Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sice to bude zabugovany jak prase (zname Bethesdu), ale 10/10 to od Lukase urcite dostane.
  • Tesim sa na to a cas ukaze ci to bude pecka alebo sklamanie :)
  • Ajtak to skončí F2P *1*
    • což bude jen a jen dobře... F2P rozhodně nemusí znamenat konec nebo údapek toho kterého MMO. Jde prostě jen o jiný obchodní model, který se, zdá se, docela vyplácí. Kdyby např. takový Vanguard byl od počátku free to play, byl by dnes mnohem známější a totéž platí o řadě jiných MMO. Je dobře, že pravidelné měsíční poplatky už nejsou jedinou možnou vstupenkou do říše MMO.
  • Co máte všichni furt něco proti MMO... když se vám to nelíbí, tak to nechte být a nekriotizujet te, ne?! Fakt jak malý fakani... *10* *10* *10* *10* *16* *16*
    • Hairy_Ass
      Jseš snad cenzor, abys nám zakazoval kritiku, či co? Zvlášť, když je vedena zatím v celkem slušném tóně, což se o tvém komentáři říct zrovna nedá? *7*
    • Jak "malý fakan" kritizuju proto, že jsem TES hrál všechny, znám jejich lore a nechce se mi kvůli jeho dalšímu prohlubování hrát MMO, které podle mě nebude odsahovat kvalit předchůdců a jen je překoná v počtu bugů. Další dotazy? *3*
    • Veskoslav
      Bla, bla, bla......Nezabugovaný single udělat neumí, ale chtějí sedát do něčeho mnohem těžšího na odladění? Navíc kdy MMO je tolik, že seznam ti zabere 4 A4. Od klasických měsíčnch MMO až po zcela zdarma, kde se prostě jenom zkouší, co vydrží daný server.
      • Hrál jsem Skyrim i Oblivion hned po launchi a našel jsem jen jeden bug a to ve Skirimu, pro mě ty hry tak zmetkový nebyly, užil jsem si je královsky.
        Co se týče konzolových verzí ty jsou mi volný at se tam ta hra třeba rozsype, na konzolích nehraji a Elder Scrolls bylo vždy o PC.
        • Taky nepatrim k lidem, co do sebe nechali mlatit obra, aby je vystrelil do vesmiru. Bohuzel jsem zjistil, ze ve hre je spousta talentu a statistik, ktere nefunguje tak jak maji: nektere talenty pro obourucni zbrane pusobi jen na jednorucni; zveda se cislo dmg, ale realny dmg zustava stejny; spatne pocitana redukce z armoru a dalsi...
        • Veskoslav
          Oblivion byl v době vydání jeden bug vedle druhého. Skyrim jsem našel cca 40 bugů jenom během 12 hodin hraní (strom, co rozstl opačně, dveře, co šli otevřít jenom zevnitř, nepřítel, co se točil pořád dokola, bezedný sud na mince, kdy jsem na něm vesele rýžoval atd.)
          • Gratuluji, já hry hraji protože mě baví a nehledám záměrně chyby. V Matrixu taky bylo 200 chyb nenasel jsem ani jednu protoze jsem sledoval film a nerozebiral ho hledal kdejakou kravinu. Uzil jsem si urcite vic. :)
            • Zase aby sme tu moc nekritizovali (evidentne to nerobí niekoľkým ľuďom dobre), tak musíte uznať, že bethesda prešla od daggerfallu dlhú cestu.

Keď si spomeniem na tie extra vražedné schody, na ktorých každý krok mohol znamenať vypadnutie z dungeonu... (nie žeby sa to nedalo aj inde, stačilo sa neopatrnejšie obtrieť okolo steny) ...tak mi nejakí draci lietajúci dozadu nepripadajú až takí strašní. *15*
            • No hledat záměrně chyby mě taky nebaví - tady jde ale o ty, které si Tě najdou samy *4*
            • Veskoslav
              Mě hledání chyb ve hrách jednu dobu živilo;)Možná proto. A dělám to proto, aby hráči jako ty si to následně mohli užít bez chyb.
    • A čo ty máš stále niečo proti kritikom... sa ti to nepáči, tak to nechaj tak a nereaguj na nich.
  • Raději bych byl kdyby udělali jakoby jen coop pro max 4 hráči kde byste museli plnit úkoly (hlavní) spolu, počet neptřátel by určovalo kolik by vás bylo, po hlavním příběhu by ste se mohli mlátit jak chcete xD nebo něco takovýho... ale určitě ne MMO... *9*
    • KaloSaper
      Tak si zahrej Borderlands 1 nebo i 2 co za chvilu vyjde. To ma vsechno z toho co pises.
      • Shaker
        Borderlands ma treba pro me nestravitelnej grafickej styl a featury... mimochodem rada jak pod na me zboku.
      • Veskoslav
        Jo no a člověk nemusel mít X desítek patchů, aby to hned jelo v pořádku. Sice pak to byla pecka, ale abych byl se hrou spokojen a měla 40 GB, to děkuji nechci (Oblivion)
  • Nezájem, budu hrát Diablo III, všechna mmo už jdou mimo
    • Veskoslav
      Diablo není MMO. Nefunguje na principu MMO. Je to kooperace v single, kombinovaná s prvky MMO, nikoliv MMO hra a to je podstatný rozdíl. Navíc nechápu, proč to tlačíš sem, když je to článek o úplně něčem jiném....
      • proč mi píšeš co je a co není diablo?? mě to nezajímá, já jen napsal že že elders scrolls mmo hrát nebudu protože budu hrát diablo 3, prober si v hlavě co čteš a pak reaguj, ja ti na nejaky mmo kašlu

a tlačím to sem protože sem chtěl vyjádřit názor že elder scrolls mmo hrát nehodlám a chci hrát místo toho diablo 3
        • Veskoslav
          Ale proč to sem proboha píšeš? To budeš psát u každého MMO, to jde mimo mě,hraji Diablo III?......Demence.....
          • jindra.veliky
            pise to sem prozote na to mam pravo, proc ty tady pises ty svoje sr.acky? *10*
            • Shaker
              m-m-m-m-monster fail-fail-fail!
          • Proč mě urážíš? Byl to mů názor a týkal se i Elders Scrolls MMO. Tak prosím nebuď hulvát. Děkuji.
            • No.. víš.. on naráží na to, že jsi žádný názor na TES MMO neřekl.. to co ty budeš hrát nebo nebudeš totiž tady nikoho nezajímá
            • on jen nemá trpělivost na nechápavé a omezené lidi... "a proč mi to jako říkáš? mě to nezajimá, já vim co je nejlepší, je to můj názor a vlastně píšu do diskuze pro sebe a né pro ostatní, je mi to fuk!"
            • Veskoslav
              V čem jsem Tě urazil? Že jsem napsal, že je demence psát, že MMO jdou mimo Tebe, že hraješ Diablo III? To Tě urazilo? Asi hodně urážlivý člověk......
  • Veskoslav
    Nic proti Skyrimu a celé sérii. Ale pokud MMO bude mít stejnou bugovost jako single hry, tak by mě zajímalo, kdy to celé povrčí v pořádku. Jestli půl roku po vydání nebo dřív.
  • Já se určitě na TES MMO těším. Podle mě je milné se domnívat, že TES MMO = konec SP TES série. Naopak, MMO může přilákat ještě hodně hráčů, kteří si pak zkusí i TES SP hru. Mimochodem, dnešní dobou už je fakt zastaralé nemoci si zahrát nějakou hru s kamarády. Nějaký MP TES prostě jednoznačně chyběl a volala po tom většina komunity už nejméně od Oblivionu. TES MMO je podle mě správný krok.

Nemyslím si, že většina těch, co zavrhuje MMO, nechce hrát online. Myslím si jen, že se bojí toho, aby TES nedopadlo jako většina MMO - tj. pořád ty stejný questy a zjednodušení herních principů a mnozí se samozřejmě bojí systému skillů ala WOW. A samozřejmě mnoho remcalů ani pořádné MMO nehrálo a zkusilo třeba jen nějakou tu asijskou sr*čku a z toho si lze těžko udělat obrázek o dobrém MMO.
    • Bethesda už jednou mulťák zkoušela v TES Battlespire - a teď už se ani radši nechlubí, že takovou hru kdy splodili...
    • Ringwraith
      A co je takové dobré MMO, mistře?
      • Každý to vidí jinak, to je naprosto jisté. Každý se zaměřuje na něco jiného a hledá v MMO trochu něco jiného. Já mám rád Tolkiena a hraju tedy LOTRO. Tohle MMO není sice žádný zázrak, ale hodnotím ho jako dobré, neboť je tam řada věcí, které se mi líbí (a řada věcí, které nenávidím, ale tak už to bývá). Dobrým MMO byl i WOW. Dobrým MMO určitě bylo/je GW, AoC, EVE, Wurm, Rift aj.

Ale je to jen můl pohled. Jak jsem psal, každý chce od MMO něco jiného a proto se každému líbí něco jiného. Nikdo objektivní ale nemůže říci, že by mnou zmíněná MMO nebyla dobrá, protože objektivně vzato, dobrá prostě byla/jsou, ačkoli k dokonalosti měla všechna hodně daleko.

Na závěr: Nepřistupujte k tomu tak, že " nenávidím vesmír, EVE je sra*ka". Takhle to prostě nejde.
        • janchor
          Nebál bych se tvrdit, že v rámci mainstreamu je LOTRO zázrak velikej. V době vydání velmi systémově vypucovaný, vizuálně dodnes v mnoha ohledech krásný, s poutavejma momentama v instancích a pár nápadama, který tu jinak jasnou kopírku tradičních mustrů slušně oživovaly.

Navíc mívalo (současnej stav neznám) velmi dospělý RP servery, což je zvlášť u Tolkiena výraznej bonus.
          • RP servery jsou stále na dost dobré úrovni. Znám sice jen US scénu, ale slyšel jsem, že i EU servery ujdou. A je to zajímavé, ale jen velmi málokdy narazím na mladší hráče. Takovým menším mínuskem jsou úpravy některých class, které jsou doslova antilore, ale s tím nic nenadělám.
        • Ringwraith
          A samozřejmě mnoho remcalů ani pořádné MMO nehrálo a zkusilo třeba jen nějakou tu asijskou sr*čku a z toho si lze těžko udělat obrázek o dobrém MMO.

Jako víš co, nechci tady nějak osočovat, to chraň ArenaNet, ale z téhle věty tak trochu cítím, že ty k tomu tak v tomto případě přistupuješ.
          • Tím jsem chtěl jen říci, že je dobré si vyzkoušet nějaké velké MMO a ne jen ty menší. Mám od svého okolí zkušenost, že si vyzkoušeli nějaké ty asijské free MMO a z toho si udělali obrázek o MMO obecně. A ten obrázek nebyl přívětivý. Pak jsem jim navrhl jiná MMO, oni je zkusili a MMO se pro ně stal dalším koníčkem.

I když jsou tu "malá" MMO, která fakt stojí za vyzkoušení. Třeba takový Wurm Online. Grafika hnusná, animace žádné, řada technických problémů, ale přesto hra, která mě zcela uchvátila svou komplexností. Kdo rád hodně komplexní a HC MMO, určit doporučuju. *4*
            • Ringwraith
              Hmm, tak pokud myslíš free MMO, tak to je jasné, že kvalita stojí za prd.

Ale "high profile" asijský MMO stojí za pozornost, pokud máš rád jejich styl, ať už umělecký nebo gameplaye.

O Wurmu jsem četl na 4chanu (byla to flavor-of-the-month hra, co lidi masově hráli) a vypadalo to zajímavě.
  • Adoprdele... *8* *9* *13* *10* *16*
  • Pro ty co TES: MMORPG hodnotí kladně s tím, že se jim líbyly i předchozí TESka - nezapomínejte na to že u singleplayerových scrollsů hraje důlležitou roli i obsah od komunity.
    A ten, řekl bych, nebude v MMORPGčku jaksi možno legálně vytvořit. Popř. stáhnou si ten co se člověku líbí nejvíc. Jenom takov maličkost k zamyšlení.
    • MMO bude o něčem trochu jiném a nějaký další obsah od komunity v podstatě nebude nutný. Nění nad čím přemýšlet. Je to naprosto jasné.

Samozřejmě správně si poznamenal, že Bethesda nevydává hotové hry a že tyto hry pak musí dodělávat komunita. Jenže MMO je opravdu o něčem jiném. Když to zjednoduším, SP hra se prostě vydá a hotovo. Dál už není třeba nic - max. nějaký ten patch a když je hra jo úspěšná, přihodí se nějaké DLC. U MMO je to jinak. U MMO je nutný další a další obsah, jinak nemá MMO žádnou šanci na úspěch. Takže pokud toto bude aspoň trochu úspěšné MMO, bude se do něj obsah neustále přidávat.
      • Jasně, ale tady nejde o obsah nový typu - jiný dům nebo meč. Komunita je důležitá hlavně pro úpravu přešlapů, které Bugthesda dělá.
        • Jak jsem psal. MMO je závislé na dalším rozvoji. SP hra se vydá, ty jí koupíš a hotovo. Další patche atd. jsou už jen dobrovolné a mnozí vývojáří už dnes na ně doslova kašlou a jen občas vydají něco, co se jmenuje patch. Ty sis totiž už hru koupil. Jenže u MMO je to jiné. MMO se financuje postupně. Ty si koupíš jen omezený čas hraní a pokud narazíš na každém kroku na bugy, vzdáš to a už si dále nezaplatíš. Jakmile nezaplatíš, bude se jim postupně vývoj prodražovat. MMO je prostě závislé na neustálém updatu a to nejen kosmetickém ale i technickém. Proč dost lidí skončilo se SWTOR a píše se o něm jako o failu? Protože mělo bugy, engine je nevyváženě náročný atd. Tohle si hráči pamatují a nechtějí dále platit. A co se týká SP hry, člověk si nakonec i tu zabugovanou hru zahraje, projde si solidní mediální masáží a nakonec i uvěří, že to vlastně nebylo tak hrozný a koupí si další díl, kde autoři znovu slibují, že bude všechno SUPER COOL. Klasickým příkladem je Oblivion a Skyrim. *3*
          • No právě a co Tě vede k tomu věřit, že pokud Bethesda xkrát vydala zabugovanou sp hru, tak vydá krystalicky čisté supr MMORPG??
            • ZZ: A jéje, máme tu zase srovnání s reálným životem. Směle do toho... *3* Když budeš mít mezi svými jablky ta shnilá, tak lidi příjdou, uvidí je a odejdou ke konkurenci. Pak už se Ti nevrátí a bude jedno, že budeš mít u dálnice billboard: "Od teď jen samá čerstvá jablka!" A tak zkrachuješ a pudeš dělat do továrny. Pokud to Bethesda přepískne, tak se bude muset prodat Í EJ *5*
            • Tvá logika je zajímavá - viz tvůj příspěvek níže.

Když budu prodávat na tržišti plesnivá jablka, nikdo si je nekoupí a můj stánek budou všichni obloukem obcházet, protože ten puch nebude k vydržení. Nyní je čas aplikovat tvou logiku: všechny zákazníky jsem ztratil, takže co. Budu prostě stát na tom tržišti, dokud sám nebudu plesnivý, protože už podle tebe žádný zákazníci nezbyly. Mou logikou je naopak vyházet plesnivá jablka, někde sehnat lepší a nalákat zákazníky. Zákazníci totiž nezmizí. Dokud jsem na trhu, můžu nabízet produkt a pokud bude produkt dobrý, lidé přijdou. Tak to chodí v reálu už od počátku nějakého tržního systému. *3*
            • ZZ:Já vím, že jsi psal o tlaku hráčů, ale taky jsi psal o tom, že hráči ze zabugovaných MMO odcházejí. Tak jací hráči je budou tlačit, když tam žádní nebudou? Prostě nevěřím, že by na to Bethesda měla. btw. Až Bohemia Int. nebo Rockstar oznámí MMO, tak se tu bude diskutovat o nich...
            • stačí umět číst psaný text. Jasně jsem napsal, že je k tomu bude nutit tlak hráčů. Samozřejmě žádné MMO není "čistě supr" a ani TES MMO nebude bez bugů. Ve všech MMO jsou větší či menší bugy a upřímně řečeno, ten Skyrim zase až tak zabugovaný nebyl, aby se z něj dával odstrašující příklad. Takové GTA IV, Gothic 3, Arma 2 byly ty hry, které by se tu měly dávat jako příklad bugfestů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit