Nastal čas přestat oddělovat dílo od autora? Jak mi ruská invaze vzala Atomic Heart
-
Ale on doslova označený jako komentář je😀 https://games.tiscali.cz/archiv/komentar
-
Je pravda, že článek by měl být označen jako komentář.
-
Vlastně je to docela škoda. Ideologie vítězí i v mozcích hráčů (hráček). Já rád vývojáře podpořím i přes to, jestli fandí červenému nebo modrému týmu. Je mi to upřímně jedno. Mě hra už nepřevychová a pro děti to, podle toho jak vypadá, zřejmě taky nebude. COD je propaganda americké armády, ale to očividně dneska nevadí. Ale pozor, jednou by třeba mohlo!
-
Komentář celkově komentovat nechci, protože s ním víceméně souhlasím, tak jenom malá vsuvka - výroky Rowlingové rozhodně nebyly transfobní, to z nich udělala jenom malá skupinka křiklounů na Twitteru.
-
Ano, taky jsem na vážkách, zda tady ty články patří. Pokud ano, bylo by fajn z toho udělat diskusní platformu, kde se nebude banovat a skrývat každý tzv. nevhodný příspěvek. Zatím to ale jede v kolejích "pereme tady svou agendu a vy si trhněte". Což samozřejmě je právo majitele, ale je to o ničem.
-
Pěkné, ale pro mě to je stále jen hra. Podporuji Ukrajinu jak nejvíce to jde, ale to že jsi koupíte "Ruskou" hru neznamená, že se svět najednou zboří a UA prohraje. Tímhle článkem se jen utvrzuje jak moc je Games.cz aktivistické a nečitelné (vyjma recenzí)
-
Se všema argumentama souhlasím, ale zahraju si to, chci vidět kolik propagandy tam nacpou, zajímá mě používání narativů ve hrách pro "změnu úhlu pohledu". Autorům zaplatím po válce. Když bude komu.
-
Díky, Šárko, se obsáhlé sepsání argumentů. Vidím to úplně stejně, ale je super, když tomu někdo dá hlavu a patu a poskytne související informace. Ruskou válečnou mašinérii v žádném případě financovat nehodlám.
Raději si lidi kupte Stalkera 2 za plnou cenu, až vyjde (snad)...
-
Jakožto dětský pamětník rusáckého vojenského ksindlu v naších ulicích mám jasno odjakživa. Rusáci jsou pro nás smrtelným nebezpečím a těch 30 let po pádu SSSR bylo jen ticho před bouří. Nezbývá než doufat, že ty hrůzy k nám nedorazí a aktivně proti nim bojovat jak se v současné situaci dá.
V takové situaci si hrát na SSSR mě osobně přijde jako chucpe.
-
Stále se na hru těšim.
-
Amen
-
Díky, z mých wishlistů už hra také zmizela.
-
Díky za tenhle článek. Cítím to úplně stejně a nemyslím si, že by tuhle konkrétní hru s narativem, který chce představit, s kampaní, která ji provází, měla média vnímat prostě jako hru - v takovém světě už nežijeme, pravděpodobně dlouho žít nebudeme. Peníze a politika jdou vždy ruku v ruce a ruská politika je v tuto chvíli vraždění civilistů, útoky na kritickou infrastrukturu a válečné zločiny. Věřím a doufám, že alespoň podobně to vnímá i zbytek redakce.