Přejít na výpis diskuzí
Mike Laidlaw děkuje, vysvětluje a neomlouvá se za Dragon Age II
27.5.2011 | Aleš Smutný
279 příspěvků
-
Dragon age 2 nedosahuje kvality ostatních bioware her, ale přesto je to dobrá hra (7-8/10). Ty lidi co to na Metacritics hodnotí nula podle mě nemají tušení co to hra s hodnocením nula je.
-
Máš pravdu.Ve witcherovi je autoattack zatímco v DA musíš každým úderem kliknout.
Jo počkat ono to je naopak. -
prepac ja som ten tvoj prispevok ani necital, reagoval som na toho pod tebou, teraz som si ho precital.
poprve, ak si to nehral a beres len to co ti povedal kolega tak to je slabe.
Vcera som Witchera 2 dohral a moj nazor je taky, ze je to najlepsie RPG poslednych minimalne 4-5 rokov. A to navzdory tomu, ze ja ako platiaci hrac som nemal pristup k trollskemu DLC kvoli ich problemom. A aj navzdory tomu, ze je tam obrovsky pocet bugov, jak v questoch tak v tom, ze nedostanem odmeny za questy, tak v dalsich milionoch veci.
Vo vela castiach je zly dabing, stojis na luke a zvuk je jak keby si bol v jaskyni. Nepaci sa mi ani to ze si v dome kde su jeho obyvatelia, ty vykradnse vsetko co tam maju a im to nevadi (ale to bolo aj v jednotke a popravde to nema ziadny dopad na hru, len mi to vadi co sa tyka vcitenia do hry). Nepaci sa mi ani to, ze ludia maju akoze kvazi denny ciklus, ale prakticky robia stale to iste. Niektore dvojice maju stale dokola ten isty rozhovor a to tak, ze 1000krat za sebou, kym nejde noc alebo nezacne prsat a neutekaju sa schovat pod strechu. Vadia mi aj nedomyslenosti typu v tretej chapter potrebujes urcite itemy ktore su len v prvej a druhej chapter a ty o tom nemas ako vediet, ak ich nemas mas smolu. Vadi mi aj pridanie hmotnosti, mohli to vyriesit uplne inak, alebo nechat tak ako bolo v jednotke. Aj novinka v podobe pitia potionov v meditacii mi pride ako uplne dementny napad. K vela veciam sa neda vyjadrit kvoli ich zabugovanosti.
Ale aj napriek tomu vsetkemu, je to absolutny masterpiece. Subojovy system bol sice pozmeneny a najskor som sa toho obaval, ale nakoniec je imo lepsi. Musis robit viac veci ako si robil v jednotke, nie len klikat jak postiho. Skill tree je.. no tazko povedat, pre niekoho asi lepsi, pre niekoho horsi. Mne sa zda ze takto je to lepsie, pretoze musis naozaj rozmyslat nad tym co si das, kedze si nemozes dat ani tretinu skillov (ak to berme tak, ze tie co si das si das na druhu uroven). Sice som chlap, ale to ako sa vyhrali so vsetkym oblecenim je proste neuveritelne. Vsetko oblecenie vyzera uzasne. Graficka stylizacia, jak HUD tak vsetkeho ostatne je imo velmi krasna na pohlad. To ze hra vyzera fenomenalne nemusim hovorit, bez diskusie najkrajsie RPG ake zatial bolo urobene. Soundtrack je uzasny. Pribeh je podstatne lepsi, su tam tri, da sa povedat hlavne linie, velmi vela politiky, dopady su take mocne ze na zaklade svojho rozhodnutia sa nedostanes do vsetkych lokacii (to je velice husta vec, nie kazdy si taketo nieco dovoli, uz len kvoli tomu ze stravyli vela hodin nad designovanim lokacie, vymyslanim questov atd a potom ju nedaju vsetkym hracom na obdiv, to je fakt mocne). Uz len kvoli tomuto na teba hra apeluje aby si si ju zahral minimalne este raz. S uplne opacnymi rozhodnutiami. Pripadne dalsi krat a pomiesat to. Pripadne dalsi krat na insane. Hlavne postavy su nadabovane skvele. Informacie o postavach, lokaciach, statoch, moboch, questoch, sa rozrastaju do takych rozmerov, ze clovek tuziaci po informaciach aby sa viac vzil do sveta (ja) bude v raji. Je tam vela epickych situacii, lokacie (aj ked ich nie je vela) su dost rozdielne, s inou atmosferou, podstatne vacsie ako v jednotke. Vyvoj hrdinu je naozaj viditelny a citelny. Ako po stranke skillov (a toho kolko toho vydrzis v suboji) tak aj po stranke equipovej. Obrovske mnozstvo mecov a moznosti ich upgradov, este vacsie mnzostvo armorov a moznosti ich upgradov. Nova minihra a pozmenenie tych starych (nie som fanusik konzolovych principov a ani quick time eventov, ale fist fighty som si uzil podstatne viac ako v jednotke, sice neboli narocne ale pozeralo sa na to pekne(jedine co mi vadilo bolo ze raz som mal 4krat za sebou tu istu animaciu), a arm wrestle je vyrieseny dost dobre, ak si nedas pozor prehras a inak, witcher je mutant s nadludskou silou cize velka sanca ze vyhra, cim silnejsi oponent, tym mensia ciarka na ktorej musis udrzat kurzor). Questy boli fajn, niektore boss fighty boli uzasne, krasne, monumentalne a epicke (znova, tu sa mi quick time eventy velmi pacili). A teda celkovo, hra je to uplne monumentalna. Vobec nelutujem kupu, aj ked je hra tak zabugovana jak je. Jednoznacne najlepsie RPG poslednych rokov, a mozno aj najlepsia hra poslednych rokov, minimalne jedna z top 10.
Ukazka toho ako to ma vyzerat, ked si neni tlaceny velkym vydavatelom a ked nieco robis s laskou.
+ Mozme sa tesit na vela obsahu zdarma a urcite to nebudu take traposiny ako dnesne bezne DLC, kup si super armor a zbran za 5 dolarov. Ale nove questy, mozno nove lokacie, nove postavy a nove informacie. -
Kde jsi to hnusné cosi kupoval ? Rapidshare ? :)
-
Samozrejme, protoze ti co to blahove predobjednali stacili ostatni varovat. Nastesti lide jeste maji mozek a kdyz neco ma podplacena hodnoceni 9/10 a vice, neznamena to, ze na to skoci.
-
Ale ono je to nejhosi RPG vsech dob ne proto, ze to neni jednicka, ale proto, ze je s r a c k a. To je to, co nekterym proste nedojde. Mne je fuk, ze to neni jednicka, ktera take nebyla nic moc, ale ze je odflaknute, graficky hnusne cosi.
-
"Poněkud přehnaná míra kritiky směrem k Dragon Age II..." Proboha hral jste to? Co je na te kritice prehnaneho? Ta "hra" je totalni odpad. Bral bych to od nejakeho zacinajiciho studia, ne od Bioware. A to, ze hlavni designer otevrene prizna, ze nakopirovali dungeony, aby to meli rychle za sebou, za to ho snad mame chvalit? Proberte se. Dragon Age II je fail nejvetsich rozmeru. A jestli se Bioware nevzmuze s ME3, v coz uprimne nedoufam, protoze jim evidentne porad nedochazi, ze tudy cesta nevede, postihen toto studio osud Westwoodu a dalsich, co se zaprodali EA.
-
Že tě to drome s nima baví.
Nenávist k DA2 ( Jinak se to bohužel nazvat nedá) nezměníš.Nemají čestinu, není to stejné jako DA1,dialogové okna jsou jak v ME,stále opakující se prostředí a samozdřejmě je to clickfest.
Jak přesně se dá udělat, ze hry která ma autoattack a ability s 30s cooldownem, clickfest nevím, ale musíme uznat, že legrační to docela je.
Těch chyb se dá najít dost i u Witchera.Na witchera se zkrátka neplive, protože tu má větší fanouškovskou základnu, a když by si někdo dovolil říct jedno špatné slovo na něj tak bude nemilosrdně pošlapán.Jako jsi byl drome ty :) -
Navíc jako člen překladu musím říct, že jako knihu bych si DAII užil víc -)
-
O tvojí mámě
-
Otázka je, jaký na tom mají podíl ti pitomci, co v diskusích a uživatelských recenzích roztrubují, že je to nejhorší rpg všech dob jenom proto, že není jako jednička. Z jakého to máš mimochodem zdroje?
-
Dobré *1*
-
Dvojka těžila hlavně z velkého počtu předprodejů. Potom prodeje strmě klesaly. U jedničky to bylo právě naopak. Absolutní čísla za duben nemám, ale když jsem naposledy koukal na křivky, byly to u dvojky zlomečky toho, co se prodalo první měsíc.
-
Tunel je to od začátku až do konce. Ke zbytku nemám žádné připomínky. Máš pravdu, ale mně to baví, lidi toho moc nerýpou, tak nemám moc důvodů se tím zabývat.
-
dvojka sa bohuzial predava lepsie. DAO sa za cely cas co je vonku predalo 3kk kusov. DA2 za ten cas co je vonku 2kk kusov. DA2 tu je kolko, 2 mesiace? ani tolko nie? DAO uz viac nez rok. smutne ale je to tak
-
Mno na zacatku prvnich par hodin to pry byl opravdu tunel jak vino, pak se to pry zlepsilo... k tem dalsim bodum nic nemas? Pak je to opravdu skoda... mno ale tak snad to nebude tak strasne...
-
Zajímavé je, že dvojka se prodává hůř než jednička. Kde asi udělali soudruzi z EA chybu?
-
A to teď mluvíš o Zaklínači nebo Dragon Age? *1*
-
Kdo tu mluví o příběhu.. ale co ten gameplay a žalostný konzolový level design (ikdyž přiznávám, třeba ME má design celkem obstojný, byť je také znát, že konzolový).
-
No ano jsou. I soustava tunelů může být krásná a rozsáhlá. :)