Přejít na výpis diskuzí
Mnohojazyčný Cyberpunk 2077 s překládacími implantáty?
1.3.2013 | Adam Homola
160 příspěvků
-
Zajímavá možnost ale souhlasím, že se do té doby nehodí. Moderní doba kde je problém něco přeložit?!
To již dnes to je strašně lehké. Bylo to pořádná hovadina a zbytečně vynaložené prachy navíc. -
zni to zajimave, ale bude to prinejmensim velmi pracne- kdyz si vezmu ze hru budou vydat ve vic jazycich uz normalne a jeste jestli budou chtit pouzit ten napad s ruznou kvalitou prekladu.. a hlavne ja sice anglictinu zvladnu tak nejak- ale nebyl bych zrovna happy kdyby mit to jeste stezovali min kvalitnim prekladem
-
me to zas tak genialni neprijde, lide co mluvi plynne 6 jazyky budou ochuzeni o herni zažitek
-
-
Těch bude určitě ve společnosti obrovské množství.... *15*
-
Ano těch pár stovek lidí, co u nás má takové perfektní znalosti 6 jazyků budou skutečně ochuzeni......Trolí princátko, snaž se víc....
-
-
Tohle by bylo fajn pokud by byla hra vyšla jen v jedné jazykové verzi, třeba v ANJ. Hlavní postava by uměla ANJ a na vše ostatní by kupovala implantáty.
Ale v španělské mutaci hry budou všechny hl postavy mluvit španělsky, ale v rámci hry to bude jakoby ANJ a když potkáte španěla tak se vám najednou nebudou zobrazovat titulky, protože vaše postava mu nerozumí ? -
-
nebudou různé jazykové verze půjde nastavit pouze do jakého jazyka to implantát přepíše
-
-
Znie to zaujmavo a aj ked cdprojekt v 99% pripadov podporujem tak toto by som v hre asi nechcel,dokazem sa zmierit s tym,ze vzhladom na to ako si vytvorim postavu resp. ako ju budem hrat mi budu niektore veci nedostupne (nepreskocim stenu lebo nemam implantaty na skakanie) ale nerad by som bol aby mi nedostupny lore.
-
bude to kravina. Toho sem si jist
-
-
Neboj se určitě určitě to bude lepší než cod, no vlastně každá hra je lepší než cod.
-
-
To by bolo perfektne! Ale asi vacsina cudzojazycnych postav nebude hovorit Nemecky, to je jedina rec, na ktorej by som bol (este trochu) ako tak schopny usetrit :) (mimo ang samozrejme)
-
Principiálně mi to přijde těžce o ničem. Tohle není věc, ze který lze nějak komplexně těžit/rozvíjet ji. Tohle je prostě vopruz, kterej mě požene k obchodníkovi kupovat další krámy navíc... Navíc to ničí role-play; co když chci hrát za postavu, která mluví šesti jazyky?? Když to neumí hráč, tak to nemůže umět ani postava? To je jak kdyby mě někdo nutil, abych uměl ve skutečnosti máchat mečem, chci-li hrát za fightera v nějakým fantasy RPG, případně abych měl nastudovanou jadernou fyziku, chci-li hrát např. za vědce. Přijde mi to jako bizarní a drahá kravina...
-
-
No nemusia kaziť príbeh však nikde som nevidel napísané to že napr. to pridajú do hlavného príbehu aby si nerozumel nič...
-
Proč by to ničilo role-play? Podobně jak píše kolega nade mnou, pokud budeš chtít mít postavu, která bude mluvit šesti jazyky, tak ji to prostě naučíš příslušným skillem/implantátem. je pak jedno, jestli ty jako hráč tím jazykem umíš mluvit (kromě toho, že pokud např. umíš německy, tak máš výhodu a nebudeš muset kupovat implantáty na němčinu).
-
tak třeba tam bude při vytvoření postavy Lingvista čily budeš moct umět všech 6 jazyku ale budeš prostě slabší v boji
-
Tak to pak já chcu ve wow roleplayovat mága co posiloval a tak může nosit plátovou zbroj, také umí perfektně zacházet s mečem a štítem, a navíc jeho otec byl kněz, takže může i healovat. Umí taky všemi jazyky ve hře (tzn může mluvit druhou frakcí).
Jo a jako dědictví zdědil kompletní Tx (za x doplň aktuálně nevětší Tier) a Frostmourne.
Nemůžeš RP postavu, která ve hře nelze vytvořit... -
-
Ve WoW roleplayovat nelze, jde o hru na hony vzdálenou čistokrevných rpgéčkům. Je to archetypální (tank X DPS x heal) hack'n'slash, které neobsahuje vůbec žádné interaktivní prvky (volby v situacích/rozhovorech), takže nevím, proč ho taháš do debaty o roleplayingu.
Baldur's Gate mi umožňuje hrát za cokoliv chci, v rámci pravidel daného univerza. Investováním do určitých atributů a kombinování určitých povolání, si můžu vytvořit jakoukoliv postavu. Dokonce i v rámci jednoho povolání můžu experimentovat - řeknu si: chci být vzdělaný bojovník => investuju hodně do inteligence a lore. -
-
Já už si to BG asi špatně pamatuju, mně přišlo, že si tam kromě kouzel a sem tam bodu do zbraní nemůžu volit skoro nic.
-
Ujišťuju tě, že ve WoW roleplayovat jde. Dvě třetiny svý WoWkařský "kariéry" jsem strávil na RP serveru *3*
-
-
Ne, nelze. Tedy ne v tom slova smyslu, o kterém mluvím. Jsi svázán svým povoláním a tím, že ten svět je absolutně neinteraktivní. Že se vás tam sejde 200 lidí a vytváříte si vlastní roleplaying nemá nic společného s hrou samotnou (kromě toho, že vám to jakožto mmo umožňuje) - to je iniciativa vás jako lidí. A i přesto je velmi omezen; až dobijete Stormwind a on se začne transformovat, začnou se tam generovat vaše NPC, celý svět to začne reflektovat a alianční NPC začnou lanařit alianční hráče, aby získali Stormwind zpět, případně aby se někde založilo nové město, pak budeš mít pravdu. Do té doby jste jen parta lidí, která si hraje vlastní písničku v absolutně statickém a lineárním světě *3* ...
-
-
To pleteš jabka s hruškama... Toto nelze v MMO udělat. A navíc v BG taky nemůžeš všecko.
Jediné RPG ve kterém toto jde je ADnD...
-
-
-
"v rámci pravidel daného univerza" !!!
Pravidlo tohoto univerza jest: "Chceš umět jazyk? Kup si implantát"
Nikdy si nemůžeš na RPčkovat co chceš, musíš se řídit tím co hra dovolí. Taky si v Baldurs Gate nemohl být superman, co stříli z očí lasery.
Navíc PROČ, proboha PROČ!?!?!? by se ta postava učila jazyk, když si stačí koupit implantát a dosáhneš stejného výsledku. -
-
Totální ti uchází pointa toho, o čem mluvím. Pokouším se to vysvětlit nad tebou v reakci na sk...
-
-
existujou i RP wow servery myslim a RP je stejne spis o komunikaci nez o naklikanych atributech a i v tak ,,osekane,, hre jako je wowko muze existovat super RP...napr. takovy elfsky bard, sexualne zatizeny na trpaslice...pche RP jako vino
-
-
-
v malo hrach zacinas jako mistr boje s mecem...naopak jsi nemehlo, ktere trenuje na krysach. Takze pokud chces to svoje RP brat takhle do detailu a chces umet 6 jazyku, tak by se to ta postava musela ve hre naucit a treba tam bude nejaky skill, ktery kdyz si vezmes tak ti to odemkne treba znalost dalsiho jazyka navic.
-
-
"v malo hrach zacinas jako mistr boje s mecem...naopak jsi nemehlo, ktere trenuje na krysach." - V málo? Mně přijde, že ve většině. Že ze začátku bojuješ s low-level potvorami z tebe dělá nemehlo z meta-hlediska tebe jako hráče, ale rozhodně ne z hlediska virtuálního světa. Virtuální svět většinou nereflektuje, jestli zabíjíš bandity na 5., nebo 20 levelu - jsi prostě hrdina, který zabíjí bandity a jehož svět reflektuje podle vybraných skillů a to opět bez ohledu na úroveň. Např. když přijdeš do low-level města, v němž k úspěšnému přesvědčení potřebuješ 1 bod ve skillu přesvědčování, zatímco v high-level oblasti potřebuješ 5 bodů, reflektuje to někdo?? Ne, všichni na tebe reagují jako na diplomata - tam i tam. Pokud začnu hru jako bojovník, od začátku hraju za hrdinu ohánějícího se s mečem a svět mě tak reflektuje, jelikož svět je z hlediska jeho vlastní reality statický. Z pohledu mechanik je Lord X na 20. levelu, takže nedává smysl, proč si najímá tebe na 2. levelu, aby jsi ochránil jeho město od banditů, kteří jsou také na 2. levelu. Vždyť by je všechny posekal sám! Jenže svět tohle nereflektuje z hlediska mechanik, jeden člověk neposeká celou armádu najednou => vnitřní logika světa neplyne z mechanických pravidel hry... Vyjmenuj mi onu většinu her, kde okolní svět reflektuje vývoj tvých skillů z hlediska role-playe (ne tvého postavení, to je něco jiného).
Mícháš spolu dvě nesouvisející věci dohromady: schopnosti postavy a schopnosti hráče. Pokud tam bude skill na jazyky, tak je to sice okamžitě jiná káva, ale idea s implantátem mě prostě kazí role-play. Ale to není ten zádrhel, se kterým mám problém - není to RPG mechanika, která podporuje role-play, ale mechanika orientující se primárně na hráče. Pokud umím v reálu šermovat, ale hraju za mága, je mi ono šermování k ničemu, a tak to má podle mě být, bavíme-li se o role-playi. Jsem-li dobrý diplomat, ale ve hře jsem do něj neinvestoval jediný bod, pak mi je prostě k ničemu. A zase, tak to má být - hraješ za virtuální postavu, ne za sebe, neprofituješ z hlediska role-playe z toho, že umíš jadernou fyziku... Zvýhodňovat herní postavu v !RPG! hře kvůli tomu, že já jako Viktor umím mluvit německy, je totální zhovadilost a za tím si stojím. Když chci hrát za chlápka, co neumí cizí jazyky, tak si mám já jako hráč zacpávat uši/ignorovat to?? -
-
Já furt nechápu co ti na tom vadí... Stejnak umíš max anglicky, popřípadě trošku ještě druhý jazyk. Angličtina bude nejspíš základní jazyk a ten druhej neumíš natolik, aby ses ve hře chytal.
A reálné skilly jsou ve hře potřeba. Když neumíš číst, tvoje postava taky ne, když neumíš počítat tvoje postava taky ne atd... -
Já furt nechápu co ti na tom vadí... Stejnak umíš max anglicky, popřípadě trošku ještě druhý jazyk. Angličtina bude nejspíš základní jazyk a ten druhej neumíš natolik, aby ses ve hře chytal.
A reálné skilly jsou ve hře potřeba. Když neumíš číst, tvoje postava taky ne, když neumíš počítat tvoje postava taky ne atd... -
-
Takže srovnáváš základní gramotnost se znalostí několika cizích jazyků na vysoké úrovni?
-
-
-
-
-
tak na toto se moc tesim, ale spise by se mi to libilo treba v mass effectu :-) preci jen v roce 2077 se nejspise s anglictinou domluvite uplne vsude a tak si moc nedovedu predstavit, jak autori chteji hracum podat, ze se s jazykem se kterym se dnes domluvite skoro vsude, to v budoucnu moc nepujde...
-
Těžko si dovedu představit, proč by si někdo kvůli překladu nějakého jazyka pořizoval implantát. A ještě ke všemu na každý jazyk jiný. Podle mě v budoucnosti nějaký čip v sobě mít budeme, ale jeden a univerzální. A na tom poběží software za pár librodolarů, který bude umět všechny známé jazyky, včetně velštiny ;). Stejně tak představa, že v té době bude existovat nějaký "horší" překladač, je spíš úsměvná. Pokud za "horší" nebudeme označovat soft, který neumí překládat Shakespearovy sonety jako prof. Hilský.
-
-
Tak bude to prostě pomalejší hardware, například starší generace. Nebo třeba bude mít pomalejší napojení atd...
A možná je vydává apple, takže žádné SW updaty, ale pěkně si kup novej model. -
-
Nevim, nemyslim si, že v tý době i ten nejpomalejší hardware nebude umět podobné věci s prstem v nose. Stejně tak rychlost připojení, ať už jsi myslel do internetu nebo lokálně, podle mě absolutně nebude problém.
-
Překladač Home/Professional/Ultimate edition.
-
-
Truedat, čím víc se nad tím zamýšlím, tím absurdnější mi celej tenhle "geniální" nápad připadá. A to snad ze všech hledisek.
-
-
No nevím, podívej se jaké paskvily produkuje dnešní strojový překlad, nemluvě o tom že překládat jakoukoliv derivaci daného jazyka je skoro nemožné.
Když k tomu přidám fakt, kolik se toho může ztratit v překladu i když ho dělá zkušený překladatel a jak je složité přeložit různé zvláštnosti jednotlivých jazyků...
Myslím že to kapku podceňujete pánové. -
-
Co podceňujeme? Překladač ve sci-fi hře, kde běhají lidé s plně funkčními protézami? 1) Přijde mi to jako slabej odvar čehokoliv, co tam na nás čeká 2) Je to přece jejich nápad. *4*
My se jen bavíme o tom, že vzhledem k tomu, že elektronický slovníky mají dnes symbolickou cenu, google překladač je zadarmo a celkově téma překládání není "big deal", co se týče ceny a dostupnosti, tak působí nevěrohodně, či až směšně, že hráč bude muset v roce 2077 pořizovat "tajemnej" a podle všeho drahej/těžce dostupnej překladač, kterej přitom bude mít každá máma od rodiny naprosto běžně, asi jako má dnes každej druhej smartphone... V Mass Effectu je kdesi v kodexu zmínka, že překladač jazyků má naprosto každej, tudíž jde zhruba o stejnou "raritu", jako v případě hodinek...
Jestli se ptáš, jak jsem přišel na to, že bude překladač drahej/těžce dostupnej, usuzuju na to na základě celé zprávy od CDP. Přece nedává smysl, aby se a) investovalo do voiceoveru b) přizpůsobovala tomu celá hra (speciální implantát, nemožnost zapnout v options titulky automaticky...) c) celkově se kvůli tomu dělalo velký halo, načež bychom se v samotné hře dozvěděli, že to je vlastně naprosto běžnej implantát dostupnej už od začátku za pakatel...
Celej tenhle "geniální" hurá efekt nedává smysl. -
-
Nechci vám do toho moc kecat, ale na takovýhle dohadování nemáme nikdo dost informací. Já si myslím, že titulky úplně zakázaný nebudou. Pro nativní jazyk (pravděpodobně angličtina) budou normálně dostupné a pro ostatní si titulky budeme dokupovat. Dost pochybuji, že s každým implantátem se jazyk postavy prostě přepne na angličtinu.
Nic převratného bych v tom taky nehledal, ale přijde mi jako zajímavý nápad. Mít možnost slyšet hromadu různých jazyků a možná některé jazyky které umím efektivně použít. Jen na tu implementaci do questovacího systému jsem hodně zvědavý. -
Smysl to dava v pripade vylouceni emzacky komunity. Bylo nekde receno (originalni deskova hra?), ze jde jen a pouze o pozemsky svet?
A i kdyby, mikro cip implantat by asi nebyl uplne "big unreal deal" ne? Beztak sofistikovanej real time prekladac dnes neni k dispozici, nebo snad je? -
Tvl, ty si asi těžce retardovaný, nebo já fakt nevím...
1. Mass Effect je Mass Effect, a toto je úplně jiné univerzum. To že tam se cestuje vesmírem neznamená že tady to půjde taky. Neplést jabka s hruškama...
2. Kdo říká že nepůjdou zapnout titulky? Však máš možnost poslouchat bez implantátu a k tomu se moho titluky hodit, navíc je to dobré pro neslyšící.
3. JE TO IMPLANTÁT!!! Chápeš? Kam se asi implantát, který překládá mluvené slovo bude dávat? Žeby DO HLAVY? Nemůžeš to brát jako nějakej SW úaskvil od googlu. Musí to být kvalitní sofistikovaný produkt, protože musí být malý, výkonný, neporuchový (dal by sis do hlavy něco co se může poškodit?) a hlavně s velkou výdrží baterie. Vývoj něco stojí, výroba něco stojí a hlavně operace, která ti ten implantát vloží do hlavy taky něco stojí.
To, že jsou ve hře umělé protézy nic neznamená. Taky je nemá každý Stejně jako implantáty, proto musí být i nějaké starší kousky z černého trhu, které jsou levnější, víc poruchové a nestíhají tak dobře překládat Real-Time.
Trošku fantazie do toho musíš zapojit. -
-
je to scifi... navic SW bys musel furt drzet v ruce nkou kravinu
-
"Kdo říká že nepůjdou zapnout titulky?" - článek... *3*
Mně teda přijde mobilní "SW forma googlu" mnohem sofistikovanější (rozuměj věrohodnější) než mambo jambo čipy v mozku, ale proti gustu... Nechme to být.
-
-
-
-
-
no tak 1 implantát + X pluginů
-
-
budes ako Google Chrome... LoL *3* *2* *15*
-
Hm, ale za pár šupů s dostupností rovnající se adobe...
-
-