Musíme si promluvit o Dragon Age: The Veilguard
-
coomer je nejnižší forma mužské existence. Sorry, not sorry.
-
Já samozřejmě rád pomůžu s trochou mediální gramotnosti bližního svého. Například naše Hrátky s čerty bylo o síle strachu, kterou Bolševici používali jako hlavní nástroj moci a ohýbání hřbetu lidí. Pán prstenů je přiznaně o hrůzách první světové a zlu žijících v srdci každého člověka, kterého snadno změní na zrůdu z mýtů. Válka s Mloky byla o nástupu nacismu a o tom jak je kolaborace se vzdáleným nepřítelem nakonec sebezničující. Podivný regiment od Pratchetta je o holkách co se líp cítí v tradičně mužských rolích a Čertí brko je o nebezpečí populismu a uplácení voličů
-
Mě třeba šokovalo, když jsi včera někomu, kdo se podivil, že v rámci vziti do postavy nejde vytvořit postavu větších ženských tělesných parametrů odkázal na po**o. Jakoby holky s velkým hrudníkem nebo pozadím byly dobrý jen pro něj a neměly mít právo vžít se do postavy za kterou hrajou. Přitom jsi ho tam obviňoval z ignoranství a z mého pohledu je tohle neméně ignorantskej pohled na věc.
-
Působí to jako školení ”soft skills”v zasedačce personálního oddělení.
-
A zas to jeho vstřikování jedu do kopit koně jen pro potěchu ze škodolibosti. "Šokován" - ses probudil na Woodstocku u nohou Kazatele co? a Pohádky ?? - Jo čert ví proč = krásně reflektoval eurocentrické smýšlení nebo Princezna ze mlýna = potrhovala Anti muslimskou povahu lidí jako špatný zvyk a Anděl páně = je ukázka kritiky antisemitismu ... Fantasie jako třeba Eragon či Pán Prstenů přiznaně a na každém rohu reflektuje realitu tehdejší dní kdy to autor psal v každé princezně (Určitě to je minimálně Margaret) i drakovi (to bude minimálně B17)
-
Jo drží se dobře:)
-
To je dobré! Zrovna dnes jsem sledoval videa z Origins a dostal jsem chuť si to znova zahrát. Docela čumím, jak dobře to pořad vypadá. Ani remaster to nepotřebuje.
-
Nemyslím si, že lidi nenávídí lidi Veilguard za "tohle". Přečti si tu dole můj komentář na Zevrana ( nechci to tu psát 2x).
-
Naposledy Bůh Nedbá a Rytmus války. Mám spíše obavu, že ty moderní fantasy nečteš.
-
Nikdo neplatí za tohle. Spousta lidí si prostě koupí Dragon Age Veilguard, kde tohle je zřejmě jeho součástí. Chápete ten rozdíl?
-
Vynikající komentář, pod tohle bych se podepsal, díky za něj ;)
-
Hrál jsem jenom první díl. Jinak tady je pro pobavení psycho gameplay právě z origins:) https://youtu.be/ZC1DB4ViqYg?si=gIjVQJEbW0SAegL7
-
A ty víš jak mluví elf nebo trpaslík? :D Nebo jak má mluvit? No a že se rozhodli tam nedat zlý průchod se mi sice nelíbí, ale na druhou stranu to chápu, takhle bychom na hru čekali ještě 2 roky. Ta hra málem nevyšla, byla několikrát restartována (což někoho nemusí zajímat) ale buďme fakt rádi, že je to pořád docela slušně RPG a hlavně že je to Dragon Age. Další díly (určitě přijdou spíše dříve než později) se mohou pouze poučit. Málokdo si také uvědomuje, že v Bioware už není snad nikdo z původních tvůrců DAO, takže vize nových tvůrců asi logicky bude trochu jiná a ty hry se nemůžou objektivně srovnávat.
-
kdy si naposledy četl moderní fantasy? tipuju že nikdy.
-
Nemyslím si, že zrovna v tomto případě to škodí. Veilguard měl šíleně těžký porod, a pokud se ji nějaký recenzent rozhodne zhejtit jen na základě woke elementů a podobných nesmyslů, jako že mu "neklikne", tak to podle mě není objektivní recenze. Nehledě na to, že pro Bioware je to doslova otázka života a smrti. Takže EA si to sice trochu podle, ale zároveň chytře pojistili. Hráči si hru koupí, vývoj se zaplatí a komu se to nelíbí má vždy možnost hru prodat (konzole) nebo refundnout (steam). Fakt nechápu, proč z tohodle někdo dělá kontrovezi. Ta hra je podle všeho dělána na míru PC, není to konzolový port, běží výborně, je skvěle optimalizovaná, nemá mikrotransaknce a to se málokdo rozhodne zmínit...
-
Mě spíš fascinuje, že je někdo šokován tím, že umění/fantasy reflektuje
realitu a dnešní témata. TWL to dělá fantasy a pohádky od věků, jen to
halí do estetiky draků a princezen. Jeezus, co bude příště, scifi co
klade filosofické otázky o lidství? -
Ti jejich fanoušci jsou doslova fanatičtí a to, co řekne Gelu nebo Fiola berou jako slovo boží... No co už, ta hra prostě bude nadprůměrná, nebude určitě špatná a pro někoho to bude hra roku. Naštěstí to nepoloží Bioware a snad Mass Effect bude ještě lepší.
-
No tak kritika se ani tak netýká, že tam něco takového je. Jasně to už bylo v mass effectu a o to nejde. Jde o ten novodobý woke slovník, který je ve fantasy světě, potažmo v dragon age universu jako pěst na oko. To myslím někteří nechtějí pochopit, že jde o tu necitlovou integraci, kdy to vůbec nepůsobý přirozeně. A nemusím hned nenávidět gay komunitu.
-
Tak to umřeš na špatném kopci. Problém je spíše v té prezentaci aneb
“How do I get to library?”
“Go straight and to the right. By the way, I’m gay”
Btw co si pamatuju, tak inquisition za tyhle woke věci taky dostával bídu. Jen teď to rezonuje společnosti ještě více.
-
Měl jsem na Indianu naprosto stejný problém. Doslova don quijotovská práce a marný "boj". A to nemluvím o totálně nenávistné komunitě na Zingu. Tam je na jeden normální příspěvek cirka 50 toxických.