Přejít na výpis diskuzí
Mike Laidlaw děkuje, vysvětluje a neomlouvá se za Dragon Age II
27.5.2011 | Aleš Smutný
279 příspěvků
-
posledneho? to si si asi musel dat nejake zle skilly ked s nim mas problem alebo co.
ja som to hral na normale, ked som sa s nim stretol prvykrat tak to bolo utrpenie, ale ked na konci tak to bolo dost lahke.
ale inak, po dlhej dobe hra co bola nejaka vyzva. Na zaciatku som dostaval dost na hubu, aj ked nebolo to take hrozne ako som cakal podla reakcii niektorych ludi. Ale boli fighty ktore som musel opakovat niekolko krat. -
@Slipknot: Ja neviem co mam na tie tvoje inteligentne a zmysluplne reakcie reagovat... snad len styrmi slovami: "Ty si ale magor..."
-
Lavym rychlo a pravym silno :P
-
Neviem co si hral ale ja som tych bugov mal minimum. Ci uz pred patchom alebo po. A Mysterious Merchant a Troll Trouble som stiahol hned po instalacii 17.5.
Inak s inym s tebou suhlasim.
Witcher 2 je 7 pruhovy tunel. Za to krasny, zabavny, epicky a sokujuci, -
Diky za obsirne shrnuti, dava mi to nadeji, ze to neni tak strasny jak to lici kolega... :-)
-
Uplnej souhlas. Ja osobne mam navic dojem, ze nejvetsi problem vsech novejch BioWare her jsou v mluvenejch dialozich. Vazne dobre jim rozumi dost malo lidi a tim prichazej podle me o nejvetsi lakadlo tech her. No a logicky pokud nekdo nerozumi dialogu, tak je zmatenej z kolecka misto kompletnich vet a tim nam vznika narikani a prskani.
Schvalne, kolik z vas umi tak dobre anglicky aby si mohlo dat (mysleno skoro vzdy rozumet tomu co postavy rikaj ... ne matne tusit) hry jako je DA2 bez titulku?
PS: Deti ucte se jazyky. Rozsiruje to obzory, vydelava to penize a usnadnuje zivot. *1* *1* -
Dragon Age 2 byla první hra po dlooouhé době která mne omrzela už v demu. Velký kozy, spousta krve, divný systém... Jen jsem si řekl : "O bohové, co to je ?" a mazalo to z disku. A to jsem prosím jedničku dohrál asi 2x za sebou !
Zaklínač 2 je zase po dlouhé době nejtěžší hra jakou jsem hrál. Bossáci vám dají zabrat, a toho posledního ne a ne dát, potvoráka hnusnýho a to hraju na nejlehčí obtížnost. Ano, v Zaklínači 2 jsou kolové souboje a zabít bosse znamená asi tak dvacetiminutový boj, přičemž MEGApotvora vám (až na jednu vyjímku) ukazuje kdo je tady "šéf". -
Ja jsem si celkem pracne budoval build, ale v zakladu je muj Primal/Force mag a Merill, ktera je Pariah/Spirit s haldou HP. Kouzla pouzivam uplne vsechny, takze u sebe 10 a u merill 4+ a 2-3 aury. Jestli nekdo pouziva 3 kouzla na jednoho maga za pulkou hry, tak mrha potencialem. DA2 toho zrovna v tomhle ohledu umi o dost vic nez DA:O.
-
ja niesom jeden z tych hracov co sa snazia preletiet kazdu hru co najrychlejsie. mavam podstatne vacsie hracie casy nez vyvojari slubuju lebo vzdy musim ist vsade, prejst kazdy milimeter, rozpravat sa s kazdym, zobrat a urobit kazdy quest, otvorit kazdu truhlu. takze v tom to asi nebude
-
K DA:O
Suhlasim ze to nebolo harcore RPG ale skor rozumny kompromis, aby HC hracov nenudilo a casual hracov neodradilo. Nesuhlasim co sa tyka interakcie so spolubojovnikmi, DA:O som hral skutocne nikolko krat, 5 ci 6, a kazda hra cez poctivych 40 hodin a musim povedat ze mozno aj polovica z toho bola stravena v campe kde som sa rozpraval s NPCckami. Taktiez o equipe plati skor "kto hlada ten najde" ako "doniesli mi ho na striebornom podnose.
Odporucam ti zahrat si DA:O este raz (nemyslim to ako urazku, proste myslim ze za to ta hra stoji) a do konca, pripadne navstivit DAwiki a precitat si kde sa co skryva, ak nemas chut hladat to sam. Ja po pohlade spat, a triezvom hodnoteni HC RPG hraca ktory vyrastal na planescape torment a fallout 1,2 , myslim ze DA:O dokaze prijemne prekvapit ak si ochotny investovat trochu viac casu do hladania zabavy v inak priemernej hre. -
Tenhle článek jsem přelétnul jedním okem, první důvod jsou žvásty mike laidlawa a druhý žvásty toho co tento článek napsal. DA2 měla naprosto trapný a nerealistický příběh, DAO realistický příběh měla, se skutečnými temno středověkými problémy (pomineme-li fantasy faktor) opakování toho, že záchrana světa je neoriginální začiná být už ubohé. Jednalo se hlavně o záchranu fereldenu a řešení problému jednotlivých skupin v něm. Záchrana světa to jen dovršila. DA2 naopak mělo naprosto trapný, malinký příběh co by sám o sobě trval asi 3 hodiny, všechno ostatní byli debiilní side-questy. A intriky? lol člověk co nikdy nic nečetl by tohle intrikami možná nazvat mohl. Pro mne to bylo jen standardní fight dvou frakcí plus nějaké bláto navíc, to že si to říkalo intriky je dost vtipné. DAO je mega fail, nejdřív mě to hodně štvalo, protože jsem miloval origins a chtěl jsem pokračování, to jsem nedostal. Ale už je mi to fuk, na Bioware momentálně hodně kašlu, jsou jiné fantasy hry.
Hm, strašně špatně napsaná slohovka, neměl jsem chuť se kvůli DA2 a divnému článku namáhat. -
Oblivion - nakolko bol fajn, na Morrowind ani zdaleka nedovidi, a to nemozes popriet. Ale ajtak, pliest do diskusie o DA2 a Zaklinacovi Oblivion je odveci, je to ako porovnavat jablka so zirafami, film s rybnikom ci ohen s Plutom. Oblivion (a cela TES seria) je o hrani sa na svet, kde sa zabavas sam vlastnym pricinenim. Zaklinac a DA su "filmovo" spracovane koridorove buttonsmashery. To len to ze zaklinac je ovela zabavnejsi, pritazlivejsi, zivsi, krajsi a proste mnohonasobne lepsi... A smutne na tom je ze ani nieje tak dobry, to lne DA2 je take zle *1*
-
problem je ze ani DAO neni nijak uzasny, som dost prekvapeny ze teba ako HC RPG hraca to tak bavilo.
Pribeh stal za hovno, vyvoj postavy stal za hovno, postup v oblasti equipu bol priserny, vacsinu hry som mal sekerku zo zaciatku, potom som kupil inu sekerku ktora bola mala jak keby to bola cast priboru, lyzicka vydlicka nozik a sekerka. Companiony boli celkom zaujimavy, no moznosti interakcie s nimi boli hlboko nedostacujuce, ba priam az priserne. Questy boli dost nahovno. Jedine co bolo na DAO dobre bol kodex (ja milujem citat nejake informacie ohladne svetov v ktorych hram, o rasach, statoch, ludoch, epickych zbraniach, comkolvek) a soundtrack. Hra to nebola prsierna, ani zla, ale uz tam bolo vidiet ze Bioware nie je to co byvalo. Ja som tomu dal 7/10 a potom som si uveodomil ze to som dal aj risenu a ze risen ma uspokojil podstatne viac, tak bud musim zvysit risen na 8/10 (ale neviem ci si to zasluzi, RPG to bolo dobre ale tiez vela veci chybalo) alebo DAO 6/10.
Z casti je to urcite aj preto ako som sa na tu hru tesil, najskor som sa tesil na BG3, potom ked bolo zname ze to bude DAO tak som sa tesil na DAO. Cital som o tom vsetky clanky, web o DAO som poznal naspamat, vsetky videa som videl niekolko krat, viac ako dva roky to bola moja najocakavanejsia hra. Bola to prva collectors edition ktoru som si kupil. Hned som si kupil aj vsetky DLCcka, az potom som zistil co je to za dementne DLCcka. Este stastie ze tam bol bug ze ked si hral za dwarfa noblemana tak si pri konci uvodu prisiel o vsetok equip a teda som nehral s overpowered equipom od zaciatku.
Tu by som chcel vyjadrit aj smutok nad dnesnym trendom ohladne DLC. Pri vydani hry vam daju zadarmo jedno dve tri DLCcka, aby to vyzeralo tak ze mate naviac bonusovy obsah. Hned po vydani sa vydaju dalsie, za 5dolarov, a 90% DLCciek je len o posranom armore a weapone. Preto ked si kupite hru a samozrejme hned k tomu mate aj DLC obsah, tak na zaciatku mate overpowered equip a teda sa straca caro toho postupneho a tazke nahrabavania goldu aby ste si mohli kupit nabrusenejsie vydle a za 10 hodin zbrania uz mate prvy epickejsi kusok a potom mate mec ponasajuci sa na Dragnipur.
Tiez vidiet "skorumpovanost" Biowareu pri ME2. Ked si pozriete zoznam DLC na ME2 tak si musite povedat WTF? Sice su tam aj DLC ktore obsahuju nejake rozsirenie v podobe noveho questu a lokacie, ale vacsina z nich su armorya zbrane. A potom POSRANE NOVE SKINY PRE VASICH KOMPANIONOV NORMALNE ZA PENIAZE. WTF? ARE YOU SERIOUS? fakt ze cloveku zostava rozum stat.
Uzavriem to s tym ze DA2 som ani nehral. Sklamal som sa v jednotke, nehral som ani datadisk. Videl som kam sa Bioware ubera, co cakat ked sa spojili s EA. To ze chcu viac penazi je pochopitelne, to ze sa rozhodli uprednostnit causal hracov je polutovania hodne a to ze z DA2 urobili to co urobili je trestuhodne. Ked vydavali informacie ohladne DA2 a videa z neho, nic ine mi neostavalo len sa facepalmovat a krutit s hlavou. Ked som si zahral demo bolo mi zle. A ked mi kamarati povedali ze prvych 10 hodin je prisernych potom sa to zlepsi a dali by tomu tak 5-6/10 povedal som si ze nj, inak to uz dopadnut ani nemohlo. Bioware raz bolo top RPG studio, z ktoreho si ostatni vyvojari mohli brat priklad. Teraz otvaraju naruc casual lame hracom a svojim skalnym fanusikom sa otacaju chrbtom. Takto konci pribeh jedneho z poslednych mohikanov RPG. Bol otraveny peniazmi. Uz nam toho vela neostalo, CD Projekt RED a snad Obsidian. -
ty mas asi hodne velky komplex co? :) nazyvat casual hrace lemply?
-
Tak to se nedá nic dělat. Vypadá to že si ztracený případ. *9*
-
Musim konstatovat ze si vypichol hlavne flavy DA2 velmi presne:
OBMEDZENE (a to totalne) vyberanie equipu pre spolubojovnikov: DA1 znacne vedie, ovela viac rozlicnych ciest ktorymi sa vydat - moriggan tank s arcane warrior specom a brnenim s 40 percent resistami, na druhej strane nejaky uber cool potetovany dufus s +3 constitution trinketom :-/
TABULKY ktore ja osobne moc nehrotim, ale uznajte ze davat bodiky len do constitution a str/dex/int podla povolania kazdy level dva sem, jeden tam a dalsi level zas naopak, je dost dementny system, v DA1 dual weild warrior s 42 dexterity, 36 constitution a zvysok str, bola ovela vacsia vyzva na rozhodovanie kam kedy ktory bod dam aby mi to najviac vyhovovalo.
A este sam by som prihodil tretiu, UPLNU ABSENCIU FUNKCNEHO TAKTICKEHO BOJA - Skupina mobov, par rengovych a par melee, tank tauntuje, tankuje, drzi agro, healer healuje, magovia castia aoecka a roguny single target dps... V DA2 je to vsetko totalne zbytocne lebo 2/3 nepriatelov skacu z neba na vsetkych koncoch areny, mobovia umieraju tak rychlo (ano hral som to na insane) ze je zbytocne mat vobec full tanka v grupe a healer ma 30s cooldown na heal...
Bioware u mna s prichodom DA2 solidne kleslo, podobne ako Bethesda s Fallout 3 (dufam ze si opravia reputaciu v Skirime :) )
Moje 2 centy
Mojich 5 centov. -
No teda uprime zrovna ten simulator odecitani hitpointu sedi na DA2 ja vysity. Navic okoreneny neprateli rozprskavajimi se v gejzirech krve po zasahu jednim sipem a dvourucnimi meci evidentne vytvorenymi z kovu lehciho nez vzduch.
-
Ano, ale Witcher na ten tunel nepotrebuje jedno a to same prostredi porad dokola. A obtiznost? To je ten problem. Tzv. causal hraci nemaji ani tuseni, co je to obtiznost. Oni nechteji neceho dosahnout, oni chteji zmacknout cudlik, nejlepe povesty awesome cudlik, a hra ma za ne vsechno udelat sama. Diky bohu za firmy jako CD Projekt, co dela hry pro normalni lidi a ne pro lemply, kterym se koretne rika causal hraci.
-
Ale on to je fail. Staci se podivat na prodeje. A jak to souvisi s tim, ze ty nekoho jen tak oznacis za pirata? To je asi takova logika, jako kdybych ja rekl, ze jsi peniza na koupi DA2 ukradl...
-
Co je to 9/10 je poměrně subjektivní, 0/10 na druhou stranu je poměrně objektivní. Nula je prostě nefunkční hra, která nejde bez cheatů dohrát. Je to hra bez hratelnosti, prostě jenom simulátor odčítání hitpointů. Zkus si zahrát alespoň Shadow Harvest (3/10) ať máš nějaký referenční bod.