Přejít na výpis diskuzí
Muzyka slíbil vyjasnění konce ME3 a nové ME tituly
21.3.2012 | Petr Poláček
247 příspěvků
-
@Jakub: Do mého hlasování jsem přispěl já a Vrook. Oba jsme s koncem spokojeni. Takže 100 % hráčů je s koncem spokojeno.
-
Myslím, že tak jako my ostatní, mluví o tom, že je jen jeden konec a ten nemá snad absolutně žádnou návaznost na jakoukoliv volbu z ME trilogie založené na volbách a jejich následcích.
Proto měli ukázat jak Geth a quariani společně staví baráčky, jak se lidé hrabou z trosek a opravují si svoje baráčky. měla být možnost zachránit relays i je zničit. Měli odpověd na otázky ne je tvořit, když je to konec.
Samozřejmě je nesmysl jít do opačného extrému a lpět na absurdních detailech kde nepodstatné rozhodnutí z ME1 opět zbortí význam celé serie. -
teorie značně vysvětlující příběh ME3 POZOR NA SPOILERY http://www.youtube.com/watch?v=ythY_GkEBck
-
no ja po nich taky kameny nehazim a nekricim ze to musi zmenit jinak shori pekle :o)
-
Omg nejde o to jestli by se me libil nebo nelibil. Hlavne aby reakce odpovidali mim akcim.
-
No ten koniec nasral asi vsetkych. V Japonsku ak ste chceli uputat pozornost a povedat ludom ze idete nespravnym smerom, tak niekto spachal riualnu samovrazdu. ASI si EA Bioeare vzali z toho ponaucenie. Ved predsa len na HAPPY END sa zabuda, ale na takyto podraz nie.
-
Pravo vyjadrit nesouhlas urcite mas,stejne tak mas pravo jim dat najevo,ze si od nich uz nic nekoupis.
Ale nutit je,aby prekopali zakonceni?
Me se taky nelibi zakoneceni nekterych filmu,ale to me neopravnuje k tomu,vyzadovat po reziserovi/scenaristech,aby zaver predelali.
Z konce ME3 mam rozporuplne pocity,ale rozhodne me nenapadlo vyzadovat po tvrucich,aby ho zmenili. -
Bych chtěl vidět jak by ses cítil, kdyby jsi kvůli tvému jednomu rozhodnutí třeba v ME1 nemohl porazi reapery, nebo nedejbože hru dohrál s koncem který by se ti nelíbil.
-
Nečetl jsem původní scénář, ale četl jsem někde článek o tom, že konec byl změněn po úniku scénáře a že původní konec byl mnohem lepší. Detaily už si bohužel nepamatuji.
-
kdyz to tu ctu tak nevim co si myslet myslim ze kazdej musi uznat ze slo o skvelou hru nicmene taky jako fanousek serie musim rict ze konec byl vuci lidem kteri tu hru milovali od 1 dilu nefer mel to bejd konec trilogie a tak sem doufal ze dostanu aspon epilog dalsi vec je ze konec me nijak nezasanul proste sem hru dohral vypnul a byl trosku nastvanej ne proto ze bych shepiho nemel rad ale proto ze jsem si na konci pripadal jak v risi divu a ten dojem kdy sem si vzal tyden volno a pritelkyni rekl ze nebudu mit vubec cas x) abych si mohl zahrat vsechny dily za sebou byl pryc dalsi vec je jako Zakaznik kterej neco kupuje mam pravo dat najevo svuj nesouhlas a rict ze se mi neco neliby a dat prodejci jasne najevo ze semnou nemusi priste pocitat pokud si nekde koupite treba Auto a bude mu chybet kolo taky si pravdepodobne budete stezovat a uz si tam nic nekoupite navic hry jako takove kde je uz dnes normalni udelat nekolik DLC si myslim neni problem udelat alternativny konec
-
No nevím jak ty, ale já prožíval každý quest v příběhové linii, závěr je pro mně pak emocemi přímo nabitý (poslední rozhovory s členy posádky, závěrečný steč, smrt Andersona a pak polomrtvý Shepard ničící reapery ...). Žádného protiřečení jsem si nevšiml, samozřejmě, že jeho řešení problému umělý x přirozený život nebylo ideální, ale to sám i přiznal, holt i Catalyst je omylný. ;) Uvidíme, jak moudrý bude Shepard jako nový Catalyst (modrý konec).
-
Z tohohle pořád vycházím. Já bych se s těma koncema snad i nějak smířil, ale oni mi slíbili něco jinýho. Nevnímám to ani jako odfláklou práci, ale jako podvod na mě a na komunitě co jim dala za dílo peníze.
-
Me by treba docela zajimalo,jestli zakonceni hry nebylo ovlivneno unikem scenare hry.Mozna je to donutilo konec prekopat,ale vzhledem k tomu,ze chteli dodrzet datum vydani,tak je konec takovy,jaky je-odflakly.
Cetl to nekdo?Je tam i konec hry?A jak moc se lisi od toho,co ve hre skutecne je? -
Neboj, nikoho nesežerou, 20-30let a jsou zpátky doma, mají přece FLT motory (hodnoty nebrat doslovně ;) ) a když neodletí tak si alespoň příští hru z Mass Effect vesmíru zahrajeme za krogana.
Tu Normandii si ale mohli odpustit, s tím souhlasím, evidentně je to jen oslí můstek k nějakému DLC (neznámá, planeta nová rasa atd.), bez Mass Rellaye by se asi blbě vysvětlovalo, že objevují novou neprozkoumanou planetu, ale to je jen můj odhad, hrál jsem hru Bioware a jejich scénáristů a tak je to nutné i brát, spoustu věcí si dokážu představit taky jinak, ale to bych pak nemohl číst žádnou knihu, dívat se na film a hrát hry, kdybych chtěl, ať je všechno po mém...;) -
Já s tvým názorem docela souhlasím. Nevím proč mínuskovat. Osobně si ale myslím, že stejně tam měla být možnost happy endu. Slovy Kirka: "I dont belive in no-win scenario." Klidně ať většina konců je temná ale hráč by měl mít možnost vyhrát. Osobně jsem třeba 3x projel ME2 jenom proto abych ten ultimate paragon konec získal. :)
-
Jasne a kdyz se v CR dela nejaka anketa tak se taky vzdy ptaj 100% obyvatel...
-
Zatím idea za ukončením trilogie vypadá z mého pohledu takto>
BioWare -how to end ME3 - meeting->
"tak jak to kluci uděláme?" John se přihlásí a praví "Co něco takového?>
už jsme jim slíbili, že konec bude záležet od toho, jaké volby hráči v průběhu trilogie zvolili. Ale nikomu jsme neslíbili audio-visualní zpracování. A proto pojďme to udělat následovně.
Pokud hráč zachránil Rachni, tak si muže domyslet, co se s touto rasou stalo.
Pokud hráč usmířil Quariany a Geth , muže si domyslet, jak to s nimi dopadlo.
Pokud hráč zachránil celý team na konci ME2, můžete si domyslet, jestli přežili, nebo umřeli na konci ME3
A tímto stylem pokryjeme nesčetné množství konců jednou a tou samou animací a můžeme celý měsíc chodit po obědě domu a k tomu budeme dostávat pořád stejnou výplatu" "a co když si někdo bude stěžovat?" " pravda nesmíme být příliš líní, uděláme tedy 3 barevné varianty té samé animačky" "kdo je proti at zvedne ruku .........(ticho)............tak ujednáno!" -
Největší problém je, že konec nevysvětlil nic ohledně toho co se stalo s posádkou Normandy, jak dopadl Hackett, co Liara, Ashley, nebo Tali (Kaidana vem čert, stejně ho nikdo nemá/neměl rád:). Mně by bohatě stačila textová obrazovka, jak tomu bylo v DA Origins, kde byly vysvětleny jednotlivé následky našeho rozdhonutí.
- - - SPOILER - - -Hackett se mi třeba zmínil, že Sheperdova matka ještě žije a má o ní nějaké inofrmace, zajímalo mě co se stalo třeba i s ní atd. - - - SPOILER - - -
zkrátka když to udělají jako v DA budu happy. -
Popravde ten mohutne hate vuci zakonceni ME3 tak trochu nechapu.
Me osobne se zakonceni myslenkove celkem libi ,nicmene jeho provedeni uz pokulhava.
Co me asi rozladilo nejvic,bylo zjisteni,ze vsechny 3 zaverecne animacky jsou temer totozne,jen s par drobnymi rozdily.
Na to,jak je ME3 Ackovou hrou,to pusobi lacinym a odflaklym dojmem,zejmena ve srovnanim se zbytkem hry.
Dale me mrzi,ze na zakonceni hry v podstate nema zadny vliv to,jakym zpusobem clovek predchozi hry hral.Na druhou stranu ,kdyz se na to clovek podiva z opacne strany a to,ze hrac byl seznamen s novymi skutecnostmi na zaklade ,kterych se rozhodl,tak se to da pochopit.Presto tam nejaka navaznost na predchozi rozhodnuti byt mela.
Mno a pak tu jsou nektere nejasnosti jako napriklad,proc normandy letela pryc a jak se posadka dostala ze Zeme na palubu.
A posledni vec,co me zamrzela byl fakt,ze se clovek temer nedozvedel,co se vlastne stalo s hlavnimi postavami.Nejsem sice jeden z tech,kteri potrebuji zakonceni polopaticky vysvetlit,ale nektere veci mohly byt trochu vice rozvedene.
Kazdopadne ta vlvna nevole od nekterych hracu ve me zanechava dojem,ze pokud hraci nedostanou konec ala "happily ever after",tak nebudou spokojeni.
Ano,konec pusobi odflaklym dojmem a jsou tam urcite nelogicnosti,ale presto verim,ze ze tvurci maji pravo ukoncit jejich hru,jakozto formu umeni,tak,jak oni uznaji za vhodne.
Je mi jasne,ze me tady uminuskujete,ale presto si dovolim sem napsat trochu jiny pohled,nez ma zde vetsina diskutujicich *1* *1* . -
Spousta hráčů může být spokojena, jen to nedává najevo. Vždycky jsou víc slyšet ti nespokojení, než ti spokojení.
Ad ME3 a DA2 - pro mě jsou to obě kvalitní hry. ME3 možná o krapet větší, ale to je jenom momentální nálada. Až budu hrát DA2, tak se to může přehodit. Obě hry mě baví, ale zatím jsem nikde nehlasoval, ani do diskuze u každého článku, který se týká BioWare nepíšu, jak je DA2 dobrá hra.