Přejít na výpis diskuzí
Mike Laidlaw děkuje, vysvětluje a neomlouvá se za Dragon Age II
27.5.2011 | Aleš Smutný
279 příspěvků
-
A proč by tohle měl redaktor článku psát do novinky do DA2, která se netýká Zaklínače, ať si to napíše na svůj blog. Podle mě by to autor článků měl psát NEZAUJATĚ a za tím si stojím.
-
no z casti pravda, az teda na to, ze ja jsem na normal nepouzil jedinou past, elixir ani petardu a po rozehrani na tezkou obtiznost vidim, ze je nejspis nepouziju znova
-
"Dragon Age 2 sucks, Zaklínač 2 rulezzz!" Zaujímavé, že ja sa s týmto názorom nestretávam až tak často na českých alebo slovenských stránkach, ale väčšinou, keď si čítam dáku recenziu z USA, Anglicka, alebo celkovo zo západnej Európy.. Ja sám sa nemôžem vyjadriť ku DA2, lebo po deme ma prešla chuť si ju zahrať celú, a to som strávil s jednotkou cez 80 hodín, ale Zaklínač ma hneď chytil a dávno, ale fakt dávno ma už tak silno žiadna hra neťahala ku sebe.. za najlepšiu hru minulého roka považujem ME 2, ale ani tá sa nedá porovnať so Zaklínačom.. a nie, nevytvoril som si svoj názor podľa niekoho iného, a mne samému prídu extrémne smiešne alebo trápne hodnotenia napríklad na stránke Metacritics, kde fanboyovia dávajú buď hre 0/10, lebo im príde šokujúce, že malé vývojárske štúdio z Poľska môže vytvoriť hru, ktorá je pre mnohých lepšia ako ich DA2, alebo sú tam ľudia, ktorí sú zase sklamaní z DA2 a preto dávajú Zaklínačovi 2 10/10 a pritom ho možno ani nehrali.. pre mňa osobne skvelý zážitok Zaklínač 2, a pre CD Projekt veľká pochvala za ich prístup ku komunite..
a ešte poznámka: že je bojový systém zjednodušený v dvojke Zaklínača? .. ja som hral jednotku niekoľkokrát, a tento systém v dvojke mi príde oveľa lepší.. je zjednodušený v tom smere, že človek ho môže rýchlo pochopiť, ale sa ho naučiť, je oveľa väčšia skúška schopností hráča ako systém v jednotke, kde človek len pozeral na meč a na povel, kedy má zase seknúť mečom -
Nic z toho co jsi tady vyjmenoval není konzoloidní, spíše jen vlastnosti, které jsou podle tebe na hře špatné, ale rozhodně ne konzoloidní.
-
No jo, kdo hledá, ten najde. Tím spíš, pokud hledá usilovně a cíleně. Konzoloidní hry se staly dočista fenoménem, bez kterýho se neobejde žádná pořádná diskuze.
Jinak ten pán má naprostou pravdu. Sám jsem se spoustě kritických, často vypůjčených, názorů smál. On nejenom že se ten bojovej systém nezlehčil, on se výrazně vylepšil. Už se totiž nestává, že vás zabije zásah od 10 m vzdálený postavy, kolem který jste proběhli a než se stačila vůbec napřáhnout mečem, byli jste dávno pryč. Rozumnej souboj s takovým Arishokem v bojovým systému jedničky by byl bez tuny potionů naprosto nemožnej. Přiznal, že tam chyby udělali a souhlasím s ním. Ale RPG je podle mě dvojka lepší. Mnohem víc mě hra vtáhla dovnitř, už jen proto, že Hawke měl narozdíl od avatara z jedničky nějakou osobnost, kterou jste v průběhu tvarovali. Ale to je fuk. Kdo tam chce vidět jen koláč možností v dialozích (kterej podle mě má svůj smysl a bude ho mít do tý doby, než se hry vyvinou do podoby "napiš, co chceš říct"), hloupě se respawnující nepřátele a pořád dokola ty samý lokace, ten je tam uvidí. A jestli hru na základě tohohle odsoudí, tak podle mě dokonale splňuje ten váš fenomén "konzoloidního hráče". To bych byl rád, aby si přečetla hlavně zdejší hardcore PC elita, která z velký části hru totálně sepsula. Kdo tam ty chyby vidět nechce, tej je tam stejně uvidí *1* , ale bude si všímat i dalších věcí a třeba pochopí, proč stojí za to DA2 hrát a proč je to dost možná i lepší hra.
Ještě k tomu koláči. Na jednu stranu hráči požadují, aby měly dialogy úroveň a aby působily inteligentně a přirozeně. Na druhou stranu už jim nedhochází, že pouhej tón dokáže totálně změnit význam celý věty. Od nevinnýho vtípku, přes tvrdej sarkasmus až po řádnej vylágoš. TO je ten důvod, proč tam máte barevný ikonky. Aby scénáristi nemuseli psát věty od sentimentálních po drsně debilní. Protože není nic tragičtějšího, než když moje postava ze sebe vyloudí něco, co jsem vůbec nezamýšlel. Je to moje postava, já jsem ona a já ji ovládám. To je pak dost smutný, když nevím, co říkám *7* Jestli jsou tu tací, co ty ikony využívají k tomu, aby nemuseli číst dialogy, prosím. Myslet si o nich může kdo chce co chce, ale nadávat za to autorům hry? Ale no tak... -
A co kdyz si to skutecne mysli? Ze je DA2 sucks a Zaklinac 2 rulezzz. Nemaji pravo to napsat? Jini uz jsou zase unaveni ze ''stereotypu'' DA ruezzzz ,Zaklinac suck....
-
tak tunely už byly aji v DA:O. Využívání stejných levelů je zase, bo to zbytečně uspěchali a pár kouzel? já hraju hlavně za mága as nedostatkem kouzel nemám problém... spíš naopak nevíc, které se vybrat dřív a taky nepoužívám jenom 3, ale všecky....
-
citace: Je zajímavé, že u nás zase nevadí mnohem primitivnější zpracování soubojů v Zaklínači 2 ve vztahu k jedničce
Co je to s prominutim za hloupost? V prvnim dile jste mackali klavesy ve spravnou chvili. T o bylo vse.I na normalni obtiznost jste nemuseli pouzivat znameni. V druhem dilu jste bez uskoku,pouzivani znameni,lektaru,petard ci pasti temer hned mrtvi. Je to mnohem taktictejsi nez prvni dil. -
Nevím jestli si to četl, ale už psali, že o člověka z BioWare nešlo.
-
stačí si vylepšiť príslušné skilly v strome zameraného na súboj mečom, potom dávaš údery aj postávam naokolo
-
konzoloidne mi pride napr: tunely, "Využívání stejných levelů, implementace útočících vln nepřáte", skakanie postav ako GoW, len zopar kuziel, ktore v konecnom dosledku vyuzijes 3? cudne brnenia...
-
napr, eurogamer, ktery dokonce pravidelne obvinuje vyvojare z bioware, ze davaji na metacritics nizka hodnoceni zaklinaci 2 :D kam se na ne hrabe blesk
-
"neboť konzole tvoří přes 80% zisků" jj konzole sa beru xbox + ps3, pc sa berie krabicky -(minus)Steam.. ale to je jedno :)
..nevyznas sa v tabulkach? ..smutne :)
keby ich kvoli uspechu nezacalo dotovat EA, mozno by sa vratili k zemi(a ku korenom) a nezacali by robit tuneloidne radoby rpg s super filmovym lookom kde zacina byt dolezitejsie ci budes moct mat homo vztah nez nezabudnutelne zazitky ..ako z ich starsich hier ;)
..moj nazor. -
A komu nejde o prachy? Myslíš, že každý bude dělat hry podle toho jak ty pískáš a na prodej se vykašle? Jinak by mě zajímalo co ti na DA2 přišlo konzoloidní, ty sis asi jen přečetl blog nějákého rozmrzelého hráče, který uctívá Baldurs Gate (nic proti Baldurs Gate) a ostatní hry mu příjdou jako blbosti.
Ještě bych chtěl autorovi článku poděkovat, že nesklouzl k "Dragon Age 2 sucks, Zaklínač 2 rulezzz!" stereotypu, který v tuhle dobu postihuje skoro všechny české weby a jejich redaktory, kteří píší nějákou novinku DA2. -
"Sorry, ale kdyby jsme nevytvořili Mass Effect 1 v prvé řadě pro konzoli a kvůli úspěchu nás nezačalo dotovat EA, tak by jste od nás první Dragon Age či ve většině ohledů dokonalý Mass Effect 2 nikdy neviděli, neboť konzole tvoří přes 80% zisků."
Nepiraťte a pak si možná nebudete muset stěžovat, že "OMG, není to česky a já jsem přeci neandrtálec co neumí slovo anglicky!!!" či "Ježiši, vždyť tu není milión nepřehledných tabulek!". -
Velmi dobře napsáno Aleši
-
Ale on tam skupinový styl je.
-
"sorry ale nebudeme robit ine ako konzoloidne hry, ide nam len o obrovsky predaj a prachy"
..toto som vycital ja *9* -
hmm tak ten soubojovy system ze zaklinace je trochu podivny. ale i presto je nakonec daleko taktictejsi, nez v jednicce. musim pouzivat prostredi, tak abych nabihal vzdycky proti co nejmensimu poctu, nehnat se prehnane do utoku, pouzivat daleko vice znameni atp. na druhou stranu mi zatracene moc chybi skupinovy styl.