Přejít na výpis diskuzí
Monaco: What's Yours is Mine - recenze
25.5.2013 | Ondřej Švára
178 příspěvků
-
nekdo coop pozitivni na coop? :D
-
Trochu mi vrtá hlavou, proč tyhle druhy her získávají tak vysoké hodnocení... Asi tomu nerozumím *4* , protože tyhle hry jsem nikdy nehrál a asi ani nebudu.
-
-
Protože Games nejsou všeobsažnou databází "tohohle druhu her", ale jejich velmi velmi uzoulinkým výběrem? Mj.
-
Ono je to i výběrem. Indie titulů je tuna. Fakt halda. A my píšem o těch zajímavých, které stojí za to, takže logicky u nich bude většina mít vysoké hodnocení - protože zaujaly kvalitou :)
-
tak si je zahraj. Jinak teda nic proti, ale tvůj příspěvek je tak trochu jak to říct ... :)
Nechápu co na tom XY všichni mají, když jsem XY nikdy neměl a mít nebudu ... -
Protože nejde o "tyhle druhy", ale o individuální skvělý hry. A čím je skvělá zrovna Monaco se dočteš v recenzi, pod kterou kroutíš hlavou.
-
tak to nechápu, proč máš potřebu to sem psát :)
-
Taky se mi to moc nelíbí. Kdyz si nechám v seznamu her vyjet ty nejlepsí, tak 95% budou indie hry. Nemám nic proti indie hrám, ale je toho taky poslední dobou až moc...
-
-
*7*
-
Ne, mě se to náhodou líbí *3* . Vem si třeba takové EA. Je to obrovská firma a jaké má hodnocení u her. Přiznejme si, že nic moc. EA drží Battlefield, který je fakt hratelný. Proto říkám: Je opravdu zajímavé že, takové levné a jednoduché hry dokáží opravdu zabavit *3*
-
čím si nezávislé hry zasluhují přísnější metr než mainstreamové? nižším rozpočtem? menší reklamou? hry mají odjakživa splňovat tři základní parametry: mít nápad, stylizaci a být schopné hráče co nejdéle intenzivně bavit. A to Monaco splňuje. Samozřejmě, že z určitého úhlu pohledu může být statistika zkreslená - z indie her si vybíráme potenciální hity, zatímco z mainstreamových her se snažíme hodnotit co největší počet titulů, abychom nasytili poptávku. větší část lidí chce prostě číst o velkých hrách bez ohledu na to, zda jsou kvalitní, což je vkus zdeformovaný právě reklamou. ale kvůli statistikám přece hry nehrajeme, není-liž pravda?
-
Stagnující mainstream a živoucí alternativa je celkem normální kulturní jev. Jseš každopádně první hráč, kterýho vidím si stěžovat, že je "až moc" dobrejch her..
-
-
Jenomže já to nemyslel špatně *3* ... Já náhodou Inde hrám a vývojářům přeji úspěch. Je to dobrý pocit pochválit něčí práci. Je až zajímavé, co dokáže pár lidí. Obyčejná plošinovka a baví to více lidí než náročné hry na vývoj atd. Já to neodsuzuji, protože jsem to nehrál. Nemůžu říkat na jídlo fuj chutná to hnusně, když jsem to nezkusil. Nebo snad ANO ? Jenom jsem moc tyhle hry nezkoušel a za celý svůj život jsem hrál max. 2-3.
-
-
-
-
- pro administrátory -
Jsme lidé a sto lidí, sto názorů. Pak se ale najdou individua, kteří díky své omezené inteligenci spatřují jediné své uspokojení ve spamovaní naprosto nesmyslných příspěvků, které poze záměrně vyvolávají negativní reakce. A slabší jedinci pak na ně reagují a berou je naprosto vážně. Proto si myslím, že ač by se měla zachovávat svoboda slova, je třeba zvolit hranice a cokoliv je překročí
MAZAT!
Je to téměř v každé diskuzi a jen to otravuje a zlobí, pak se ani nedostaneme ke kvalitním příspěvkům. -
-
Co je podle tebe kvalitní příspěvek? Takovej, kterej bude spolu s autorem jásat nad hodnocenou hrou? Kterej bude nepokrytě pochlebovat redakci za cokoliv, co uveřejní? Kdo má patent na to, aby určoval, jaký názory jsou kvalitní a jaký je lepší smazat, protože by se mohly dotknout nějakýho Koko°1?
-
-
koukni se na ty dva příspěvky pod tebou rejpale
na spoustě jiných for tohle funguje
-
-
-
Devítkové hry vynikají nad konkurenci svým technickým zpracováním......
to technickým zpracovaním by som pri tejto hre podčiarkol -
-
však vyniká, protože tahle hra víceméně žádnou konkurenci nemá... ;) a nejsem si vědom, že má po stránce technického zpracování hra nějaké chyby.
-
-
Bude recenze na PC verzi Resident Evil: Revelations, Gunslingera nebo nějakou podobnou hru, u který bych (nejspíš ne jen já) uvažoval o koupi, nebo se to tu definitivně změnilo na web zaměřenej na nezávislou herní scénu? Na mobilu mám Ballpop a to mi z těchhle her bohatě stačí...
-
-
Gunslingera v dohledné době rámců dnů (teď ho doklepávám, dostali jsme kopii společně s launchem, tedy celkem pozdě), Resi by také myslím mělo být (ale to nedělám já, tak za to nedám ruku do ohně).
Ale upřímně, kolik non-indie titulů teď je? Píšeme o těch zajímavých, kvalitních. Teď je prostě solidní sucho, v říjnu by po Gunslingerovi (bohužel) ani pes neštěkl stejně jako po HD remaku Resi:Rev a teď se na ně díváme jako na stěžejní tituly. -
Podle hodnocení jsou zde lepší malé hry a na velké průměrné hry čas asi nezbývá. *3*
-
Já mám Call of Juarez Gunslinger dohráno a mohu ti říct, že je to dobrá oddechová FPSka *3* . Na HARD obtížnost trošinku těžší, ale hráči, co hrají hry po MP a jsou zvyklí dávat hlavy, tak to problém nebude . Také napíšu recenzi, ale napíšu ji do komentářů pod renzenzi GAMES.cz *3*
-
-
To ohraničení obrazovky u Call of Juarez Gunslinger je efekt anebo se to dá vypnout?
-
-
vypnout se to nedá. Je to efekt, ale působí hezky *3*
-
-
-
-
No vypadá do zajímavě, akorát je fakt škoda, že i stařičké The Clue! vypadá líp.
-
Co tak konecne napisat recenziu na Metro: Last Light?? Prave som to dohral a to co tu visi je slusne povedane vsetko, len nie recenzia aku si tento klenot zasluzi a nie nejake hnusne indie traposiny pre jedno promile hipster geekov, co su akoze cool alebo maju miliardu casu.
-
-
vyhledávání máš vpravo nahoře
-
-
Už som prišiel načo v čom je problém....ja to tam skrátka nevidím a nevnímam a určite i drvivá väčšina dnešných hráčov......Všetko čo sa píše v recenzii je pekné, ale tam vidím len odpudivé menu, pixely, pár podivností na mape, čo mi nič nepripomínajú a žiadnu motiváciu niečo také hrať alebo sa pokúšať o zneškodnenie pár strážných pixelov.....
Porovnanie s filmami je odveci.....pozrite si množstvo nezávislých sci-fi kraťasov, ktoré majú koľkokrát efekty na úrovní Áčkových filmov...prípadne i daktoré lacné nezávislé horory taký Lovec Trollov trebárs. Toto je hnus a nemalo by sa to hodnotiť medzi ostanými AAA hrami, lebo to nie je pravda a ani narúbateľné na bežnú hodnotiacu škálu, ktorú používate.
Je to ako filmy od Tromy.....môžu byť akokoľvek nápadité, zábavné, ale nikdy nebudú mať seriózne hodnotenie 9/10 alebo 10/10 už len pre tú formu.....Hawgh ogaři -
-
Pokud to myslíš vážně, tak doufám, že nejsi jeden z lidí, kteří by uvítali vývoj v jiných aspektech, než je grafika.
Drtivé většině hráčů je grafika ukradená, protože hrají farmville. Jo, těm je nejspíš ukradená i kvalita hry jako takové, jen poukazuju na to, že tou tvou drtivou většinou myslíš maximálně tak specifický segment všech hráčů.
U těch filmů... No, existují i filmy, které nemají žádné grafické efekty a to jak velké, tak nezávislé filmy. Je to prostě dost divná analogie, podle které je třeba District 9 dobrý film, Gauneři ne.
To odsouvání indie her někam jinam je prostě ujetý pohled na věc. Já asi žiju v nějakém jiném světě, ale většina AAA produkce (hlavně) poslední doby jsou nezajímavé focustestované "filmové" kopie nějakých dřívějších hitů. To si má automaticky zasloužit vyšší hodnocení nebo lepší kategorii? Neříkám, že všechny indie hry jsou klenoty, to by teprve bylo to hipsterství, kterým tady všichni házejí - pokud tam zahrneme fakt všechno, co bylo vydáno, tak na tom budou z logických důvodů v průměru ještě hůř, než AAA scéna. Tady na games je recenzována jenom ta kvalitativní špička (a to spíše její část, která nemusí sednout každému).
Všem lidem, kteří se proti těmto recenzím ozývají, bych (pokud vládnou trochu anglicky) doporučoval rozhlédnout se po zahraničních médiich, kde jsou indie hry recenzovány i na velkých portálech ještě daleko více, než tady a hráči, novináři i vývojáři je podle všeho mají velmi rádi. A taky bych doporučoval zkusit si nějaké vysoce hodnocené indie hry, které budou vypadat nejméně nepřijatelně, zahrát, pokud možno s čistou hlavou a potlačením předsudků. -
-
áno...lenže v Gauneroch človek vyzerá ako človek, zbraň vyzerá ako zbraň a v rámci vcítenia sa do príbehu je to 100 a jedno....že sa niekto dokáže odosobniť a vidieť dačo i v hentých pixeloch je akurát jeho zanietenosť.....
áno určitá úroveň grafiky by mala byť vyžadovaná, aby sa nato aspoň dalo pozerať a bolo vidno, čo je čo a malo to dajaký efekt....je to jeden zo základných pilierov hry......nakoľko to je interaktívna zábava. -
-
"Určitou úroveň grafiky" může mít i zcela abstraktní věc.
-
A v těch filmech od Tromy teda lidé nevypadají jako lidé? Jak říkám, špatná analogie.
No vidíš, já v těch pixelech něco vidím (zvlášť když je to v pohybu a pixely reagují na mé akce), protože mám jakžtakž funkční mozek, který rozeznává vizuální vzory a má určitou schopnost abstraktního myšlení. Podobných schopností využívám při sledování kreslených filmů, obrazů Picassa nebo při velmi rozšířené kvalitní interaktivní zábavě jménem šachy. -
-
šachy ma bavia, ale ja sa proste do takejto hry neviem vcítiť, proste moje štandardy sa posunuli vyššie, pri filme tiež už nepozerávam úplne vykopávky, iba naozajstné klenoty a myslím ši, že také filmy sú už z dnešného pohľadu nehodnotiteľné.
myslím si, že hry s grafikou z roku nula by sa nemal hodnotiť.....potom je nefér sprdnúť trebárs i Duka Nuka Forever za grafiku a dať tam 6/10...veď na grafike predsa nezáleží.
Neviem to skrátka dobre vysvetliť....Journey ma trebárs bavilo, lebo vyzerá úžasné, Trine 2 tiež, ale toto proste si neviem predstaviť, žeby som kúpil a hral najbližsích čo i len 20 minút.... -
-
Nemusíš to vysvětlovat, je to zcela očividný - za dobrou grafiku považuješ jen grafiku podle určitýho mustru, a když přijde něco, co se s ním míjí, tak se ti to prostě nelíbí. To je zcela normální a stejně tak je normální pochopit, že co se nelíbí tobě, se může líbit jiným.
-
on ještě dnes snad čte někdo knihy bez obrázků? nevěřím.
-
A jak dřív lidi bavilo prohánět pár pixelů po obrazovce. Slintalo se tehdy nad 3D grafikou? Ano. Ale to nevylučovalo zábavu u 2D her, kde se pixely daly počítat. Proč bych se i dnes nemohl bavit u hry, která nemá miliony polygonů a HD textury? Nebo jsem jen povrchní a bez určitého grafického standardu se nedokáži bavit? Připomíná mi to lidi, kteří musí na akcích vychlemtat pořádnou dávku alkoholu, aby se dokázali bavit. A někomu stačí jen kofola nebo pár piv a baví se stejně, ne-li lépe než ožralý kámoš. Dle tvého úsudku jsou knihy také odpad, protože nemají pohybující se obraz. Vše si musíš představovat. Je to médium z roku nula.
-
a přitom tě tahle hra, kterou si v životě nezahraješ, tááááák strašně žere. je to celkem sranda :) zjevně se bojíš věcí, kterým nerozumíš (nebo nechceš rozumět). tak je to u lidí už od objevení ohně... chtělo by to trochu tolerance.
-
-
Už mě to přestává celkem bavit, ale ještě jednou naposled: Kdyby tu byla rubrika Indie games a tam by se jednou za týden/2 týdny/měsíc zrecenzovalo 10/20/100 indie her, který za daný období vyšly, tak si ty recenze přečtou ti, který danej herní segment zajímá (a pořád se jedná o menšivou část hráčský komunity, neboť kdyby tomu bylo naopak, tak by se už jednalo o mainstream), každej ví, že v tý rubrice budou hry, který pravděpodobně nebudou vynikat třeba po technologický stránce, ale budou mít jiný přednosti a nikoho pak ani nenapadne srovnávat hodnocení 10 v týhle rubrice s hodnocenim 10 u Deus Ex. Protože, nezlobte se na mě, ale, jak už jsem psal, takový Dishonored má nejen vynikající hratelnost (která je obvykle hlavnim důvodem vysokýho hodnocení u indie her), ale navíc má i mnohem lepší technický provedení, než Hotline nebo jakákoliv jiná indie hra, na kterou si teď vzpomenu. A aby měla pak líp technicky zpracovaná hra s výbornou hratelností nižší hodnocení, než hnusně zpracovaná hra s výbornou hratelností, to je vážně na palici. Pokud chci hodnotit hry v jedný škatulce "HRY", tak musim v tom hodnocení zohlednit nejen, jak se ta hra hraje, ale i jaká je její technická úroveň.
-
-
Herní novináři tu nejsou od toho, aby šli na ruku většině (nebo menšině), ale aby mapovali a hodnotili herní scénu.
Hry, který hodnotíme vysoko, tak hodnotíme v kontextu celýho trhu. A samozřejmě se zohledňuje VŠECHNO, tedy i zpracování - a právě tady si naneštěstí musíš uvědomit, že to co je podle tebe "hnusně zpracovaná" hra, je zrovna u spousty jiných perfektně stylizovaná záležitost. Je to otázka vkusu, ne nějakejch rubrik a škatulek a bůhvíčeho ještě. -
presne...aj mňa to strašne vytáča, že dokonalá hra ako Metro Last Light vo všetkých ohľadoch!! o tri triedy vyššie a lepšia ako Hotline Miami, a tieto posledné dva indie faily a má nižšie hodnotenie a o dosť.....to sa proste nedá takto hodnotiť.......napríklad DLC do Battlefieldu 3 ste hodnotili úplne podľa iných kriterii, tam to zrazu vadilo......to ste mali zaplatené, že sa tam mohol použiť odlišný meter??
-
-
-
-
-
-
Kedy vyjde recenzia na Pro Evolution Soccer?? Keď už takto plytváte recenziami na hocičo...
-
tindiescali.cz, tak si od vás dám zase nějakou tu pauzu...