Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Taky jsem byl velký fanda Logitechu. Periferie jsem kupoval téměř výhradně od této značky. Ale poté, co mi 4x po sobě odešla myš přesně se stejnými projevy jako tady popisujete (tlačítko vůbec nechodí, popř. double-click) a jak jsem zjistil na netu, je to obecně rozšířený problém, tak od té doby Logitech již nikdy více.
  • :D - ne nebydlim v Kviteckove :D a ani nevim kde to je ;) - pochazim z CB :). A jinak skutecne si nevymyslim, mysi mi proslo rukama opravdu hodne a muzu rict ze Logitech i pres sve nedostatky patri ke spicce a to i Logitech G9, ktera ma senzor prilepenej izolepou - mam ji k notebooku na praci a funguje uz kupodivu 5tym rokem, ovsem kolega na tom byl hure, tomu ten senzor nak haproval, tak ji rozebral a zjistil tento "nedostatek" :D.
  • Nebydlíte náhodou v Kvítečkově ? Mi někoho připomínáte *3*
  • To je v pořádku, to ja anglický výraz. V muzice je to střední proud *3*
  • Jaká je tedy kvalitní firma, třeba zrovna na myši ?
  • * málo ochotní
  • Logitech už dávno není vnímán jako firma vysoké kvality. Minimálně ne na západě. A upřímně - i mě osobně víc než polovina produktů od Logitechu, které jsem si v posledních letech koupil, přestala alespoň částečně fungovat dřív jak po dvou letech.

    Studuju teď na EPFL v Lausanne, která sousedí s vývojovým centrem Logitechu, a mj. jsem se podílel i na analýze dlouhodobé strategie Logitechu. Logitech teď zažívá dost nepříjemné období, protože za posledních 5 let jim spadly akcie pod 25 % původní hodnoty. Opakovaně kvůli tomu svou strategii i CEO měnili, což je poškodilo na pověsti. Hlavním důvodem byl ale právě ten fakt, že jsou až moc hrdí no své portfolio, málo sledují trendy a jsou pak i málo neochotní cokoli měnit. Když pak přišly tablety, smartphony a krize, spadla firma rychle do druhé ligy.
  • Kupuju si jenom logitech mysky a podle reakci urcitych uzivatelu jsem hrozny smolar. Me herni mys nevydrzi dele nez par mesicu. Pokazde odejdou tlacitka, minule odeslo prave tlacitko a kdyz jsem chtel zamirit tak to delalo dvojklik. Dalsi reklamace byla na leve tlacitko, taky dvoj klik a ustrelovani laseru na herni podlozce. A reklamace? Vzdy to trva vice nez 30dnu. Jsem snad jediny smolar?
  • U PC mám už od r. 2006 klávesnici Logitech G15 (s displayem, modré podsvícení), a i po těch skoro 8mi letech a tisících hodin v Lineage2, desetitisících řádků v c++, ... pořád funguje bezchybně, jenom intenzita podsvícení už není co bejvala... Jednou za rok, dva ji rozeberu, vyčistím, a jedeme dál. S notesem používám myš V450 nano, jednu z prvních s nano receiverem, ta si zase užila svoje na cestách, hozená v batohu mezi klíčema, kabelama a bůh ví čím ještě... a taky funguje bezchybně.
    Zato u desktopu jsem používal myši Razer a od té doby, co mi odešel kabel u starého Diamondbacku (po pěti letech používání odešel tuším v r. 2010), už jsem i přesto, že už dneska prakticky nepařím, stihl vyměnit jeden Imperator (naprosto tragickej senzor) a dva DeathAddery(odešla tlačítka). Takže jsem si koupil Logitech G400 a kruh se uzavřel. Doufám. :)
  • Ok :-) asi železná košile na mé straně...
  • Hanzales
    Tož čím více si ty keys rozdělím na obě ruce, tím se mi to zdá jednak pohodlnější a jednak toho jde více zmáčknout najednou, aniž bych si polámal prsty. I při hraní s G13 se těch 7 tlačítek na myši hojně využije....
  • Není lepší to namapovat na klávesnici? 3 tlačítka ještě pochopím...
  • Hanzales
    Ergonomii ;o) Proto je tolik výrobců a tolik tvarů, každý má pracku i preference jiné.
    Tlačítka? Na myši jich mám 7 (střelba, skok, míření, nabíjení, hod granátem, inventář a baterku). Ještě by se tam dalo nacpat funkcí a to mluvíme o FPS střílečkách ;o)
  • Hanzales
    G9 původní mám taky, od té doby co ji vydali. Skrz naskrz jsem s tou myší spokojený až na půdu, utrhnout senzor se taky podaří horko těžko. Jediná výtka je k tomu semišovému gripu. Ten mi padl do ruky jako odlitý, ale vždycky z toho po čase začala slézat ta guma a to se mi nějak ruce nepotí, nebo tak. Po koupení asi třetího jsem si prostě přivykl na ten "drsnější" grip, ale opěrka na palec chybí. Jinak z mého pohledu parádní myšítko, i SW je super, obvzláště když teď sjednotili ovladač pro všechny bazmeky a není třeba mít zvlášť setpoint pro myš, dokonce si G13 a G19 synchronizujou profily atd. No a pokud jak to vypadá pokročili v bezdrátovém přenosu, už bych zase pomalu začal uvažovat o bezdrátové myšce, i když dříve jsem měl MX1000 dvě a střídal je na dobíjení a i tak po 3 letech baterky v háji a nejdou koupit, prý snad někde od Nokie z velkoskladu tam nějaká jedna pasuje....
  • Hanzales
    Mně se tady válí tohle:
    http://www.logitech.com/repository/1322/jpg/11836.1.0.jpg
    Hento mělo by to fungovat, měl jsem taky set klávesnice myš (MX3100) a fachalo to s tym. Akorát adaptér koukám už asi němaje. Btw zkoušel jsi prve, jestli neodešel právě třeba ten adaptér pro ten receiver? :)
    Kdyby jsi chtěl zkusit ten můj bazmek, je tvůj, nechám ti ho samo zadara, akorát poštovné se mi už platit moc nechce :)
  • Hanzales
    Možná to byla smůla. Mně právě od Logitechu prošlo rukama snad skoro všechno od první bílé klávesnice s geniílním kolečkem nalevo a kupodivu nikdy nic neodešlo, nebo bych jen horko těžko vzpomínal. Nadávat bych mohl možná akorát na G940, kde trošku nezvládli tzv. reverse bug a pořešil to až milý Bodnar a plynovku jsem si musel taky opravit, neboť reklamace by byla díky špatnému designu vedení drátu opakující se, jinak na to Logitech dodnes peče. Stejně tak bych uvítal více appletů pro G19 display. Co se týče her, tam je to pravdaasi na vývojářích, paradoxně to podporoval posledně třeba Colonial Marines, ale sám Logitech by mohl taky něco vytrousit. Jinak bych ale asi pomlčel, protože bych se dal považovat za takového toho ujetého Logitech fanouška, i ty bedny mám od nich. Ovšem třeba podotknout, že sice Z5500 fachají dodnes, ale třeba levnější varianta do kanclu za litr je přiznávám šunt, kde po čase odešlo volume a chrastí v tom :) Akorát volant jsem vzal posledně od Fanatecu, zase až tak zaslepený fanda nejsem, ale po předchozích zkušenostech, kdy spousta toho Logitech HW slouží dodnes jsem k té značce hold tak nějak přirostl.
  • ogami
    mozna jsem mel jen stesti na horsi kousky, ale moje zkusenost je naprosto opacna. uz mam treti mys od logitechu, u ktere mi uplne stejne odeslo leve tlacitko mysi. ono sice funguje, ale nekdy neklikne vubec, jindy zas provede rovnou double-click ... doslova o nervy je pomoci leveho tlacitka provest jakykoli vyber (ta posledni se potkala pri podobnych pokusech se zdi). u jednoho kousku bych to pochopil, ale tri po sobe uz mi nepride nahoda. btw uz davno nejsem v letech, kdy bych sedel u pc kazdy den a klikal jak o zivot. u mysi za dva tisice byych ocekaval jinou kvalitu, kdyz i kulickove deset let stare mysi co tu mam v praci bez problemu funguji ;)
  • To nejste sam, ovsem Logitech i tak porad patri k lepsim vyrobcum :D - trebas takovej Razer Deathadder - u toho sem kolecko projezdil za cca 1 mesic, skejty se mi zedrely z Razeracky Mantis Control podlozky tez za cca mesic (asi 50 km sem s nima jen najezdil :D) a komentovat povrch mysi nema cenu - proste se ty mysi kazi, dale jsem mel na zkousku Razer Lachesis - radnej odpad, stejne tak Roccat Kone, ktera sice byla krasna ale absolutne nepouzitelna (kvalita Genius, ale lepidlo zacalo vylejzat po cca tydnu ... :D), dalsi mysi na paskal byla A4Tech ktera za ty prachy je paradni, ale proste top mysi jsou v tomto poradi Logitech G400s, MX518 a G400, kterou mam ted - vsecky jsou dobre az na G400 (ktera ma naprd kabel) ale zatim ji mam rok a funguje :D). Uplna spicka je Skova rada do Logitechu (G300s je lepsi nez puvodni G300 a opravuje hodne neduhu teto nejnizsi rady, G400s je bomba !!!, G500s a G700s je tez famozni kup pro notebookare v jeste lepsim a odolnejsim provedeni), ovsem Mionix je kvalitou uplne nekde jinde. Konkretne Naos 5000 (novinka Naos 8200 je masakr) je bezkonkurencni laser s neuveritelnymi moznostmi a to pohodli + nastavovani + polohovani senzoru atd ... - mazecek, pokud jako ja preferujete opticke senzory je top mys G400s nebo Naos 3200, vsecko ostatni od dob MS Intelli Mouse 3.0 jsou brecky ... SS jsou poruchove mysi i kdyz mozna chvili jsou dobre, nedelaji se moc kvalitne (doporucuju rozebrat a podivat se co je uvnitr :D - tistak je tam nakej z A4tech mainstreamu ale desne odflaklej XD, pajeni je primo udesny a omron spinace sou sice hezky ale ty pouziva Logitech tez :P - ovsem treba to zlepsily o cemz ale pochybuju - hold amici sou zabari :D) - napr SS Sensei si kupuji ti, kdoz jsou zvykli na tvar MS Intelli Mouse 3.0, ale ta mys je po dilenskej strance desnej odpad, ale jako to neznamena, ze pri dobrem zachazeni nemuze fungovat dlouho a dobre.

    Sluchatka tu radsi probirat nebudu. Kdo hrani bere vazne ma doma Sennehisery, BDcka (BeyerDynamic) nebo Shure - idealne samozrejme headsety + ekvivalentni zvukovou kartu jako Creative X-Fi Fatal1ty (Champ. series, Elite, Titanium), Asus Xonar rady (Xense, Phoebus, ST, STX) nebo jeste Auzen. Schudne jako herni audio jsou jeste vyssi rady Kossu, na basy Creativy anebo na takoveto za rok vzit a zahodit + koupit nove - SS Siberia :). Razer ani Roccat sem vubec nepatri, ty nedelaji kvalitni sluchatka a nikdy ani delat nebudou :D. Logitech headsety jsou hodne precenvoane a nejsou az tak dobre jak vsichni v recenzich tvrdi, stejne tak Asus Vulcany jsou v porovnani s mymi Sennheiser PC360kami radna chrchlatka + neskutecne nepohodlna.

    Zatim maucta, snad jsem nekomu poradil ci pomohl s vyberem periferii ;) ... - varovani nakonec: Skutecne nekupujte nic od Roccat ani od Razeru, fakt to sou vsecko totalni odpady ... - tot konec pohadky ...
  • Zdravim :), doted jsem hrdym majitelem Logitech G110 (mam ji asi rok a pul, predtim jsem cca rok a pul mel Logitech G11, ale promackal jsem ji) a tez uz citim znamky horsiho mackani klaves i u stavajici klavesnice - klavesnici cistim cca 3-4 tydne, ale proste muj napor tyto silikonky nevydrzi :D - hold sem schopen udleat za 10 minut matche i 2500 uhozu :).

    Nejlepsi mechanickou klavesnici je podle me Mionix Zibal 60 a budu si ji v dohledne dobe objednavat (dodaci lhuta cca 3 tydny), jeste jsem premyslel nad SS 7G a logitech G710, ovsem i pres to, ze Logitech mam rad, s tim pouzivanim lesklych plastu + toho bileho podsviceni si to u me podelal. Dale setril na podrucce, ktera je mensi a Cherry MX Brown spinace povazuju za spise volbu pro beznejsiho uzivatele nez HC/profi hrace kterym jsem a pro takove by mela byt mechanicka herni kalvesnice mirena, minimalne aspon mely dat na vyber jaky spinace chcete na tu klavesku osadit, pca v jadru by ta klaveska spatna nebyla ;). U herni klavesnice by podle me Browny nemely moc co delat, zde je misto pro spinace typu Black ci Red (Black pokud mate radeji tuzsi stisk, Red naopak zlehounka).

    Corsair muzu doporucit K60ku s Red spinaci - nejlepsi volba pro casual hrace a pokud hrani myslite skutecne vazne tak jdete do SS 7G nebo SS 6Gv2, kterou pouziva drtiva vetsina top pro-gameru ;). Ja bud pujdu do te Mionix nebo SS 7G, porad se nemuzu rozhodout, ale Logitech po tomto PR clanku nechci ani videt, pac zatim nevydali poradnou mechanickou klavesnici. Herni kalvesnice ma bejt matna, bytelna a pusobit co nejjednoduseji + disponovat neskutecnou odolnosti. U G710ky bych proad travil cas lestenim toho ramecku :/ a bile podsvicenui mi pripada takove divne a neprofesionalni - spise elegantni, ale to nema co delat s herni klavesnici :D - proste Logitech se mi zda je uz bezradnej a nevi jak svoje proukty poradne prodat, tak sazi na to, ze Gecka prosadi i casual userum ... - za to u me maji velka minus, pac G710ka neni vubec herni klavesnice, ale spise neco mezi: klavesnice pro narocne uzivatele co chteji mechanickou klavesnici ala psani/hrani, ale G znamena Gaming a zde by melo byt uprednostneno jen a pouze hrani - na design jim prdim, chci paradni dilensky udelanej produkt a ne vrzaci plastak :/- mozna sou to svycari, ale jeste peknou chvili jim bude trvat nez udelaji jakztakz uchazejici herni mechanickou klavesnici, spolehlva mozna je, ale neni proste a jednoduse urcena pro hrace.
  • Používám G9x s drsným krytem a nemůži so stěžovat. Zatím půl roku vše ok.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit