Přejít na výpis diskuzí
Monumentální filmový trailer na Mass Effect 3
20.2.2012 | Aleš Smutný
298 příspěvků
-
K diskuzi:
Proboha, to mně docela rozesmívá, srovnávat SG Atlantis a ME:) Kromě jména hlavního hrdiny nemají tyto dvě věci naprosto nic společného. Rasa Wraithů nejsou Reapeři. Wraithové nevyhlazují světy, aby zlikvidovali rasy jako takové, oni je chovají jako dobytek, mnohé světy byly vyhlazeny, ne proto, že by je chtěli vyhladit a zničit tak život, ale protože se nechtěli vzdát a stát se jejich "dobytkem" na krmení. Navíc Wraithové byli lidmi probuzeni naprosto náhodně v 2.díle, kdy Shepard odpálil bombu na Wraitském křižníku. Dalším rozdílem je to, že Reapeři s nikým nikdy neválčili, ti prostě vyhladili a šli dál, neměli žádného protivníka, se kterým by stovky let válčili. Nechránili své planety jako o dělali Wraithové a Antikové. Tudíž ten, co kecá něco o tom, že ME je něco jako Atlantis, tak toho moc ze seriálu neviděl a přečetl si shrnutí na csfd:) Navíc v ME chbí někdo jako Rodney či doktor Zelenka:)
Osobně považuji trailer za zdařilý, začátek je trošku kliše, ale pak se to dobře rozjede. Jenom nechápu, proč když je tak špatný trailer, proč nevytvoříte svůj vlastní a nepošlete ho EA? Určitě ráda zaměstná lidi, co vytvoří nekliše trailer, co osloví lidí nejen svým zpracováním i obsahem. -
-
to Teo:
v posledním příspěvku opět neuvěřitelně zjednodušuješ. 10 lidí znalých SG:A i ME ti řeklo, že to je úplně něco jiného, ale ty podle jedné věty (stará civilizace pravidelně sklízí ostatní) a jednoho jména porovnáváš dva rozsáhlé celky jako vlastně totožné. Shepard je hlavní postava a v ME je taková, jakou si ji uděláš, Renegade/Paragon tam není pro nic za nic - nezapomeň, že v ME je i Anderson a vlastně bojuje proti strojům taky, takže je to vlastně i takovej Matrix, ne? *6* -
-
Anderson v ME a Anderson v Matrixu? To by nenapadlo ani mě *15*
-
-
:-D chtěl jsem ti vymyslet nějaké extrémní přirovnání, ale není to zas tak daleko od toho, co jsi tu nadhodil ty, tedy pokud by se hlavní postava ME jmenovala Anderson, nebo kdyby sám kapitán Anderson byl hlavní postavou.
-
-
Beru to tak, že se na Games snad poprvé objevila diskuze o faktech, a ne o haterství. Za názory díky.
-
-
Nesmí se ale zapomínat na to, že Zelenka párkrát promluví česky a to už je velký otisk českého vlivu. :-D
-
Zkusím*3* Doktor Zelenka zní všekijak, jen ne normálně*2*
-
No zas takovou vahu tam Zelenka nema, i kdyz je to rodak no. Rodney to je ale jiny kafe :)
-
Každopádně - SG:A i ME stojí za to a ani u jednoho nebudeš mít pocit, že už jsi to v tom druhém viděl. Takže v tvém případě doporučuju shlédnout pár dílů SG:A, je to povedený seriál s velkým lákadlem pro českého diváka - doktorem Zelenkou.
-
-
-
-
-
tak je třeba fakt, že nenajdeš vývojáře, režiséra, scénaristu, muzikanta, který by se něčím neinspiroval a to samé platí pro ME Teo .... když už tak nazval bych to inspirací, ale kopírkou určitě ne *3*
-
-
Souhlas *5*
-
-
Diskutuju, co jsem zaslechl a přišlo mi zajímavé. Beru to tak, že Reapeři jsou tím barbarštějším protivníkem, který nikoho neotročí, nikoho se neptá, jen ničí. Když už nic, je to aspoň efektní. Stejné jméno hlavního hrdiny v ME je zjevný odkaz na SG, jinak si to nedokážu vysvětlit.
-
-
Tak ona tahle paranoia krvelačných monster z vesmíru, které chtějí zničit matičku Zemi, to už je neodmyslitelná součást amerického myšlení. A to i navzdory tomu, že současným největším dobyvatelem na Zemi jsou právě Američani.
-
-
Osobně bych čekal, že podobnou, nebo ještě horší smršť rozpoutají Reapeři i proti Asari a hlavně Turianům, kteří mají stále největší flotilu, pokud se nemýlím. Ale sílící lidstvo a hlavně postava Sheparda si o zničení Země říkají. Bioware není z USA, tak nevím, co to má s jejich zničující zahraniční politikou společného.
-
-
Bioware není z USA, ale dělá hry určená primárně pro americký trh pod americkým distributorem, tedy producentem. Ten americký patos je v celé sérii ME víc než zjevný.
-
-
-
Jméno Shepard je ve sci-fi celkem běžné. Ať už třeba v klasické sci-fi, co má doma otec či ve světě Warhammeru, jeden z dílů zabívajících se Říšskou gardou (vydáno v roce 2001)
-
Shepard mi prijde jako takovy defaultni jmeno v akcni scifi. Uz jsem ho videl i jinde nez ME a SGA, ale ted si nevzpomenu. S tima Reaperama mi to prijde spis jak klasika Valka svetu? Jestli si to dobre pamatuju (uz je to davno, co jsem cetl).
-
-
Pochybuju, ze by nekdo mohl "sam" vytvorit takovy trailer, na tom dela rada lidi.
-
-
jo i s Kelly byla docela legrace dokud je nevcuclo potrubi :-X
-
Ježiši,to je zase trapárna..
-
-
Od někoho, kdo má nick boreček, je to více než úsměvné.
-
-
Chlapec se přepsal, chtěl napsat BLBEČEK :).
-
Mno minimalne ten trailer je bohuzel silna traparna a ani nick na tom nic nezmeni.
-
-
Hodnocení blba co prudí na všech ME diskuzích nemá žádnou váhu
-
-
-
-
Zdá se mi to, nebo je z Ashley taková kočanda? *3* v jedničce jsem teda šel do Liary, ta mi přišla tehdá nejhezčí (škoda, že jsem během námluv musel stírat Ashley).
-
-
Taky bych pomalu litoval, že jsem si nezačal raději s Ashley, ale moje ženská Shepard stejně nemá na výběr. :-D
-
-
Má:) Můžeš třeba Garruse přeříznout:):-D
-
-
Já jsem věrná Shepardka a Garrus není zrovna můj typ. :-D Kdybych hrál za chlapa, tak je teprve těžký si vybrat - Tali, Ashley, opět Liara, nebo Miranda? Ještěže mě nebaví ty hry procházet vícekrát. :-)
-
-
Chybí ti Kelly:)
-
-
Garrus je supr parťák, pokud není zrovna uprostřed kalibrace jádra :)
-
-
To já bych radši ohnul Tali přes tu konzoli, u které pořád stojí:-D
-
-
-
-
-
uzasny trailer, az ma mrazilo na chrbte ked som ho videl *8* kludne by aj animak mohol byt :)
-
-
Je pravda, že celá série Mass Effect je totální vykrádačka seriálu Stargate: Atlantis včetně identickýho jména hlavního hrdiny? Slyšel jsem to od lidí, ale seriál neznám...
-
-
Teo... Proc tady pises takove sracky? Co se treba podivat i na Hvezdnou branu a potom teprve muzes premitat nad tim, jestli je ME jety pres kopirak.
A reknu ti to asi takhle. V dnesni dobe uz neni originalni nic, protoze knizek, filmu, serialu,... jsou miliony. Vzdycky je podobna zapletka, hrdina, misto,... Pokud s tim mas problem, nehraj zadnou hru, kazda neco (dle tvych meritek) vykrada. -
-
Vystydni. Bylo to téma k diskuzi, ne pokus o vyvrácení víry fanoušků v Mass Effect.
-
-
neřekl bych
-
-
Takže prastará rasa v Stargate: Atlantis, která se jednou za čas vrací, aby vyhladila lidstvo, a to stejné v Mass Effect nic? *8*
-
-
Ne, ti Reapeři z ME jsou spíš vykrádačka Zmarů z knihy Odhalený vesmír (i když ani tam nejsou úplně originální).
-
Podobné přirovnání mě ani ve snu nenapadlo... v Atlantis tuším Shepard je jednou z hlavních postav a je tam i rasa, která průběžně sklízí obyvatelstvo planet, ale SG:A je prostě pořád SG - stejně povrchní a prvoplánová jako vždy (přesto SG miluju). ME se od SG:A liší tak strašně moc, že mě opravdu to srovnání ani jedinkrát nenapadlo.
-
-
Star Gate Atlantis ma oproti Mass Effectu jednu oborvskou vyhodu, Rodney McKey :) A i kdyz kazdy vi, ze oproti takovemu Star Treku je Star Gate dost povrchni, tak prave toho dokazi vyuzit a delat si z toho legraci, a to je super. Bohuzel takovy Mass Effect je povrchni a jeste se bere strasne vazne :(
-
-
Nahodou, borgove nejsou tak spatni, maj proste jiny priority :)
-
Tak ten filmeček je očividně cílen na nové hráče, pro které může být atraktivní, že se příběh částečně přesouvá na Zem. Ve dvojce se únos žen a dětí z kolonií odbude dvěma větami, takže na emoce moc nehraje - pokud si to tak sami nechcete prožít. Jestli se mi něco na ME nelíbí tak to, že každá rasa tam je vlastně dobrá, špatní jsou jen jedinci, a zázračnou výjimkou jsou Reapeři - i ti Gethové jsou nakonec vlastně skoro dobráci, o Rachni a Kroganech nemluvě. Ale to není od ostatních podobných fantasy/sci-fi žádná velká změna - i v tom Star Treku je to stejné, když jediní tradiční záporácii jsou borgové (zde bych hledal větší inspiraci, než v SG:A), tedy organicko/syntetické bytosti se společným vědomím a i s těmi Romulany a Klingony se dá občas domluvit.
-
Nechci mit Mass Effect povrchni, prave naopak. Ale vadi mi tam takova ta povrchni rezie, ktera mi vylozene podsouva, co si mam myslet a co mam u toho citit. To uz je videt ve zdejsim traileru, "holcicka bezi polem slunecnic, nevinnost, slunce, oproti tomu napeti z bitvy napozadi, mam se bat o nevinne lidi a jejich deti co si hraji v polich slunecnic"... Ta rezie je strasna, jak v nejakym bckkovym holywoodskym filmu a i kdyz samotna hra treba neni spatna, tohle me hrozne odrazuje a odrazovalo me to uz u dvojky.
-
Mass Effect (aspoň ten druhý díl) třeba zas tak vážný nebyl, naopak jsem byl překvapený, kolik vtipných scének a dialogů na mě vybaflo :) kdo kecal s "biotickým bohem", ví moc dobře.
-
Ano, Rodney byl super, nejvíce mě asi potěšilo, když kvůli němu explodovala planeta - krásná ukázka nedokonalosti. Ale ME je prostě tradiční epický Bioware příběh - ve svém žánru je příběhově i herními prvky v extratřídě. A díky propracovanému světu se tam cítíte prostě dobře... hra vám dá dostatek informací, abyste světu kolem sebe porozuměli a cítili se v něm dobře. I Asari, asi nejpovrchnější prvek, získávají díky detailům na zajímavosti - Samara/Morinth. pureblood asari,... Každý si tu hru může prožít dle svého - pokud ji chcete mít povrchní, tak prosím, ale můžete si v příběhu vybrat takovou roli, která vám bude dávat smysl, což je asi to největší kouzlo her od Bioware.
-
-
-
Tak či tak, všechno se teď navzájem vykrádá. Stargate pak můžeš obvinit z toho, že obšlehl pár věcí ze Star Wars, ten zas ze Star Treku...Klidně ať se navzájem opičí, když to nebude šíleně okaté a bude to udělané dobře, proč ne?
-
-
XorxoxTalarius@tiscali.cz: Jediná loď ve Star Wars by se nikdy neodlepila od země, protože popírá všechny zákony aerodynamiky. Star Wars není série o vědeckých faktech, ale o hodných a zlých rytířích, kteří jsou tak jasně vyhranění, jak to bývá jen v pohádkách...
-
-
Kirkova Enterprise je založena aspoň na nějakých uvěřitelných technologiích, stroje ve Star Wars fungují na základě víry v zázraky *1*
-
No já si myslím, že Kirkova Entrprise by ani nevzlétla:-D
-
Nebo v nabozenstvi :)
-
-
Tak myslím, že Star Trek a Star Wars, to je jako nebe a dudy. Star Wars pohádka, Stae Trek pokus o serioźní sci-fi. A použít stejný jméno hlavního hrdiny a stěžejní příběhový motiv, to podle mě není si jen tak něco vypůjčit. To je obyčejná kopírka.
-
-
Tak přece nejde o to, jak co vypadá, ale co dělá a proč. Stejné jméno hlavního hrdiny a stejná zápletka, to není vytrhávání z kontextu, to je fakt.
-
Pardon, přehlédl jsem se. Tak tedy nevím, co se tu řeší. :-) Není to vykrádačka, informace vytržené z kontextu jsou vždy zavádějící a snadno se na jejich základě vytvářejí chybné závěry. Jestli někoho napadne při pohledu na Reapery, že jsou podobní Wraithům, tak nevím, co má za unikátní představivost.
-
No nevim ... nerekl bych ze Star Wars jsou pohadka :) Kazdopadne kdybych si mel vybrat lod tak bych nechtel Star Trekovskou ani za zlaty prase ... my vybyjou baterky, padne mi stit a pak na mne staci jenom plivnout :D :D :D
-
Já hrál ME, neznám SG, ale tak ta podobnost je podle informacích zjevná.
-
Tahle diskuze nemá smysl, protože probíhá s někým, kdo ME nehrál... Do detailů není nutno zacházet - prostě to je něco úplně jiného a jakákoliv případná inspirace je velmi dobře zamaskovaná a dost možná taky nechtěná.
-
-
a hlavně zábavné :-)
-
-
Na to jsem skoro zapomněl :) jestli hra bude dosahovat stejných kvalit jako dvojka, tak mě v březnu asi nějakou chvilku neuvidíte.
-
-
-
to byli nějací upíři ne?
-
-
-
-
Trailer technicky povedený - jak udělali z Ashley takovou kočku? Vypadá teď spíš jak Miranda... Jinak průměr.
Nevím, co by se muselo stát, aby tahle hra zklamala. Osobně jsem prvnímu ME musel dát šanci asi 3x, než mě zaujal, ale potom jsem si ho užil (ani rpg, ani střílečka). Dvojka byla asi 10x lepší, co se týče hratelnosti (a to mám raději RPG, od jehož prvků se zde v hratelnosti upustilo) a zajímavosti postav (zde naopak role-playing skvěle zvládnutý), příběh samozřejmě poplatný prostřednímu dílu trilogie, takže vlastně nijaký, ale i tak se jedná o výjimečnou hru. Trojce stačí to důstojně zakončit - však víte, velké exploze Reaperů, hromada modrých dětiček a uzákonění manželství mezi Gethy a Quariany. :-D -
to video dělal ten samej co dělá videa pro Ace Combat né??hrůza.
-
Kdyz uz odkoukavaji sceny z Star Treku a tak radi je pouzivaji, "zaber na vesmirnou lod, aha, posleze jak si dite hraje s hrackou", tak skoda, ze se taky neinspiruji v hloubce vypraveneho pribehu. Vzdyt je to takova povrchni limonada. Jednicka byla jeste tak pribehem zajimava, ze do toho sveta Mass Effect hrace uvedla, ale tohle... Kdyz do her filmovost, tak at se to dela poradne. EA to nedela poradne. Proto ME3 hrat nebudu, ani kdyby mi krabicka pristala na hlave :)
-
-
No hlavně že Star Trek je vrchol scénáristického umu *7*
-
Další trol.
PS já když vidím v TV nějakej díl STAR TREKU tak se vždycky směju klasika nebo ne je to směšný a to včetně toho jejich ubohého moralizování -
a co třeba reaper ?
-
-
Ok při prvním shlédnutí jsem zapomněl dýchat. Moc hezký trailer, ale stále se mě nejvíc líbí Launch trailer z Mass Effectu 2.