Přejít na výpis diskuzí
Nečekané oznámení očekávaného The Elder Scrolls MMORPG
3.5.2012 | Aleš Smutný
273 příspěvků
-
Asi se zařadím vedle Xeena, když se označím za hardcore fanouška série a trochu skeptického k těmto vylomeninám Bethesdy. Já osobně tedy považuji za nejlepší díl Morrowind, který udržel velmi rozsáhlý svět, na svoji dobu perfektní vizuál a i přes kompromisy velkou variabilitu. Skyrim byl po paskvilu jménem Oblivion i přes všechny ty zjednodušení přecejen úspěch a hra byla velmi zábavná a dobrodružná. Každý kdo si TES zamiloval, si ho podle mě zamiloval právě kvůli jeho "MMO offlinovosti" a toho pocitu rozsáhlého světa, čekajícího na JEDINÉHO hrdinu, který ho spasí. Pokud mám být upřímný fanouškem tohoto projektu nejsem a pokud se má takhle ubírat TES, budu hodně zklamaný. Asi nebudu přehánět, když řeknu, že bych byl i ochotný podepsat petici za to, ať to pustí z hlavy. Myslím, že hate fanoušků je na místě *4*
-
To pojede zase na tom jejich "geniálním" enginu? *13*
-
-
Pravděpodobně na Hero Enginu.
-
-
... *8* ...
-
-
http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=16368
http://www.planetxbox360.com/article_3109/Fuel_Added_to_Elder_Scrolls_MMO_Fire
Je to pravděpodobně tak, Korbo.
BTW nějak dlouho jsem tě neviděl, nebo jsem asi jen nepsal pod stejné články jako ty... co SWtOR? Hraješ? -
-
jo když mám čas.....
-
-
-
-
-
BORING, NEXT *6* *6* *6*
-
-
U fool! *16*
-
-
Já se určitě na TES MMO těším. Podle mě je milné se domnívat, že TES MMO = konec SP TES série. Naopak, MMO může přilákat ještě hodně hráčů, kteří si pak zkusí i TES SP hru. Mimochodem, dnešní dobou už je fakt zastaralé nemoci si zahrát nějakou hru s kamarády. Nějaký MP TES prostě jednoznačně chyběl a volala po tom většina komunity už nejméně od Oblivionu. TES MMO je podle mě správný krok.
Nemyslím si, že většina těch, co zavrhuje MMO, nechce hrát online. Myslím si jen, že se bojí toho, aby TES nedopadlo jako většina MMO - tj. pořád ty stejný questy a zjednodušení herních principů a mnozí se samozřejmě bojí systému skillů ala WOW. A samozřejmě mnoho remcalů ani pořádné MMO nehrálo a zkusilo třeba jen nějakou tu asijskou sr*čku a z toho si lze těžko udělat obrázek o dobrém MMO. -
-
Bethesda už jednou mulťák zkoušela v TES Battlespire - a teď už se ani radši nechlubí, že takovou hru kdy splodili...
-
A co je takové dobré MMO, mistře?
-
-
Každý to vidí jinak, to je naprosto jisté. Každý se zaměřuje na něco jiného a hledá v MMO trochu něco jiného. Já mám rád Tolkiena a hraju tedy LOTRO. Tohle MMO není sice žádný zázrak, ale hodnotím ho jako dobré, neboť je tam řada věcí, které se mi líbí (a řada věcí, které nenávidím, ale tak už to bývá). Dobrým MMO byl i WOW. Dobrým MMO určitě bylo/je GW, AoC, EVE, Wurm, Rift aj.
Ale je to jen můl pohled. Jak jsem psal, každý chce od MMO něco jiného a proto se každému líbí něco jiného. Nikdo objektivní ale nemůže říci, že by mnou zmíněná MMO nebyla dobrá, protože objektivně vzato, dobrá prostě byla/jsou, ačkoli k dokonalosti měla všechna hodně daleko.
Na závěr: Nepřistupujte k tomu tak, že " nenávidím vesmír, EVE je sra*ka". Takhle to prostě nejde. -
-
Nebál bych se tvrdit, že v rámci mainstreamu je LOTRO zázrak velikej. V době vydání velmi systémově vypucovaný, vizuálně dodnes v mnoha ohledech krásný, s poutavejma momentama v instancích a pár nápadama, který tu jinak jasnou kopírku tradičních mustrů slušně oživovaly.
Navíc mívalo (současnej stav neznám) velmi dospělý RP servery, což je zvlášť u Tolkiena výraznej bonus. -
-
RP servery jsou stále na dost dobré úrovni. Znám sice jen US scénu, ale slyšel jsem, že i EU servery ujdou. A je to zajímavé, ale jen velmi málokdy narazím na mladší hráče. Takovým menším mínuskem jsou úpravy některých class, které jsou doslova antilore, ale s tím nic nenadělám.
-
-
A samozřejmě mnoho remcalů ani pořádné MMO nehrálo a zkusilo třeba jen nějakou tu asijskou sr*čku a z toho si lze těžko udělat obrázek o dobrém MMO.
Jako víš co, nechci tady nějak osočovat, to chraň ArenaNet, ale z téhle věty tak trochu cítím, že ty k tomu tak v tomto případě přistupuješ. -
-
Tím jsem chtěl jen říci, že je dobré si vyzkoušet nějaké velké MMO a ne jen ty menší. Mám od svého okolí zkušenost, že si vyzkoušeli nějaké ty asijské free MMO a z toho si udělali obrázek o MMO obecně. A ten obrázek nebyl přívětivý. Pak jsem jim navrhl jiná MMO, oni je zkusili a MMO se pro ně stal dalším koníčkem.
I když jsou tu "malá" MMO, která fakt stojí za vyzkoušení. Třeba takový Wurm Online. Grafika hnusná, animace žádné, řada technických problémů, ale přesto hra, která mě zcela uchvátila svou komplexností. Kdo rád hodně komplexní a HC MMO, určit doporučuju. *4* -
-
Hmm, tak pokud myslíš free MMO, tak to je jasné, že kvalita stojí za prd.
Ale "high profile" asijský MMO stojí za pozornost, pokud máš rád jejich styl, ať už umělecký nebo gameplaye.
O Wurmu jsem četl na 4chanu (byla to flavor-of-the-month hra, co lidi masově hráli) a vypadalo to zajímavě.
-
-
-
-
-
-
Redaktori prave nakrmili nasho trolla. Pocet prispevkov v diskusii sa zvodjnasobi, az toto uvidi.
-
-
Tušíš správně *1*
-
-
Najskor som si myslel ze navzdroy tomu ze to bude fail (co urcite bude) tak predajnost to bude mat velku kvoli stadu. Po tom co som si precital blizsie info (neviem ci to je v tomto clanku, necital som ho) si myslim ze to ani velku predajnost mat nebude.
V podstate vyhodili vsetky TES prvky, nechali lore a urobili z toho wow klon.
- trochu komixovo ladena grafika (kazdy wow klon, urcite to este aj bude skarede jak... no asi jak wowko)
- ziaden real time kombat, normalne stary znamy trapny klikackovy onicom fight system. prve dva hot keys napevno zviazane so zbranami, sotatne na ability. to bude nudna traposina
- ziadny volny vyvoj postavy na co sme zvyknuti, ale pevne dane classy, bonusom je ze sa nemoze kazdy naucit vsetko, co je naozaj neprekusnutelny fail v Skyrime. Ale to je jedno, kedze tam nic take nebude
- party po 5tich hracov, pricom classy mozu kombinovat svoje schopnosti, thief vyleje olej a mag ho zapali. UZASNA INOVACIA. CAP CAP. Alebo ze by to bola uplne zbytocna traposina?
- slubene velke PVPcka, ak to bude take jak vo WoWku tak dakujem, neprosim
- Svet poskladany z casti morrowindu, skyrimu, atd. Ale provincie tam nebudu cele, aby bolo co napchat do rozsireni a nahrabat tak viac penazi
Atd., proste to bude WoW klon s TES lore. 10 rocne herne mechaniky od ktorych sa uz kazde normalne studio odklada, kedze dnesna technologia uz umoznuje real time combat a nie hentie zastarale traposiny. Nuz, nedaju si povedat. Naklady na vyvoj budu obrovske, no dufam, pevne dufam, ze sa im nevratia. Skyrim mal taku predajnost najma kvoli drakom, kazde posahane decko si kupilo hru o ktorej nikdy nepoculo kvoli drakom. V TES MMO draci byt nemaju, takze predajnost snad nebude tak umelo nafuknuta. A inak si to mozu kupit len fanusikovia TES univerza. No preco by to robili ked vsetky herne mechaniky budu zmenene a z TES nezostane prakticky nic. Morrowind FTW, Oblivion sucks, Skyrim ma sice dlho bavil no ta hra ma tak obrovske mnozstvo chyb.. co chyby, chyby nie su az taky problem, ale ta hra nema absolutne ziadne srdce. Vybrali sa velmi zlym smerom. Som zvedavy co nabuduce doj*ebu. A ako vydavatel... tie opletackys Prey2... proste ret*rdi -
-
tohle je koment trola pánové, neví absolutně nic... jen samy sucks ftw, jdi do hrobu, já si počkám na solidní info od vývojářů :)
-
-
tak si precitaj zahranicne zdroje, kde to info je.
troll je tvoj tatko. -
-
no jo ty zdroji, polovina tech blabolu co pises jsou nicmene uspesne herni mechanismy a vydelavaji firmam strasny prachy, ale co je mi potom ty trollova hlavo
-
-
rofl. takze najskor som troll lebo som napisal nieco co nie je na TG. a potom aj ked to tak naozaj je tak to nevadi, lebo je to velmi uspesne.
Uspesne je to vo WoWku, aj to nie kvoli tym mechanizmom. Nove MMO sa take uz nerobia. A tie stare prakticky nikto, okrem WoWka nehra.
Ale skoda reci, evidentne mas brain damage. -
-
jn byla obědovka, tak jsem si ve volném čase zadiskutoval
-
budem reagovat sem kedze mi pod teba nejde.
Miliony hracov, nj, asi najdrahsia hra v historii mala maximum 2 miliony hracov a pocet stale klesa. Cap Cap. to sa im fakt vydarilo
"lol rofl omg wtf noob!!!", v skolke vas pustaju na internet? -
nerobi? ehm ehm swtor... miliony hracu ehm ehm
neuspech? lol rofl omg wtf noob!!!
-
-
-
-
-
-
Pro ty co TES: MMORPG hodnotí kladně s tím, že se jim líbyly i předchozí TESka - nezapomínejte na to že u singleplayerových scrollsů hraje důlležitou roli i obsah od komunity.
A ten, řekl bych, nebude v MMORPGčku jaksi možno legálně vytvořit. Popř. stáhnou si ten co se člověku líbí nejvíc. Jenom takov maličkost k zamyšlení. -
-
MMO bude o něčem trochu jiném a nějaký další obsah od komunity v podstatě nebude nutný. Nění nad čím přemýšlet. Je to naprosto jasné.
Samozřejmě správně si poznamenal, že Bethesda nevydává hotové hry a že tyto hry pak musí dodělávat komunita. Jenže MMO je opravdu o něčem jiném. Když to zjednoduším, SP hra se prostě vydá a hotovo. Dál už není třeba nic - max. nějaký ten patch a když je hra jo úspěšná, přihodí se nějaké DLC. U MMO je to jinak. U MMO je nutný další a další obsah, jinak nemá MMO žádnou šanci na úspěch. Takže pokud toto bude aspoň trochu úspěšné MMO, bude se do něj obsah neustále přidávat. -
-
Jasně, ale tady nejde o obsah nový typu - jiný dům nebo meč. Komunita je důležitá hlavně pro úpravu přešlapů, které Bugthesda dělá.
-
-
Jak jsem psal. MMO je závislé na dalším rozvoji. SP hra se vydá, ty jí koupíš a hotovo. Další patche atd. jsou už jen dobrovolné a mnozí vývojáří už dnes na ně doslova kašlou a jen občas vydají něco, co se jmenuje patch. Ty sis totiž už hru koupil. Jenže u MMO je to jiné. MMO se financuje postupně. Ty si koupíš jen omezený čas hraní a pokud narazíš na každém kroku na bugy, vzdáš to a už si dále nezaplatíš. Jakmile nezaplatíš, bude se jim postupně vývoj prodražovat. MMO je prostě závislé na neustálém updatu a to nejen kosmetickém ale i technickém. Proč dost lidí skončilo se SWTOR a píše se o něm jako o failu? Protože mělo bugy, engine je nevyváženě náročný atd. Tohle si hráči pamatují a nechtějí dále platit. A co se týká SP hry, člověk si nakonec i tu zabugovanou hru zahraje, projde si solidní mediální masáží a nakonec i uvěří, že to vlastně nebylo tak hrozný a koupí si další díl, kde autoři znovu slibují, že bude všechno SUPER COOL. Klasickým příkladem je Oblivion a Skyrim. *3*
-
-
No právě a co Tě vede k tomu věřit, že pokud Bethesda xkrát vydala zabugovanou sp hru, tak vydá krystalicky čisté supr MMORPG??
-
-
ZZ: A jéje, máme tu zase srovnání s reálným životem. Směle do toho... *3* Když budeš mít mezi svými jablky ta shnilá, tak lidi příjdou, uvidí je a odejdou ke konkurenci. Pak už se Ti nevrátí a bude jedno, že budeš mít u dálnice billboard: "Od teď jen samá čerstvá jablka!" A tak zkrachuješ a pudeš dělat do továrny. Pokud to Bethesda přepískne, tak se bude muset prodat Í EJ *5*
-
Tvá logika je zajímavá - viz tvůj příspěvek níže.
Když budu prodávat na tržišti plesnivá jablka, nikdo si je nekoupí a můj stánek budou všichni obloukem obcházet, protože ten puch nebude k vydržení. Nyní je čas aplikovat tvou logiku: všechny zákazníky jsem ztratil, takže co. Budu prostě stát na tom tržišti, dokud sám nebudu plesnivý, protože už podle tebe žádný zákazníci nezbyly. Mou logikou je naopak vyházet plesnivá jablka, někde sehnat lepší a nalákat zákazníky. Zákazníci totiž nezmizí. Dokud jsem na trhu, můžu nabízet produkt a pokud bude produkt dobrý, lidé přijdou. Tak to chodí v reálu už od počátku nějakého tržního systému. *3* -
ZZ:Já vím, že jsi psal o tlaku hráčů, ale taky jsi psal o tom, že hráči ze zabugovaných MMO odcházejí. Tak jací hráči je budou tlačit, když tam žádní nebudou? Prostě nevěřím, že by na to Bethesda měla. btw. Až Bohemia Int. nebo Rockstar oznámí MMO, tak se tu bude diskutovat o nich...
-
stačí umět číst psaný text. Jasně jsem napsal, že je k tomu bude nutit tlak hráčů. Samozřejmě žádné MMO není "čistě supr" a ani TES MMO nebude bez bugů. Ve všech MMO jsou větší či menší bugy a upřímně řečeno, ten Skyrim zase až tak zabugovaný nebyl, aby se z něj dával odstrašující příklad. Takové GTA IV, Gothic 3, Arma 2 byly ty hry, které by se tu měly dávat jako příklad bugfestů.
-
-
-
-
-
-
Tím zje hraju skajrym potvrzuji ze sem blb ......
-
-
Já budu hrát Diablo III a potvrdím tím, že jsem borec! A The Elders Scroll ať odejde tamhle ----------------------------->>>
-
-
Nic proti Skyrimu a celé sérii. Ale pokud MMO bude mít stejnou bugovost jako single hry, tak by mě zajímalo, kdy to celé povrčí v pořádku. Jestli půl roku po vydání nebo dřív.
-
Já jen doufám, že budou chytří, a vymyslní nějaký podobný systém plateb a tak jako bude např. v Guild Wars 2....moc se omlouvám všem příznivcům měsíčního placení, nejde tu o peníze...ale tento model už je celkem přežitkem....ale chytře vymyšlený F2P má ještě spoustu možností jak vydělat a neomezovat či nezvýhodňovat jiné hráče
Jinak pokud to vyjde a hra bude super, moc se těším :) -
-
Chytře vymyšlený F2P model ? Viděl jsi nějaký už ? A pokud ano ve které hře to bylo popř. vypadal tak, aby byl šitý na míru hračům ?
Lotro ? Asi ne.STO ? Težko.AoC ? Zdaleka ne. -
-
STO je v tomhle fail no. A to se odvazili tvrdit ze mikrotransakce nikoho nezvyhodni. Ale alespon je originalni co se tyce hratelnosti.
... dobrej F2P model nasadilo treba Valve do TFT :D ale to uz neni MMO ani RPG :-D -
Chci jasné argumenty, proč ne LOTRO.
-
-
Omezený/á inventorář,limita goldů,aukce,questy pouze pro první 2 startovní lokace, dále možná i mounti.NAšel bych i další omezení co se týče i PVE, ale je to už nejaký ten pátek a všechno si pamatovat člověk nemůže.Možná se to teď změnilo, ale když jsem to hrál poté co to jako F2P a opravdu jsem ten cool F2P systém nezvladl a koupil originálku.
-
-
-