Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • btw, škoda že tam není Acromage:) Jen jedno NPC se o tom zmiňuje ...
  • Dík za recenzi, českou verzi bych si nechal určitě ujít. Série která si půjčila moji 25 let starou přezdívku nemůže zůstat opomenuta, zvlášť, když mám doma ve vitrínce ve speciální edici originály 1-9 :).
    Už jen počkat na nějakou steam slevu, aktuálně mám co hrát, takže to nehoří.
  • Keyz
    Je to dobrá hra s 8 souhlasím. Oproti Grimrocku zde velice oceňuji volnost ale postrádám strach co jsem měl v grimrocku a některé nepříjemné chyby.
    Jestli to někdo hodlá kupovat, tak ale musí připravit na některé špatné prvky:
    - Technické zpracování již bylo zmíněno a k tomu lze navíc dodat, že hra je dost náročná, zejména když jste venku. Neomluvitelně náročná na to jak to je hnusné.
    - Co mě nejvíce vadí, je nutnost zkoumat hraním co které skilly umí anebo si to někde zjistit. Strašně zde záleží na výběru party a lze to nádherně pokazit. Bohužel hra není tak vybalancována, že by bylo naprosto jedno kolik máte čarodějů a jaké mají magické školy. Když jsem šel na toho šmejda v posledním patře majáku, tak sestava 1X Barbar s kopím, 1X Barbar s 2h palcátem, 1X Bladedancer, 1X čaroděj s light magic a earth magic měla značné problémy. Domohl k tomu skill co daný boss má a značně znevýhodňuje partu na blízko i když to lze řešit debuffem, které jsem neměl.
    Vybral jsem tedy naprosto divnou partu 4x čaroděj, a jde to lehce. Naprosto lehce všechny ničím a ten borec v majáků neměl šanci. Díky levnosti jídla abych mohl spát a levnosti mana nápojů to je komicky lehké. A amor? Mágové, zde mají lehké brnění navíc kouzla z vás udělají skoro skálu.
    - Je tam málo xichtů.
    - Postava lučišníka je naprosto k ničemu díky nelogickému debuffu snížení poškození luku / kuše v boji na blízko. Asi ten šíp vyletí menší rychlosti v boji na blízko...

Osobně má tedy raději boje jako v Grimrocku, kde díky boji bez tahů málo nápojům a jídla jsem měl pocit, že jsem prd oproti monstrům. Pak bylo nutné se jím uhýbat a bát se každé rány. Jestliže jich bylo více byl to problém. Zde to je postaveno zcela jinak. Hodně lahviček, jídla, a nemožnost pohybu, dělají pro mě z boje rutinu. Nemám strach, protože existují pouze 2 možnosti jak to dopadne. Vyhraji anebo prohraji. Zběsilí útěk není možný.
    Forum hry: http://forums.ubi.com/forumdisplay.php/466-Might-amp-Magic-X-Legacy?pp=20&daysprune=-1&sort=views&order=desc (téma "TIPS: Things I wish I knew about magic and other simple tips before I started" je velice hodnotné)
    • garantuji ti, ze na valecnika obtiznost hra rozhodne lehka neni a naopak vybalancovana je bravurne tzn. spatna parta jdes do kytek - potrebujes nutne tanka a healera... ano 4x mag ze zacatku krasa, ale jak dojdes do ztraceneho mesta a potkas hladovy ghuly jsi pekne v... navic budes se muset rozmyslet kolik potek koupit, anebo radeji kouzlo - inflace tu opravdu nehrozi jak u jinych RPG coz je dalsi plus
      • Keyz
        Prachy to stojí dost to máš pravdu.

Zde mě vadí, že prostě nevíš co potřebuješ aby jsi mohl hrát. Mělo by to být uděláno, tak aby šlo za všechno hrát nějak rozumně. Tedy určitě na to první obtížnost. Jako za bojovníky máš zase jiné problémy které pořád musíš řešit a stejně je potřeba používat skilly a debuffy aby jsi rušil blokování nepřátel.
        Rád si to znova zahraji, za partu kterou jsem hrál prvně. 3X bojovník a 1x mistr na léčení a buffy. Prvně jsem na to neměl prostě nervy, jaký to byl porod a než jsem přišel co a jak je potřeba.
        Zajímavé, že v Grimrocku tohle lidi na fóru neřešili. Zapnu a hrají a vše funguje pro nováčky logicky. Většinou měli problém s hádankami a manévrováním během boje s více nepřáteli.
        • grimmrock diky tomu ze jsou souboje akcni nejakou tu nevybalancovanost schova. Proste nefunguje na principu..das dostanes, kde je pak kazda chyba v balancu postav daleko vic znat.
          Proto to nikdo moc neresil, většina potvor sla uklickovat, zavrit za dverma, utéct před nima..atd.
    • Borec dostane pres pazoury od bosse v majaku a kvuli tomu si udela partu 4 kouzelniku, tak to se musim vazne smat.
      • Keyz
        To byl jeden příklad z mnoha. Obecně tahle divná parta funguje mnohem lépe. Mrkni na oficiální fóru co tam je a většina lidi tam potvrzuje, že parta kde je většina čarodějů anebo všechny čarodějové se hraje skvěle nečekaně lehce.
        • i kdyz s ostatnimi nazory moc nesouhlasim, tak musim dat za pravdu ze parta 4 magu nemusi byt az tak spatna, s bufama a stitama jsou vcelku nezranitelni... idealni je podle mne ale varianta jeden mele a tri kouzelnici - bud bladedancer, nebo treba crusader...
        • Protoze vetsina lidi jsou lamy, co to musi mit co nejlehci a nechapou, ze se tim pripravujou o zabavu, rozmanitost, moznosti. Fakt jsem nikdy nepochopil, proc vsichni musi mit to hrani co nejlehci, kdyz uz je dneska i hard obtiznost ve hrach pomalu jak pro desetilety.
    • - Postava lučišníka je naprosto k ničemu díky nelogickému debuffu snížení poškození luku / kuše v boji na blízko. Asi ten šíp vyletí menší rychlosti v boji na blízko...

Tohle funguje s lukem i ve skutečnosti, když más na sobě nalepeného nepřítele, fakt tu tětivu naplno nenapneš...
      • Keyz
        Ale tohle máš na tahy máš čas na vše. I napnout tětivu :)

To je ta debilita. Když máš čas na vypití lahve anebo začarování složitého kouzla, tak proč nemáš čas na střelbu lukem?
        - Jinak je ten lučišník navíc nic extra nebere. Tedy některé dovednosti má dobře ale jinak na prd.
        • Ok..kdyz myslis..ale az te obklici banda elitních ghulu a během jednoho kola ti ze sorcek udela trhaci kalendar tak se nediv:)
          Ale dohrat to takhle pujde, to ne ze ne, akorát to budes mit asi dost tezky.Ostatne muzes si udelat malej test,kousek od majaku je jeskyne s Kyklopem:)
          S tim lukem si nestezuj, nepratele s lukem na tebe na blizko netsrilej vůbec..to je fer ne?.)
          • Keyz
            Tam jsem byl a nemám zatím tak silné postavy abych mu bral tolik kolik potřebuji. Co potěšilo, že jsem se lehce bránil díky kouzlům ale prostě jsem mu bral málo. Bral bych mu málo i s partou na blízko, jedině že by měli pouze kopí. I tak by to trvalo na daném levelu.

- Ghula jsem zatím nepotkal, tak uvidím :) Ale podle toho co jsem zjistil, nepředpokládám problém. Prostě tam není monstru, které nemá nevýhodu anebo prorazí vždy všechny ochrany.
            - Navíc za čaroděje odpadá časté blokování od protivníků. Další výhoda.
            - Původně jsem myslel, že to bude parta která bude hodně a rychle poškozovat ale bude zranitelná. Zatím to je naopak. Viz opět odkaz na fórum, kde lidi tedy nahrazují jednoho čaroděje, bladedancerem.
            • Mamushi není s melee partou nijak složitý, dokonce ho lze usekat snáze jak v Early Access. Parta čistých mágů by se mi bývala hodila jen v jednom konkrétním boji, kde to význam mělo. V pozdější fázi hry začnou potvory dost rezistovat, takže si to nedokážu moc dobře představit. Bladedancer je jistota kvůli poškození, které dokáže uštědřit a hlavně ho lze relativně snadno povýšit. Povyšování mágů a velmistrovské úrovně magie jsou oproti tomu dostupné znatelně později. Možná kombinace všech magických škol něco vyřeší, ale přijde mi, že ta hra moc volnosti neposkytuje, obzvláště na obtížnost warriora. Uvidíš, jak se ti povede v Act II.

Jinak musím pochválit recenzi. Desítka potřebuje nezaujatý pohled někoho, kdo nemá k sérii tak blízko.
      • no tak hodne stesti se ctyrma sorckama dal ve hre..rest in peace a pevny nervy save/load.)
        • Keyz
          Nebude potřeba, jsem dál a co jsem koukal. Není to potřeba. Díky tomu, že každý nepřítel má slabost a já mám všechny druhy kouzel :)

- Navíc dávám body i na života, prostě 1 ránu jsem vždy ustál, pak to lehce vyřeším kouzlama.
          - Taky ten šmejd na vrcholu majáku má super vlastnost, pro postavy na blízko. To boj stěžuje a u čarodějů to není. A jestli něco podobného má někdo dál? Nevadí, protože zde máš super kombinaci čaroděj + lehké brnění + kopí. Tedy zle mlátit s buffem na blízko a bereš kupodivu dost.
  • Abych nezapomnel, vy co to hrajete nebo se chystate hrat. Vypnete si v uplay ukladani savu do cloudu. Nekolik lidi na foru si stezovalo, ze se jim ztratily, kdyz to meli povolene.
    • nastesti se mi neztratilo, ale vzdy pri zapnuti a vypnuti pul minuty synchronizoval a nikdy se mu to nepovedlo.. takhle je to jednodussi...
  • Nevíte, kde za drobný peníz koupit celou sérii?
    • gog.com
  • tak pri 6/7/8 som sa bavil a toto vyzerá že si zavspomínam na staré dobré časy.:)aj grimrok bol fajn ale tam mi chýbal ten otvorený svet s mestami a obchodmi/trénermi a pod.
    • pockej raci na Grimrock2 tam to mit budes...
      • v ten se modlim :)
      • Keyz
        Navíc podle obrázků to vypadá graficky o mno lépe. I když tam si nebudou města. Má to jiný příběh.
  • Ja mam trosku problem, dokoncil sem castle portemeryon... jestli se to tak menuje a mam sednout na grypha a letet nekam do forge of elements, ale ono me to nechcenechat letet. Jinak ta hra je paradni, samozrejme mi trosku vadi ze grupa stoji v rade to je problem, ale jinak jsou ty souboje zabavny.
    • Dle nějakého uživatele z ofic fora
      http://forums.ubi.com/showthread.php/826555-Important-Notice-if-you-can%E2%80%99t-access-Act-2?p=9503728&viewfull=1#post9503728

If you're stuck and can't get to the forge do the following:
      1. Go to where you installed the game (I bought it on Steam, so it would be C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Might & Magic X - Legacy)
      2. Go here: \Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\Dialog
      3. Open: LevDialog
      4. Delete, or comment, the 4 lines that look like this: condition " privilegeID="1001" failState="DISABLED". This is XML code and if you don't want to delete them you can comment them out like I did by adding [] (without the brackets) at the start and end of the line respectively.
      After that I opened the game, talked to Lev and was able to get to the forge.
      • Supr dekuju, vyzkousim.
  • TireFuri
    Vtipné... Věděl jsem hodnocení recenze dřív než jsem to otevřel... 8 se tu nějak oblíbila *2*
  • Mne se moc libi ta zapletka *2* Jasna koupě.
    Kolik je tak herni doba, kdyz by clovek chtel projit tak nejak vsechno? nevite nekdo?
    Hral sem M&M6-8, tak tohle bude rozlohou asi o dost mensi ne???
    • Hah, na M&M 6-8 se tohle naprosto nechytá. Sérii M&M jsem v době kdy ty hry vycházely hrál dost a vůbec si nepředstavujte že tohle je v něčem snad kromě grafiky (diskutabilní) lepší.

Už samotný výběr povolání je osekaný na kost - 4 rasy, dvě povolání u každý - lol.
      Pohyb probíhá po gridech a to naprosto všude - jestli jsi v dungeonu nebo "venku" (což je větší dungeon sám o sobě) je fuk, pohyb pořád probíhá po políčkách. V Grimrocku se to jakž takž dalo pochopit, tam venkovní svět nebyl vůbec, navíc přímo odkazoval na Dungeon Mastera. Tohle má odkazovat na starší M&M, ale ony tomu ty NWC díly pěkně natrhávaj pozadí. Boj probíhá jenom turn based, na nějaké přepínání mezi turn based a real time zase hned zapomeňte. To si musíte zahrát hry z roku 1999. Nepřátel pár druhů, veskrze vzali nejprofláklejší bestiář, nahodili hnusný odfláklý textury a šup s tim ven. Vůbec grafika je spartánská, ale o to tu nejde. Systém náhodnejch boostů velice osekanej (jsou tu jakýsi ekvivalenty "sudů" s tekutinama které zvyšují staty, ale není tu rozdíl mezi temporary a permanent, což byla výborná věc. Táboření ubírá zásoby jako kdysi, ovšem tehdy se dalo jídlo nakoupit na nějakých 60 dní a byl pokoj. Zde max na 4, což má být součást hratelnosti aby vás hra nutila backtrackovat a tedy zdála se delší, ale zároveň je srandovní vidět že ty 4 dny zásob stačí, protože hra je proti starým M&M dílům tak malinká a člověk by až řekl směšná.
      Co se mi líbilo byla obtížnost, která byla ovšem udělaná uměle - nelze rozdělovat partu, takže pokud vás obklíčí víc silnejch melee potvor najednou, tak to vaši mágové tvrdě schytaj. Rozdělovat partu šlo už ve hrách v roce 1995 a koneckonců i v Branách Skeldalu, děláte si srandu? Jak hluboko lze ještě klesnout?

New World Computing - 10
      Bulhaři nebo kdo tohle dělal - 3,5 za "snahu"

Hráls vůbec starý díly Lukáši? Nebo jsi na to v tý záplavě indie her v 90. letech taky neměl čas?
      • Wizardry sedmicka byla hodne indie fakt ze jo
      • Co to blábolíš???
        4 rasy, kazda ma tri povolani, celkem 12 povolani..myslim ze dost.
        Nepratel je celkem kolem 170 druhu..takze jakých par???
        Jidlo jde nakoupit na šest dnu na zacatku, v pozdějších lokacích na 20 a vic.
        Rozdelovat partu neslo ani ve starych MM se kterými tak srovnavas.
        Hra rozhodne malinka není, vydrzi an dobrych 40+ hodin, samo starsi MM byli delší..ale nemyslim ze 25 dungeonu 4 města a bezpočet mini dungeonu je malo.
        Prober se, delas jako kdybys to hral a přitom meles jednu blbinu za druhou..neuveritelny.
        • Hmm..nejspis troll..ale fikanej:)
      • Vy jste to asi taky moc dlouho nehrál jak je vidět z několika nepřesností.
        4 rasy - 3 povolání u každé.
        Hratelností to má sice odkazovat na staré M&M ale příběhově to pokračuje po Might and Magic: Heroes VI a taky tomu odpovídá bestiář.
        Jídlo se dá nakoupit až na max. 20 dní, v každé hospodě je to jinak.
        Sudy jsou tu dělané úplně stejně jako ve M&M6,7 atd...
        Rozdělovat partu, co to je za blábol... to nikdy v M&M nebylo.
        • LuckyBaal
          já chci Erathii a Enroth, ne nějakej Ashan *3*
  • up_er
    Povedena recenze, pekne se to cetlo a pujdu do anglicke verze, diky Lukasi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit