Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KOTOR 2 a špatný konec? NWN 2 a špatný konec? No jo tak přečtu si to a pak si přečtu co píše o NWN2 a Kotoru 2 :-D
  • Masa-san
    trollik
    rozdíl je ten, že teď už se konečně něco děje, lidé začali být slyšet a to poměrně dost, to není jen pár lidiček tu na games.cz.
    Já v tom vidím šanci na zlepšení a zároveň varování pro BioWare.
  • Veskoslav
    Ale jo. Budu rád, když se mnohé věci vysvětlí, protože Těch otázek je příliš. A bohužel to, že jsem hrál za "svini" všechny tři díly (až na záchranu Rady, Wrexe a Rachni, nezabil jsem Samaru, když jsem mohl, neudělal z posádky Normandy SR2 kečup a přežili mi všichni sebevražednou misi) se nikterak neprojevilo do konce. Chtěl byc poněkud konec, kde by všechna má rozhodnutí měla větší smysl.

P.S: Teď hraji ME3 podruhé a můžu říct, že když to člověk hraje pořádně a snaží se dojet všechno a splnit všechny věci, tak děj 3 se odehrává v mnohých situacích zcela jinak než když to "proletěl".
    P.S2: Doporučuji pořádně číst poštu a hlášení Spectra. Více než důležité pro některé momenty a pro Vaše staré známe z ME1 a ME2.
  • A u kolika jinych her sme slyseli tuny slibu a skutek utek.A pozadovali po nich hraci,aby hru predelali a vydali ji majitelum puvodni hry zdarma?
    Tvoji argumentaci chapu a respektuji,taky se mi nelibi,ze nedostali svych slibu ,ale beru proste ten konec takovy jaky je.
    Jestli to byl opravdu tvurci scenaristicky zamer a nebo pouha lenost/nedostatek casu pripadne vypocitavost je vec druha.
    S podobnymi sliby a superlativy se u Ackovych her setkavame porad,tak proc by to ted melo byt jine?
    Nechapej me spatne,kdyby konec nakonec opravdu predelali,tak by to bylo fajn,jen si proste nemyslim,ze sme opravneni k tomu,to po nich vyzadovat.
    Samozrejme je to jen muj pohled na vec a nikomu ho nenutim. *3*
  • Gonzi
    Já s tím můžu nesouhlasit asi tak moc jak oni můžou můj nesouhlas ignorovat. Nechápu logiku stojící za "co si stěžuješ" přístupem, mám právo si stěžovat, mám právo chtít nápravu a pokud to bude nepodložené, tak mě budou všichni ignorovat, on se ale děje opak a nespokojených je drtivá většina - proč asi, že by čekali něco jiného? Třeba něco, co do té série zapadne?
  • Cypri
    No tak trochu na to právo mají. Promin ale zkus se vzit do situace, ze sledujes reklamy na ME3, rozhovory s vyvojari v tv napriklad a oni ti tam slibuji ze to bude mit 16 konců. že kazdy rozhodnuti od jednicky po trojku se ti na konci promitne, ty to pak na základě těchto slibů koupíš, a ono nic...
    Tzn. že to byla vsechno sprosta lez, tzn. klamavá reklama, tzn. protipravni jednani.
    ty lidi maji pravo si stezovat a to je to nejmensi, a podle mě mají právo POZADOVAT rozuzlení taková jaká slíbili. Minimalně at jich je těch 16 když to teda tak slibovali a málem se pýchou bili do prsou jak to bude úžasný.
    Nikdo po nich nechce nic navíc, ty lidi požadují to co jim bylo slíbeno, nezlobte se na mě ať je váš názor jakýkoliv. Samozřejmě očekávám opět haldu mínusů...
  • Masa-san
    Pravda, to s tou černou hmotou sedí. O tom se v tom článku zmiňovali.
  • Masa-san
    jo smysl v tom nechat žít rachni byl v tom, že no, ... a zbytek si prý máš domyslet, .... *1*
  • Svuj "research" jsem si udelal,neboj *3* .
    A o indoctrination theory vim.
    Stejne tak vim,co tvurci naslibovali a jak to ve skutecnosti dopadlo.
    O tom,ze konec v takove forme,v jake je nedava naprosto zadny smysl by se dalo polemizovat.
    Koneckoncu ani ja nejsem z konce zrovna nadseny,nicmene si porad stojim za svym nazorem,ze hraci nemaji pravo zadat po tvurcich,aby konec zmenili.
    Jasne,muzou nadavat,muzou s tim nesouhlasit, nemusi se jim to libit ,ale zadat po nich,aby to zmenili?
    Jo a prosimte,toto je cesky web,tak si laskave odpust ty anglicke veticky,protoze pak ten,kdo "looks very stupid" nejsem ja,ale ty. *3*
  • smejki
    skvělá analýza konce mass effectu, v souvislostech.
    je zjevné, že v době tvorby ME1 neměli tvůrci vůbec šajn o tom, jak se bude dále příběh vyvíjet.
    http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=15395#more-15395
  • Dejv
    Actually, Rowlingová chtěla nechat v posledním díle Pottera zemřít, ale fandové ji to rozmluvily...
  • Spousy argumentui,by tomu nasvedcovalo,nicmene nektere z argumentu by se daly vysvetlit i tak,aby zapadly do obu variant.
    A v nekterych pripadech mi to prijde,ze hledaji dukazy tam,kde se jedna spise o zamer tvurcu/prizpusobeni se hernim mechanizmum/tvurci zamer atd.
    SPOILER
    Jedna z veci,ktera teto teorii do urcite miry oponuje ,je scena s Protheanskou VI na Thessii,kdy tvrdi,ze dany cyklus,ktery se neustale opakuje pravdepodobne neni dusledkem reaperu.
    Ale naopak,ze reaperi jsou v podstate natrojem toho cyklu/reseni a ze v podstate slouzi urcite vyssi moci.
    Coz by odpovidalo tomu co ta AI/catalyst na konci tvrdi.
  • Joha
    Argumenty ako "Nechcem od spisovateľa aby menil koniec knihy" alebo tento tvoj s filmami je úplne od veci.
    Tu vôbec totiž nejde o to že by konce boli "smutné". Tu ide o to že nedávajú absolútne žiadny zmysel!

BioWare sľúbil 16 rôznych zakončení, pri ktorých sa berie ohľad na veci co ste postvárali počas celej trilógie. Ale namiesto toho máme 3 (farboslepí iba jeden) konce, ktoré v podstate všetko čo ste spravili hádžu z okna, tým pádom akokoľvek zabíjajú akúkoľvek "replay value". TL;DR: Všetko čo nám Hudson nakecal pred vydaním bola čistá lož. Sľúbili dôstojné konce, ktoré odpovedia na všetky otázky, namiesto toho len viac otázok vzniklo. Odporúčam si pozrieť nasledujúce videá (to druhé je veľmi ospevovaná "Indoctrination Theory") - http://youtu.be/4H_A7SeawU4 , http://youtu.be/ythY_GkEBck ; a poprípade sa môžete trocha povŕtať na fórach aby ste zistili o čo NAOZAJ fanúšikom ide: Muzyka tiež píše že väčšina fanúšikov ma CELÚ hru za úplne veľdielo, ale z toho čo je vidieť na fórach sa dá vyvodiť že všetci čo tam píšu majú "celú hru za veľdieľo až na posledných 15 minút, ktoré úspešne zabili celú trilógiu. ( http://bit.ly/GFx9ux )

Ďaľšia vec čo Muzyka napísal je že fanúšikovia sú agresívni a napádajú vývojárov, ale ako tak pozerám na fóra (a na oficiálny ME Twitter - @MassEffect) tak väčšina je úplne civilizovaná a kľudná, ja si skôr myslím že bordel začne ak BioWare oznámi že s koncami nemieni nič robiť. Takže: "Do your research and get your facts right before talking, else you will look very stupid."

#RetakeME3, Facebook Skupina: http://on.fb.me/ze00In
  • Tak na motiv reaperu,ktery byl na konci odhalen (ohledneme li od teorie indoktrinace/snu) se da nahlizet dvemi zpusoby.
    SPOILER
    Bud je cilem reaperu/Catalystu opravdu zabranit uplnemu vyhubeni veskereho organickeho zivota(predpoklad,ze organicke formy zivota drive ci pozdeji vytvori umelou formu zivota,ktera se drive ci pozdeji vzbouri se snahout sve tvurce znicit) a nebo je tu druha moznost,kdy se reaperi snazi zachovat si svou technologickou prevahu tim,ze zadne civilizaci nedovoli se vyvinout nad urcitou uroven.
    Jestli to jejich reseni je idealni, nebo by se naslo lepsi,je vec druha.
    Ale rozhodne mi neprijde,ze by to byl uplny nesmysl.
  • DLC a DATADISK je uplne neco jinyho chlapce;)) SC2 osobne sem pro ze udelali pribeh na tri casti nehlede na to ze datadisk k SC2 prida tolik veci ze se to da brat skoro jako dalsi plnohodnotna hra;)) Na datadisky k hram od blizzardu se vdycky tesim prinese to spousti novych veci a nemusim si k tomu dokupovat desitky DLC abych vubec mohl pokracovat ve hre aniz by me tam neco omezovalo;) Jinac SC2 + 2 datadisky za to das 4500kc max coz u Mass Efektu kdybys ho chtel full ze vsema DLC das pres 10k;)) au to je rozdil vid:P jeste vic me prijdou hloupy dve veci DLC v den vydani hry:D a spatny finale cele serie se opravy opet placenym patchem:D proc v tom vidim umysl od vyvojaru asi aby na vas oveckach dobre vydelali:))))
  • Tohle dava trochu vetsi smysl nez to reaperi nici lidi jen proto aby lidi nevytvorili jine roboty kteri by je nicili. *1*
  • Já jsem někde četl, že v původním leaknutém scénáři byly konce 2 a šlo v něm o to, že se Reapeři chtějí bránit před nějakou Černou hmotou a kvůli tomu stavěli toho lidskýho Reapera. A na konci se Shepard měl mít možnost rozhodnout, jestli Reapery zničí a sám bude čelit tý hrozbě Černý hmoty nebo je nezničí.
    Ale moc detailů jsem si o tom nezjišťoval a už si ani to málo, co jsem čet přesně nepamatuju, ale snad tu myšlenku jsem obstih.
    Na tomhle se mi ale aspoň líbilo, že se vysvětlil děj dvojky, protože takhle mi přijde, že ta dvojka je takový bezdůvodná...
  • Presne tak. Nema nekdo tucha jakej melo smysl zabit/nechat zit RACHNI??? Save sem tahal z ME1 do ME2 a pote z ME2 do ME3 a nakonec nic. *1* A tak by se dalo pokracovat.
  • A četl jsi první ME knížku? Dneska cestou na přednášku jsem četl stránku a půl popisu války mezi Gethy a Quariany, což je v podstatě hlavní myšlenka konce hry, jenom zabalená jinak.

Netvrdím, že je ME jenom o konfliktu mezi syntetickým a organickým životem, ale napsat, že je "naprosto mimo mísu Mass Effect universa a už úplně mimo hlavní náplň hry" už je imho trochu přehnaný.
  • Na ME dělal v podstatě stejný tým od konce roku 2003. Kromě MP k ME3.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší