvojar posral.
        • jestli je to pravda tak jsou ms hezky sv1ne a nekdo by je mel zažalovat
        • Jen chci poděkovat za hezký čtení, je super tu občas číst inteligentní neinvazivní komentář :)
  • je fakt, že když jsem byl v anglii, tak v GAME měli regály plný Xbox her, o poznání méně PS3 a pro PC hry tam byla jedna vitrína a to ještě s hodně podivnými hrami, kdyby člověk čekal, že tam už jen proto musí narazit na ty největší pecky PC hraní, mýlil by se, spíš to vypadalo jako odkladiště kdečeho

na druhou stranu mi tenhle přechod k digitálu vůbec nevadí, krabice a CD nikde skladovat nehodlám a ty staré co jsem měl musely pryč, protože zabíraly místo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit