Přejít na výpis diskuzí
Nečekané oznámení Dark Souls II doprovází tematické video
8.12.2012 | Petr Poláček
101 příspěvků
-
Me teda docela prekvapil ten hype okolo DS, potom co jsem ji dohral a vyzkousel si ruzne moznosti postav tak musim rict ze je to dobra hra, docela neobvykla, ale cekal jsem ji lepsi. Vyborne je, ze se s vama hra nemazli a pokud nevite co delat, bude to hodne tezke. A je to vicemene jen o skillu hrace, coz je v dobe Diabla 3 proste paradni vec. Ale pokud vite do ceho jdete, tak vam za par dnu prejde do krve a pak je docela lehka, a na to aby byla legendarni je i docela kratka.
Veci ktere me osobne vadi a hodne ji srazi: je jedno jake povolani si na zacatku vyberete, na hru temer nema vliv.
Hrat cisteho maga nebo lucistnika je teoreticky mozne, ale prakticky jenom pro experty jako challenge, neni to moc pouzitelne.
O nejake vyvazenosti hernich stylu nema vubec cenu mluvit, ta neexistuje.
Multiplayer je spis otravny a coop s nekym znamym tezko realizovatelny (jde to ale dre to).
Pribeh a svet neumi tvurci prodat, co jsem sledoval ruzne lore videa, tak to maji docela promyslene, ale behem prvniho pruchodu hrou jsem ani nezaznamenal ze nejaky pribeh ma. Spoustu detailu se dozvite jenom za urcitych okolnosti a docela dost museli tvurci vysvetlovat na ruznych setkanich s fanousky pac to ve hre vubec neni. To je pro me fail.
No a pak veci okolo konverze, ale to je kapitola sama pro sebe.
Doufam ze neco z toho ve dvojce opravi, protoze hra ktera stoji a pada se schopnostma hrace ma obrovsky potencial, v RPG je takovych malo. -
-
Hrát nějaké rpg čistě jako mág/lučištník (bez dalších postav v družině) by mi přišlo dost nelogické (i když zábavné). Ale jinak souhlas. Jedničku miluju, ale kdyby byl ve dvojce nějaký příběh, vůbec by mi to nevadilo.
-
Uff. Tak popořadě.
Hype okolo DS? Si děláš legraci? O téhle hře z mých známých a přátel NIKDO neslyšel. Docela krátká? Nahrál jsem hodně přes 500 hodin a zdaleka jsem nevyzkoušel vše. To, že nezáleží na povolání, je dle mého výhoda, záleží na stylu hráče a ne na předem dané šabloně. Random invasions je hodně dobrá věc, nicméně coop by potřeboval vyladit, v tom máš pravdu. Příběh a svět tvůrci podat naopak umějí, protože nasázet do hry milion naskriptovaných příběhových scén umí každý a dělá to každý. Tady je však třeba lore hledat a je to dobře, protože hra stojí na jiných hodnotách. Ale uvítal bych, kdyby se příběhu věnovali trochu více. -
-
No vyhralo to RPG roku, coz mi treba vuci Zaklinaci 2 prijde docela nefer. Ja mam nahranych asi 150 hodin a uz teda nevim co bych mel zkouset. Pokud me nebavi PvP tak mi toho uz moc nezbylo. K pribehu: ve hre nejsou zadne zapamatovatelne postavy, i kdyz maji sve pribehy, musis hodne hledat nebo jet podle presne nalinkovaneho scenare aby ses neco dozvedel. A zadna z nich mi za to nestala, sorry. Souhlasim s tim, ze neexistence povolani muze byt vyhoda, ale vybalancovani tech ruznych pristupu meli udelat lip.
-
-
Existuje hromada challengů. Například dohrání hry na levlu 1, dohrání hry se základní výbavou a základním levlem a můžeš si vymyslet hromadu dalších, o speedrunech ani nemluvě. Argument o postavách beru, když to srovnám s Demon's souls, tak opravdu mohli přidat. Ta povolání určují pouze to, jak se bude hrát na začátku, pak se může hráč vydat vlastním směrem. To je podle mě dobře, hráč není omezen pouze na jednu classu postav, ale může si udělat naprosto unikátní build.
-
-
njn, ale challenge a speedruny uz si pro sebe vymysli herni komunita, protoze nic moc jineho ve hre uz delat nejde (plus poradaji fightcluby, ale v nich musi byt nejruznejsi omezeni, protoze nektere veci jsou proste zbytecne silne).
Ja vim, v dnesni dobe se bere za normalni kdyz u hry stravis 10 hodin a u DS je to 100+ proste jsem po vsech tech nadsenych kritikach ocekaval moc. -
-
delete
-
Klidně si dej pauzičku, taky jsem toho měl několikrát už plný zuby. Ale to nutkání tě po čase donutí se k tomu vrátit.
-
njn, asi jsem zrovna zraly na pauzu. Ale verim ze se k tomu jeste vratim. A doufam ze u DS2 nektere veci vylepsi, ale porad to zustane hlavne o skillu hrace (osobne bych nemel nervy na hrani bez poradneho stitu ;-)
-
Víš co, k této hře se hodně dobře vrací. Já si vždycky dám chvíli pauzu (třeba měsíc), během které dělám cokoliv jiného. Pak se vrátím a řeknu si, že si chci třeba zahrát ženskou, která používá katany, ale nebude využívat žádné štíty. Tak si odehraju pár herních cyklů a mezitím dělám pvp (v lese, v aréně, v burgu...), nebo nějaké výzvy, které jsou zábavné a zlepšují můj skill jako hráče. Tahle hra není MMO, které se má hrát furt, pauzy jsou potřeba!
-
-
-
-
-
Nezdá se, že jsi DS, tak úplně pochopil:)
-
-
Dark Souls jsem si asi před týdnem přinesl domu a dnes mi steam tvrdí, že jsem nahrál už 36 hodin, takže dvojku beru ve dni vydání:)
-
-
Dobře ty, po týdnu to není špatné číslo. Už jsi alespoň v půlce? *15*
-
-
Aktuálně se vyskytuju v Anor Londo, ale netuším jak daleko jsem. Snažím se nic nevědět dopředu:)
-
-
Jo, to je cca půlka. Tak přeji hodně štěstí, budeš ho potřebovat. *3*
-
-
Díky a doufám, že trochu přituhne *1* Nevím proč, ale čekal jsem trochu větší výzvu, tím ale neříkám, že je to snadné:D
-
-
V Dark souls tě mohou zabít i truhly... *3* *5*
-
Neřekl jsem, že je to lehká hra, ale asi jsem nečekal, že bude skutečně, tak fér a každá smrt bude z 99% moje vina. DS je hra, kterou se člověk musí naučit, jinak ho vym... do ucha jak tučňáka:D Např. jsem si spokojeně lootaval truhly až do jednoho osudného okamžiku, od té doby každou truhlu nejdřív zbiju:D Je to přesně ten styl na kterém jsem vyrostl a který miluju.
-
tak neleveluj kdyz se ti to zda lehky *3*
-
Epic: Super, už se těším na výprask *1*
-
Jen počkej na hlavního bosse Anor Londa... *1*
-
-
-
-
-
-
Vždycky, když vidím takovýhle cgi trailery, tak se ptám, proč v takovýhle grafice nevycházejí hry! *15* Ale jinak maximální natěšenost.
-
Pc verze DS byla naprosta nehratelna blbost, nedal bych jim ani korunu.
-
-
Prosimtě. I původní verze se hrát DALA, pokud někdo tvrdí něco jiného, tak si nevidí do pusy. Problémy byly, to ano, ale nehratelná blbost? Jdi si vzlykat někam jinam, takoví hráči do DS nepatří...
-
-
Takové lamě to nemůžeš vysvětlovat jedinej mod kterej jsem tam dal byl ten na rozlišení... Jinak se to dalo hrát bez sebemenšího problému... Říkám, pokud to někomu připadalo jako nehratelné, tak je problém s rukama hráče a ne s hrou...
-
-
Novej stupen debility. Objahovat totalne odlfaklou hru na pc, ktera nesla normlane hrat. Vymaz mozku.
-
-
Výmaz kámo seš a ke všemu absolutně neschopnej...
-
-
2Arnold: Jako kdybys to ty koupil. Pohádky si vyprávěj někomu jinýmu. *3*
-
Jasne, kdyz si zato nezaplatil a stahnuls to, tak jasne, zadarmo supr. Bačkoro...
-
-
Ja to dohral bez jedinyho modu na gamepadu. Pro me hra roka. Vyborne hratelna!
-
-
-
-
Byla to nejhorsi konverze kterou jsem kdy videl, ale po par upravach od PC komunity v pohode hratelna, dokonce i na klavesnici a mysi. A stala za ty penize.
-
-
Tos asi moc konverzí nehrál :)
-
Upravy oc pc komunity, lol, ale ja platim Namcu, ne pc komunite. Neco takhoveho vydat je proste na facku a nikto by od nich nemel nic kupovat uz nikdy.
-
-
Můžeme být rádi, že pro nás ten port udělali i když jsme si ho museli dodělat. From Soft hry na PC prostě neumí (asi protože je to konzolový developer), ale až na rozlišení netuším v čem byl ten port tak špatný.
-
-
-
-
super zpráva a vypadá to že i přes všechny svý problémy se jim pc verze jedničky vyplatila, když dvojka bude na pc taky *5* Snad se poučili
-
-
Ano, kupudivu se pár bláznů našlo, co to koupili a nestáhli. A buďme féroví, krom ovládání a fps ta verze nebyla kdovíjak hrozná. Ale také doufám, že tentokrát se dočkáme plnohodnotné pc verze.
-
-
jj po aplikování fixů od moderů výborná hra - jen to GfWL pro mulťák je "pain in the ass"
-
-
Bohuzel gfwl neni jen pro multak, hra pise ze bez toho by nefungoval ani save v singlu, coz je docela opruz.
-
-
v singlu mi ani gfwl moc nevadí - přinejhoršim to jistí offline profil, se kterým jsem narozdíl od online profilu nikdy problém neměl, ale zas tam nejede MP
-
-
Áno, tyhle hry mají naštěstí jednu z nejlepších komunit (až na gankující hajzlíky v lese). GFWL je nechutnost, to je pravda, snad vyslyší volání hráčské obce a nahradí to něčím méně vysíracím.
-
-
-
-
Hmm, z toho traileru mám takový zvláštní pocit. Kdybyste mi řekli, že je to od japonských vývojářů, nejspíš bych tomu nevěřil. Hodně mi to připomíná trailery z Dragon Age (že by záměr?), takový ten západní nádech.
Když si to shrneme, tak Demon's souls byla čistě japonská hra (západních motivů tam ale byla hromada), v Dark souls těch vyloženě japonských prvků výrazně ubylo a když tak koukám na ten trailer, tak Dark Souls II nebude mít skoro žádné. Že by se chtěli zaměřit spíše na americký a evropský trh? Bylo by to na druhou stranu logické, protože ač se jedná o japonskou hru, nejvíce prodejů měla právě v Evropě a USA.
Každopádně se moc těším. Oba předešlé díly byly úžasné, tento, doufám, nebude o nic horší... -
-
Mám z toho úplně stejný pocit. Samé hollywoodské záběry, drsňácky pronášené "You are the undead!", náznak nějaké romantiky atd... To nemá s DS moc společného, působí to trochu jako nějaký podivný fan film. Zaměření na západ je jasné a asi i logické, nechtěl bych ale aby spočívalo v tom, v čem spočívalo u toho traileru (jo a podle mě to ani není východ vs. západ, ta hra není typickou dnešní japonskou hrou). Naštěstí je myslím dost pravděpodobné, že to postihlo jen ten trailer, některé trailery k jedničce taky mají takový nádech, i když mnohem mírnější než tady tenhle.
-
Taky to tak cítím a chtě nechtě musím říct, že jsem si Demons Souls užil o poznání více. Popravdě Dark Souls jsem prošel jen jednou a pak už neměl motivaci. Nebylo to prostředím, soubojovým systémem ani grafikou, ale něčím nepopsatelným, co mi tam jednoduše chybělo.
-
díky bohu že japonských prvku ubylo. Japonskej styl je nehorazně dementní.
-
-
Doufám,že to nesoudíš na základě jednoho anime/filmu/hře/manze,protože to něčeho se japonský styl hodí(princezna mononoke,cesta do fantazie),a do něčeho to zapadá asi tak jako drát do oka(mass effect,dragon age).Někdy zase japonci vymyšlejí nehorázné hovadiny,či svět vidí až moc světle.
-
-
-
ANO! *14* . Další bezesné noci.
-
Yes!!! *14*
-
Matt DAmon? *7*
-
Parada, na to se fakt tesim, jsem zvedav, co bude noveho.