Přejít na výpis diskuzí
Muzyka slíbil vyjasnění konce ME3 a nové ME tituly
21.3.2012 | Petr Poláček
247 příspěvků
-
Já si taky říkal, že několik věcí co se týče budoucnosti po poražení reaperů je tak nějak nastíněno v některých dialozích během hry. Konec mohl být samozřejmě propracovanější. Trošku jde vidět, že ho malinko uspěchali a pár detailů do něj zakomponovat ještě mohli. Ale myslím si, že pitvání nějakých detailů je celkem irelevantních v měříku celé poenty a konce jako takového. Shodnu se určitě na tom, že měly být třeba jen 3-4 konce, ale skutečně více odrážející klíčová rozhodnutí z předchozích dvou dílů a ty rozdíly měly být natolik veliké, aby mně motivovalo dohrát oba předchozí díly co možná nejlépe a aby třeba právě to, že jsem v druhém díle uchránil od smrti všechny co jen šlo, se nějak reflektovalo alespoň v závěru hry. Teď tak přemýšlím, že nutnost hrát MP, abych ovlivnil změnu konce mně vlastně ani nes*re právě proto, že se ty konce i závěr hry liší jen minimálně.
Ideální by byly zásadnější změny, byť jen v posledním "levelu" hry a méně, zato rozdílnějších konců. Jestli posádka zakalila a Tali pak letěla domů na koloběžce je mi šumák :) -
A co jako? To se dělá úplně běžně, to jen hateři z toho zase dělají aféru.. Koukni třeba sem (Fallout: New Vegas) http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20091110222956/fallout/images/c/c0/Sovietun3.jpg
-
Já chci navíc dva konce: Jelikož brouzdám po Liaře už od jedničky, chci s ní přežít i tento masakr a to i včetně svých přátel. (každé sci-fi je i taková malá pohádka, že?:-D stačí se podívat na takové jako SW či ST, jenom obejít obloukem Galacticu:-D), a totální zničení všeho a všech, co jsem znal. Totální vyhlazení druhů a je jedno, jestli je budou honit jako Protheany nějakých 300 let (Liara odhaduje totální vyhlazení vyspělých ras na nějakých 100 let), chci prostě aby Země byla zničena, stejně tak světy Assarijek, Salarianů, Kroganů atd. Ale nechci barevnou duhu
-
Já hrál a dohrál všechny 3 díly ... ale jako ukončení trilogie se mi to nelíbilo (z pohledu ukončení trilogie), ale jinak mi přišlo "logický"... ale ty animace a videa potom, to bylo bídný... :-D
Stejně by mě zajímalo, jesetli se musel(a) Shep obětovat celej, nebo tam stačilo třeba jen hodit ruku (Shep je tam jak Chuck Norris - tak třeba i kapka krve mohla zachránit velej vesmír). :-D Je taky Shep, tak proč by ne? :-D
Tenhle obrázek docela sedí :-D
http://goo.gl/q9BUp -
I velcí umělci museli často měnit svá díla, když se jejich zadavatelům nelíbila. *3* Malíři by mohli vyprávět.
-
http://meta.filesmelt.com/downloader.php?file=Big_list_of_copy.jpg
-
Reptiliáni nejsou z Marsu ale z Jupitera :)
-
Jenže tahle myšlenka hapruje ve chvíli, kdy se na to přestaneš dívat jako na vztah obchodníka a zákazníka, ale jak na vztah umělce a diváka. Divák platí za představení, může se mu líbit/nelíbit a podle toho se pro příště zařídit, ale má umělce respektovat, má respektovat jeho svobodu. Já žádný nový obsah nechci a nikdy jsem nechtěl. Vysvětluji si to tím, že respektuji individualismus lidí kolem sebe a svobodu jejich uměleckého projevu.
Nerespektuješ ho? Děláš z umělce poskoka, který skáče tak, jak ty pískáš? Který všechna svá tvůrci rozhodnutí omezuje v souladu s tvou vůlí? Tak pak plať navíc. Když už někomu dělá dě*ku, tak ať to není zadarmo. -
Já si z toho hlavně dělám prd*l...
-
třeba si ho chtěli nechat jako zákusek
-
Každý zákazník je svým způsobem egoista. Peníze žádnému obchodníkovi nedávám jen ze solidarity. *3*
-
na konci jsou prostě a jednoduše další otázky
-
Maj co chtěli, utvořila se kolem nich obrovská bublina z toho, jak se pořád prohlašovalo, jak jsou jedinečným a dokonalým studiem, lidi se toho chytli a stali se z nich fanatičtí fanoušci jako u Beatles nebo Elvise Presleyho. Teď se z každého jejich přešlapu dělá hrozný tyjátr. Podobná aura "dokonalosti" se začíná tvořit i kolem CD Projectu, takže aby se za chvíli kluci polský taky nedivily, až jim budou jejich fandové spílat, že něco po...kazili. Je to v dnešní době všemožných "kultů" nevyhnutelný proces. *5*
-
Jedno je jisté, Bioware má jednu z nejoddanějších komunit v herním průmyslu. Ale podle mě i jednu z nejzhoubnějších. Takže jo, proklínání je na místě. Všichni, kteří si vydupávají nový konec, jsou v mých očích rozmazlení egoisté.
-
Ano a ještě fanoušky za to pětkrát proklej! Tak se na ně musí! *6*
-
Opravdu mě baví konspirační teorie, které se tu tvoří. Takže Bioware záměrně vymyslelo přesně takový konec, který naštve spoustu lidí předpokládajíc, že si hráči vydupou nový. Jejich plán se splnil a temné postavy v oblecích si v nejvyšším patře mrakodrapu mnou ruce nad tím, jak hezky se jim podařilo to tupé stádo ovládnout. "Teď můžeme konečně udělat ty podrobné konce a ti hlupáci nám za to budou platit (zlověstný smích)."
Vážně komunito? A věříte i na ještěry z Marsu, který vás chtějí všechny očipovat?
Mnohem pravděpodobnější je, že konec je takový, jaký ho nakonec (po uniklém scénáři) udělat chtěli a podle jejich představ. Potom nastoupil totalitní režim, vláda idiokracie, jejíž představitelé si začali diktovat, na co má tvůrce ve SVOBODNÉ zemi právo dělat se SVÝM dílem. A jediné, co já Bioware, potažmo EA vyčítám je, že nemají koule na to tenhle nápor ustát. Kravaťáci se bojí o menší tržby potenciálních titulů a vývojáři si zase váží fanousků a mrzí je, že jsou nespokojení. Jenže zatímco tvůrci jsou pravděpodobně zdrceni (kritika vlastního díla se nese těžko), případně by se rádi fanouškům zavděčili, kravaťáci si říkají, žez toho maléru alespoň něco vytřískají. A víte co? Jen ať vytřískají. Bez práce nejsou koláče, vývojáři držení VÁMI pod krkem teď budou makat na novém obsahu, takže hezky plaťte. Doufám, že to rozšíření bude stát 50 dolarů a že se všichni plácnete pořádně přes kapsu.
Ale na druhou stranu musím uznat, že jsem takhle oddanou a posedlou komunitu ještě
neviděl.
EDIT: Tvůrce Bioschocku mi mluví z duše: http://www.digitalspy.co.uk/gaming/news/a372305/mass-effect-3-ending-defended-by-bioshock-creator-ken-levine.html -
No, chtělo by to trochu víc objektivity. Na diskusi k Teře se strhl téměř hysterický výstup o tom, jak nikdo z kritiků tu hru a její design nechápe, a tady jsou zase těm samým lidem pro smích biodroni. *5*
-
Co má Mass Effect 3 a jeho konec společné s Terou ?
-
Můžu tě ubezpečit, že absence happyendu je ten poslední problém celého konce, co vadí hráčům. Ostatně dohraj a uvidíš. *3*
-
Shamus Young? Jeho blog jsem četl, když psal článek o Mass Effectu 2. Ve spoustě věcí jsem se s ním neshodoval, například s jeho tvrzením, že dvojka na jedničku vůbec nenavazuje a že Shepard pracující pro Cerberus je nesmysl.
Teď si to nechci pokazit, ale až dohraju trojku, určitě si to přečtu.