Přejít na výpis diskuzí
Nechcete sbírku her za jedenáct milionů korun?
14.3.2013 | Michal Rybka
130 příspěvků
-
Články od Michala Rybky jsou špička, Level si kupuji hlavně kvůli nim. Doufám, že se na Games bude objevovat častěji.
-
choď sa liečiť...
-
Právě že on už to má všechno dohrané, proto to také prodává *1*
-
Jen ať zbírá, za pár let už nebude co zbírat když všechnno bude v "cloudu"
-
Pro toho cloveka to musi bejt desny utrpeni to prodavat... Je smutny, ze je to nejspis jeho jedina nadeje na nejakou lekarskou peci, ci leky, ci proste na normalni zivot... Jeho celozivotni snaha se mu rozpada v rukou... Jestli si tyhle lidi neco zaslouzeji tak umrit uprostred svych sbirek... Smutnej pribeh...
-
Asi byla trochu hloupost sbirat hry, drtiva vetsina z nich nebude mit nikdy vyssi cenu nez za jakou je koupil a neporuseny obal na tom rozhodne nic nezmeni. Pokud jsou to hry za poslednich 30 let tak bych odhadl jejich prumernou hodnotu na 100Kc/kus. Nevim nic o tom, ze by jakakoli historicka hra mela napriklad hodnotu v radu statisicu a velka cast bude mit hodnotu papiru, ze ktereho je vyrobena krabice. Takze bych rekl, ze autor dela z komara velblouda a muzealni hodnotu ma pravdepodobne par desitek konzoli. A pobavil me ten konec, kde autor navrhuje, aby to koupil nas stat, kdyz o to evidentne za tu cenu nema zajem zadna bohata renesancni osobnost, pro kterou jsou hry smyslem zivota. K velke skodolibosti luzy, pro kterou je nejdulezitejsi jidlo, bydleni a zdravi a ktera nedokaze pochopit, ze ulohou statu je kupovani hernich sbirek, pokud neviditelna ruka trhu nedokaze pochopit jejich nedozirnou hodnotu.
-
A ty jsi erudovaný? Je spousta erudovaných lidí, kteří ti řeknou to samé, jako naprostí laici. Moderní výtvarné umění je naprostá snobárna s nesmyslnými cenami uměleckých děl, které se šplhají na závratné částky jen pro tu potřebu značky a prestiže toho, kdo to kupuje.
-
bože... na games se začnou ještě do rozepře pouštět kunsthistorici *7*. Nejsi v tomto ohledu zdá se erudovaný, tak pomlč. Případně se zeptej pana Poláčka. Ten něco na ten způsob u nás studuje.
-
také jsem toho názoru, že zběratelství obecně, je jistá forma fetišismu a obscese.
-
No ty jeho úvahy na pctuningu, jsou obvykle bezobsažné klábosení o ničem... Ne vše, ale většina ano.
-
Tak kdyby to někdo koupil a prodával po kusech, tak se mu ta čáska vrátí několikrát.
-
Zajímalo by mě, jakou cenu má AVGN kolekce :D
-
Kdo na to má a koupí, neprohloupí, protože tohle bude mít jednou ještě větší cenu. Za čas už tu nebudeme mít skoro žádné krabičky a media a všechno bude přes net, bohužel.
-
hmm tak koukam, že až takovej blazen ještě nejsem :) moje skřín je tak čtvrtinová a to je jen pc a xbox :D pod postelí mam ještě Nintendo (myslim že to je SNES) Sega mega drive, gameboy (ten uplně prvni) gameboy color a moža někde i advance :P a to sem už o několik her vlivem stěhování přišel.....
-
Michale, tak nějak jsme se rozešli "na půl cesty" a já ti dlužím jedno pivo *5*
-
ja som prekvapený že za to chce len tak relativne málo, lebo má tam fakt niektoré už takmer archaické kúsky, ktoré o samote dosahujú zberateľskú cenu okolo 10 až 20 k $
-
Má tam neuvěřitelný věci... Docela by mě zajímalo čím se živí, protože tohle muselo stát majlant.
-
11? Tak to om*daj pápeža a všetky jeho ovce *8*
-
No jisté je, že kdyby ses jí zeptal, jak by měla vypadat hra, kterou by si na konzoli/pc atp. chtěla zahrát, měl by si velmi vysokou šanci na úspěch. *2*
-
pochybuju, leda u novějších her, ty starý jsou vícejazykový včetně obalů