Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • x_ander
    Při tom prvním odstavci mi skoro slza ukápla. Ačkoliv zrovna na dungeony jsem nikdy nebyl, tak ty doby "přijít domů a hodit školní tašku do kouta" a pak se na x hodin zavrtat do nějaké hry a neřešit jiné starosti a povinnosti, stály za to... to už si nejspíš užijeme zase až v důchodu.
    • Tomuhle mohl dát mínus jenom nějaký zapšklý moula :)
      • No tobe jsem dal minus s radosti. A predchozimu prispevku plus. Ted si to preber
        • Jsi troll a pitomec? To šlo rozebrat docela rychle hele :)
          • Presne tak se prezentujes ty-jako troll a pitomec. Pocet souhlasnych plusu u tveho prispevku je mi zahadou. Asi jsem porad jeste naivni....
          • Ne. Jenom nesnasim lidi co druhe urazi pro jejich jiny nazor. A podle poctu plusu je vas takovych bohuzel hodne
            • Takže jsi taky zapšklý moula, když vidíš urážky v jakémkoli příspěvku a plusu. Hodně štěstí v životě přeju ;)
  • Parada, uzasna klasika. Chce to jeste 1-2 patche na doladeni, ale uz ted je to naprosta bomba a vysmech konzolovym srajdam. Davam 9/10.
    • Souhlasím, že hra je výborná. Nostalgie se dostavila...
      ...ale nesouhlasím s tou poznámkou o konzolích. RPG se nejlépe hrají právě na nic.
      • na niCH. Pardon
  • Taky jsem vyrustal na dungeonech jako pan Grygar, ale nedal bych tomuhle pul ciselnyho hodnoceni jen za to, ze je to dungeon. Je to stejny dovysavani znacky jako s HOMAM 5,6. Naprosto veskera mechanika zjednodusena, prakticky zadny takticky moznosti, itemy jsou jen centimetrovy obrazky v inventari, slabe napsany dialogy, vsechno je neprehlednutelny. 8/10 bych tomu dal, kdyby to bylo jen na mobil nebo tablet, ale na na PC ? NE!
    Pro igracky : pisu jenom svuj nazor, nehejtuju hodnoceni redaktora ani games.tiscali.
    • a ta grafika je fakt hrozna nejen, ze nektere predmety maji strasne odporne textury v nizkem rozliseni (jestli se tedy ctverecku 4x4 pix. pokryvajici predmet o velikosti 150x150px da vubec rikat rozliseni...), ale i ten graficky styl nic moc a odporne obrazky postav, no to se nepovedlo
      • Grafiku bych jeste prekousl, kdyby ta hra mela aspon nejakou uctu k serii, ale souhlasim - je pekne hnusna a uplne na vsem je videt nedostatek penez, casu a lidi.
        Autor recenze tvrdi, ze hra stoji na modernich nohach, ale ja ji teda spis vidim kyvat se na okousanych pahylech.
    • Naprosto souhlasím, ve hře mi chyběla absence deníku s poznámkami učitelů a také ten uváděný "otevřený svět" byl vlastně velmi podobný Gothicu 4, tedy určitá část pozemku, která je ohraničená.... ale je to o té volnosti, že... :D Dungeony byly super, Grimmorock se mi velmi líbil.... ale každý soudný člověk co hrál alespoň více než třetinu dilů série M&M musí přece uznat, že je zde jakýsi krok stranou, tedy zjednodušení. Na začátku bylo M&M...z něj pak vzešel HoM&M... pak přišla Legacy, která vzešla z HoM&M...

      Výčet by bylo velmi dlouhý, ale nechci trolovat... Jako není to špatné, z povinosti to hraju a i když mě ta hra čím dál tím víc dostává, je zde plno věcí, které prostě nemůžu překousnout....

      Subjektivně bych dával 6 z 10 ale i 7 bych tak nějak přežil.
  • fallanga
    Až dohraji původní díly, tak hurá na to *1*
  • Myslím, že je to slušný kousek, ale M&M 6-8 mě asi bavily víc.
    Každopádně ten loading je dost otravný. Mám SSD M4 Crucial 256GB, 16GB RAM, ale i tak to načítání je utrpení a framerate slušně kolísá.
    Docela mě i mrzí, že luk je téměř nepoužitelný, protože většiná soubojů se odehrává pár poliček od hráče a to jen tak na 2 kola, než nepřátelé k němu dojdou.
    Trošku jsem zoufal, že jsem si udělal partu Mág, Hraničář, tpasličí obránce(nevím teď přesně jméno profese) a ork berserk. Ze začátku udával tempo jen mág podporovaný healingem hraničáře, ale naštěstí teď, na 22.lvl, se bojovníci dotáhli a jsou plnohodnotnými členy skupiny.
    Dungeony, resp. všechny vnitřní lokace, mi příjdou poměrně malé, když je srovnám s předchozími díly.
    Jinak je hra v pohodě a nelituju koupě.
    • Taky nelituji, i kdyz ja ji koupil jako darek:)
      btw dival jsem se na Replay a byla tam recenze na tuto hru. Dali tomu 4/10,ale pokud mohu soudit dle toho co jsem videl,recenzovali tak maximalne alfa verzi hry. Hrozna a povrchni recenze(v TV, ne tady)
      • neveril jsem vlastnim usim - bud to recenzoval nekdo, kdo nesnasi vylozene RPG, nebo naprostej ignorant - u me po dlouhe dobe hra co me capla a pocitam, ze zitra ji dokoncim a takovych her za poslednich X let moc neni... piplani a sziti s partou, staty, skvela warrior obtiznost, kde je potreba mit tanka a dobryho lecitele (nejlip druida) - cestina nesmim zpomenout, super lokace, porad je na co koukat co objevovat, hadanky, puzzle (jeste, ze jich je tak akorat) - legendarni zbrane co leveluji... je toho tuna - smekam pred autory, takovyh her je jako safranu
        • Jak pisu vyse,ja si myslim ze recenzovali alfa verzi,protoze v plne vezri je uz pohyb plynuly. a oni tam skakali po ctevreccich a jeste to zduraznovali.
          Nebo novinarske vezre jeste ''plynuly'' pohyb nemely,cemuz se mi nechce verit.
  • up_er
    Povedena recenze, pekne se to cetlo a pujdu do anglicke verze, diky Lukasi.
  • Bohužel, (ne)optimalizace téhle hry je opravdu příšerná. Vypadá skoro jako Quake 3, ale je náročnější než Crysis. Neplánuje se nějaký update?
    • ale no tak, je to 3x min narocny na max na crysis 3 na max
    • plánuje, velká masa lidí na fórech steamu a ubi na tohle vehementně upozorňuje, takže se v blízké budoucnosti "performance patche" snad dočkáme...tragikomický je taky to, že jednomu týpanovi údajně u téhle gamesy shořel notes :D
      • "Jeden týpan"? Proboha...
      • Takže to se svým notebookem z roku 2009 s grafikou 4330 ani nemám zkoušet?
        • první akt bys možná nějak s přihmouřením obou očí rozhýbal, ale od druhýho aktu jdou ty fpska do míst kam slunce nesvítí...
  • Tak trochu beru zpět chválu na tuto hru, kterou jsem zde již napsal v diskuzi dříve. Hra, princip, vše ok, baví mě to....bohužel, po dohrání prvního AKTu se mi to začalo neskutečně škubat a je to skoro nehratelné. Mám docela sluřný notas, s dobrou grafikou, 8GB RAM...95% her co hraji si zahraji bez větších potíží na plné detaily....to že je u Legacy grafika jaká je, to beru a je to u mne minoritní priorita...u takovéty hry skutečně ano,...ale o to spíš netoleruji to jak běží, resp spíš neběží.....hrál jsem první akt už na steamu jako early access,...vše se zdalo ok,...ted mě to štve......když stáhnu rozlišení a detaily na minumum, tak nulový efekt ...takže o čem to je??.......přece to je ostré vydání a ne beta proboha.....optimalizace enginu nulová????????........co jsem četl na forech na Steamu tak nejsem jedinej...škube se to lidem s high performance mašinou...kluk psal že s 32GB ram a nevím jakou GT Nvidiou kartou, měl venku běžně 10 snímků za vteřinu....tohle je špatně !
    • Keyz
      Kašlou na to a lidem to tolik nevadí. Tak to prostě je.
      Ani recenzentům to tolik nevadí. Bohužel, pak to firmy budou vesele dál praktikovat.

      - Mě tam zase zarazila jiná věc, celkem slušný náskok některých zbraní oproti dalším. 2X dýky a máš 6 nebo 7 útoku najednou? WTF a za Bladedancera by jsi to měl 6-7x trefit všechny okolo party :D
      Tvl to je šílenost, nemluvě o tom, jak to asi ta postava dělá když si to představíš.
  • Nostalgickych 40 hodin, po ktere jsem se kralovsky bavil a zaroven sproste nadaval tvurcum za tu neoptimalizaci. Cekal bych ze na SSD ty loady budou rychle, ale bylo to utrpeni. Obzvlast v pozdejsich fazich jsem loadoval opravdu casto, protoze druzina 2x Rune Priest a 2x Free mage to sice ze zacatku cisti jak cerna ruka, ale kolem level 20 zacinaji potvory brutalne resistovat i na Adventurera :) Jakozto milovnik serie (zacinal jsem u M&M 3 v roce 1990, na otcove 286ce) jsem si to uzil a za tech pet stovek rozhodne parada. Az vydaji optimalizujici patche, tak si to dam nekdy na vyssi obtiznost.
  • Naprosto souhlasím, vnímám to stejně a jsem jako recenzent...mě je čerstvě 32 let, Legacy jsem už před půlrokem zkoušel jako early acces na steamu a nemohl se dočkat až to vyjde....Grimrock byl super. Ale tohle je lepsí...tohle je pecka. Jen trošku hardwarove nevylazené a škubalo se mi to. hlavně kvůli ramce, měl jsem jen 4 GB. sem kvůli tomu rozšířil na 8 a vše super....) těším se na víkend, žena už ví že semnou nemá počítat...)))
    Space shock další pecka....ano, myslím si že dungeony ještě mají své kupce...)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit