Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • heslem "nespravuj co neni rozbite" se ridi predevsim vyvojarsky tym bioware (osobni zkusenost z nwn). takze obvinit z tohoto zameru publikum je vic nez explozivne komicke. ten pan laidlaw zrejme dodnes netusi za co dostal vyprask a zrejme tomu ani porozumet nehodla. chce mit svou hlavu. asi ho k tomu nuti tlak zamestnavatele i spolecenskych kruhu, ve kterych se pohybuje. coz jen znaci, ze dalsi prusvihy jsou jiz na ceste. ceho si asi neracil vubec vsimnout je, ze se snazi spojit dve komunity hracu, pc a konzole, a obema diktovat svuj styl a razit globalni standard. za uplynulou dekadu se firmy nezprizusobovaly hracum. hraci se prizpusobuji firmam za pouziti marketingovaho znasilneni spoustou nadsenych reklam o tvorbe neceho noveho, lepsiho, epictejsiho. slibem neurazis..
  • Štramák Ferda z Podolí
    myslel, že se oholí.
    Ušmiknul si přitom hlavu,
    a když přišel na zábavu,
    zdál se lidem komolý.
    (autor Jiří Žáček)
  • @Farflame: Nikdy jsem netvrdil, že všechny překlady obsahují faktické nebo jiné chyby. Záměrně jsem použil slovo "často", abych se podobným připomínkám vyhnul. A samozřejmě i anglické texty mohou být chybné, ale je to mnohem nepravděpodobnější, než u češtiny.
  • Aoyagi: stejně tak je padlé na hlavu tvrdit, že překlady mění význam nebo pointu, když všechny překlady neznáš. I některé anglické hry jsou pouhými překlady z jiného jazyka a tvrdí různými neduhy, kterými - světe div se - nemusí trpět česká lokalizace té samé hry, protože je, v ideálním případě, dělaná daleko lépe. Jen poznámka na okraj.
  • MishKonn
    Mockrát díky za odpověd.

Zaprvé se mně osobně strašně líbí, jakým směrem se (ve většině věcí) tento web ubírá, do čehož krásně zapadá i reakce vás dvou. Velmi oceňuji, že nasloucháte názorům a požadavkům svých čtenářů.

K odpovědím: Samozřejmě velmi čerstvý pohled na to, jakým způsobem provozovat web tohoto druhu, nicméně stoprocentně zformuluji dotaz pro podcast, protože by mne velmi udivilo, že byste s některými těmito názory opravdu všichni v redakci souhlasili *4*

Každopádně jen tak dále Games.cz, I like you!
  • sleepless
    Jak uz psal Ales, radi se na tohle tema pobavime a pokud poslete dotaz na podcast@games.cz , rad vam vysvetlim, proc tyto nazory do clanku nejenom poustim, ale naopak je v maximalni mozne mire podporuji a zadam.
  • ales.smutny
    A nezapomenout Ishar!
  • ales.smutny
    Dobrý den,
    pokud chcete, aby se redakce něčemu vyjádřila, je nejjistější poslat dotaz do podcastu. Do diskusí sice chodíme, ale není v lidských silách kontrolovat diskuse, které mají třeba i pár set příspěvků. To už je spíš věc náhody:) Takže vzhůru směrem k podcastu, je pravděpodobné, že se k dotazu vyjádří hned několik redaktorů a my máme rádi podnětné dotazy!

Co se týče samotné struktury článku, v tomto případě informační, je vždy základem samotná informace - která je i zde, celkem jasná díky faktu, že jde o citaci příspěvku. A ano, přidáváme k ní i vlastní komentář, názor, pokud cítíme, že se k tomu hodí, pokud myslíme, že může být prospěšný. Nemusíte s ním souhlasit, můžete v diskusi polemizovat, můžete se spokojit jen s oním ryze informačním základem. Všichni už pár let píšeme, máme své názory, postoje a zkušenosti. A hlavně máme rádi diskusi. Jak mezi čtenáři, tak mezi redakcí a čtenáři. Games se snaží o co největší interakci.

A to přece nejde bez tématu, bez názoru, bez věci do diskuse. Nechceme být jakousi herní ČTK, která vám předloží strohou zprávu a konec. Zprávu doručíme... a pokud cítíme, že k ní něco chceme říct, řekneme. Nedeformujeme původní informaci, to je neprofesionální, vždy přece můžete identifikovat, co je předmětem a co je komentářem - což je mimochodem v anglosaské publicistice tradiční styl a u nás bohužel ne tolik rozšířený.

A když se na diskuse diváme, přijde nám, že tento styl čtenářům sedí. Vidíme, že někteří se věnují faktické části, někteří našim postřehům... a klidně ať s nimi nesouhlasí, je to jejich svaté právo:) A rádi se i zapojíme do diskuse, což vidíte. Na druhou stranu se necítíme být povinováni zapojovat se vždy... na slušný, konstruktivní dotaz, či polemiku zareagujeme rádi, je-li čas a možnosti. Je trošku symbolické, že u článku, který je o komunikaci s fan komunitou a lehkým pozastavením nad občas nevybíravými reakcemi se tahle realita tak trochu (u někoho) odrazí...:)

Takže ještě jednou - nejjistější místo na apely je podcast, rádi diskutujeme! A pěkný večer.
  • MrSanta
    Mike Laidlaw pracoval už na datadisku k NWN Heroes of Underdark (2003), pak pracoval na Jade Empire, pak pracoval na ME a DAO. Takže zas takovej zelenáč to není.
  • @Kosmodisk: Reagovat na "NO U" posty mě opravdu nebaví, tak krátce: Kdyby původní příspěvek nebyl formulován jako fakt, ale jako názor a nebo kdyby u něj aspoň byl nějaký důvod (který jsem mimochodem neobjevil ani nikde jinde), tak by možná reakce nebyly takové, jaké jsou. A protiargument je jedno slovo.

@Pierre: Pokud je to pravda, tak pravděpodobně máš jakýsi odpor k angličtině, nebo něco podobného. Osobně anglicky perfektně neumím, ale překlady, často měnící význam, pointu nebo prostě vyznění věty/sdělení, to opravdu nemám rád. Poslední dobré překlady, co si pamatuji, byly v od Levelu. Fallout, Haegemonia... Proto mi přijde padlé na hlavu, že anglicky mluvící lidé z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu zavrhují nepřeložené hry, kterým by beztak rozuměli.
  • Ano, Morrowind s mody vypadá lépe nez vanilla Oblivion a řekl bych že i líp než některé ze screenshotu , co jsem zatím se Skyrimu viděl, ale společnost jako Bethesda by prostě neměla spoléhat na to, že vydá hru víceméně v betaverzi s tím, že už si to mod komunita na pc nějak dodělá a vyšperkuje.
  • Tak ja napriklad umim anglicky opravdu slusne - 0,5 roku v USA, 5 let prace pro mezinarodni firmu- dokumentace v ang., profesni zkousky v ang. a posledni 3 roky implentace core banking systemu - denni spoluprace s lidmi - veskera dokumentace v ang., filmy v puvodnim zneni, max titulky. Ale kdyz hraji vecer hru, tak mam ang. plne kecky a jsem rad, ze tam titulky jsou. At se jdou s DAem vycpat *10*, kdyz to slo v zaklinaci, tak jenom chamtivost zapricinila, ze to nejde v DAu.
  • No zrovna souboje z DM a LOL nebyly uplne vrcholnym prikladem strategie. Spicka byla ROA, skoda, ze v Drakensangu, to tak zakcnili, ale presto je to kvalitni hra. Nicmene srovnavat zaklinace s DAO je ulet, uz jen proto, ze v zaklinaci je pouze jedna postava a v DAO je jich vic = vice prostoru pro strategicke vybiti, pokud to nekdo ovsem nepod*l, jak se stalo.
  • To je pravda čínsky ani indicky se už učit nehodlám.
  • MishKonn
    'WTF ??!! Ako sa opovazujete napisat taku s prepacenim hovadinu?! :D
    "je zajímavé, že u nás zase nevadí mnohem primitivnější zpracování soubojů v Zaklínači 2 ve vztahu k jedničce"'

Přesně tahle reakce mi při přečtení téhle novinky vznikla v hlavě. Je to neuvěřitelný žvást.

Na Tiscali se začal objevovat jeden velmi nepříjemný neduh - redaktoři si čím dál častěji zvykají vsouvat do novinek svoje osobní pohledy a názory, jež nejsou žádným způsobem editovány, co se týče zejména vhodnosti, a tak se na svět dostávají bludy typu "je zajímavé, že u nás zase nevadí mnohem primitivnější zpracování soubojů v Zaklínači 2", nebo prohlášení, že nový Tron je "Dvouhodinový videoklip Daft Punk".

Na moji osobu to působí maximálně nevhodně, a jakkoli jsou např. recenze subjektivní, do novinek a témat tyhle zprasené výplody prostě nepatří.

Docela bych ocenil, kdyby se k tomu někdo z Tiscali vyjádřil! Mám za to, že je to téma hodné zamyšlení.
  • No já si bez českého manuálu s televizí poradím i za těch 15 let.U tebe/vás to bude evidentně trošku horší.
  • To skutečně bolí od někoho kdo v rovnoprávné diskuzi používá proti argumenty ad hominem. *7*
  • WTF ??!! Ako sa opovazujete napisat taku s prepacenim hovadinu?! :D
    "je zajímavé, že u nás zase nevadí mnohem primitivnější zpracování soubojů v Zaklínači 2 ve vztahu k jedničce"

Z toho naozaj nemozem. Zahrajte si prveho Zaklinaca, suboje boli v jednotke daleko primitivnejsie, vlastne to bola len sekvencia dnesnych konzolovych QTE (qick time eventov) kedy treba v spravny okamzik stlacat tlacitko. Dvojka uz tymto hracovi nezvazuje ruky, navyse pridava hadzanie dik, petard, vyrobu a pokladanie pasci, pocas subojov sa treba aktivne vyhybat alebo pouzivat blok (ktory vsak poziera vydrz takze vsetko musi byt s rozmyslom a nie neuvazene), je tu rychly utok, silny utok.

Komplexnost subojoveho systemu sa so Zaklinacom 1 neda rovnat, jednotka bola efektnejsia, krasne sa pozeralo na tie motion capture sekvencie komb, ale dvojka je jednoducho ovela dalej. Radsej si naozaj zahrajte este raz prvy diel nez napisete taky nezmysel *12*
  • Názor je jedna věc, konstatování rádoby faktu je věc jiná, zvlášť pokud je důvodem celého výplodu nevzdělanost nebo nesmyslný patriotizmus.
  • Rád si o tom s Vámi za dalších 15let popovídám u čínské televize, nebo indické hry. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit