Přejít na výpis diskuzí
Mike Laidlaw děkuje, vysvětluje a neomlouvá se za Dragon Age II
27.5.2011 | Aleš Smutný
279 příspěvků
-
ja neobhajuju faily z DA2, ale proste trvdit, ze DA2 byl clickfest je naprosty blabol. Zaklinac je clickfest, diablo je clickfest, ale DA2? ani omylem...
samozrejme, ze DA2 bylo z vetsi casti zklamani, ale to co tady nekteri silne zaujati jedinci pisou (uz od vydani), jsou vymysly a polopravdy -
Hrál. Zhruba do půlky druhého aktu (nebo kapitoly nebo co to bylo), a pak jsem se definitivně dožral a nepokračoval.
Ty jsi taktizoval? A jak přesně jsi se vypořádal s "taktickou challange", tkvící v tom, že se nepřátelé vyspawnovali buď na stezce za tebou, nebo skočili z pětimetrových hradeb přímo na tebe? Dva tanci? Čtyři tanci? Čtyři z tanku? A pes? -
zjednoduseny urcite neni... ved v jednotke stacilo klikat v spravny cas a menit bojove postoje podla toho s kym bojujes... sem tam aard igni atd... thats all... v dvojke musis pouzivat petardy, pasce, dyky su super vec, atd atd... neni to len take nabehnutie omracenie a win.
jednotka bola epic a suboje ma bavili ale ked to porovnavam s dvojkou teraz tak dvojka vedie jednoznacne -
Ve hrach by mela existovat jen jedna obtiznost. Takovymhle hloupym otazkam by jsme se pak vyhnuli.
Obtiznost neresi ani jeden z problemu DA2. -
Nevim jestli se styl boje v DA2 da nazyvat clickfest. Pod tim si kazdy predstavi asi trochu neco jineho. Nechytejte se za slovicka.
DA2 byl pro me obrovskym zklamanim. Pamatuji jak jsem se dostal z mesta do jeskyni na zlpozence a neskutecne jsem si oddechnul....tak ted to teprve zacne!! Jake bylo me prekvapeni,kdyz me hra po 20 minutcah zase vratila do mesta(a okoli) a uz me tam nechala naporad.
Ja nejsem ten typ co lidem rika,-jsi blb,protoze te DA 2 bavi. Naopak vam to preji.
Jestli me neco neskutecne stve,tak je to fakt,ze z nadprumerneho prvniho dilu a zajimaveho RPG titulu udelali to co udelali. At uz to kazdy nazyva jak chce.
Na treti dil jsem zvedavy,ale ten si pripadne koupim za s hoooodne velkym odstupem po recenzich.. -
Tak řekni na jakou obtížnost si to hrál?
-
no, tak asi jenom nejsem tak daleko :), tim lip.
-
dalsi, co nehral DA2... ukaz mi video, kde to nekdo hraje jako klickfest, jses vazne k smichu *7*
-
Upřímně zírám... Autorovi článku je kolik? Dvanáct?
Proboha, "přešlapy s opakujícími se lokacemi byly zaznamenány", to mu jako opravdu někdo baští? A jak můžeš (sorry za tykání) napsat "prakticky nezměněný systém soubojů (kromě obtížnosti)", když jde PRÁVĚ o tu obtížnost, kvůli níž to klikfest byl? (A ne, argumenty "nastav si to na super-ultra-hard a každých osm vteřin zavři na chvíli oči" neberu.)
Dragon Age 2 byl epic fail (pochopitelně můj subjektivní názor, ale přečtěte si fóra a user reviews na metacritics) ne proto, že příběh nebyl o záchraně světa, ale proto, že příběh nebyl o ničem a hra byla blbá právě ve zmíněných věcech: totiž že se všechny sidequesty naházely do jedný jeskyně (nebo sklepa), všechny potvory na světě měly jeden univerzální skript ("vyspawnuj se vepředu, počkej dvacet vteřin, vyspawnuj se vzadu, počkej deset vteřin, vyspawnuj se vepředu i vzadu"), protože to autoři neskutečně ODFLÁKLI. Protože to prostě chtěli mít rychle za jakoukoliv cenu, pak řekli "víte, to je takový umělecký záměr, taková zkratka, takový nový směr" ... a světe div se, najdou se lidi, co jim to baští. Ach jo... -
2O.o-tak to jsi si ale spletl hru. Pockej si ...vlastne ani nevim na co,protoze od dob Gothica 1 si nevzpominam na jedinou RPG hru kde by se nedalo hrat i bez svetla....
-
tve co se tyce toho nocniho videni bych radsi mel mec a pochoden a uzival si to hru svetla a stinu nez ten nano vision mode :))
-
Jo s tímhle souhlasím mělo tam být víc bossů jako třeba karayan ( nebo jak se vlastně menoval ) protože u toho než sem přišel na to jak ho zabít tak sem párkrát umřel a ten boj sem si mnohem víc užil než kdyby to bylo lehké a udělal bych to naporvé jako nic.
-
V Xzone se jim asi DA prodávalo hůře než čekali tak si do BW kopli.
-
Mě to příjde něco jako - ano, vlastně ta kritika je oprávněná, ale co naplat, stejně si to budu dělat podle sebe. Tvůrce díla a byznisman dohromady - možná , ale nechápu k čemu pak je dobré s ním diskutovat o změnách v "jeho" díle.
-
hrame sa na slovicka, okej, myslim si ze Dragon age 2 je hrozna a jednoducha hra, v jednotke som este videl potencial(s privretymi ocami) ale v 2 uz nieje
-
Nektere souboje si bez elixiru nedokazu predstavit. Nebo tedy dokazu,ale trvaly by o pulku dele a asi bych byl uz i nervozni. :) Navic zkousel jsi treba ''kocku'' v jeskyni? Mozna neni bezpodminecne nutna,ale oproti prvnimu dilu je skvele uzitecna a vyborne zpracovana.
-
taky to psal nejaky nekompetentni clovek. Ten uzivatel (jasny troll) si dal nick Bioware a Eurogamer z toho udelal kauzu *7*
-
Nevim na co presne narazis. Ja myslel ze mluvime v obecne rovine,kdy se v recenzi na jednu hru otrou o druhou. V ruznych intenzitach je tohle bezne snad vsude. Pokud mluvis o konkretnim pripadu,tak samozrejme nejsem zasvecen :)
-
No tak to samozrejme, to by uz bylo hodne smutne, jen je mi lito tech elixiru a oleju na mece, prece jen v knizni predloze, kdyz sel zaklinac na nejakou silnejsi potvoru tak se poradne nadopoval, aby mel vubec sanci. Mohli tam dat vic takovych nepratel, klidne i formou bocnich Q.
-
Neni nutne pouzivat vsechno dohromady. Pocitam ze bez znameni a uskoku si se ale urcite neobesel. Tomu neuverim.