Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • USER47
    Nemyslím. Aspoň v předchozích verzích nic takovýho nebylo a celkově se to nezdá jako něco, čím by se ten tým zabejval.
  • Asi takovej vliv, jako třeba REGION LOCKY her a dlc od Bethesdy na Steamu! Hovoříme zde o digitální distribuci ach můj bože...

Máš Steam jak dlouho, kolik sis tam aktivoval her, kolik sis jich koupil a od koho. Všiml sis vůbec, že tam nějaké hry koupit nejdou a jinde jo? Že v jiných regionech mají úplně jiné ceny i když se tam platí stejnou měnou nemluvě o velkých rozdílech mezi EU x US x RUS trhem? Vidíš snad do právních vztahů Obsidianu x Bethesdy x Bioware x Lucas Arts?

Opět připomínám.. hovoříme zde o DIGITÁLNÍ distribuci.
  • a je v te modifikaci i moznost widescreen rozliseni ?
  • USER47
    Uživatel Steamu jsem. Nicméně nech mě něco ti vysvětlit.

1) Obsidian dělá hry na zakázku pro různý vydavatele.

2) Od Lucas Arts dostal zakázku na Kotor 2, nějaký prachy a jedenáctiměcíční deadline. Udělal Kotor 2, asi dva patche a tím to pro něj haslo. Plný práva na vydání a distribuci měl a pořád má Lucas Arts

3) Obsidian později začal dělat hry na zakázku pro Zenimax, s naprosto stejným schématem. Dostanou prachy, udělaj hru, s trochu štěstí dostanou prémie a nazdar.

Jakým záhadným mechanismem by se vůbec Zenimax/Bethesda mohl podílet na rozhodování o distribuci Kotorů boha jeho?
  • ty asi nebudeš uživatel Steamu že?
  • USER47
    Co si mám domýšlet? Bethesda má na distribuci Kotorů asi takovej vliv jako AAA Auto Praha.
  • A jsme zas u těch právních vztahů že? Vůbec Bethesda dělá problémy s region locky, takže si ten zbytek laskavě domysli...
  • Nebudu rýpat, ale když tak né Steam, ale Valve.
    Jinak to je nesmysl. Poptávka po Kotorech II na Steamu rozhodně je, stačí si to namačkat do googlu, kolik dotazů a žádostí je.. Určitě není problém v nějakých spekulacích ohledně příběhu prvních dvou Kotorů a toho MMO. Ostatně to neni ani třetí díl, takže s tím má maximálně tak společný kus názvu na krabici.
  • USER47
    Bethesda s tím nemá společnýho už vůbec nic. Lucas Arts si můžou vydat Kotor 2 jak chtěj, kde chtěj a kdy chtěj. Obsidian ani Bethesda na to nemaj vůbec žádnej vliv.

(koneckonců krabicový edice Lucas normálně vydává, jen do těch digitálních se jim nechce)
  • update: Pravděpodobně je problém v tomto vztahu:
    Obsidian + Bethesda (např Fallout NV).. dříve se asi víc kamarádíčkovali s Lucasama, ale teď to pravděpodobně mezi nima skřípe. Bethesda nemůže vydávat hru od Obsidianu (KOTOR 2), na kterou má vydavatelská práva Lucas Arts, i když dříve Obsidiani pro LA makali.

takže asi tak
  • USER47
    Práva na obě hry vlastní společnej vydavatel - LucasArts, takže s tímhle problém rozhodně nebude.

Někde jsem četl jakousi spekulaci, že Lucas se Kotor 2 snaží trochu upozadit, protože některý věci jsou tam nekonzistentní s příběhem TOR. Ovšem vzhledem k tomu, že nedávno udělali krabicovou reedici, tak to asi taky nebude pravda.

Možná se do toho nechce Steamu kvůli těm technickejm problémům, kterejch je neomodovanej K2 plnej.
  • Tak KotOR II na Steamu není z prostého důvodu. Hru dělali Obsidiani. První díl Bioware. To celý je pod střechou Lucas Arts. Lze si domyslet něco o právech

Kdysi jsem o tom četl článek (nevím už kde přesně, pravděpodobně na Steam foru), který vysvětloval tuhle otázku. Zatím to nevypadá moc nadějně. Škoda!
  • Spades
    Ježiši kriste... Máš koupenou originálku? Jestli ano, a nejede ti, tak šup na piratebay a stáhni si to... vůbec nevím, v čem vidíš problém...

(Ostatně tež nechápu, proč steam nesnese vypalku L4F2 na LAN, když origo mám koupené...)
  • A hlavne netreba prestavat. Ako povedala lektorka, to je dozivotne. *15*
  • Bude. Původní čeština k původní hře neobsahuje překlad nevyužitého obsahu, jenž je pro tyto mody naprosto nezbytný. Existuje sice i verze, kde tento překlad dodělaný je, jenže bohužel tato verze je pouze optimalizovaná pro konkurenční restoration mod od Týmu Gizka, který dodělán nebyl. Tvůrce češtiny Mady se navíc vyjádřil, že další verze už dělat nebude a ani nemůže. Nicméně naštěstí svolil, k volné editaci existujících češtin. Takže jen záleží na tom, jestli by se našel někdo pilný, kdo by současnou verzi češtiny byl ochotný a schopný optimalizovat pro tento mod. Hlásí se někdo? *1*
  • Ja som sa naucil anglictinu az po vyske. Fakt neni nad to si zahrat orginal hru, pozret orginal film a pod. S tym jazykom sa da najst kopec kazdodenno uzitocnych informacii. Za try roky kurzov som sa naucil viac ako kadejaky maturant, ktory sa to ucil aj na zakladke. Ked clovek ma chut zacat sam, tak to potom ide ovela lepsie ako v skole. Tam je to na houby, poznam podla mojej nemciny po osmych rokoch ucenia. *1*
  • čo je to za tupca vyhodte ho odtialto, na liečenie s ním
  • USER47
    Obávám se, že KoTOR 2 se digitálně neprodává vůbec nikde...V krabici ho samozřejmě sehnat půjde.
  • Někdo zkušenosti jestli se to nebude nějak tlouct s češtinou k původní verzi hry?
  • USER47
    Píšeš kraviny. Dvojka je naopak v mnoha věcech mnohem dál než jednička. Jednička je klasickej Star Wars popcorn, dvojka působí spíš jako SW adaptace Planescape: Torment.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit