Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • I ta grafika je na prd - Gamebryo nemělo spatřit světlo světa!
  • Tohle je fakt jako u blbečků na dvorečku. Jak vůbec chceš srovnávat Skyrim a další hry ze série TES, který jsou extrémně freeformový a příběhovýho Zaklínače?To už můžeš rovnou Skyrim přirovnat k FF7 a napsat, že oproti FF7 bude Skyrim propadák.
    Mimochodem, sto lidí-sto chutí. Skoro mám chuť říct, že pokud se ti líbilo DA2 oproti DA:O, tak ze Skyrimu budeš nadšenej. Tam totiž taky podle všeho nastoupili cestu zjednodušování a konzolovatění, vychází-li člověk ze zkušeností z Oblivionu a informací, které jsou o Skyrimu známy. Jediný, co je u Skyrimu stoprocentní jistota, je grafika a hudba - ta v sérii TES nikdy nezklamala a vždycky byla špičková.
  • miker17
    jestli bude skyrim takovi jak poslední dvě hry tohoto studia(Bethesda) tak se bojím že SKYRIMU da na p*del i DA2...
  • Skyrim da Zaklinacovi 2 na p*del. Pribeh, postavy a dialogy su jedina vec co Witchera drzi hore. Inac pripomina stylom hrania Gothic 3, Stalkerov alebo Xenus White gold. Desiatky malych otravnych veci ktore kazia celkovy dojem.
  • Tři tečky znamenají "a tak dále", to už jste mohli ve škole brát, ne přechod do morseovky (u tebe generované skriptem, mimochodem, zřejmě ti v tom copy-pastu zůstaly nějaké Entery).

Chápu, že tu leckomu označení "hráč ze staré školy" leze krkem, ale brát si jako argument pokroku zrovna dementní DA2 není podle mne úplně rozumné. Ale je to vaše věc, jen do nich, "old-school magorů". Za hry barevnější! A jednodušší! A přímočařejší! A za ručičku! A za nožičku! A víc krve! A větší kozy! A víc jich!

BTW nevím, proč by tam nemělo být Arcanum a musel být IWD. Black Crypt, pokud vím, na PC nikdy nevyšel, Hired Guns bych sem moc netahal a k tomu seznamu mám také výhrady (KotoR II fuj, místo Ultimy Underworld bych dal EoB 1 a 2, M&M III-V a samozřejmě oba Dungeon Mastery), o dobrém vkusu ale svědčí. Albion ftw!
  • DA2 hrám už druhý krát. Predtým ako mág, teraz ako zlodej. Páči sa mi napr. ako sa mení príbeh podla toho, akú postavu hráš a aké máš rozhodnutia. (napr. teraz mám sestru Bethany, ktorá mi zomrela na expedícii v podzemí - teda ak by som ju zo sebou nezobral dole tak by zrejme nezomrela, otázka znie ci by zomrel dakto iný alebo nie. no a keď som bol mág tak som mal brata, s ktorým som si moc nerozumel - bol templár). Čiže takáto zvedavosť podnecuje si hru zahrať znova). Prostredie, no, mesto celkom v pohode, ale vonku tie lokácie bohužiaľ úplne rovnaké, takisto aj dungeony. To je dosť veľké mínus. Súboje celkom ujdú, aj keď na taktizovanie typu napr. NWN, NWN2 to určite. Tam bolo naozaj treba rozmýšľať aké kúzlo alebo ťah kedy a na koho a na koho najprv spustiť. V porovnaní s DA1 sa tu moc nezmenilo v tejto oblasti. Páčia sa mi dialógy. No chcelo by to určite datadisk, ktorý by to celé rozšíril. No neviem ako to niekto moze porovnávať so Zaklínačom. To je o niečom úplne inom. Takže ja by som dal 8/10, kvôli vonkajšiemu prostrediu a dungeonom.
  • O AAA hře která nemá ani na české titulky se nemá cenu vůbec nějak konkrétně bavit.
  • .. // -.- / -.. / -.-- / -... / -.-- // - / .- / -- // -... / -.-- / .-.. / -.-- // -.-. / - / -.-- / .-. / .. // - / . / -.-. / -.- / -.-- // - / .- / -.- // - / --- // -. / . / -- / . / -. / .. / .-.-.-. /// .--- / .- / -.- // -... / -.-- // - / --- // .--. / --- / - / --- / -- // ...- / -.-- / .--. / .- / -.. / .- / .-.. / --- / .-.-.-. /// .... / .-. / .- / -.-. / .. // --.. / . // ... / - / .- / .-. / . // ... / -.- / --- / .-.. / -.-- // -- / ..- / ... / .. // ..- / ...- / .- / -.. / . / - // -.- / .- / --.. / -.. / --- / ..- // .--. / . / -.-. / -.- / ..- / .-.-.-. /// -.- / -.. / -.-- / --.. // -.. / --- / -.- / .- / --.. / . // ..- / ...- / . / ... / - // - / .- / -.- / --- / ...- / --- / ..- // .--. / - / .- / -.- / --- / ...- / .. / -. / ..- // .--- / .- / -.- / --- // .- / .-. / -.-. / .- / -. / ..- / -- // -- / ..- / ... / .. // .. // .. / .-- / -.. /
  • Asi ti usly ty tri tecky z jeho seznamu, vid ? :)
  • DA 2 je pro mě velké zklamání. Pro mě je to bohužel nezáživné pokračování DA Origins.
    Se všemi důvody co se tu zmiňují výše zcela souhlasím, ale je toho víc, třeba nedokážu pochopit proč Qunarijci najednou musí vypadat jako ďáblové, když v jedničce měly lidský vzhled, jen byly tmavší a mohutnější. Celé město Kirkwall na mě působilo moc uměle. A co je nejdůležitější tak nějak jsem nesnášel svého Hawka. Oproti jedničce kde byl Warden skutečný hrdina a tahal za nitky osudu okolí, tady je Hawk spíše vedlejší postavička a nedokázal jsem se s ním zžít.
    Forum na bioware jsem četl a kritika, co tam zazněla, byla oprávněná. Je dobře, že si to z Bioware alespoň přečetli, většinu peprnějších příspěvků samozřejmě odstranili. Takže doufám, že vyjdou fanouškům vstříc a DA 3 začnou stavět na odlišných principech. No a teď se budu těšit pouze na ME 3, to doufám nezklame.
  • Nic moc.Hired Guns nebo Black Crypt byly lepší.
    Zapomněl si na IWD a to by se HRÁČI ZE STARÉ ŠKOLY stávat nemělo.
  • mne to celé vyhlasovanie toho týpka z bioware Laidlawa pripadá tak že on nepracoval na starších projektoch bioware alebo týmu ktorý stojí za staršími pekcami podla toho vyzerajú aj jeho kecy
  • Ale no tak, co byste chtěli od někoho, kdo napíše, že DA2 a ME2 se řadí k nejlepším RPG. *1*
  • o tých čo si menoval nemá podla mna ani páru a v živote nehral jedinú z nich
  • Joha
    Az na to, ze ked porovnam rozdiel medzi povodnym ME a ME2 tak ME2 mi rpijde ako ovela lepsi, sice osekany, nastupca ako je DA2 k DA:O. Ci uz kvalitou pribehu alebo dialogmi, alebo lokaciami. Predsa len, lokacie ME2 boli aspon trocha rozmanitejsie ako tie u DA2.

Co som sovjim povodnym prispevkom myslel (ti asi len citas a nezamyslis sa) aby BioWare nespravilo z ME3 to co spravilo z DA2... tj. mono lokacie, stupidne dialogy, ziadna moznost upravovat si partakov, minimalny dopad na herny svet podla rozhodnuti v ME2 (lebo ja osobne povazujem "nasledky" v DA2 za dost pochabe), nesympaticka grafika, prilisna krvavost, atd. Mam pokracovat?

Mir s vami. *3*
  • Takze si urcite presiel i Baldurs Gate 1-2, Planescape, Fallout 1-2, Arcanum, KOTOR1-2, Ultima Underworld 1-2, Albion... a stale je DA2 jedno z naj RPG cos kedy hral?
  • Dobře, vynechme už ohraný ppřipomínky typu spawnování nepřátel, opakujících se lokací a problematické obtížnosti. Srovnejme to s jedničkou z jiného aspektu, který ti bude podle všeho bližší, a to je vyprávění příběhu. (už to, že si vybral ME2, která má ke klasickým RPG hodně daleko a spíš je akční hrou s příběhem, napovídá preference)
    DA1: Příběh má do originality opravdu daleko, o tom žádná - boj oproti odvěkému zlu, blablabla. V čem ale boduje, je celkový dopad a epičnost příběhu, kdy má člověk opravdu pocit, že se z nicky vypracuje na zachránce celého světa. Rovněž společnící, jejich příběhy/pohnutky, případné romance a dialogy jsou na poměrně vysoké úrovni. Výhodou (aspoň pro mě) je možnost zvolit si vlastního hrdinu a formovat si ho dle obrazu svého.
    DA2: Příběh má lokální dopad. Těžko říct, jak je na tom s originalitou, za celou dobu hraní jsem totiž nebyl schopnej nějakým způsobem zaznamenat nějakou opravdu silnou dějovou linku, která by příběh táhla dopředu. Obecně mi přišlo, že v DA2 je vyprávění příběhu strašně nevyrovnaný. Chvílema bezva a potom najednou útlum a tak pořád dokola. Tuhle nevyrovnanost lze vůbec pozorovat v celé hře. Společnící, dialogy, questy. Část je skvělá a druhá část nestojí za nic. (stejně jako u opakování lokací žiju v tom, že za to může příliš rychlé vydání hry, prostě je to odfláklý). Značnýho zklamání jsem se dočkal v příběhových rozhodnutích a následných dopadech. Když už se hra odehrává na tak omezeném prostoru, tak něco takového mohlo být zpracováno o dost lépe (vezmeme-li v úvahu, že to není zpracováno skoro vůbec).
    Co dodat - ano , DA1 nesrší originalitou, ale staví na klasice a umí ji podat - 8-9/10. DA2 zkusila inovativní přístup, kterej ale není dotaženej a díky odfláknutým principům hra začne časem nudit. 5-6/10.
    Mimochodem, argumentace "buďte rádi, že něco vyšlo", je na palici. Jako někdo, kdo si hru koupil, si nebudu idealizovat její klady.
  • Heh, já vám nevím. Hry hraju už léta (začínal jsem kdysi na Amize) a i když poslední roky hraji méně a méně (nevím jestli kvůli tomu že stárnu, nebo že jsou hry horší... Nebo kvůli oběma důvodům) DA:O Nebylo zlé, ale musím přiznat že ke konci jsem se doslova nutil abych nepřestal hrát. Nepovažuju to za hru špatnou, ale ani nikterak unikátní. Koupil jsem si díky rozpočtu uvolněnému po uvolněné ex-přítelkyni tedy i DA2 a ačkoliv těch peněz trochu lituji, částečně jsem se i bavil.
    Jestli něco, tak DA2 je hra plná rozporů; některé dialogy byly skvěle napsané, některé byly naprosto jalové (to samé u romancí; přiznám slabost na Isabelu) Lokace celkově ačkoliv hrozně chudé, tak konceptuálně fajn a i když to bude znít jako kacířství, občas mi visuálně Kirkwall připomněl právě zrovna Sigil. Na jednu stranu zase vcelku komplexní bojový systém (kombinace mezi-classových skillů apod.) který je ale naprosto zabitý mmorpg klikacím stylem, který prostě do single-player RPG nesedne. To samé hudba, to samé questy (některé skvělé jako třeba lov na sériového vraha, některé totálně hloupé) A to samé v důsledku celý příběh, který je občas mile nepředvídatelný ale zase všechno je do země zadupáno nedostatečným dopadem vašeho jednání... A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Díky bohům (a Andrewovi) recenze nepíšu ale DA2 bych označil za lepší průměr s několika fajn prvky.
    Co mi ale přijde docela nešťastné je styl, jakým se k této kritice postavil Bioware, stejně jako zbytečně invazivní činny některých lidí z hráčské komunity. Jsou to jen hry, tak to tolik neřešte; buržousti jako Laidlaw budou vždycky stejně alibističtí.
  • Najhorsia vec na tej hre bol recycling inak bola celkom vpohode, ale po 2-3 playtimoch sa knej neda vratit kedze tie textury lezu cez krk
  • asi sem "dědkař" :-) ale i zaklinac 1 me bavil vic nez DA2 a to o dost.

Hihi:Prosim? zaklinac1 ze ma podobny soubojovy system s DA2 no to snad ne!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit