Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo jeste nezkusil, nevahejte *3* Pri registraci pres tenhle link dostanete 50 GE (bonusova mena) do zacatku navic http://warthunder.com/en/registration?r=userinvite_2603447 ... Spolu s tutorialem a zlatejma bitvama co budou v nedeli se z toho uz da nashromazdit na nejaky hezky premiovy letadlo na zacatek :)
    • hlavne ze mas z toho prospech ty :-D "userinvite" a jaky prospech z toho mas, zlataky ?
      • je to myslim vyhodny pro obe strany, podle vseho by to me po urcity dobe melo hodit nejaky stribrny :) nepovedlo se mi nikde najit presnej vypis, ale co, treba budu mit stesti a neco zlatyho taky kapne :)
        • Musi nahrabat 6 lidi do hry a pak neco dostane, ale uz nevim co. Neresil jsem to, protoze osobne do toho 6 lidi nikdy nedostanu a postovani takovych linku si radeji netroufam. Nicmene pro ty lidi co do toho jdou je to vyhodne.
          • to s 6 lidma byla omezena akce do 20. srpna, to jsem prosvihnul... *4*
    • uz to taky stahuju, jsem zvedavy jake to je treba v porovnani s IL2 Sturmovik, kazdopadne uz oprasuju joystick :)
      • s joystickem je idealni hrat historicky bitvy (HB) a nebo full real (FRB), v arkade zase kraluje mys a klavesnice (to ovladani se jim vazne povedlo, ale chce to chvilku, nez si clovek zvykne *4* )
        • joystick jen do FRB(tam je myš..klavesnice handicap) ...v Arcada a HB vyhoda mouse aim ( rychlejší)
    • Keyz
      Není to žádná sranda. Co jsem to zkusil tak jsem sice na klávesnice byl schopen sestřelit nepřátelé ale když se za mně někdo pověsil bylo těžké zdrhnout. Chce to znát manévry a co dané letadlo zvládne.
      I když jednou jsem se se snažil manévrovat nízko země a ten blbec naboural :) Náhoda ale byla to sranda.
      • ze zacatku nic jinaciho nez ovladani mysi nedavej - mel bys mit dvouplosnik a ten ma manevrovatelnost paradni, pokud se za nekoho dostanes a snizis rychlost, tak nema sanci te setrast
    • Dneska na to pujdu, dik *5*
  • Menorri
    Zkuste hrát za němce a nálada vás přejde *1* *1* *1* *1* ...hra je sice nádnerná, dlouho jsem neviděl takovou grafiku a takový výkon který hra dává ...ale pořád je to jen o tom kdo má co lepší a ne o tom kdo je lepší...
    • No nevim, za nemce jsem pred 2 dny dal s BF109 F4 11 sestrelu, nez me sundali. Za chvili stejne skoncila hra, takze vysledne skore 1-12. Nemci maji ultimatni 109 verze F4 od noveho patche kdy jim pridali moznost podvesit dalsi 2 20mm kanony. Pravda je, ze zacatky jsou slabe, protoze je to samy ital s mizernou kadenci, ale to se musi pretrpet.
    • Menorri
      Just...LOL...jen jsem tak prolítnul komenty a dozvěděl sem se že BFka jsou vlastně nejlepší letadla ve hře.....hravě sestřelej Spitfira i Corsara...hoší nekoukejte se co ty letadla dokážou papírově...ale co dokážou ve hře *1*
      • Menorri
        Ono vystoupat a slítnout na nepřítele je sice krásný...ale to by jste museli bejt výš než ten nepřítel což proti spitfiru nebo corsaru moc nejde se stoupavostí BFka....a když už se vám to povede tak jim stačí s jejich obratností jen maličko uhnout z dráhy letu a vy si v rychlosti ve který na ně letíte ani neškrtnete....a pokud tedy selžete a řeknete si zase vyletím nahoru a uletim jim ...tak vás čeká další trpké zklamání jelikož spitfire vás hravě dolítne *1*
        • Tak corsair pro Bf109 není moc velkej problém. Při střemhlavém letu nahoru si dokáže Bf 109 mnohem déle udržet energii a navíc corsaira v pohodě utočí. Ano spittfire je asi lepší letadlo kromě G-10 a upřímně v HB se jim vyhýbám jak čert kříži. Většinou čekám někde na kraji mapy až všichni sletí dolů. Spittfire má však jednu nevýhodu proti Bf 109 a to tu, že je lehčí. Což znamená, že při jakémkoliv klesání je Bf 109 rychlejší a dá se mu celkem v klidu uletět. Ale uznávám že je mnohem lehčí sestřelit Spittfirem Bfko než naopak.
    • Tak to asi lítáš špatně, němci maji bezkonkurenčně nejlepší "Boom n' Zoom" stíhačky z celé hry, obzvlášť BF109-f4 ... schopnej hráč by mohl zvládnout vystřílet s tím libovolnej počet nepřátel na stejným i vyšším tieru, zatímco neschopa s tím nesestřelí nic. Pokud seš spíš hráč typu vlítnu do roje a budu střílet, tak ti doporučím Brity nebo Japonce
      • BF109 není "boom n zoom" ale typickej E-stíhač. Mezi "boom n zoom" patří F4U nebo FW 190. Rozdíly tu jsou sice jen minimální ale na styl lítání to má vliv.
        • FW 190 bohužel moc nevychytali ve WT a v základu to jsou úplně strašné popelnice. Hrozná manévrovatelnost, zbytečně velké otáčky a tristní stoupavost. Byl jsem naprosto zděšen, že jsem si koupil FW 109 A5 na 11 ranku a v základu se nevyrovnal ani moji Bf 109 E-3 ve full výbavě, která je na výrazně nižším ranku. *7*
          • Bohužel to je problém všech těžkých stíhačů. Jedinou jejich výhodou je váha, která jim umožňuje ve střemhlavém letu dolů obrovsky akcelerovat a dosáhnout tak maximálky během chvilky. To napr. BF109 nedokáže, protože není tak těžká. Proto je u nich důležitý dodržovat "Boom n' Zoom" taktiku. Ne všechny ale baví nekonečnej cyklus stoupání a klesání. Proto hodně lidí považuje německý letadla za popelnice co nic nesestřelí. Já osobně ale taky víc preferuju Bf 109 nad FW 190
      • Jo, Němci jsou the best. Mám teďka konečně Bf 109 G-6, v čumáku je 30 mm MK 108, nad čumákem 2x 13 mm MG 131 a pod křídly 30 mm R5 *16* . Při "Boom n' Zoom" jde nepřátelské letadlo do kytek během pár sekund.
        • Hanzales
          Kurňna tak já mám asi jasno, hurá na BF-109 a na USA se asi vyprdnu a k té P51 se probojuju až časem. S tím BF-109 se mi lítalo právě hodně dobře i v tom Wings of Prey, tak je to pro mně asi jasný.
          • jj, Bf 109 od F-4 do G-10 jsou podle mě jedny z nejlepších letadel své třídy. Mají perfektní stoupavost, rychlost a naprosto pro nepřátele devastující výzbroj. Jsou sice určené primárně pro "Boom n' Zoom" a nejde s nimi moc manévrovat jako se Spitfiry, ale když už se za někoho dostanou, tak pilot s letadlem v zaměřovači zažije peklo.
      • Přesně tak, já mám naopak němce a jejich BF109 nejraději. Je to skvěllý "Boom n' Zoom" stíhač a s jeho kanóny "Mg 151"- 20mm nabité HEI nábojovými pásy nebudete mít problém dostat žádného stíhače. S bombrdéry už je to horší, na ně se víc hodí APHE.
        Hlavní výhody tohoto letadla jsou: Akcelerace, Stoupavost, E-vlastnosti - akcelerace ve vodorovném a střemhlavém letu, dlouhodobě udržitelná stoupavost + "energo" vlastnosti, tedy schopnost krátkodobě držet vyšší rychlost nabytou střemhlavým letem, držet tuto rychlost ve svíčce, atd.
        S obratností (nebolí schopností, při co možná největším rozsahu rychlostí, provádět co možná nejostřejší manévry za použití všech třech ovládacích prvků - křidélka, směrovka, výškovka) už je to horší. V žádném případěn nezkoušejte v nízké rychlosti utočit v ploché zatáčce Spitfire. I s dostatečnou rychostí je to dost často problém.
    • cr8gg
      neni pravda :) zalezi na podminakch boje, na situaci a na tom jak premejslis... bud litas do kopky enemy nebo vyckavas jako jak a jdes na ne zezhora nebo kdyz jsou nejzranitelnejsi ..
  • jo jo videjko super, az nato ze ta hra je uplna sra*ka, a uplne ma desi jak si to kazdy vychvaluje, je to rovnaka sra*ka jak hry od wargamingu
    • Hanzales
      Tak hlavně že jsi si dal hned plus :) Nějaký podpůrný argument proč je to stejná sra*ka jako hry od Wargamingu by tam byl? nebo jen nicneříkající sdělení? Či jinak, nějaká jiná letecká hra, která nabízí jak kvalitní arkádový zážitek tak i docela komplexní simulační zážitek, o poškození atd nemluvě?
      • kvalitny arkadovy zazitek... :D lol
        • Hanzales
          Jo no, lol, lol, je pravda že jsem do té arkádové části nestrčil ani nos a hru hodnotím jen z pohledu HB, ale tak stále od tebe čekám na jinou alternativu podobného ražení, která je podle tebe na tom líp. Podle všeho to ale baví nejvíc lidí a pro začínající letce je to dobrý začátek. A z ohlasů nejen zde jsem nabyl dojmu, že se právě všem líbí hlavě War Thunder a ten počin od WarGamingu jde spíše bokem. I v diskuzi o World of Planes se řešil snad jen War Thunder ;o) Pokud na ten World of Planes zrovna nelítaly spíše negativní ohlasy (i s argumenty)
          • WT fanboy 101 ... WoWP je na 3.14ču WT je lepčí !!

Ze jedno je uber hrozne a druhe je len hrozne to uz vynechame.
            • i dnes se najdou lide co dusevne nezvladaji dalsi osu navic...
            • Hanzales
              Já no, tak určitě *5* A to, co je absolutně skvělé a dokonalé pro tebe, může být zase pro změnu absolutně hrozné pro mně. I když to pro tebe ze mně udělá absolutního idiota. But here all right and a lot of fun with WOT *2* A nezapomeň mně objet za tu angličtinu ;o]
  • Hanzales
    Taky něco přihodím. Dříve mně bavil Wings of Prey, občas si zalítám DCS, ale ten War Thunder mně nějak chytl více, než jsem čekal, že mně chytne :) Zatím jsem se stihl dostat akorát na LVL5, ale fakt nikam nespěchám. I když s P-51 bych si už sakra zabojoval, ale popravdě jsem si to zatím nejvíce užíval s LVL1 letadlem (P26-A) a teď s P40 mám trošku problém, ovšem poslední 3 bitvy už byly zase v pohodě. Ale to je na tom myslím právě to krásné, že s každým letadlem se člověk musí naučit poznávat jeho výhody a silné / slabé stránky a přizpůsobit tomu taktiku boje. Taky se shodnu na tom, že tohle je dosti vzdálené Pay to Win systému a za příplatky člověk dostává spíše pěkné bonusy, nebo prostě ušetří čas (ochudí se o delší postup) :) Ovšem úspěch na bojisšti stále z valné většiny připadá šikovnosti a umu. Já si radši postupně a pozvolna užiju každý Tier v klidu a k těm nižším se budu často rád vracet a i když většinou sestřelím od 0 do 2 letadel a málo kdy zůstanu v cajku až do konce kola, tzn těch Expů nesbírám bůh ví kolik, stále si užívám souboje samotné a místo abych huntil expa, radši jdu jinému soudruhovi chránit prd*l s rizikem, že mně ti kousek výš seberou taky, než abych zbaběle utekl někam kosit tančíky ;o)
    • Ta hra je vymakaná až do těch nejmenších detailů poškození různých částí atd. těd paříme s kámošem a je to fakt užasné i mapy jsou dost detailní osvětlení a dokonce i noční lety. A to všechno zadarmo takže doporučuju! Je tam i mod pro starší grafické karty takže se nebojte to skusit kámoš na kompu s integrovanou grafikou 40 fps v pohodě.
  • Keyz
    Škoda, že v podobných hrách jde hlavně o to nahnat body a málo se cení to, že hráč přežije. Jak by tomu mělo být.

Pak se vyplatí akce s jistou smrtí. Za přežití je málo anebo pouze ušetřené náklady na opravu letadla. Kdyby to nějak bralo zkušenosti pilotům apod. To bylo zajímavější.
    Anebo kdyby rovnou měl možnost chcípnout jestliže by nevyskočil.
    • tomocz
      a pokud přežiješ tu HB, tak dostaneš odměnu "Neprůstřelný" nebo tak nějak, takže páchat sebevraždy se určitě nevyplatí (o opravách ani nemluvě)
      • Hanzales
        No, já jsem jednou Ramnul jednoho bombardéra, už jsem byl značně unavený, neodhadl jsem rychlost, neubrzdil, nestihl se vyhnout a možná to do něj i trochu schválně pustil tělem. Respektive to bylo asi tak: "Sakra tak už chcípni, kolik olova toho ještě sežere (ne a ne trefit motor)... ho sejmu, ne to nemůžu, sakra už jsem v něm, co jsem to provedl) Mno ještě teď z toho mám špatný pocit, pač je to fakt debilovina, obvzláště od těch, co to dělají záměrně, často a opakovaně. Oba přijdou o "boj" a nic z toho nemají a být tim bombardérem, asi bych si sobě dal lepanec. Jinak od toho LVL4 v tom HB se mi podařilo sestřelit 2 letadla a přežit do konce kola bez škrábnutí zatím snad jen jednou, paradoxně s tou P40kou, se kterou mi to jde zatím nejhůř :) Na LVL2 jsem se cítil pomalu jako eso a sotva jsem vlezl do P40, dostal jsem tolikrát za vyučenou, že by z toho jeden radost neměl.
        PS: naopak, nejlepší je s poruchou přistát, i za "crash landing" je nějaké expo, furt lepší, než to pustot do země, nedejbože do jiného letadla.
        • Jestli můžu poradit, zkus lítat za rusáky, podle mě mají nejsilnější letadla. mám u rusáku 10lvl a nejraději lítám v 1. tieru, s 3x záloha + 1x chaika + 1x žukovskyj. Je to bomba, tyhle dvouplošňáky mají z těch všech záloh nejrychlejší kadenci a jeden zásobník ti vydrží třeba i 4 sestřely (když už to umíš) :-D je to bomba hra ;-)
          • Hanzales
            Díky moc za radu, teď budu mít konečně volno, takže budu moct pařit déle, než jen 2-3 hodky večer a určitě se do toho ponořím více a zkusím létat i za jiné země. Zatím jedu jen to USA. V tom prvním tieru se mi létalo právě že taky nejlíp. Jinak ani tak nemám problém s manévrováním, mířením, či s tím udržet se šikovnému pilotovi dlouho za zadkem, spíše pohořím čistě takticky, kdy i s nabranou výškou udělám nějakou koninu a značně ztratím výhodu a pak už mně nějací dva zkušení protivníci sundají jak balónek na pouti :)
            • Hanzales
              tomocz> Díky moc, jakákoli rada od sebezkušenějšího hráče přijde vždycky vhod. Brity koukám taky někdo doporučoval, snad dotáhnu do desítky aspoň dvě země, abych si mohl najít svého favorita, alespoň mám trošku představu, kam se specializovat, no :)
            • tomocz
              tak tak, dobrej pilot ví, kdy zaútočit a kdy vyčkat :) ještě k tý P40-ce, abych pravdu řekl, tak mi to na tom tieru 4 přijde asi jako nejlepší letadlo. S kámošem jsme lítali HBčka s P40 a luxusně jsme si vodili jak rusáky, tak němčoury xD na těch vyšších tierech už je to s amíkama těžší, přecijen ty Cobry už nejsou o tolik obratnější ve srovnání s jinýma zeměma (ale třeba P47 je teď po tom patchi taky luxusní stroj). Ale popravdě v tuhle chvíli co mám každou zemi naexpenou mezi 10-13 tierem, tak beru jako nejlepší asi Němce se 109kama a FWčka a pak Brity se SpitemMkIX... ale taky záleží na štěstí a na tom, jak máš šikovný spoluhráče a nepřátelem... :)
    • Když hraješ HB nebo FRB máš jen jeden spawn s jedním letadlem na misi. Uděláš sebevražednou akci a končíš klidně po pár minutách. V HB a FRB je navíc potřeba na bojiště doletět, často se tak stává, že po několika minutách "prázdného letu" narazíš na akci, neuhlídáš se, jdeš k zemi a konec. Postih z toho sice neni ale když nic nenaexpíš a pak stejně musíš platit opravu letadla, peníze ti spíš ubývají...
  • smejki
    Ale to je mi pěkné!
  • Vy co tu remcáte o free to play modelu zkoušeli jste to hrát stylem investuju do hry takovou částku jako kdybych si ji měl zaplatit předem např. dejme tomu nějakých 800 Kč a víc ani prd ?
    • smejki
      Za chvíli se dozvíš, že je unfér, že ta hra nestojí po roce desetinu původní ceny.
      • Unfér? Co je s tebou, "do assu"? Co je zas tohle za slova
        • smejki
          doplň si vzdělání. http://www.youtube.com/watch?v=NFv1LZDQGuc
    • Tak to dělám já, když mě hra chytne a vydržím u ní delší dobu, přihodím vývojářům nějakou tu odměnu, max tak 1000kč
      • cr8gg
        ja si platil u WoT premium asi 3 mesice... bavilo me to
  • tenhle trailer by mohl byt motivaci pro ty co litaji s bombardery. novy motto:slintajici admiral aneb potop si bitevni lod *15* *15*
  • cr8gg
    Nechapu proc tu nekdo breci kvuli grindu ve WT, jaklej grind omg? ... ta hra v 90% zapasu neni vubec o tom, v cem kdo lita... a podelanym 2lvl letadlem dokaze normalni clovek sundat v pohode i spitfire nebo baufighter.... je to jen o tom, jak clovek lita, premejsli a taky o trosce toho stesticka .... jsou dny, kdy s letadlem na 9lvl sundam 1 letadlo za kolo a s letadlem na 3lvl jich sundam v tom stejnym kole treba 4-5

Minulej tejden jsem s B-25 bombarderem sundal 3 fightery v jednom kole.... napriklad... tohle neni podelany WoWko, aby tu zalezelo na levelu
    • Tak ty jsi chlapče docela mimo. Po 1.33 už to je hlavně o grindění. V počátcích to bylo o létání. Mezi letadlem v základu a ve full je takový rozdíl, že to nemá s histoickou přesností už nic společného. Mám nalítáno v HB přes 2500 bitev a přes 3000 sestřelů ve FRB mím přes 200 bitev, hraju to od uzavřené bety a říkám, že s každým patchem jde ta hra do sraček. Čím dál více se to přibližuje WoT.
      • že to máš ty o grindení na max level je tvůj problém ..nekteří hrači hrají hry pro zábavu ne pro to aby měli max lvl ....mám 1700 HB a nejradši lítám Ki 43 II Hayabusa level 2 protože je to vyborný letadlo který je radost letat ...wot se to bohudík nepřibližuje ani v nejmenším..je my líto tvé osobní frustrace. *1* ..ale do toho nás netahej
      • cr8gg
        to nehraj teda :)... ja si nestezuju, zalitam si, udelal si par akcicek a to ze jsem na 9lvl uz asi 14 dni me nak netrapi :) zaklad je u toho nesedet 24/7 ale dat treba 2-3 bitvy za den
    • Brečet budou hlavně Blizzard blbínci z World of Warcraft, které jejcih ovčák vychoval ve stylu: Pondělí instalace - středa level cap - čtvrtek dohráno.
    • Zkus s lvl2 letadlem stát proti Yaku 9 s jeho super kanónem a nebo proti Kingcobře...
      • cr8gg
        US lvl 2 takovej modrej bonbonek ... dneska sem s tim sundal spirfire a yak ;) je malej ale silnej
    • Do určité míry máš pravdu ale já lítám v US větvi a, ač přiznávám, že nejsem kdovíjak zkušenej letec (vlastně spíš nejsem vůbec zkušenej *1* ), podíl letadel setřelených Bf-109, které mají jak kulomety, tak kanón v čumáku je prostě hroozně velkej. Semtam vidím, že by někdo v US dosahoval podobných úspěchů. AiraCobry a hlavně KingCobry (jsel lvl 11, nevím jak dál nahoře) jsou sice dobrý ale způsob jakým Bf získávají energii a to že v přímým letu udělají skoro 500 km/h prostě s nízkotierovým letadlem nenapodobíš. Ale pravda je, že když si pozici umíš připravit, jde sundat letadlo o několik tříd výš. Já jsem jednou dostal jakousi odměnu za zabití stíhače o 4 lvl výš (to když mi AI střelec v A20 lvl 5 sundal cosi na 9-tce). A jen si "rýpnu", sundat s 2lvl letadlem třeba Spitta Mk IX? Good luck *3*
      • cr8gg
        Hele jasny, ze kdyz se za tebe povesi tak ho nesundas... ale kdyz vlitnes do chumlu a poradne vymanevrujes tak v tom 2-3 letadla i s lvl2 klidne sundas :)

jn Bf-109 jsou desny kujvy... hlavne je u nich good ze maj vse na cumaku... tkaze tam kam miri tam to i strili .... narozdil od letadel, co maj vse na kridlech , to u tohopotrebujes natacet kridla podle nepritele ... :D

Cobry jsou great, kdyz to trochu umis, tak staci 1-2 strely z kanonu a mas letadlo dole
        • tomocz
          vymanévrovat třeba 109ky je docela v pohodě s nižšíma tiearama či obratnýma letadlama :) 109ka je sice rychlá svině, která ti uletí, ale má problémy se udržet v zatáčce za téměř jakýmkoli jiným letadlem... od P39, přes spitfiry po mustangy nebo La5ky :)
  • Pokud je zamerem games, aby sirsi hracska verejnost zacala opravdu nenavidet Evropu2 tak nevim jak u ostatnich ale ume to ucel plni *1* Vice a dele te same reklamy porad a porad dokola !! *1*
    Jinak trailer super *14*
    • Inquisitor
      Tohle rádio se už nedá poslouchat dávno.
    • hm pro reklamu na prací prášek nebo dámské vložky asi nejsme ta správná komunita :/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit