Přejít na výpis diskuzí
Nečekané oznámení očekávaného The Elder Scrolls MMORPG
3.5.2012 | Aleš Smutný
273 příspěvků
-
Ne, ale když se nelíbí mě tak jo. Bude to fail.
-
Jak by to podle tebe! vypadat nemelo. Ze se ti nejaka hra nelibi,jeste neznamena ze je to fail.
-
No to zase bude hype jako prase a nad vysledkem splacou vsichni hraci viz 5 lete dilo Skyrim, ale co recenzenti jim stejne udeli 10/10 a Howard se bude poplacavat po ramenou jaci jsou opet borci.
-
Chci jasné argumenty, proč ne LOTRO.
-
"Pokud zachovají u MMO modderskou podporu pro přidávání vlastního obsahu formou hráči hráčům"... tohle je naprosto nereálné.
Povězte mi někdo, v čem je ten "realtime souboj" dobrý - tím myslím ten, který má např. Oblivion či Skyrim. Mně to příjde jen jako klik fest. Jo, kdyby to bylo něco ala Mount and Blade, tak to jo (nereálné), ale takhle...
U toho vámi tak odsuzovaného mačkání skillů ala WOW jsou přecijenom jisté výhody. Mně se třeba nelíbí, že je ve Skyrimu atd. možné vyslat libovolné kouzlo bez jakéhokoli omezení kromě omezení many. V této věci se mi líbí ty různé cooldowny na kouzla, skilly atd. Naopak z autoaimingu nadšený nejsem, to je jasný. -
Ha!Vzhledem k tomu jak vyladene a kompletne vypadaji jejich hry, tipnu si ze budou chtit trumfnout swtor v kategoriich: "jak to vypadat nemelo", "sliby chyby", "kadit na hlavu hracum".
Inu, pockame, koupime, otestujem.Uvidime jestli dokazou z toho udelat neco zajimavyho a nebo splaskne dalsi bublina.A jestli chteji udelat diru do sveta tak at zavedou pay per hour system. -
Asi se zařadím vedle Xeena, když se označím za hardcore fanouška série a trochu skeptického k těmto vylomeninám Bethesdy. Já osobně tedy považuji za nejlepší díl Morrowind, který udržel velmi rozsáhlý svět, na svoji dobu perfektní vizuál a i přes kompromisy velkou variabilitu. Skyrim byl po paskvilu jménem Oblivion i přes všechny ty zjednodušení přecejen úspěch a hra byla velmi zábavná a dobrodružná. Každý kdo si TES zamiloval, si ho podle mě zamiloval právě kvůli jeho "MMO offlinovosti" a toho pocitu rozsáhlého světa, čekajícího na JEDINÉHO hrdinu, který ho spasí. Pokud mám být upřímný fanouškem tohoto projektu nejsem a pokud se má takhle ubírat TES, budu hodně zklamaný. Asi nebudu přehánět, když řeknu, že bych byl i ochotný podepsat petici za to, ať to pustí z hlavy. Myslím, že hate fanoušků je na místě *4*
-
Nebudu tady nějak polemizovat.. upřímě? Myslim, že to bude špatný z hlediska toho, co jsem od nich v poslední době viděl.
-
Zkus Ryzom :)
-
No se svojí lodí a povozem ... fakt ne . Koně a guildy v Oblivionu už byly spíš vtipem, než obrazem "reálného" fantasy světa
-
A nepřišel ti po nějaké době ten generický obsah nudný?
-
Vrchol serie byl druhy dil - Daggerfall, Morrowind i Oblivion proti tomu byly uz jen malinkaty zahradky, Skyrim uz spis jen piskoviste. Mam originalky od doby Areny (tu jeste na 8 disketach :) ), Daggerfall odebral me oblibene kouzlo Earth To Mud (slo tim tunelovat v dungach Areny a zkracovat si cestu) ale zas spoustu noveho contentu pridal. Od te doby se v TES uz jen ubira a zjednodusuje. V Daggerfallu zabralo stovky hodin stat se guildmastem jedne z snad 50 guild (kdyz beru i sekty a nabozenske frakce). Ve Skyrimu to stihnete za par hodin ze zacatecnika maga na guildmastera.
Jen tak pro srovnani:
Arena: 6 000 000+ ctverecnich mil
Daggerfall : 63 125 ctverecnich mil, par tisic mest (mesto jsou stovky domu), nekolik desitek tisic vesnic.
Morowind: 6 ctverecnich mil
Oblivion: 16 ctverecnich mil
Skyrim: 14 ctverecnich mil, cela populace Skyrimu je mensi nez jakekoli jedine mesto v Daggerfallu.
Samozrejme prvni dva dily mely velke % obsahu vytvorene generatorem a ne rucne. Ale ty moznosti v tvorbe kouzel, artefaktu, variabilita vybaveni .... ty uz se pak dale jen a jen orezavaly -
Pchá, Ultima Online právě vyzrála do nejlepších let, prej stařičká...
-
Samozrejme. Jsem v pocitacove branzi od roku 1985 tak trosku chapu zakladni rozdil mezi MMO a single playerem.
Pokud budeme dogmaticky a zkostnatele tupe sledovat WOW koncept (tedy zjednoduseny koncept EQ) bude to opet WOW klon a tedy "brzy mrtve MMO".
I v MMO je mozne dat hracum nastroje na pridavani vlastniho obsahu do perzistentniho sveta, jen je treba dobre tyto nastroje odladit. Umelo to treba puvodni SW Galaxies, umela to staricka Ultima Online atd.
Jde napriklad o moznost poradat napriklad turnaje, eventy, questy nejen z pozice "admin" ale i z pozice "hrac". Nemuze to byt samozrejme "free open modding" jako v single ale modding ve forme nastroju na tvorbu obsahu ve stanovenych mantinelech, ktere nenarusi konzistenci MMO.
Programatorsky je nekolik cest jak to udelat, ale vetsina neni vhodna pro servery velkeho rozsahu jako jsou MMO.
Je to na delsi vysvetlovani, navic to zrejme ani nejde vysvetlit lidem pro ktere MMO = WOW. MMO nemusi byt WOW. Doufejme ze Betsh. sebere dost odvahy a neudela The WOW Scrolls tak jako Biow udelalo SWOW:Tor. -
Pičša at se nato vyserou nebo potoče kriv ! *16*
-
ja tomu verim, tes ma svoje bohaty lore, kopu priznivcu a (tim nemyslim jen ti co hrali skyrim ale jeste z morrowindu), ma to svoji temnou atmosferu. Nevadi jestli tam budou bugy o to prece vubec nejde. tes byl vzdycky v podstate offline mmorgp. No a navic bethesdaci a tod howard nejsou zadne lamy.
-
jo uplne vidim ty vykuleny hrace az si v MMO nekdo nahodi mod na nesmrtelnost *1*
-
Zamyslel se nad tim, co jsi napsal? Toto ma byt MMO, ne singleplayer co ti běží na počítači, tohle běží na serveru a ty se k tomu jen připojíš jako klient.
-
Pokud zachovají u MMO modderskou podporu pro přidávání vlastního obsahu formou hráči hráčům, zachovají realtime souboje a otevřený sandbox svět, pak mám šanci dožít se zábavného originálního MMO místo WOWklonu. Pokud udělají paskvil jako Bioware na pro MMO neodladěném a nevhodném engine formou neodladěného klonu WOW v texturách TES, pak skončí tam, kam podobné hrůzy patří.
-
troll level 0/10 ......bez komentáře