Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Inquisitor

Kritika taky zaznívá na způsob mluvy postav, kdy elf se nechová jako elf, nebo trpaslík nemá chování a mluvu trpaslíka. Všichni mluví stejně sluníčkově, používají novodobý slovník. Nejde být zlý charakter, jak to bylo u Bioware zvykem, kdy člověk mohl být totální psychopat. To už podle youtuberu co hru hráli, prostě není možné. Asi to s ideologií trochu přehnali. Uvidíme až hra vyjde, ale nevypadá to vůbec dobře.

• Rostej

je paradoxni, ze se soucasne vztekas, ze Ales nema pravdu, a soucasne mu svou reakci dokazujes, ze trefil hrebik na hlavicku.
    styska se mi po dobach, kdy hracska a nerdi komunita byla tolerantni a hadala se maximalne, jestli je lepsi Amiga nebo Atari. 

• Měl jsem to naprosto stejně a neměl jsem se Zevranem sebemenší problém.

Důvodem bylo to, že  spát s mužem či ženou byl podložen fantasy backgroundem - v jeho případě vyrůstaní v nevěstinci, kde se  kopulovalo všechno se vším a s tím spojená jeho výchova assassina. Působilo to exoticky, tajemně.

Tyto nové postavy probořují 4th wall tím, že se až moc snaží vcítít do reálných situací, které máme v dnešní (nefantasy) době a proto to nepůsobí tak něják exotičtěji a lákavěji.

Ano, hru jsem samozřejmě nehrál, viděl jsem pár videí, takže to berte s grain of salt. Ale u hry hledám útěk, fantasii, něco jiného a ne to, co má člověk v reálném světě. Takhle na mě ta hra podle informací z review prostě působí a tím přestává být i zajímavá.  

• JohnyTheZik

Za článek díky! Jsem rád, když si tu přečtu na podobně "kontroverzní" téma a spekulace střízlivý zhodnocení.

Mám k tomu jednu drobnou výtku: tenhle článek jde lehce proti tomu, co bylo řečeno u "jak hodnotí ve světě".

• Morraw

Chat, is this real? 😀

https://streamable.com/2ret6a

• Avelyn

Díky Aleši za velmi střízlivý a trefný komentář! Dovolil jsem si komentovat včera jeden příspěvek od Indiana s tím, že žádná redakce podle mě nemá nárok automaticky na klíč a hned se na mě snesla vlna neuvěřitelné špíny a hejtu, ale já to ustojím.

Věřím, že zhodnotíš hru objektivně, až se k vám dostane klíč. Nikdy nezapomenu na gameplay Inquisition, který jste dělali spolu s Pavlem Dobrovským blahé paměti, a proto si zrovna na tvoji recenzi počkám.

Díky a ať se daří!

• "Samozřejmě největší vlna hejtu přišla ze strany youtuberů, kteří se hodně snaží nachytat prokliky na tom, že budou vytvářet kontroverze ohledně „woke“ kultury, protlačování LGBTQ+ a nevím čeho ještě. Přemýšlím, kde byli, když se Iron Bull v Inquisition otevřeně hlásil k pansexualitě, ale v jeho družině se řešilo i trans téma. Kde byli, když už v Origins byl Zevran velmi výmluvný ohledně toho, že nemá preference, zda s ním ulehá muž či žena."

Hodně to zjednodušuješ a vůbec se mi nelíbí bagatelizovaní tohoto problému. V rámci tvé inteligence přece víš, že nejde o tom, kdo je gay či není, to absolutně není problém a nikdy nebyl, stačí loni kouknout na FF, jde o to, jakou formou je to do hry integrované. 

Já třeba si pamatuji, že v Origins jsem se Zevranem ulehl, proč ne, byl to fešák, ale to přece nejde srovnávat se současnými hrami.  V současnosti si firmy najímají týmy, aby hry byly dostatečně inkluzivní, pokud tohle prezentuješ ve hře, tak komunita má právo tohle odmítnout.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit