Přejít na výpis diskuzí
Molyneux: "Už mě ty zas*ané ovladače nudí."
9.3.2012 | Adam Homola
60 příspěvků
-
Závist dokáže dělat divy. *3*
-
to je nějaký argument ?
-
A mě zase nudí on...Hlavně ten jeho teplej Fable
-
Co se tyce joypadu, tak jde opravdu jen o zvyk, pokud je to kvalitni typ ovladace. Neznam jedinej pripad PC hrace, kterej nemel problem, kdyz zkousel anebo presel na konzole. Sice to tak nevypada, ale hrat na joypadu vyzaduje vetsi um, nez ''litat'' s kurzorem po PC monitoru. Souhlasim tedy s Tvym nazorem, ze prumernej hrac by porazil progamera, kterej by drzel joypad v ruce poprve.
U nekterych her jde nastavit i ta citlivost, ale na citlivost mysi to samozrejme nema. Osobne ty bleskovy reflexy, ktery jde pouzivat pri hrani s mysi moc nemusim. To uz i ten joypad pusobi realistictejsim dojmem, protoze je pomalejsi a i ta synchronizace pohybu analogovych pacek neni dvakrat snadna.
Navic, hrani na PC je hodne nepohodlny. Vzdy me boly ruka, zada a nohy. Zalezi na tom, jak si to kdo vyresi po ergonomicky strance a co pouziva za hardware, ale prijde mi, ze PC hrani je proti mymu zdravi a pohodli, bez ohledu na to, jak a co pouzivam lol. -
cestina je čeština
-
jen tlachani do tmy
-
Njn, zvik je zvik.
-
Na street fighter (2 a víš, modří vědí) a další podobné bojovky je nejlepší páčkový gamepad. Na letecké simulátory když člověk zainvestuje tak neříkám že je to pohodlnější ale určitě se člověk lépe vžije do role když má sadu panelů a kniplů, ne-li postavenou repliku kokpitu, ale to už musí být "létání" koníčkem. Já osobně hraju klávesnice+myš, ale zase bych negeneralizoval, tak špatné nejsou
-
No nevim jak vy ale ja bych si tezko zvikal na ovladac zda se my hnusny proste mys a klavesnice je podle me nejlepsi. celkem pochybuju ze pouzivate WASD jednim prstem a mys drzite jako byste se ji stitili jen 1 prstem. Osobne nechapu ovladace kdyz jsem zkusil duke nukem na mobilu tak jsem silel jedno tlacitko na pohyb a kousek nad nim na otaceni kamery a na druhe strane tlacitka pro strelbu a neco. Celkem by me zajimalo jetli by nejaky progamer dokazal ustat souboj se slabsim hratem kdyby progamer mel ovladac a slabsi hrac mys a klavesnici vzdyz na tom ovladaci se musi blbe mirit a nastaveni citlivosti podle me tam nebude (aspon ne na konzolich).
-
Klávesnice na fps,rts a simulátory hry jako zelda,dmc apod. zas gamepad takže sou hezky vyrovnaný ale to by si nesměl bejt hloupej fanboy.
-
Klobúk dole, len málokto tu na fóre je taký sebakritický.
-
Ale plosimtebe...
-
V tom zjednodusovani a prehnanymi napovedami ma pravdu, hned jsem si vzpomel na toto video:
http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU -
je jedno jak se to nazve, kvalita her šla s příchodem next gen konzolí dolu, to je holý fakt. Bez konzolí by trh byl samozřejmě menší než je teď, ale co se týče čistě PC her, tak by byl zase větší. Dělání her na PC je i dnes obrovský kšeft, jenom se to musí umět ( Blizzard ). Ta lenivost z konzolí ( i co se týče vývoje ) se přesunula bohužel i na PC. Ale zase o to víc lidi dokážou ocenit opravdu kvalitní hru a koupí si jí a jsou vydavatelé co toho využívají a prezentují svoje hry jako poctivé PC dílo. Jinak stejně jak u Appelu, tak i u Sony je vidět co dokáže marketing. Konzole tu byly vždy a i kolikrát se stejnou né li lepší grafikou než PC té doby ( viz Atari Jaguar ). Jenom Sony lidem vnutilo jak je pohodlné hrát z gauče ( což šlo do té doby hrát už dobrých 10 let, pár opravdu kvalitních her a zázrak je na světě. Ale jinak se nejednalo o nic převratného...
-
Za to nemohou ani tak konzole, jako spíš trh. Ten se prostě rozrůstá, nabírá stále pohodlnější lidi a hry se tomu přizpůsobují.
A že konzole brzdí vývoj, to je také dvousečné vyjádření. Bez konzolí (jednoduché, vhodné i pro technické analfabety) by byl trh sakra hodně menší (nehledě na to, že konzole herní byznys rozjely) a nějaký pokrok by těch pár nadšenců neutáhlo.
Já bych řekl, že situace je docela vyrovnaná. PC na rozdíl od konzolí nabízí větší FoV, rozlišení, framerate i textury, což je plus. Že jsou vývojáři někdy patlalové a nechápou rozdíl mezi televizí a monitorem (hlavně kvůli FoV), to je věc jiná. -
Hmm, mě už taky ta za*aná kola k smrti nudí. Nechápu, proč celá rodina ráno nevystoupí a nechytne hezky každej auto za jeden roh, namísto toho, aby nudně seděli na sedačkách a nechali si vozit p**ele!
-
Už mě ten zas*aný Molyneux nudí.
-
Fakt že na takouvou on-rail zblblost ovladač potřeba není.
-
Joystic/volant mas aj na konzole.
-
to je fakt srandovni clovicek. clovek co vyzdvihoval, ze ve fable se co nejvic veci bude ovladat jednim tlacitkem :D viz tato prednaska http://www.youtube.com/watch?v=5UFer-nS844