Přejít na výpis diskuzí
Nečekané oznámení očekávaného The Elder Scrolls MMORPG
3.5.2012 | Aleš Smutný
273 příspěvků
-
Nebudu tady nějak polemizovat.. upřímě? Myslim, že to bude špatný z hlediska toho, co jsem od nich v poslední době viděl.
-
Pičša at se nato vyserou nebo potoče kriv ! *16*
-
-
A ty ses zjevně vysral na gramatiku
-
-
ja tomu verim, tes ma svoje bohaty lore, kopu priznivcu a (tim nemyslim jen ti co hrali skyrim ale jeste z morrowindu), ma to svoji temnou atmosferu. Nevadi jestli tam budou bugy o to prece vubec nejde. tes byl vzdycky v podstate offline mmorgp. No a navic bethesdaci a tod howard nejsou zadne lamy.
-
-
Vrchol serie byl druhy dil - Daggerfall, Morrowind i Oblivion proti tomu byly uz jen malinkaty zahradky, Skyrim uz spis jen piskoviste. Mam originalky od doby Areny (tu jeste na 8 disketach :) ), Daggerfall odebral me oblibene kouzlo Earth To Mud (slo tim tunelovat v dungach Areny a zkracovat si cestu) ale zas spoustu noveho contentu pridal. Od te doby se v TES uz jen ubira a zjednodusuje. V Daggerfallu zabralo stovky hodin stat se guildmastem jedne z snad 50 guild (kdyz beru i sekty a nabozenske frakce). Ve Skyrimu to stihnete za par hodin ze zacatecnika maga na guildmastera.
Jen tak pro srovnani:
Arena: 6 000 000+ ctverecnich mil
Daggerfall : 63 125 ctverecnich mil, par tisic mest (mesto jsou stovky domu), nekolik desitek tisic vesnic.
Morowind: 6 ctverecnich mil
Oblivion: 16 ctverecnich mil
Skyrim: 14 ctverecnich mil, cela populace Skyrimu je mensi nez jakekoli jedine mesto v Daggerfallu.
Samozrejme prvni dva dily mely velke % obsahu vytvorene generatorem a ne rucne. Ale ty moznosti v tvorbe kouzel, artefaktu, variabilita vybaveni .... ty uz se pak dale jen a jen orezavaly -
-
A nepřišel ti po nějaké době ten generický obsah nudný?
-
-
No se svojí lodí a povozem ... fakt ne . Koně a guildy v Oblivionu už byly spíš vtipem, než obrazem "reálného" fantasy světa
-
-
presne, ja se pak na vsechno vykaslal a sel zevlit do poustnich mest, kupoval baraky a byl happy :) daggerfall forever!
-
-
Já se bavil například tak, že jsem si vytyčil barák někde uprostřed města, nejlépe obchod, kterej vybílim tak, že se k němu dostanu po střechách ostatních domů. Dotknout se země jinde než u dveří znamenalo fail. Člověk se prostě vyblbnul i tak.
-
-
-
-
-
-
Pokud zachovají u MMO modderskou podporu pro přidávání vlastního obsahu formou hráči hráčům, zachovají realtime souboje a otevřený sandbox svět, pak mám šanci dožít se zábavného originálního MMO místo WOWklonu. Pokud udělají paskvil jako Bioware na pro MMO neodladěném a nevhodném engine formou neodladěného klonu WOW v texturách TES, pak skončí tam, kam podobné hrůzy patří.
-
-
"Pokud zachovají u MMO modderskou podporu pro přidávání vlastního obsahu formou hráči hráčům"... tohle je naprosto nereálné.
Povězte mi někdo, v čem je ten "realtime souboj" dobrý - tím myslím ten, který má např. Oblivion či Skyrim. Mně to příjde jen jako klik fest. Jo, kdyby to bylo něco ala Mount and Blade, tak to jo (nereálné), ale takhle...
U toho vámi tak odsuzovaného mačkání skillů ala WOW jsou přecijenom jisté výhody. Mně se třeba nelíbí, že je ve Skyrimu atd. možné vyslat libovolné kouzlo bez jakéhokoli omezení kromě omezení many. V této věci se mi líbí ty různé cooldowny na kouzla, skilly atd. Naopak z autoaimingu nadšený nejsem, to je jasný. -
-
nemelo by bejt tezky zachovat cooldowny s nutnosti kouzlo zamirit...
-
-
Zamyslel se nad tim, co jsi napsal? Toto ma byt MMO, ne singleplayer co ti běží na počítači, tohle běží na serveru a ty se k tomu jen připojíš jako klient.
-
-
Samozrejme. Jsem v pocitacove branzi od roku 1985 tak trosku chapu zakladni rozdil mezi MMO a single playerem.
Pokud budeme dogmaticky a zkostnatele tupe sledovat WOW koncept (tedy zjednoduseny koncept EQ) bude to opet WOW klon a tedy "brzy mrtve MMO".
I v MMO je mozne dat hracum nastroje na pridavani vlastniho obsahu do perzistentniho sveta, jen je treba dobre tyto nastroje odladit. Umelo to treba puvodni SW Galaxies, umela to staricka Ultima Online atd.
Jde napriklad o moznost poradat napriklad turnaje, eventy, questy nejen z pozice "admin" ale i z pozice "hrac". Nemuze to byt samozrejme "free open modding" jako v single ale modding ve forme nastroju na tvorbu obsahu ve stanovenych mantinelech, ktere nenarusi konzistenci MMO.
Programatorsky je nekolik cest jak to udelat, ale vetsina neni vhodna pro servery velkeho rozsahu jako jsou MMO.
Je to na delsi vysvetlovani, navic to zrejme ani nejde vysvetlit lidem pro ktere MMO = WOW. MMO nemusi byt WOW. Doufejme ze Betsh. sebere dost odvahy a neudela The WOW Scrolls tak jako Biow udelalo SWOW:Tor. -
-
Pchá, Ultima Online právě vyzrála do nejlepších let, prej stařičká...
-
-
jo uplne vidim ty vykuleny hrace az si v MMO nekdo nahodi mod na nesmrtelnost *1*
-
-
-
Tak podle nejnovějších informací se TES MMO zní velmi jako GW2.
Tady je link na 4chan archive, kde se to diskutuje:
http://archive.foolz.us/v/thread/138247515/#138247515
(Najdete tam i Imgur album se scany toho článku z Game Informeru. Můžete si počíst.
Tím pádem je to asi leak, když to číslo má vyjít až 8. května.) -
-
ok, tak po sedmi prectenych stranach tyhle konverzace zjistuju, ze to bude mit se skyrimem stejny jen lore... to je jako, kdyz clovek vyleze ven na slunicko a nekdo ho kopne do kouli
-
-
Já jen doufám, že budou chytří, a vymyslní nějaký podobný systém plateb a tak jako bude např. v Guild Wars 2....moc se omlouvám všem příznivcům měsíčního placení, nejde tu o peníze...ale tento model už je celkem přežitkem....ale chytře vymyšlený F2P má ještě spoustu možností jak vydělat a neomezovat či nezvýhodňovat jiné hráče
Jinak pokud to vyjde a hra bude super, moc se těším :) -
-
Chytře vymyšlený F2P model ? Viděl jsi nějaký už ? A pokud ano ve které hře to bylo popř. vypadal tak, aby byl šitý na míru hračům ?
Lotro ? Asi ne.STO ? Težko.AoC ? Zdaleka ne. -
-
STO je v tomhle fail no. A to se odvazili tvrdit ze mikrotransakce nikoho nezvyhodni. Ale alespon je originalni co se tyce hratelnosti.
... dobrej F2P model nasadilo treba Valve do TFT :D ale to uz neni MMO ani RPG :-D -
Chci jasné argumenty, proč ne LOTRO.
-
-
Omezený/á inventorář,limita goldů,aukce,questy pouze pro první 2 startovní lokace, dále možná i mounti.NAšel bych i další omezení co se týče i PVE, ale je to už nejaký ten pátek a všechno si pamatovat člověk nemůže.Možná se to teď změnilo, ale když jsem to hrál poté co to jako F2P a opravdu jsem ten cool F2P systém nezvladl a koupil originálku.
-
-
-
-
na xboxu žádný MMo bejt nemůže, protože by v něm byli všichni, takže by neutráceli za DLC a milionkrát zrecyklovanej game content..všechno milionkrát překopírovaný skákačky, máchačky, cut scény, fuj
-
...ale nechme se prekvapit, velký plus je, že to bude free to play, takže to nebudu muset na klasiku sosat z torentu a shanet se s krekem žejo, takže jistý výhody to asi má no. A esi ne, tak to brutálně zpirátim, absolutně bez slitování, drtivě jako PÁN! A pak to este vsude pomluvim, jaka to byla arci3,14čovina a pudu zas dohajzlu
-
-
Ten trolling ti moc nevychází
-
to sosání a crackování bude fakt drtivý co,,//
-
-
ryk povídám, drtivě a nemilosrdně jako gepard
-
-
-
od Daggerfallu to stejne stoji za prd a de jen o degeneraci zanru aby to mohli hrat i paka jako vy
-
-
kuck...jako vy? :D
-
-
no já ne, já pařit umim mimořádně dobře!! pařim už skoro dvě desetiletí víš coto je? to je dvojka a pak za ní nula, no a tak dlouho já pařim esi víš co tim myslim.
Sem ve slůji, ted v době internetu je to mnohem snažší, víš jak, dřív sem musel ven pro jídlo, nebo za kámošema nahrávat na diskety kradený hry, tedka secko vošéfuju ze slůje, takže napohodu -
-
Promin ale :D ne pocky radsi ne :D jeste ted se smeju ..... jinak si zdravej?
-
-
co já vim já tu doktora ve slůji nemám, něco sem psal na doktorka cz aby mě online spasili, ale tam mě blokli, pak sem este volal věštce přez skype, ta řikala jen, že vidí napařovací hrnec a pak to rači položila...
-
-
troll level 0/10 ......bez komentáře
-
-
-
-
-
kdo dal mínus je jasnej pakosta, kdo dal plus je jasnej pán!!
-
-
Ta dnešní mládež, už ani trollit to neumí
-
...velkej expert.... *7* *7*
-
-
stejně neumíš pařit
-
-
nepařím...nepařím, z toho chlastu oslepl jsem. *5*
-
-
já pařim jak napařovací hrnec, ne ještě víc!!! jak zapařený pařeniště!! ale šecko kreklý
-
-
on se pářít určitě umí nwm jak vy xD
-
-
-
-
....expert.... *7*
-
-
To pojede zase na tom jejich "geniálním" enginu? *13*
-
-
Pravděpodobně na Hero Enginu.
-
-
... *8* ...
-
-
http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=16368
http://www.planetxbox360.com/article_3109/Fuel_Added_to_Elder_Scrolls_MMO_Fire
Je to pravděpodobně tak, Korbo.
BTW nějak dlouho jsem tě neviděl, nebo jsem asi jen nepsal pod stejné články jako ty... co SWtOR? Hraješ? -
-
jo když mám čas.....
-
-
-
-