Přejít na výpis diskuzí
Mike Laidlaw děkuje, vysvětluje a neomlouvá se za Dragon Age II
27.5.2011 | Aleš Smutný
279 příspěvků
-
DA2 představovalo oproti jedničce výrazný rozdíl. Zpočátku jsem si těžce zvykal na nový systém hraní (příběhu), ale když jsem si zvykl, zjistil jsem, že se mi dostalo do rukou něco opravdu vyjímečného...opakující dungeony, vlny nepřátel odnikud a sem tam nějaké nedodělávky mě sice iritovaly, ale celkově jsem rád za změnu v žánru, který se pomalu ale jistě obracel v pr*el. DA2 je dobrá hra...
-
j kritizovat umi kazdej!! DA2 je jedno z nejlepsich RPG co sem kdy hral, hned po Mass Effectu 2 a to sem prehral vsechny co snad kdy vysli.. BioWare vi jak na to...Nevidim duvod shazovat druhy dil DA mate byt radi ze vubec neco vyslo...btw prvni dil taky nebyl dokonalej a ve 2 jsou nektery veci mnohem lip propracovany...
-
Presne tak, s timhle komentarem jste v clanku strelili uplne vedle. Navic v jednicce kdyz na me sla banda lidi (nezalezelo na poctu), tak jsem prepnul na souboj se skupinou a vymlatil je na par kliknuti. Ve dvojce se musim sakra snazit aby Geralt prezil.
-
On ale myslí první díl a ten má soubojový systém podobný jako DA2.
-
DA2 som dohral a je to dobrá hra, hodnotím 6-7/10, ale určite to nieje pokračovanie DA1, ale skôr taký SPIN-OFF. Čiže známi svet, len nové miesto deja, nové postavy, pričom sa na chvíľku objavia aj staré známe tváre. Hra dokáže zabaviť, ale má skrátka veľa nedostatkov, ktoré bijú do očí a hrateľnosť úspešne zhadzujú, veľká väčšina už bola spomenutá v diskusii. Okrem spomínaných ma štvala absencia logiky v deji, hlúpe dialógy, spoločný výsledok pre rôzne rozhodnutia, zle nastavená obtiažnosť, kde na NORMAL ste sa do väčšiny bojov nemuseli ani nijako zapájať, len ste nastavili postavám taktiky a nepriateľov pobili sami. Na HARD na vás zase útočili napr. roguny, ktoré mali 50x viac života ako váš tank a vášho mága zabili na jednu ranu. Hru som na harde dohral, ale boje boli skrátka zbytočne frustrujúce.
Keď tu už porovnávame zo Zaklínačom 2, tak ten má síce stovky bugov, plno užívateľsky nie práve príjemných riešení a nedostatky v interface hry, ale ja som sa pri ňom aj napriek tomu kráľovsky bavil a nedostatky som prehliadal. Za mňa 9/10. -
Me se nahodou DA2 libilo. Jenom me tam stvalo opakujici se lokace a nelokalizace cestiny *1*
-
Jasně, hlavně že Dooma a Heretica hrála intelektuální elita *7*
Souhlasím s tím, že kvůli rozšíření rpgéček mezi masy došlo k jistým ústupkům a náročnější hráči tak holt musí snášet kvanta každoročně vycházejících prasáren.
Jenže když odhlédnu od casual hráčů, tak vysokoškoláků, kteří hledají sofistikovanost a výzvu je stále stejně jako kdysi. A i oni si můžou najít hry, které by se vedle starých klasik nemuseli schovávat do kouta. F:NW je velice povedená a chytrá hra, původní i nový Zaklínač jsou taky perfektní hry. Nejnovější Drakensang nabízí taktéž slušnou výzvu.
Takže pán nade mnou neudělal nic jiného, než že si vzal o poznání mainstreamovější hru, začal na ní plivat a podle ní posuzovat celou scénu a hlavně mladé hráče. To rozhodně neukazuje na to, že by byl v mládí inteligentní vysokoškolák a ostatně ani ty ne, pokud s těmito bludy souhlasíš. Kdybych chtěl, opřu se třeba do Daikatany a udělám ze všech veteránů trotly...
Takže ano, hráčů přibývá. Ale oni ať si hrají CoD a podobně. Pro nás ostatní stále vycházejí - i když jen sem tam - skvělé tituly, které jsou kvalitní a naše iq rozhodně není nižší než bylo u dřívějších hráčů. -
*1* Gratuluju, právě jsi zazdil bojový systém většiny kvalitních rpgéček...
-
Ty jsi tu jeste porad? Od sameho zacatku jsou tu tve prispevky. To uz je nejaka zavislost,ne? Kdo cist umi,uz tvuj nazor zna. Netreba se opakovat.
-
@Slipknot: Ja ti samozrejme tvoj nazor neberem. Mna DA2 bavilo prvych par hodin ale kazdou dalsou minutou ma to bavilo menej.
Tiez nesuhlasim s "hysterickymi" hodnoteniami niektorych tuto v diskusii... hra ako taka si podla mna zasluzi 6.5/10... urcite nie viac... mozno keby to bolo nove studio tak by sme mohli tolerovat niektore tie preslapy ale BioWare hodil latku s DA:O dost vysoko (prosim nedavajte tu BG a NWN serie - to je uz "klasika"... aj ked vynikajuca)...
Ani sa tu nepustim porovnavat suboje z DA2 a Zaklinaca 2... ono nieco onznacit za klikfest sa da vsetko... Crysis je klikfest... Bulletstorm je klikfest... Need for Speed je buttonfest... a tak dalej. Aj ked musim povedat ze Zaklinac 2 ma urcite lepsi pribeh ako DA2 a to ani neobsahuje to Laidlawom casto ospevovane "zachana sveta nie je in".
V kazdom pripade mi ale pride ze tento "navrat" Laidlawa na forum je uplne pokrytecke voci fanusikom DA:O nakolko tym hovori: "Pre nas je to pokrok, predali sme toho viac, tak si trhnite nohou."
Za toho magora za ospravedlnujem... bolo to dost neskoro v noci a bol som po skuske :P -
Mno... ciste teoreticky je to asi pravda. Ne sice tak jak to mysli puvodni autor prispevku, ale hry kdysi hrala uzka skupina lidi, hojne zaplnena vysokoskolskymi studenty a typy oznacovanymi sice dnes uz ne uplne presne slevem "nerd". Specialne fantasy rpg hrali vetsinou lide, kteri taky cetli knihy atd atd. Globalni skupina hracu her se dneska zmnohonasobila a jeji masove rozsireni mezi sirokou verejnost ma zajiste i vedlejsi efekt snizeni prumerneho IQ hracu... :-)
-
Heh tak porovnavat bojovy system DA a Zaklinace je celkem mimo... u jednoho kliknes na cil, panacek k cili dojde a sam ho ubije k smrti... u druheho delas kazdy krok a vedes kazdou ranu mecem... Bojove systemy se opravdu neporovnavaji stylem pocet kliku za sekundu a cim vic tim hur... :-))))
-
my dva se na definici RPG asi shodneme ::palec hore
-
Thumbs Up
-
Já bych tobě napsal to samý *3*
-
Když nedokážeš říct něco aspoň trochu rozumného, tak raději mlč :) jen se ztrapňuješ...
-
Jojo - na sefovani zbroje partaku, na to jen tak nekdo nema mozkovou kapacitu, ze? Asi patris mezi elitu : D
Ty budes jeden z tech, jejichz jediny "plus" je vek pres dvacet, a znalost starsich klasik, ze?
A co to z tebe prosimte dela? Nemeni to nic na tom, ze jsi ocividne konzervativni, popletenej hater.
Tady mas teda trochu zivin od Crooka -
Můžeš tu laskavě přestat pořád brečet. Už je mi z toho tvého rádoby intelektuálního průjmu tady všude okolo špatně. Autor nám tu jen přelouskal vyjádření designéra z Bioware. Jestli sem patří postřeh, že četná zjednodušení (a to nejen soubojové systému) z Witchera 2 nikomu nevadí, to netuším, ale je to myslím trefná poznámka k našemu zamyšlení a hlavně nechápu proč to tu řešíš.
Tohle není zpravodajská relace CNN ale jen herní web.
Tak tu laskavě přestaň dělat chytráka a přeborníka na literární žánry.
Tyhle veřejný onanisty vážně miluju..... -
Bohužel se všem skupinám hráčů zavděčit opravdu nejde, a už vůbec ne "dědkařům" kteří pomalu tvrdí, že třetí rozměr zabil herní průmysl. Mě osobně se DA2 líbilo, příběh byl výborný, dialogy chytře napsané, a vzhledem k tomu, že jsem nikdy nebyl žádný stratég tak mi taktické boje vůbec nechyběly. Jediná věc co mi vadila bylo opakování lokací, ale dokázal jsem se přes to přenést, aniž bych si zkazil zážitek ze hry.
Když bych měl srovnávat se Zaklínačem (myslím díl první, s druhým jsem zatím neměl tu čest a doufám v PS3 verzi) tak je DA2 podle mého názoru lepší RPG. Pokud někdo tvrdí, že jsou v DA2 souboje pouze o klikání, co potom Zaklínač? Tam je to na zlikvidování myši. Nemluvě o tom že inventář který měl Zaklínač byl tím nejhorším, se kterým jsem se kdy setkal (a že už hraju nějaký pátek). Tím ale nechci říct, že by byl špatnou hrou, zkrátka vše má svá pro a proti.
Tím se chci dostat k tomu, že Bioware rozhodně neodvedli špatnou práci, akorát udělali trochu jinou hru a je tedy opravdu zbytečné se za něco omlouvat. -
*1* *1* Tak ty si vážně komik. Že jsem nehrál klasiky jsi usoudil z čeho prosím tě? Že mi přijde trapný tvůj argument o grafice a zbrojích společníků? Jenže on je trapný, protože o tom rpgéčka prostě nejsou, a pokud ano, tak nejde o stěžejní body. Když narveš postavě zbroj, tak seš jako megahardcore jo? Ahhaa. A není to spíš o příběhu, o rozvětvenosti hráčských rozhodnutí, o promakanosti questů, frakcí, světového pozadí o designu světa (řečnická otázka - ano je)??
Já ti tady necpu, že DA2 je super počin. Sám si to rozhodně nemyslím, protože za sebou mám BG1,2 i s datadiskama, ICWD 1,2, PT, NWN 1,2, KOTOR 1,2, všechny Fallouty a tak dále... Já jen tvrdím, že výpovědní hodnota tvého příspěvku je nulová. Dozvěděl jsem se od tebe, že jsi ultra hardcore rpg hráč a že DA2 je blbost, protože má ošklivou grafiku, nemůžeš spolubojovníkům měnit zbroje a nevyvíjelo se 20 let (všechny tři argumenty jsou mimo...)