Přejít na výpis diskuzí
Největším kickstarterovým problémem Warhorse nejsou chybějící odměny, ale špatná komunikace
27.2.2018 | Václav Pecháček
328 příspěvků
-
Přijde mi, že warhorse a Vávra obzvláště na games docela zanevreli a ohledně kc komunikují skoro nejhůř oproti ostatním webům. Škoda takových zmatků kolem odměn pro backery. Nepůsobí to úplně dobře.
-
-
Jo, je to škoda. Já už týden dělám fanboye Warhorse na všech možných fórech a hru hájím, ale ta komunikace ve smyslu "buďte rádi, že jste rádi" je fakt úplně mimo :) To by chtělo, aby si ve Warhorse kluci z marketingu a PR udělali nějaký delší kurz profesionální komunikace. Ono totiž i když má člověk pravdu, musí to vždycky vypadat tak, že dává za pravdu zákazníkovi.
Na druhé straně to je z globálního hlediska prakticky neviditelné drama. Na fórech se mluví jen o zabugovanosti, to je v podstatě jediná kritika (zato častá a hlasitá).
-
-
no zase kdyby to komunikovali dřív, mohl z toho být poprask. takto dělali chvíli mrtvýho brouka, aby se začala řešit hlavně hra. svým způsobem je to celkem rozumný damage control (i když samozřejmě ne ve prospěch backerů). na druhou stranu šlo o hodně. kdyby se před vydáním řešily tyhle problémy, mohlo to ovlivnit negativně prodeje.
-
Ať to dopadlo jak chce, upřímně děkuji všem, kteří hru podpořili na kickstarteru, protože bez toho by zřejmě nevyšla.
-
-
*8* minuska za děkuju *8* *16* příště vás radši pošlu tam, kde vám slunce nesvítí vy morální barbaři! *5*
-
-
Upřímně jsem o této situaci vůbec nevěděl. Tohle WH proj*balo na plné čáře a jsem dost zklamán jejich přístupem....
-
Takže Vávru už v žádném dalším Fight clubu nečekejme.
-
-
stejně by nepřišel, po těch kecech a jak se tu k němu chovali
-
-
uražená slečinka kvuli dvěma vtipům... jj vostrej borec co se sesype když si z něj někdo udělá prču :) hérečka
-
Také se obávám. Je to škoda, Fight Cluby s Danem Vávrou jsou klasika a zpočátku pomáhal Fight Club rozjíždět (v prvních cca 15 dílech tam byl skoro pokaždé).
Naštěstí je dnes na netu videí s Danem o Kingdom Come dostatek všude jinde *3*
-
-
-
Ta poslední aktualizace článku (vyjádření Warhorse) nemá chybu:
Ohrazuji se proti tomu, že jsme nekomunikovali vůbec. Natáčeli jsme videa, odpovídali na fórech, aktualizovali Kickstarter
Asi se učili u našich politiků, Ti také většinou mluví o něčem jiném, než se jich někdo ptá. Co má společného např. natáčení vývojářského deníčku s problémy, které jsou popisovány v tomto článku? -
-
chovájí se jak vávra, vavra je král arogatních čur@ků, takže co čekáš od týmu.
-
-
nevim, proc to tu nekdo obhajuje...jako bych si koupil novou televizi, prisla mi stara crt, a kdybych se ozval, tak by mi odpovedeli: tak se z toho nepo...ser. Jako pardon, ale clovek krome hry platit vysoke castky i za neco jineho nez hru, a pokud to nema, jedna se proste o podvod, at chteny nebo ne...fajn, nestiha se, muze se stat, poslu to o neco pozdeji...ale takovy arogantni styl, jakym to WH podavaji je neco prisernyho...a ze hracum chodi verze na jine platformy, nekdo nedostal ani hru (!), tak to je fakt konec...
-
-
Máš to vysvětleno. Nejde o to jestli nestíhají, ale s odměnami se nedá 100 % počítat. Jsou určité meze, když by někdo nedostal betu, tak by byl asi velký problém, protože hlavní je, že dostaneš ten produkt na který přispíváš. To okolo? Stane se. Přispíváš na vývoj, na hru, ne že si kupuješ nějaké věci (až na hlavní produkt) Prostě to tak je. O tom je Kickstarter. V tom je rozdíl od stretch goals. Přispíváš právě pro to, aby tam ve hře byly ty dané věci. Takže doufám, že pes a další hratelná postava bude co nejdřív. Je to blbý, ale je to tak. Přečti si podmínky, jestli najdeš něco jak warhorse ožebračit o ty peníze, který si poslal na vývoj, tak do toho.
-
-
Hele to mi z těch podmínek neplyne. Kickstarter is a platform where certain users ("Project Creators") run campaigns to fund creative projects by offering rewards to raise money from other users (“Backers”).
Čili všechno, co dostaneš, je "reward", včetně samotného "hlavního produktu". A pokud přispěješ určitou částkou, se kterou je spojená "reward" sestávající z produktu, trička a hodinek s vodotryskem, tak - v případě, že kampaň bude úspěšná - ti _musí_ dodat produkt, tričko a hodiny s vodotryskem. Všechno dohromady. Nejde říct, že dodali produkt a tím pádem na všechno ostatní, tzv. "vedlejší" můžou hodit bobek. Musí dodat, co slíbili, nebo vrátit peníze. Aspoň tak to z těch podmínek vyplývá mně. Podmínky jsou zde:
https://www.kickstarter.com/terms-of-use/oct2012
-
-
-
WH se chová k backerům a zákazníkům stejně jako po dobu celé kampaně. Arogantně, přezíravě a povýšeně.
Hru jsme dostali se zpožděním 2 let a totálně zabudovanou. Backeři nedostali slíbené odměny. Hra neobsahuje velkou většinu slibovaných funkcí a témat. To jsou prostě fakta.
WH však dělají borce, že prodali milion kopií a vše je růžové.
Já jsem osobně rad, že po letech nějaký herní server napsal jak se studio ve skutečnosti chová. -
Zdar,
díval jsem se hodně na gameplaye na twitchi a samozřejmě mi udělalo radost, že hra je hodně hraná a kupovaná, ani ne tak kvůli tomuto konkrétnímu titulu jako spíš, kvůli hernímu průmyslu v ČR do budoucna. Myslím si, že kdyby KCD byl propadák tak by to na dlouho zmrazilo zájem dalších investorů v Čechách jít do dalších titulů a to by byla škoda. Jinak ale musím říct, že ta hra je bugfest jako prase, to co jsem viděl na twitchi byly teda fakt úlety, myslím,že komunita už v tomhle Warhorsu dost odpustila ne že ne. A říkejte si co chcete, ale když slíbím backerovi rewardy za to, že dá peníze do hry, o které ještě ani neví jak bude vypadat, tak bych to měl dodržet ! Ty plky kolem jsou jen pro ostudu, která už takhle je dost veliká. Když to neumějí vyprodukovat, tak to nemají lidem slibovat ! Ty stejný velikosti triček, za to lidi jinde v marketingu dostanou vyhazov. Ale vypadá to, že lidi z Warhorsu budou mít teď rypáky dost nahoře protože hra si na sebe vydělala. S tímhle přístupem moc daleko nedojdou. Hru jsem si chtěl koupit abych podpořil český vývoj ale po těchto informacích a po některých výlevech pana Vávry..ne díky počkám si na jiný titul... -
-
Chápu tvůj postoj, přesto si myslím, že bys hře měl dát šanci. Mám zatím nahráno skoro 21 hodin a jsem naprosto spokojený. Bugy jsem v podstatě nepotkal, krom občasných dobíhání textur a asi dvakrát se mi dialog načítal místo obvyklých pěti vteřin asi třicet vteřin. Vlastně jsem trochu zklamaný, protože na nějaké ty vtipné bugy, které jsem viděl na youtube, jsem se vlastně docela těšil. Nutno ale říct, že hraju na gogu, tak nemůžu posoudit jak jsou na tom ostatní platformy.
-
Ty seš první, kdo by měl mlčet, pokud sis tu hru nekoupil a jen na ni čumíš na twitchi. Ostuda.
-
-
Me z toho ciste vyplyva, ze zadnou podporu Warhorse na vyvoj hry uz ne. Az se hra vyda, a bude stat za to, tak si ji koupit a az touto cestou podporit vyvojare.
-
-
Ono je to spis o tom, jaky kdo nese rizika. Mrkni trebas na Minecraft. Notch neco napsal, dal do toho par tisic clovekohodin prace a to bylo jeho riziko. Vydal to s tim, ze to sice neni hotovy, ale bylo to vpohode hratelny. Jeho riziko bylo, ze si to nikdo nekoupi = tisice hodin v trapu. Jaky bylo riziko Vavry? Nula ... caloval sobe a ostatnim cizi prachy s tim, ze kdyz to holt nedodelaj tak to nedodelaj a potahnou o dum dal. A presne podle toho to taky dopadlo.
-